Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdens deze reis met huurwagen ontdek je twee historische gebieden: de oudste stad van Zuid-Afrika, Kaapstad, gecombineerd met het oudste wildpark van Zuid-Afrika, het Krugerpark. Als bonus de prachtige natuurgebieden op de Panoramaroute en de idyllische wijnlanden in de Kaap. Geurige specerijen vind je in de Bo Kaap, het Kaaps-Maleïsch kwartier met kleurrijke huizen in het centrum van Kaapstad, met de iconische Tafelberg als decor! Een compacte en ontspannende reis van Kruger tot de Kaap.

  

De hoogtepunten van deze reis

Safari in Krugerpark Sofie Sleurs

Op safari in het Kruger National Park

Stellenbosch
Stellenbosch

Uitgestrekte wijnvalleien en witgekalkte huizen in Kaaps-Hollandse stijl: typisch Stellenbosch!

Kaapstad

Prachtige vergezichten over Kaapstad en de Atlantische Oceaan

Programma

Programma

A Dag 1
Johannesburg / Mpamalanga

Welkom in Zuid-Afrika! Na een lange vlucht kom je aan in Johannesburg. Afhankelijk van het aankomstuur van je vlucht rijd je direct door naar de panoramaroute of verblijf je een nachtje in Johannesburg. 

B Dag 2
Mpumalanga
360 km  -  4u

In deze omgeving vormen panoramische uitzichten, idyllische dorpjes en kleine watervallen het hoogtepunt!  Blyderivier Canyon,  Gods Window, geërodeerde rotspartijen en schitterende panorama’s vormen telkens het decor voor een korte (of lange) wandeling. In Pelgrim’s Rest, een gerestaureerd gouddorpje uit vervlogen tijden kan je zelf goud pannen. 

Optionele excursies Panoramaroute
Boottocht Blyde River Canyon - zipline - Whitewater rafting - Moholoholo dierenopvangcentrum - Jane Goodall Chimpanzee Haven
Optionele excursies Panoramaroute
C Dag 3-4
Het Krugerpark (of privé wildpark)
Witrivier - Kruger 100 km / Witrivier Timbavati privé park 170 km  -  Witrivier - Kruger 1u30 / Witrivier Timbavati privé park 3u

Ga met je eigen wagen op safari in het bekendste wildpark van Zuid-Afrika. Hou je ogen en oren open. De drinkplaatsen in het park zijn de meest aantrekkelijke plekken om heel wat dieren te zien passeren. Het Krugerpark staat garant voor een grote verscheidenheid aan landschappen en dieren. Maar onthoud: alle dieren hebben voorrang.

In een privé wildpark (grenzend aan het Krugerpark) geniet je zorgeloos van de allerbeste safari’s. Je maakt meerdere keren per dag safari’s in heuse 4x4 safari-voertuigen onder begeleiding van een ranger en soms ook een begeleide wandelsafari. Je geniet er van meer luxe, meer dieren en alle maaltijden worden in een uniek kader geserveerd, soms wel midden in de bush! 

D Dag 5-6
Stellenbosch, Paarl & Franschhoek
Kaapstad luchthaven naar Stellenbosch: 36 km  -  35 min

Uitgestrekte wijnvalleien omgeven door imposante bergkammen, wijnranken die eeuwenoude wijntradities vertalen in een hedendaagse Pinotage-godendrank. Je vindt witgekalkte huizen in Kaaps-Hollandse stijl in Stellenbosch, het Bourgondische Mekka in het hart van de Franschhoek-vallei en de grootste granieten rots ‘die pêrel’ in het provinciestadje van Paarl.

(Vlucht van Kruger International naar Kaapstad niet inbegrepen)

Optionele excursies wijnstreek
Wijnsafari - fietstocht
Optionele excursies wijnstreek
E Dag 7-9
Kaapstad
50 km  -  45 min

Het silhouet van de majestueuze Tafelberg verschijnt al vanop grote afstand aan de horizon. In de Atlantische Oceaan liggen kleine opmerkelijke eilanden: het historische Robbeneiland, maar ook rotseilanden met aalscholvers, Jan van Genten en Kaapse pelsrobben. Dit is ongetwijfeld Kaapstad!  Wij laten je het echte Kaapstad zien, waar er tijd is om te genieten en alles aan een aangenaam tempo te kunnen bezoeken. Kaapstad is de oudste stad van Zuid-Afrika, maar ook de modernste en meest bruisende: een prachtige symbiose waar natuur en cultuur met elkaar verweven zijn.

Kaapstad is een stad met een waaier aan bijzondere belevingen: beklim de top van de Tafelberg, drink ‘vonkelwijn’ op Signal Hill, wandel tussen de boomtoppen in de grootste botanische tuin van Afrika, ga flaneren in het Waterfront of langsheen de mondaine stranden van Camps Bay & Clifton. Ga heerlijk uitwaaien aan de ‘Kaap der Stormen’ op Kaappunt en Kaap de Goede Hoop.

Optionele excursies in en rond Kaapstad
Robben Island - hop on hop off bus - kabelbaan Tafelberg - Paragliding - Kajakken tussenpelsrobben - sandboarding - kookworkshop
Optionele excursies in en rond Kaapstad
F Dag 10
Kaapstad

In de loop van de dag reis je naar de luchthaven, lever je je huurwagen in en check je in voor je terugvlucht. Dit is het einde van je prachtige rondreis door Zuid-Afrika. 

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag
Dag 2:
Optionele excursies Panoramaroute Prijs op aanvraag
Dag 5-6:
Optionele excursies wijnstreek Prijs op aanvraag
Dag 7-9:
Optionele excursies in en rond Kaapstad Prijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Bij categorie budget:
  huurwagen Europcar Noordelijke deel TYPE M en Kaapstreek een TYPE C (Toyota Corolla Quest of gelijkwaardig)
  Bij categorie comfort & deluxe:
  huurwagen Europcar TYPE M (Toyota Urban cruiser of gelijkwaardig) voor beide huurperiodes

  • Early booker (min. 30 dagen voor aankomst)

  • Classic Plus verzekering

  • Onbeperkt aantal kilometers

  • 2e bestuurder

  • Contract fee

 • Overnachtingen & maaltijden volgens programma (of gelijkwaardig)

 • Uitgebreide landeninformatie en roadbook

Niet inbegrepen

 • Vluchten en luchthaventaksen

 • Bijkomende kosten wagen (zoals benzine, tolgelden, GPS, one way drop off kost,...

 • Inkomgelden bezienswaardigheden, conservation fees nationale parken

 • Binnenlandse vlucht

 • Persoonlijke uitgaven

 • Fooien, overige maaltijden & dranken

 • Reis- en annuleringsverzekering

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Hotels

Voor deze Zuid-Afrika rondreis werken we met drie verblijfscategorieën: Budget, Comfort & Deluxe. Alle soorten accommodaties kunnen gecombineerd worden zodat jouw Zuid-Afrika rondreis volledig in lijn ligt met jouw verwachtingen. Contacteer je Joker-kantoor om je droomreis naar Zuid-Afrika te laten samenstellen.

  • Hieronder vind je onze selectie budget accommodaties van dit reisprogramma:

   

  PlaatsHotel
  HazyviewIdle & Wild
  KrugerSkukuza restcamp
  KrugerBerg en Dal restcamp
  StellenboschKnorhoek country guesthouse
  KaapstadMaartens guesthouse

   

  • Hieronder vind je onze selectie comfort accommodaties van dit reisprogramma:

   

  PlaatsHotel
  HazyviewAbangane guest lodge
  KrugerKruger Gate Hotel
  KrugerRio Vista Lodge
  StellenboschSpier wine estate
  KaapstadDe Tafelberg guesthouse

   

  • Hieronder vind je onze selectie deluxe accommodaties van dit reisprogramma:

   

  PlaatsHotel
  HoedspruitUnembeza
  KrugerMdluli
  StellenboschJordan suites
  KaapstadFour rosmead

   

  Opmerkingen:

  • Upgrade hotels/kamers & huurwagen: prijzen op aanvraag
  • Upgrade Kruger -> Privéwildpark: € 500 per persoon (in totaal voor de 2 nachten, op basis van volpension incl. 2 safari's per dag)
  • Groter reisgezelschap, families met kinderen: prijzen op aanvraag
  • Kerstperiode: prijzen op aanvraag

  Origineel overnachten

  Kleur eens buiten de lijntjes en verblijf op een fantastische locatie, vertoef in een boomhut in een privé wildpark of overnacht in een (luxueuze) glamping-tent. Upgrade naar enkele originele overnachtingsmogelijkheden in Zuid-Afrika. 

  Optionele Excursies

  Maak een keuze uit de optionele excursies in Zuid-Afrika.

   

   

  Over deze reisformule

  Reizen met Joker, dat is

  • méér beleven, durven en doen
  • op een duurzame manier
  • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
  • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
  • en als een betere versie van jezelf terug te keren