Overslaan en naar de inhoud gaan

Sara en Kristof, al drie jaar samen en intussen bijna een jaar getrouwd, besloten voor hun huwelijksreis een avontuurlijke rondreis door Zuid-Afrika te maken met Joker. Het werd een onvergetelijke reis vol hoogtepunten, en Sara deelt graag alle details!

Ik ben in 2019 met Joker op groepsreis naar Zimbabwe, Botswana en Zambia geweest. Het was een superleuke ervaring en daar is mijn liefde voor de natuur, en vooral de leuke dieren nog meer gegroeid. Ik wist na die reis zeker dat ik nog eens op safari in Afrika wou. Kristof was geprikkeld door de verhalen en mijn enthousiasme, dus de keuze om op huwelijksreis naar Zuid-Afrika te gaan lag al snel vast.

We hebben eerst wat rondgekeken op het internet, maar toen bedacht ik me dat Joker ook individuele rondreizen organiseert. We vonden een reis die perfect bij onze wensen paste en hebben dan een offerte aangevraagd. We wilden vooral zelf niet veel plannen, het moest een reis zijn zonder al te veel zorgen. Zeker onze huwelijksreis. Na eventjes heen en weer mailen, werd voor ons een hele mooie reis vastgelegd op basis van de Fly & Drive voorbeeldroute.

Op rondreis door Zuid-Afrika

We zijn geland in Johannesburg, waar we werden opgewacht door een lokale agent. Zij maakte ons wegwijs en gaf ons onze roadbook op papier. We zijn eerst richting de Panoramaroute gereden, daarna volgde het nationaal park Kruger. Tijdens het eerste deel van de rondreis verkenden we een privaat park, de andere twee dagen trokken we door het openbaar deel van het park. 

De volgende rit was via Eswatini naar de kust naar St. Lucia, bekend voor de vele nijlpaarden. Na een leuke safari zijn we op het vliegtuig gestapt naar Port Elizabeth. Van daaruit konden we Addo Elephant Nationaal Park makkelijk bereiken. We trokken hierna verder langs de Tuinroute. 

Van hieruit gingen we terug dieper het land in naar Oudtshoorn om struisvogels te spotten. Uiteindelijk reisden we via de wijnregio naar Kaapstad.

Het was werkelijk een reis om nooit te vergeten. Het overtrof vele verwachtingen. De safari’s in het privaat wildpark zijn ons het meest bijgebleven. We hebben daar onze eerste leeuw gezien tijdens een avondsafari: wat een wauw-gevoel!

Ook tijdens het rijden kwamen we veel moois tegen. Langs de Tuinroute zijn we gestopt om een wandeling te maken langs het water. Zuid-Afrika heeft echt prachtige natuur waar je tot rust kan komen en echt kan genieten. Je komt vaak hele mooie vergezichten tegen en plaatsen waar niemand is.  

Grenzen verleggen

We zijn beide grote liefhebbers van dieren, maar zo dicht bij hen, in hun natuurlijke habitat komen was toch wel spannend. Het blijven natuurlijk nog steeds wilde dieren. Ook het ontdekken van een andere cultuur en manier van leven is heel interessant. Zeker in het begin van de reis was het wennen aan de drukke Afrikaanse dorpen. Maar al snel werden we het gewoon en kwamen we in contact met de vriendelijke en gastvrije bevolking.

We willen zeker nog eens met Joker op reis. Het voordeel is dat je je weinig zorgen moet maken: je reis wordt volledig op maat gemaakt en de logies zijn zorgvuldig gekozen. Niet het massatoerisme, maar de iets kleinschaligere slaapplaatsen waren perfect voor ons.

Bekijk al onze individuele rondreizen door Zuid-Afrika

Misschien is dit ook interessant voor jou?