Overslaan en naar de inhoud gaan

Een mooie rondreis doorheen Zuid-Afrika! Alles aan een lager tempo en dus meer tijd om te genieten van alles wat Zuid-Afrika te bieden heeft.

Bijzondere plekken en unieke belevingen staan centraal in deze reis. Je verblijft in gastenverblijven die overgoten zijn met een eco-sausje. Het is stijlvol, een tikje hipper en unieker op vele vlakken. Je verblijft in twee verschillende malariavrije privé wildparken waarvan één tentenkamp voor de extra safari-beleving, op een struisvogelboerderij, aan een meanderende rivier, op een lavendel ‘farm’, in een uitzonderlijk natuurgebied tussen giraffen en zebra’s.

 

De hoogtepunten van deze reis

Safari's in open safari-voertuig in Big Five privé wildpark

Safari's in open safari-voertuig in Big Five privé wildpark

Nijlpaarden spotten op het St Lucia meer

Nijlpaarden spotten op het St Lucia meer

Hiken op de Tafelberg

Hiken op de Tafelberg

Programma

Programma

A Dag 1-2
Malariavrij Privé Wildpark Mabula
195 km  -  3u

Je begint deze reis in schoonheid. Je rijdt van Johannesburg naar privé wildpark Mabula. Meteen kan je al een verblijf in een ‘Big Five’ privé wildpark op je bucketlist aanvinken. In dit privéwildpark geniet je zorgeloos van de allerbeste safari’s. Je maakt meerdere keren per dag een safari in 4x4 safari-voertuigen onder begeleiding van een ranger. Je geniet er van meer luxe, meer dieren en alle maaltijden worden in een uniek kader geserveerd met dierengeluiden op de achtergrond! 

B Dag 3-5
Mpumalanga
395 km  -  5u15

In deze omgeving vormen panoramische uitzichten, idyllische dorpjes en kleine watervallen het hoogtepunt!  Blyderivier Canyon, Venster Gods, geërodeerde rotspartijen en schitterende panorama’s vormen telkens het decor voor een korte (of lange) wandeling. In Pelgrim’s Rest, een gerestaureerd gouddorpje uit vervlogen tijden kan je zelf goud pannen. 

Hoedspruit is ook ideaal gelegen om een dagje op safari te gaan in het nationale Krugerpark. Ga met je eigen wagen op zoek naar de wilde dieren in het bekendste wildpark van Afrika.

Optionele excursies Panoramaroute
Boottocht Blyde River Canyon - zipline - Whitewater rafting - Moholoholo dierenopvangcentrum - Jane Goodall Chimpanzee Haven
Optionele excursies Panoramaroute
C Dag 6
Swaziland
370 km  -  5u30

Swaziland is duidelijk anders dan het "westerse" Zuid-Afrika. In dit kleine koninkrijk ziet u nog overal de traditionele kleine hutten. Ga een kijkje nemen op één van de lokale markten in de Ezulweni Vallei. Bezoek een cultureel dorp, kijk hoe men glassculpturen blaast van gerecycleerd glas en met de hand de meest originele kaarsen ‘Africa style’ vervaardigt. Fiets met de mountainbike door prachtige natuurlandschappen, wandel tussen de boomtoppen of trek erop uit en ga wandelen in de bergen.

D Dag 7-8
Kwazulu Natal
360 km  -  5u

Laat je meeslepen op het ritme van de Zoeloe-drums en hun opzwepende dansen. Maak kennis met hun traditionele en spirituele kruidendokter, de sangoma. Laat je onderdompelen in de mythes en legendes van deze fascinerende cultuur. Maak een excursie naar Cape Vidal en ga er heerlijk snorkelen. De kust rond St. Lucia is ongerept en zorgt voor een unieke ervaring. Maak een boottocht op het meer van St. Lucia, UNESCO-werelderfgoed, en ga op zoek naar knorrende nijlpaarden en gevaarlijke krokodillen. Nog wat extra safari-beleving kan in het Hluhluwe-Imfolozi wildpark, naast de Big Five ook gekend om de zwarte en witte neushoorn en de unieke vegetatie.

E Dag 9
Port Elizabeth
St Lucia naar Durban: 280 km  -  3u30

Vlucht van Durban naar Port Elizabeth (niet inbegrepen).

Bij aankomst in Port Elizabeth even heerlijk uitwaaien met de voeten in het zand!

F Dag 10-11
Privé wildpark bij Addo
70 km  -  1u30

Het nationale Addo Elephant Park is een boeiend wildpark en ligt slechts 70 km ten noordoosten van Port Elizabeth. Het park werd opgezet in de jaren dertig om de laatste exemplaren van de eens veel voorkomende “Addo-olifant” te beschermen. Nadat de corridor met het Zuurberg National Park tot stand kwam, zijn de kuddes olifanten weer behoorlijk toegenomen. In de dichtbegroeide, natuurlijke omgeving leven  circa 400 olifanten.

Het park is ook een toevluchtsoord voor de zwarte neushoorn, buffel, elandantilope, kudu, andere antilopen en voor zo’n 170 vogelsoorten. Hoewel een groot deel van het gebied bedekt is met ondoordringbare doornstruiken, zijn er speciale wegen om het wild te observeren en er zijn observatiepunten bij de waterpoelen, waar de olifanten komen drinken en baden.

Het Addo-olifantenpark is malaria-vrij en het park bij uitstek voor een safari met de eigen wagen doorheen het park. Je kunt halt houden bij één van de vele drinkplaatsen in het park. Hier verzamelen zich de meeste dieren. Het is een genot om te zien hoe de dierenrangorde in elkaar steekt! Puur natuur en dat vanaf de eerste rij.

G Dag 12-13
De tuinroute
310 km  -  3u15

Welkom in de groene long van Zuid-Afrika! Het Kaapse kustgebergte scheidt de kustvlakte van het binnenland (de Kleine Karoo) en vormt een boeiende achtergrond voor datgene wat de Tuinroute zo populair maakt: het gevarieerde kustgebied en de weelderige vegetatie.

De Tuinroute loopt langs de kust van de Indische Oceaan en bestrijkt grofweg het gebied tussen Jeffrey’s Bay in de Oostkaap en Mossel Bay in de Westkaap. Geen mooi afgelijnde tuintjes zoals de naam laat vermoeden, maar een decor van uitgestrekte Protea-velden en andere Fynbos-begroeiing, beschermde wouden met hoge geelhoutbomen, rotskusten afgewisseld met zandstranden, lagunes en verborgen baaien. Het bijzondere is dat de “Tuin van Afrika” niet is aangeplant. Puur natuur! Tijdens de lente (jul-nov) wordt de Tuinroute omgetoverd in een hof van Eden.

Nature’s Valley, The Crags, Sedgesfield, Knysna, Plettenberg Bay, Wildernis en Tsitsikamma zijn enkele pareltjes op deze route. Trek erop uit, ga wandelen, beleef, voel, ruik! Je voelt je als herboren!

Optionele excursies Tuinroute
Zwemmen met pelsrobben - kajak & lilo - zipline
Optionele excursies Tuinroute
H Dag 14
Oudtshoorn

Uitgestrekte landschappen met windmolens en waterpompen, glooiende heuvels met in de verte de valleien met aan de rand het impressionante kustgebergte. Dit is Oudtshoorn, een klein provinciestadje gelegen in het hart van de Karoo. Dit is het gebied van de struisvogels. In het centrum vind je nog de historische ‘verenpaleizen’ en struisvogelboerderijen die je aandacht meer dan verdienen.

Verken de duizelingwekkende Swartbergen en de gelijknamige pas (begeleid te voet vanop de fiets, of eenvoudigweg met de eigen wagen). Diep ‘onder de grond’ bevinden zich de Cango-grotten: grote kamers met stalagmieten en nauwe tunnels: voor de échte durvers. Ga op spokentocht in Prince Albert, reis terug in de tijd in ‘De Rust’ of ga op zoek naar de verscholen watervallen tussen de granieten bergformaties.

Optionele excursies in Oudtshoorn
I Dag 15-16
Het hart van de wijnstreek
410 km  -  5u

Uitgestrekte wijnvalleien omgeven door imposante bergkammen, wijnranken die eeuwenoude wijntradities vertalen in een hedendaagse Pinotage-godendrank. Je vindt witgekalkte huizen in Kaaps-Hollandse stijl in Stellenbosch, het Bourgondische Mekka in het hart van de Franschhoek-vallei en de grootste granieten rots ‘die pêrel’ in het provinciestadje van Paarl.

Optionele excursies wijnstreek
Wijnsafari - fietstocht
Optionele excursies wijnstreek
J Dag 17-19
Kaapstad
90 km  -  1u30

Het silhouet van de majestueuze Tafelberg verschijnt al vanop grote afstand aan de horizon. In de Atlantische Oceaan liggen kleine opmerkelijke eilanden: het historische Robbeneiland, maar ook rotseilanden met aalscholvers, Jan van Genten en Kaapse pelsrobben. Dit is ongetwijfeld Kaapstad!  Wij laten je het echte Kaapstad zien, waar er tijd is om te genieten en alles aan een aangenaam tempo te kunnen bezoeken. Kaapstad is de oudste stad van Zuid-Afrika, maar ook de modernste en meest bruisende: een prachtige symbiose waar natuur en cultuur met elkaar verweven zijn.

Kaapstad is een stad met een waaier aan bijzondere belevingen: beklim de top van de Tafelberg, drink ‘vonkelwijn’ op Signal Hill, wandel tussen de boomtoppen in de grootste botanische tuin van Afrika, ga flaneren in het Waterfront of langsheen de mondaine stranden van Camps Bay & Clifton. Ga heerlijk uitwaaien aan de ‘Kaap der Stormen’ op Kaappunt en Kaap de Goede Hoop.

Optionele excursies in en rond Kaapstad
Robben Island - hop on hop off bus - kabelbaan Tafelberg - Paragliding - Kajakken tussenpelsrobben - sandboarding - kookworkshop
Optionele excursies in en rond Kaapstad

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag
Dag 3-5:
Optionele excursies Panoramaroute Prijs op aanvraag
Dag 12-13:
Optionele excursies Tuinroute Prijs op aanvraag
Dag 14:
Optionele excursies in Oudtshoorn Prijs op aanvraag
Dag 15-16:
Optionele excursies wijnstreek Prijs op aanvraag
Dag 17-19:
Optionele excursies in en rond Kaapstad Prijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Huurwagen Europcar type C (Toyota Corolla Quest of gelijkwardig)

  • Early booker (min. 30 dagen voor aankomst)

  • Classic plus verzekering

  • Onbeperkt aantal kms

  • 2e bestuurder

  •  Contract fee

 • Overnachtingen op basis van logies & ontbijt in standaard kamers, met uitzondering van:

  • Privé wildpark Kwafubesi (Mabula) & Kuzuko (Addo) op basis van volpension + safari-activiteiten in open safari-voeruig

 • Uitgebreid reisdossier met wegbeschrijving

Niet inbegrepen

 • Vluchten en luchthaventaksen

 • Bijkomende kosten wagen (zie beschrijving in digitale offerte onder tab ‘Details – documenten’)

  • Benzine

  • Tolgelden

  • GPS

  • One way Drop-off

 • Inkomgelden bezienswaardigheden, conservation fees nationale parken

 • Persoonlijke uitgaven

 • Fooien, overige maaltijden & dranken

 • Reis- en annuleringsverzekering

 

 

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Hotels

Wij hebben verschillende comfortniveaus:

 • Budget: Kleinschalige guesthouses met een bijzondere ligging. Een authentieke beleving zonder te veel franjes!
 • Comfort: Verblijven met een eigentijds karakter en extra stijl. Denk aan logeren op een olijvenboerderij, in een industriële loft of modern strandhuis.
 • Deluxe: Geen grote ketens, wel echte parels die we voor je uitzochten. Dit zijn luxueuze verblijven met een bijzonder karakter op unieke locaties én met de mooiste uitzichten!

In deze route hebben we telkens voor de ‘beste deal’ kamer gekozen. In de meeste verblijven is er een upgrade mogelijk. Vraag ons naar de beste tarieven.

Opmerkingen:

 • Upgrade hotels/kamers & huurwagen: prijzen op aanvraag
 • Single supplement (min. 2 personen): vanaf € 911 per persoon
 • Groter reisgezelschap, families met kinderen: prijzen op aanvraag
 • Kerstperiode: prijzen op aanvraag

Origineel overnachten

Kleur eens buiten de lijntjes en verblijf op een fantastische locatie, vertoef in een boomhut in een privé wildpark of overnacht in een (luxueuze) glamping-tent. Upgrade naar enkele originele overnachtingsmogelijkheden in Zuid-Afrika. 

Optionele excursies

Maak een keuze uit de optionele excursies in Zuid-Afrika.

Wat je moet weten over deze reis

Over Zuid-Afrika

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren