Overslaan en naar de inhoud gaan

1. Boottocht langs Blyde River Canyon

Blyde River Canyon is de derde grootste kloof ter wereld. Door z’n tropische uitstraling geniet je in Blyde River Canyon van een groene natuurpracht. De gids neemt je mee naar de zeldzame Kadishi Tufa-waterval die vol leven zit. Deze waterval bevindt zich op 200 meter hoogte en is de op één na hoogste Tufa-waterval op aarde. De Kadishi-waterval wordt ook wel het huilende gezicht van de natuur genoemd. Een overvloed aan wilde dieren houd je op pad terwijl je meer leert over de boeiende geschiedenis van Blyde River Canyon. In Blyde River Canyon vind je ook een grote diversiteit aan fauna, waaronder talloze vissen en antilope-soorten, apen, nijlpaarden, krokodillen en vele vogelsoorten. Het beste uitzicht in de hele Blyde River Canyon is ongetwijfeld de "Three Rondavels" met de enorme, ronde rotsen.

Leuke activiteit voor gezinnen met kinderen.

Praktisch:

  • Start om 9u00, 11u00 of 15u00
  • Totale duur: 1u30min
  • Deze activiteit is weersafhankelijk

2. Avontuurlijke zipline

Ga voor avontuur en zoef van de zipline in de vallei van de Sabierivier. De gidsen haken je goed vast aan de zipline en geven je een laatste duwtje in de rug vooraleer je jouw sprong waagt. 3, 2. 1! Daar ga je tegen hoge snelheid over 10 verschillende ziplines met lengtes tussen de 70 en 230 meter.

Kunnen kinderen de zipline doen?

Ja. Zolang ze in het harnas passen, kunnen ze gaan.

Praktisch:

  • Start tussen 7u30 en 15u30
  • Totale duur: 3u30min

3. Whitewater rafting op de Sabie River

Geniet van het prachtige landschap tijdens deze rafting op de Sabie rivier. De totale afstand van het raften is 8 km waarbij de versnellingen op de rivier worden afgewisseld met rustigere momenten. Als je goed oplet op die rustige momenten, kan je met wat geluk ook verschillende speciale vogels spotten!

Praktisch:

  • Start om 9u30 of 13u30
  • Totale duur: 2u30min
  • Minimumleeftijd: 5 jaar

4. Bezoek aan het Moholoholo dierenopvangcentrum

In de schaduw van de Mariepskop, gelegen op de Drakensbergen, ligt Moholoholo. Dit is de thuisbasis voor veel verlaten, gewonde en vergiftigde dieren. Zij worden er verzorgd en opgevangen in het opvangcentrum. Het doel is om de dieren later terug in het wild te plaatsen. Onder begeleiding van een dierenexpert kan je een bezoek brengen aan het opvangcentrum. Een leerrijke ervaring voor jong en oud!

Praktisch:

  • Start om 9u30 of 15u00

  • Totale duur: ongeveer 1.5 à 2 uur

5. Bezoek aan Jane Goodall Chimpanzee Haven

In de Jane Goodall Chimpansee Haven krijg je de unieke kans om chimpansees van dichtbij te zien. De chimpansees vertonen normaal sociaal gedrag ondanks hun traumatische achtergronden als huisdieren, entertainmentdieren en slachtoffers van de bushmeat-handel. Deze thuishaven biedt de chimpansees eindeloos veel plezier, ze zijn er veilig en hun natuurlijk gedrag wordt positief versterkt. Een toegevoegde waarde op jouw reis!

De rondleiding duurt 1u à 1u30. Het centrum is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.  

Wil je boeken? Of heb je meer info nodig?