Overslaan en naar de inhoud gaan

Het klinkt als een oude migratieroute van de olifant, maar het is meer dan dat. Twee historische gebieden: de oudste stad van Zuid-Afrika, Kaapstad, gecombineerd met het oudste wildpark van Zuid-Afrika, het Krugerpark. Als bonus de prachtige natuurgebieden op de Panoramaroute en de idyllische wijnlanden in de Kaap.

Laat je tijdens een safari in trance brengen door de typerende geur van gedroogd gras van de Afrikaanse savanne, de luchtweerspiegelingen van grote waterpartijen die een illusie zijn in de bush, maar een realiteit langsheen de kust rond Kaapstad. Voel de stevige bries op Kaappunt waar de Atlantische en Indische Oceaan samenvloeien. Geurige specerijen vind je in de Bo Kaap, het Kaaps-Maleïsch kwartier met kleurrijke huizen in het centrum van Kaapstad, met de iconische Tafelberg als decor!

Ga tijdens deze selfdrive op ontdekking waarom Olifantshoek vroeger in de Kaap lag en er veel Afrikaans klinkende plekken rond het Krugerpark liggen. Een compacte en relaxte reis van Kruger tot de Kaap.

 Voor dit programma werkt Joker samen met een gespecialiseerde partner (AG).
  

De hoogtepunten van deze reis

Kruger National Park
Kruger National Park

De adrenaline giert door je lichaam tijdens een safari in het Kruger National Park

Stellenbosch
Stellenbosch

Uitgestrekte wijnvalleien en witgekalkte huizen in Kaaps-Hollandse stijl: typisch Stellenbosch!

Kaapstad
Kaapstad

Prachtige vergezichten over Kaapstad en de Atlantische Oceaan

Programma

Programma

A Dag 1
Vliegen naar Johannesburg
B Dag 2-3
Panorama's & watervallen in Mpumalanga

(Witrivier, Hazyview, Pelgrimsrust & Blyde Rivier Canyon)

Met de voeten in een ijskoude bergrivier… Dit is de plaats waar je zelf goud kunt pannen, in Pelgrim’s Rest, een gerestaureerd gouddorpje uit vervlogen tijden. Maar dat is niet alles… In deze omgeving vormen panoramische uitzichten, idyllische dorpjes en kleine watervallen het hoogtepunt! Plaatsen met leuke namen, zoals Blyde Rivier Canyon met drie ‘rondawels’, Venster God’s… Vreemd geërodeerde rotspartijen en schitterende panorama’s, vormen telkens het decor voor een korte (of lange) wandeling.

Johannesburg luchthaven naar Panoramaroute: 360km – 4u

C Dag 4-5
Op Safari in het Krugerpark (of privé wildpark)

(Kruger National Park (privéconcessie) of privé wildpark)

Beleef je langverwachte safari in het Kruger National Park! Ga met je eigen wagen op zoek naar de wilde dieren in misschien wel het meest bekende wildpark van Afrika. Hou je ogen en oren open, want plots lijkt elke rots wel een bewegende staart te hebben en elke dorre struik het silhouet van een leeuw. De drinkplaatsen in het park zijn de meest aantrekkelijke plekken om de volledige dierenrangorde te zien passeren. Het Kruger National Park staat garant voor een grote verscheidenheid aan landschappen en dieren. Maar onthoud: alle dieren hebben voorrang.

In een privé wildpark (grenzend aan het Krugerpark) geniet je zorgeloos van de allerbeste safari’s. Je maakt meerdere keren per dag safari’s in heuse 4x4 safari-voertuigen onder begeleiding van een ranger en soms ook een begeleide wandelsafari. Je geniet er van meer luxe, meer dieren en alle maaltijden worden in een uniek kader geserveerd, soms wel midden in de bush! Blinkende hyena-ogen kijken afwachtend vanop een veilige afstand toe!

Joker TIP
(*) Indien je kiest voor een upgrade naar een privé-wildpark, dan is deze ‘extra’ investering zeker de moeite waard! In een privéwildpark (grenzend aan het Krugerpark) geniet je zorgeloos van de allerbeste safari’s. Je maakt meerdere keren per dag safari’s in heuse 4x4 safari-voertuigen onder begeleiding van een ranger. Je geniet er van meer luxe, meer dieren en alle maaltijden worden in een uniek kader geserveerd, soms wel midden in de bush! Blinkende hyena-ogen kijken afwachtend vanop een veilige afstand toe!


Witrivier naar Kruger (Skukuza/omgeving): 100km – 1u30
Witrivier naar Timbavati privé wildpark: 170km – 3u

D Dag 6-7
Het hart van de wijnstreek & de godendrank

(Stellenbosch, Paarl & Franschhoek)

Uitgestrekte wijnvalleien omgeven door imposante spitse bergkammen, statige wijnranken die eeuwenoude wijntradities vertalen in een hedendaagse Pinotage-godendrank. Elegantie, een vleugje nostalgie en een tot de verbeelding sprekende rijke geschiedenis; zo kan je de Zuid-Afrikaanse wijnlanden het best omschrijven. Je vindt witgekalkte huizen in Kaaps-Hollandse stijl in Stellenbosch, het Bourgondische Mekka in het hart van de Franschhoek-vallei en de grootste granieten rots ‘die pêrel’ in het provinciestadje van Paarl. Ga op ‘wijnsafari’ met een wijnboer in één van de meest gerenomeerde wijnhuizen van Zuid-Afrika, doe een ‘vonkelwijn’ met nougat proeverij, neem de ludieke wijntram, ga per fiets of op de rug van een paard en verken zo de idyllische wijnstreek.


(Vlucht van Kruger International naar Kaapstad niet inbegrepen)
Kaapstad luchthaven naar Stellenbosch:  36km – 35 minuten
 

E Dag 8-10
Kaapstad, een stad waar het ooit allemaal begon

(Kaaps Schiereiland met Kaap de Goede Hoop, Camps Bay, Simonstown & Waterfront)

Het silhouet van de majestueuze Tafelberg verschijnt al vanop grote afstand aan de horizon. In de Atlantische Oceaan liggen kleine opmerkelijke eilanden: het historische Robbeneiland, maar ook rotseilanden met aalscholvers, Jan van Genten en Kaapse pelsrobben. Dit is ongetwijfeld Kaapstad!

Door velen bezocht, door weinigen echt beleefd! Wij laten je het echte Kaapstad zien, waar er tijd is om te genieten en alles aan een aangenaam tempo te kunnen bezoeken. Kaapstad is tegelijk de oudste stad van Zuid-Afrika, maar ook de modernste en meest bruisende, een prachtige symbiose waar natuur en cultuur verweven zijn.

Kaapstad is een stad met een waaier aan bijzondere belevingen: beklim de top van de Tafelberg, drink ‘vonkelwijn’ op Signal Hill, wandel tussen de boomtoppen in de grootste botanische tuin van Afrika, ga flaneren in het Waterfront of langsheen de mondaine stranden van Camps Bay & Clifton. Ga heerlijk uitwaaien aan de ‘Kaap der Stormen’ op Kaappunt & Kaap de Goede Hoop, dineren in uitzonderlijke restaurants, zwemmen tussen de pinguïns en snorkelen tussen de pelsrobben of wijn proeven in de oudste wijnstreek van Zuid-Afrika: Constantia!Stellenbosch naar Kaapstad: 50km – 45 minuten
 

F Dag 11-12
Terugkeer vanuit Kaapstad

Terugkeer vanuit Kaapstad met aankomst dag 12 in Brussel.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Huurwagen Bidvest TYPE C (Toyota Corolla Quest of gelijkwaardig),

  • Early booker (min. 30 dagen voor aankomst)

  • Super Cover verzekering

  • Onbeperkt aantal kilometers

  • 2e bestuurder

  • Contract fee

 • Overnachtingen op basis van logies & ontbijt, met uitzondering van Krugerpark (selfcatering)

 • Uitgebreide landeninforamtie

 • Africa Genius Travel App met wegbeschrijving van/naar hotels

 • Reisgids Zuid-Afrika of wegenatlas (volgens beschikbaarheid)

Niet inbegrepen

 • Vluchten en luchthaventaksen

 • Bijkomende kosten wagen

  • Benzine

  • Tolgelden

  • GPS

  • One way drop off

 • Inkomgelden bezienswaardigheden, conservation fees nationale parken (Kruger: +/-ZAR340 per persoon per dag)

 • Persoonlijke uitgaven

 • Fooien, overige maaltijden & dranken

 • Reis- en annuleringsverzekering

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijg een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

Hotels

Wij hebben een uitgelezen selectie gemaakt van een reeks bijzondere en prijsvriendelijke gastenhuizen en overnachtingen dichtbij of in de nationale parken.

 • ‘COMFORT: AUTHENTIEKE CHARME’: de aangeboden overnachtingen zijn een mix van kleinschalige en vooral budgetvriendelijke authentieke gastenhuizen, nationale parken en lodges waar de beleving van de omgeving centraal staat. Ze zijn geselecteerd omwille van hun bijzondere ligging, service, uitzicht of hun opmerkelijke prijs. Een authentieke beleving waardoor je zeker gecharmeerd zult zijn.

Opmerkingen:

 • Upgrade hotels/kamers & huurwagen: prijzen op aanvraag
 • Single supplement (min. 2 personen): vanaf € 332 per persoon
 • (*) upgrade naar privé wildpark dag 4+5: vanaf € 340 per persoon (Vol Pension + safari's met ranger)
 • Groter reisgezelschap, families met kinderen: prijzen op aanvraag
 • Kerstperiode: prijzen op aanvraag

Optionele Excursies

minimum 2 personen (prijs per persoon)

Panoramaroute

 • Canopy Tour (Hazyview): €46 per persoon

 • Bezoek en rondleiding Mohololo Rehabilitatiecentrum voor bedreigde diersoorten (Hoedspruit): €15 per persoon

 • Bezoek aan 'Chimpanzee Haven' van Jane Goodall (Nelspruit): €16 per persoon

 

Krugerpark

 • Ochtend- of namiddagsafari Krugerpark (vanuit rustkamp in Kruger): €32

 • Begeleide wandelsafari in Big Five wildgebied(vanuit rustkamp in Kruger (*)): €54

 

Wijnstreek (Stellenbosch, Franschhoek, Paarl)

 • een heuse wijnsafari in een open safari-voertuig doorheen de wijngaarden van één van de meest gerenommeerde wijndomeinen, inclusief wijnproeverijen & kelderbezoek: €89 per persoon (3-3,5u)

 • begeleide fietstocht doorheen de wijnstreek vanuit Stellenbosch: €65 per persoon (hele dag)

 • volledige dag verwendag in een traditioneel Afrikaanse Spa, midden in de wijnlanden: €131 per persoon

 • wijntram hop on hop off langsheen gekende wijnhuizen: €22 per persoon

 

Kaapstad:

 • boottocht legendarische Robben Island (Nelson Mandela) (halve dag): €34

 • begeleid bezoek aan lokale township (sloppenwijk) (halve dag): €43

 • halve dag kook workshop in de historische bo-Kaap: €82

 • return ticket kabellift Tafelberg: €29

 • Catamaran boottocht bij zonsondergang vanuit Table Bay: €31

 • Hop on Hop off bus (1 dag): €18

 • Snorkelen tussen de pelsrobben: €79

 • Helikoptervlucht boven deel van het Kaaps Schiereiland: €109

 • Kayakken op zee op zoek naar pinguïns: €28

 • Boottocht vanuit Houtbay op zoek naar scheepswrakken, aalscholvers & pelsrobben: €28

 

Wat je moet weten over deze reis

Over Zuid-Afrika

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren