Overslaan en naar de inhoud gaan

Origineel overnachten

Kleur eens buiten de lijntjes en verblijf op een fantastische locatie, vertoef in een boomhut in een privé wildpark of overnacht in een (luxueuze) glamping-tent. Hieronder vind je enkele originele overnachtingsmogelijkheden in Zuid-Afrika. 

Glamping in een eco-tent

Logeer in een eco-tent met eigen sanitair, keuken, terras en soms zelfs een houtverwarmde hot tub. 's Avonds geniet je van een heerlijke braai op je terras met zicht op de weidse natuur. Dit is de ideale plek om met je familie of vrienden tot rust te komen tijdens jullie roadtrip. 

Kies uit 9 toplocaties in verschillende natuurgebieden verspreid over Zuid-Afrika. 

Boomhut in een wildpark

Verblijf in een boomhut in een privé-wildpark in Zuid-Afrika. 's Nachts hoor je allerlei dierengeluiden rond je hut. Niet voor kinderen, wél voor avonturiers! Dit verblijf en de bijhorende safari’s vormen beslist één van de hoogtepunten van je reis! Je gaat op safari onder begeleiding van deskundige rangers & spoorzoekers. Alle maaltijden zijn ook bij je verblijf inbegrepen. 

Slapen met zicht op de Atlantische oceaan

Het adembenemende uitzicht, de heerlijke gerechten en de comfortabelste bedden, allemaal redenen om deze plek toe te voegen aan je rondreis! Deze idyllische plaats is ook ideaal om te verblijven tijdens een huwelijksreis.

Guesthouse bij het culturele 'San erfgoedcentrum'

De San zijn een van de laatste 'jager/verzamelaars'. Hun eeuwenoude kennis, talen en manier van leven dreigt vandaag de dag verloren te gaan. Bij Khwa ttu vertellen de San hun verhaal. Verblijf in de guesthouse bij het San erfgoedcentrum en word ondergedompeld in de cultuur van de San. 

Luxetenten in de Kleine Karoo

Omgeven door prachtige rotsformaties verblijf je in een luxetent met privé terras met een klein verwarmd zwembad. De lodge staat trots in het Karoo landschap en weerspiegelt de nomadische levensstijl van de Khoisan jager-verzamelaars die ooit door Zuid-Afrika trokken. Deze idyllische plaats is ook ideaal om te verblijven tijdens een huwelijksreis.

Verblijf in een 'rots suite'. 

Op deze unieke locatie op zo'n 250 km van Kaapstad verblijf je in de cave suites in het midden van een natuurreservaat. 's Avonds ga je slapen onder een heldere sterrenhemel. Een ding is zeker, je komt helemaal tot rust in deze prachtige omgeving.

Eco hut in Timbavati private game reserve (Kruger)

In je eigen eco hutje geniet je van goed bed en een buitendouche/badkamer. Overdag ga je op safari en spot je met wat geluk de Big 5! 's Avonds word je getrakteerd op een lekkere maaltijd in de boma* rond het vuur.

 

*Boma= afgebakende zone aan de lodge waar geen wild binnen kan, om gezellig samen te zijn, verhalen uit te wisselen en eventueel een maaltijd te nuttigen. 

Beehives in Swaziland

Verblijf midden in het Mlilwane wildreservaat in Swaziland in originele 'bijenkorven'.  In Mlilwane vind je eerder het kleine wild zoals zebra's, impala's, mangoesten,... Als je overland van Johannesburg tot Kaapstad rijdt is dit een niet te missen stop! 

Wil je een originele overnachting boeken?

Deze originele overnachtingen kan je enkel boeken bij een individuele reis van Joker. In onze individuele programma's stellen we optionele excursies voor die wij niet te missen vinden. Vraag aan je Joker-reisexpert om ze aan je offerte toe te voegen. Al geboekt? Ook bijboeken is geen probleem!

Je kan optionele excursies en activiteiten ook naar hartenlust toevoegen aan een op maat gemaakt reisprogramma. Hoe dat in zijn werk gaat lees je hier.