Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdens deze reis met huurwagen ontdek je twee historische gebieden: de oudste stad van Zuid-Afrika, Kaapstad, gecombineerd met het oudste wildpark van Zuid-Afrika, het Krugerpark. Als bonus de prachtige natuurgebieden op de Panoramaroute en de idyllische wijnlanden in de Kaap. Geurige specerijen vind je in de Bo Kaap, het Kaaps-Maleïsch kwartier met kleurrijke huizen in het centrum van Kaapstad, met de iconische Tafelberg als decor! Een compacte en ontspannende reis van Kruger tot de Kaap.

  

De hoogtepunten van deze reis

Kruger National Park
Kruger National Park

Op safari in het Kruger National Park

Stellenbosch
Stellenbosch

Uitgestrekte wijnvalleien en witgekalkte huizen in Kaaps-Hollandse stijl: typisch Stellenbosch!

Kaapstad

Prachtige vergezichten over Kaapstad en de Atlantische Oceaan

Programma

Programma

A Dag 1-2
Mpumalanga
360 km  -  4u

Je rijdt van Johannesburg naar Mpumalanga. In deze omgeving vormen panoramische uitzichten, idyllische dorpjes en kleine watervallen het hoogtepunt!  Blyderivier Canyon, Venster Gods, geërodeerde rotspartijen en schitterende panorama’s vormen telkens het decor voor een korte (of lange) wandeling. In Pelgrim’s Rest, een gerestaureerd gouddorpje uit vervlogen tijden kan je zelf goud pannen. 

Optionele excursies Panoramaroute
Boottocht Blyde River Canyon - zipline - Whitewater rafting - Moholoholo dierenopvangcentrum - Jane Goodall Chimpanzee Haven
Optionele excursies Panoramaroute
B Dag 3-4
Het Krugerpark (of privé wildpark)
Witrivier - Kruger 100 km / Witrivier Timbavati privé park 170 km  -  Witrivier - Kruger 1u30 / Witrivier Timbavati privé park 3u

Ga met je eigen wagen op safari in het bekendste wildpark van Zuid-Afrika. Hou je ogen en oren open. De drinkplaatsen in het park zijn de meest aantrekkelijke plekken om heel wat dieren te zien passeren. Het Krugerpark staat garant voor een grote verscheidenheid aan landschappen en dieren. Maar onthoud: alle dieren hebben voorrang.

In een privé wildpark (grenzend aan het Krugerpark) geniet je zorgeloos van de allerbeste safari’s. Je maakt meerdere keren per dag safari’s in heuse 4x4 safari-voertuigen onder begeleiding van een ranger en soms ook een begeleide wandelsafari. Je geniet er van meer luxe, meer dieren en alle maaltijden worden in een uniek kader geserveerd, soms wel midden in de bush! 

C Dag 5-6
Stellenbosch, Paarl & Franschhoek
Kaapstad luchthaven naar Stellenbosch: 36 km  -  35 min

Uitgestrekte wijnvalleien omgeven door imposante bergkammen, wijnranken die eeuwenoude wijntradities vertalen in een hedendaagse Pinotage-godendrank. Je vindt witgekalkte huizen in Kaaps-Hollandse stijl in Stellenbosch, het Bourgondische Mekka in het hart van de Franschhoek-vallei en de grootste granieten rots ‘die pêrel’ in het provinciestadje van Paarl.

(Vlucht van Kruger International naar Kaapstad niet inbegrepen)

Optionele excursies wijnstreek
Wijnsafari - fietstocht
Optionele excursies wijnstreek
D Dag 7-10
Kaapstad
50 km  -  45 min

Het silhouet van de majestueuze Tafelberg verschijnt al vanop grote afstand aan de horizon. In de Atlantische Oceaan liggen kleine opmerkelijke eilanden: het historische Robbeneiland, maar ook rotseilanden met aalscholvers, Jan van Genten en Kaapse pelsrobben. Dit is ongetwijfeld Kaapstad!  Wij laten je het echte Kaapstad zien, waar er tijd is om te genieten en alles aan een aangenaam tempo te kunnen bezoeken. Kaapstad is de oudste stad van Zuid-Afrika, maar ook de modernste en meest bruisende: een prachtige symbiose waar natuur en cultuur met elkaar verweven zijn.

Kaapstad is een stad met een waaier aan bijzondere belevingen: beklim de top van de Tafelberg, drink ‘vonkelwijn’ op Signal Hill, wandel tussen de boomtoppen in de grootste botanische tuin van Afrika, ga flaneren in het Waterfront of langsheen de mondaine stranden van Camps Bay & Clifton. Ga heerlijk uitwaaien aan de ‘Kaap der Stormen’ op Kaappunt en Kaap de Goede Hoop.

Optionele excursies in en rond Kaapstad
Robben Island - hop on hop off bus - kabelbaan Tafelberg - Paragliding - Kajakken tussenpelsrobben - sandboarding - kookworkshop
Optionele excursies in en rond Kaapstad

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag
Dag 1-2:
Optionele excursies Panoramaroute Prijs op aanvraag
Dag 5-6:
Optionele excursies wijnstreek Prijs op aanvraag
Dag 7-10 :
Optionele excursies in en rond Kaapstad Prijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Huurwagen Europcar TYPE C (Toyota Corolla Quest of gelijkwaardig),

  • Early booker (min. 30 dagen voor aankomst)

  • Classic Plus verzekering

  • Onbeperkt aantal kilometers

  • 2e bestuurder

  • Contract fee

 • Overnachtingen op basis van logies & ontbijt, met uitzondering van Krugerpark (selfcatering)

 • Uitgebreide landeninformatie en roadbook

Niet inbegrepen

 • Vluchten en luchthaventaksen

 • Bijkomende kosten wagen

  • Benzine

  • Tolgelden

  • GPS

  • One way drop off

 • Inkomgelden bezienswaardigheden, conservation fees nationale parken (Kruger: +/-ZAR440 per persoon per dag)

 • Binnenlandse vlucht

 • Persoonlijke uitgaven

 • Fooien, overige maaltijden & dranken

 • Reis- en annuleringsverzekering

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Hotels

Wij hebben verschillende comfortniveaus:

 • Budget: Kleinschalige guesthouses met een bijzondere ligging of verblijf in nationaal park. Een authentieke beleving zonder te veel franjes!
 • Comfort: Verblijven met een eigentijds karakter en extra stijl. Denk aan logeren op een olijvenboerderij, in een industriële loft of modern strandhuis.
 • Deluxe: Geen grote ketens, wel echte parels die we voor je uitzochten. Dit zijn luxueuze verblijven met een bijzonder karakter op unieke locaties én met de mooiste uitzichten

Opmerkingen:

 • Upgrade hotels/kamers & huurwagen: prijzen op aanvraag
 • Single supplement (min. 2 personen): vanaf € 332 per persoon
 • (*) upgrade naar privé wildpark dag 4+5: vanaf € 480 per persoon (Vol Pension + safari's met ranger)
 • Groter reisgezelschap, families met kinderen: prijzen op aanvraag
 • Kerstperiode: prijzen op aanvraag

Origineel overnachten

Kleur eens buiten de lijntjes en verblijf op een fantastische locatie, vertoef in een boomhut in een privé wildpark of overnacht in een (luxueuze) glamping-tent. Upgrade naar enkele originele overnachtingsmogelijkheden in Zuid-Afrika. 

Optionele Excursies

Maak een keuze uit de optionele excursies in Zuid-Afrika.

 

 

Wat je moet weten over deze reis

Over Zuid-Afrika

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren