Overslaan en naar de inhoud gaan

Deze rondreis geeft je een goed beeld van al het moois dat Zuid-Afrika te bieden heeft. Je gaat met je eigen wagen op safari in het Krugerpark, doorkruist Swaziland en spot nijlpaarden in St Lucia. Dankzij de binnenlandse vlucht heb je vanaf Port Elisabeth nog meer tijd om te genieten van de hoogtepunten van de Westkaap met de gekende tuinroute, struisvogels in Oudtshoorn en een heerlijk glaasje wijn in de wijnregio.

 

De hoogtepunten van deze reis

Safari's in open safari-voertuig in Big Five privé wildpark

Safari's in open safari-voertuig in Big Five privé wildpark

Nijlpaarden spotten op het St Lucia meer

Nijlpaarden spotten op het St Lucia meer

Hiken op de Tafelberg

Hiken op de Tafelberg

Programma

Programma

A Dag 1
Johannesburg / Mpumalanga

Welkom in Zuid-Afrika! Na een lange vlucht kom je aan in Johannesburg. Afhankelijk van het aankomstuur van je vlucht rijd je direct door naar de panoramaroute of verblijf je een nachtje in Johannesburg. 

B Dag 2
Mpumalanga
390 km  -  4u30

In deze omgeving vormen panoramische uitzichten, idyllische dorpjes en kleine watervallen het hoogtepunt!  Blyderivier Canyon, Venster Gods, geërodeerde rotspartijen en schitterende panorama’s vormen telkens het decor voor een korte (of lange) wandeling. In Pelgrim’s Rest, een gerestaureerd gouddorpje uit vervlogen tijden kan je zelf goud pannen. 

Hoedspruit is ook ideaal gelegen om een dagje op safari te gaan in het nationale Krugerpark. Ga met je eigen wagen op zoek naar de wilde dieren in het bekendste wildpark van Afrika.

Optionele excursies Panoramaroute
Boottocht Blyde River Canyon - zipline - Whitewater rafting - Moholoholo dierenopvangcentrum - Jane Goodall Chimpanzee Haven
Optionele excursies Panoramaroute
C Dag 3
Privé wildpark
70 km  -  2u

In een privé wildpark (grenzend aan het Krugerpark) geniet je zorgeloos van de allerbeste safari’s. Je maakt meerdere keren per dag safari’s in heuse 4x4 safari-voertuigen onder begeleiding van een ranger en soms ook een begeleide wandelsafari. Je geniet er van meer luxe, meer dieren en alle maaltijden worden in een uniek kader geserveerd, soms wel midden in de bush.

D Dag 4-5
Het Krugerpark
50 km km  -  1u30

Ga met je eigen wagen op safari in het bekendste wildpark van Zuid-Afrika. Hou je ogen en oren open. De drinkplaatsen in het park zijn de meest aantrekkelijke plekken om heel wat dieren te zien passeren. Het Krugerpark staat garant voor een grote verscheidenheid aan landschappen en dieren. Maar onthoud: alle dieren hebben voorrang.

E Dag 6
Swaziland
370 km  -  5u30

Swaziland is duidelijk anders dan het "westerse" Zuid-Afrika. In dit kleine koninkrijk ziet u nog overal de traditionele kleine hutten. Ga een kijkje nemen op één van de lokale markten in de Ezulweni Vallei. Bezoek een cultureel dorp, kijk hoe men glassculpturen blaast van gerecycleerd glas en met de hand de meest originele kaarsen ‘Africa style’ vervaardigt. Fiets met de mountainbike door prachtige natuurlandschappen, wandel tussen de boomtoppen of trek erop uit en ga wandelen in de bergen.

F Dag 7-8
Kwazulu Natal
360 km  -  5u

Laat je meeslepen op het ritme van de Zoeloe-drums en hun opzwepende dansen. Maak kennis met hun traditionele en spirituele kruidendokter, de sangoma. Laat je onderdompelen in de mythes en legendes van deze fascinerende cultuur. Maak een excursie naar Cape Vidal en ga er heerlijk snorkelen. De kust rond St. Lucia is ongerept en zorgt voor een unieke ervaring. Maak een boottocht op het meer van St. Lucia, UNESCO-werelderfgoed, en ga op zoek naar knorrende nijlpaarden en gevaarlijke krokodillen. Nog wat extra safari-beleving kan in het Hluhluwe-Imfolozi wildpark, naast de Big Five ook gekend om de zwarte en witte neushoorn en de unieke vegetatie.

Optionele excursies St Lucia
Hippo & Croc - Cape Vidal - Hluhluwe safari
Optionele excursies in St Lucia
G Dag 9
Port Elizabeth
St Lucia naar Durban: 280 km  -  3u30

Vlucht van Durban naar Port Elizabeth (niet inbegrepen).

Bij aankomst in Port Elizabeth even heerlijk uitwaaien met de voeten in het zand!

H Dag 10
Addo Elephant nationaal park
70 km  -  1u30

Het nationale Addo Elephant Park is een boeiend wildpark en ligt slechts 70 km ten noordoosten van Port Elizabeth. Het park werd opgezet in de jaren dertig om de laatste exemplaren van de eens veel voorkomende “Addo-olifant” te beschermen. Nadat de corridor met het Zuurberg National Park tot stand kwam, zijn de kuddes olifanten weer behoorlijk toegenomen. In de dichtbegroeide, natuurlijke omgeving leven  circa 400 olifanten.

Het park is ook een toevluchtsoord voor de zwarte neushoorn, buffel, elandantilope, kudu, andere antilopen en voor zo’n 170 vogelsoorten. Hoewel een groot deel van het gebied bedekt is met ondoordringbare doornstruiken, zijn er speciale wegen om het wild te observeren en er zijn observatiepunten bij de waterpoelen, waar de olifanten komen drinken en baden.

Het Addo-olifantenpark is malaria-vrij en het park bij uitstek voor een safari met de eigen wagen doorheen het park. Je kunt halt houden bij één van de vele drinkplaatsen in het park. Hier verzamelen zich de meeste dieren. Het is een genot om te zien hoe de dierenrangorde in elkaar steekt! Puur natuur en dat vanaf de eerste rij.

I Dag 11-12
De tuinroute
310 km  -  3u15

Welkom in de groene long van Zuid-Afrika! Het Kaapse kustgebergte scheidt de kustvlakte van het binnenland (de Kleine Karoo) en vormt een boeiende achtergrond voor datgene wat de Tuinroute zo populair maakt: het gevarieerde kustgebied en de weelderige vegetatie.

De Tuinroute loopt langs de kust van de Indische Oceaan en bestrijkt grofweg het gebied tussen Jeffrey’s Bay in de Oostkaap en Mossel Bay in de Westkaap. Geen mooi afgelijnde tuintjes zoals de naam laat vermoeden, maar een decor van uitgestrekte Protea-velden en andere Fynbos-begroeiing, beschermde wouden met hoge geelhoutbomen, rotskusten afgewisseld met zandstranden, lagunes en verborgen baaien. Het bijzondere is dat de “Tuin van Afrika” niet is aangeplant. Puur natuur! Tijdens de lente (jul-nov) wordt de Tuinroute omgetoverd in een hof van Eden.

Nature’s Valley, The Crags, Sedgesfield, Knysna, Plettenberg Bay, Wildernis en Tsitsikamma zijn enkele pareltjes op deze route. Trek erop uit, ga wandelen, beleef, voel, ruik! Je voelt je als herboren!

Optionele excursies Tuinroute
Zwemmen met pelsrobben - kajak & lilo - zipline
Optionele excursies Tuinroute
J Dag 13
Oudtshoorn

Uitgestrekte landschappen met windmolens en waterpompen, glooiende heuvels met in de verte de valleien met aan de rand het impressionante kustgebergte. Dit is Oudtshoorn, een klein provinciestadje gelegen in het hart van de Karoo. Dit is het gebied van de struisvogels. In het centrum vind je nog de historische ‘verenpaleizen’ en struisvogelboerderijen die je aandacht meer dan verdienen.

Verken de duizelingwekkende Swartbergen en de gelijknamige pas (begeleid te voet vanop de fiets, of eenvoudigweg met de eigen wagen). Diep ‘onder de grond’ bevinden zich de Cango-grotten: grote kamers met stalagmieten en nauwe tunnels: voor de échte durvers. Ga op spokentocht in Prince Albert, reis terug in de tijd in ‘De Rust’ of ga op zoek naar de verscholen watervallen tussen de granieten bergformaties.

Optionele excursies in Oudtshoorn
K Dag 14-15
Het hart van de wijnstreek
410 km  -  5u

Uitgestrekte wijnvalleien omgeven door imposante bergkammen, wijnranken die eeuwenoude wijntradities vertalen in een hedendaagse Pinotage-godendrank. Je vindt witgekalkte huizen in Kaaps-Hollandse stijl in Stellenbosch, het Bourgondische Mekka in het hart van de Franschhoek-vallei en de grootste granieten rots ‘die pêrel’ in het provinciestadje van Paarl.

Optionele excursies wijnstreek
Wijnsafari - fietstocht
Optionele excursies wijnstreek
L Dag 16-18
Kaapstad
90 km  -  1u30

Het silhouet van de majestueuze Tafelberg verschijnt al vanop grote afstand aan de horizon. In de Atlantische Oceaan liggen kleine opmerkelijke eilanden: het historische Robbeneiland, maar ook rotseilanden met aalscholvers, Jan van Genten en Kaapse pelsrobben. Dit is ongetwijfeld Kaapstad!  Wij laten je het echte Kaapstad zien, waar er tijd is om te genieten en alles aan een aangenaam tempo te kunnen bezoeken. Kaapstad is de oudste stad van Zuid-Afrika, maar ook de modernste en meest bruisende: een prachtige symbiose waar natuur en cultuur met elkaar verweven zijn.

Kaapstad is een stad met een waaier aan bijzondere belevingen: beklim de top van de Tafelberg, drink ‘vonkelwijn’ op Signal Hill, wandel tussen de boomtoppen in de grootste botanische tuin van Afrika, ga flaneren in het Waterfront of langsheen de mondaine stranden van Camps Bay & Clifton. Ga heerlijk uitwaaien aan de ‘Kaap der Stormen’ op Kaappunt en Kaap de Goede Hoop.

Optionele excursies in en rond Kaapstad
Robben Island - hop on hop off bus - kabelbaan Tafelberg - Paragliding - Kajakken tussenpelsrobben - sandboarding - kookworkshop
Optionele excursies in en rond Kaapstad
M Dag 19
Kaapstad

In de loop van de dag reis je naar de luchthaven, lever je je huurwagen in en check je in voor je terugvlucht. Dit is het einde van je prachtige rondreis door Zuid-Afrika. 

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag
Dag 2:
Optionele excursies Panoramaroute Prijs op aanvraag
Dag 7-8:
Optionele excursies St Lucia Prijs op aanvraag
Dag 11-12:
Optionele excursies Tuinroute Prijs op aanvraag
Dag 13:
Optionele excursies in Oudtshoorn Prijs op aanvraag
Dag 14-15:
Optionele excursies wijnstreek Prijs op aanvraag
Dag 16-18:
Optionele excursies in en rond Kaapstad Prijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Bij categorie budget: huurwagen Europcar TYPE M noordelijk deel en Europcar TYPE C (Toyota Corolla Quest of gelijkwaardig) voor de Kaapstreek
  Bij categorie comfort & deluxe: huurwagen Europcar TYPE M (Toyota Urban cruiser of gelijkwaardig)

  • Early booker (min. 30 dagen voor aankomst)

  • Classic plus verzekering

  • Onbeperkt aantal kms

  • 2e bestuurder

  •  Contract fee

 • Overnachtingen & maaltijden volgens programma (of gelijkwaardig)

 • Uitgebreid reisdossier met wegbeschrijving

Niet inbegrepen

 • Vluchten en luchthaventaksen

 • Bijkomende kosten wagen (zoals benzine, tolgelden, GPS, one way drop off kost, ...

 • Inkomgelden bezienswaardigheden, conservation fees nationale parken

 • Persoonlijke uitgaven

 • Fooien, overige maaltijden & dranken

 • Reis- en annuleringsverzekering

 

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Hotels

Voor deze Zuid-Afrika rondreis werken we met drie verblijfscategorieën: Budget, Comfort & Deluxe. Alle soorten accommodaties kunnen gecombineerd worden zodat jouw Zuid-Afrika rondreis volledig in lijn ligt met jouw verwachtingen. Contacteer je Joker-kantoor om je droomreis naar Zuid-Afrika te laten samenstellen.

  • Hieronder vind je onze selectie budget accommodaties van dit reisprogramma:

   

  PlaatsHotel
  HazyviewAfricamps at Mackers
  Kruger Sabi SandsUmkumbe safari lodge (private game reserve)
  KrugerSkukuza restcamp
  KrugerBerg-en-dal restcamp
  SwazilandMlilwane
  St LuciaLuxury tents @ Urban Glamping
  Port ElisabethBayside guesthouse
  Addo Elephant NPAddo african home
  TuinrouteStorms river mouth restcamp
  OudtshoornAfricamps klein Karoo
  StellenboschKnorhoek country guesthouse
  KaapstadMaartens guesthouse

   

   

  • Hieronder vind je onze selectie comfort accommodaties van dit reisprogramma:

   

  PlaatsHotel
  HazyviewAbangane guest lodge
  Kruger Sabi SandsUmkumbe safari lodge (private game reserve)
  KrugerSkukuza restcamp
  KrugerRio Vista
  SwazilandMantenga lodge
  St LuciaSt lucia Kingfisher lodge
  Port ElisabethBayside guesthouse
  Addo Elephant NPAddo african home
  TuinrouteMilkwood manor on sea
  OudtshoornDe Denne
  StellenboschSpier wine estate
  KaapstadDe Tafelberg guesthouse

   

  • Hieronder vind je onze selectie deluxe accommodaties van dit reisprogramma:

   

  PlaatsHotel
  HoedspruitUnembeza 
  Kruger Sabi SandsMohlabetsi (private game reserve)
  KrugerMdluli
  KrugerLA Kruger lifestyle
  SwazilandMogi boutique
  St LuciaSerene estate
  Port ElisabethBayside guesthouse
  Addo Elephant NPKuzuko lodge (private game reserve)
  TuinrouteLily pond country lodge
  OudtshoornSurval boutique
  StellenboschJordan suites
  KaapstadFour Rosmead

   

  Opmerkingen:

  • Upgrade hotels/kamers & huurwagen: prijzen op aanvraag
  • Groter reisgezelschap, families met kinderen: prijzen op aanvraag
  • Kerstperiode: prijzen op aanvraag

  Origineel overnachten

  Kleur eens buiten de lijntjes en verblijf op een fantastische locatie, vertoef in een boomhut in een privé wildpark of overnacht in een (luxueuze) glamping-tent. Upgrade naar enkele originele overnachtingsmogelijkheden in Zuid-Afrika. 

  Optionele excursies

  Maak een keuze uit de optionele excursies in Zuid-Afrika.

  Over deze reisformule

  Reizen met Joker, dat is

  • méér beleven, durven en doen
  • op een duurzame manier
  • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
  • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
  • en als een betere versie van jezelf terug te keren