Overslaan en naar de inhoud gaan

1. Boottocht langs Blyde River Canyon

Blyde River Canyon is de derde grootste kloof ter wereld. Door z’n tropische uitstraling geniet je in Blyde River Canyon van een groene natuurpracht. De gids neemt je mee naar de zeldzame Kadishi Tufa-waterval die vol leven zit. Deze waterval bevindt zich op 200 meter hoogte en is de op één na hoogste Tufa-waterval op aarde. De Kadishi-waterval wordt ook wel het huilende gezicht van de natuur genoemd. Een overvloed aan wilde dieren houd je op pad terwijl je meer leert over de boeiende geschiedenis van Blyde River Canyon. In Blyde River Canyon vind je ook een grote diversiteit aan fauna, waaronder talloze vissen en antilope-soorten, apen, nijlpaarden, krokodillen en vele vogelsoorten. Het beste uitzicht in de hele Blyde River Canyon is ongetwijfeld de "Three Rondavels" met de enorme, ronde rotsen.

Deze activiteit is afhankelijk van het weer. De boottocht duurt 1u30.

Leuke activiteit voor gezinnen met kinderen.

2. Bezoek aan het Moholoholo dierenopvangcentrum

In de schaduw van de Mariepskop, gelegen op de Drakensbergen, ligt Moholoholo. Dit is de thuisbasis voor veel verlaten, gewonde en vergiftigde dieren. Zij worden er verzorgd en opgevangen in het opvangcentrum. Het doel is om de dieren later terug in het wild te plaatsen. Onder begeleiding van een dierenexpert kan je een bezoek brengen aan het opvangcentrum. Een leerrijke ervaring voor jong en oud!

3. Bezoek aan Jane Goodall Chimpanzee Haven

In de Jane Goodall Chimpansee Haven krijg je de unieke kans om chimpansees van dichtbij te zien. De chimpansees vertonen normaal sociaal gedrag ondanks hun traumatische achtergronden als huisdieren, entertainmentdieren en slachtoffers van de bushmeat-handel. Deze thuishaven biedt de chimpansees eindeloos veel plezier, ze zijn er veilig en hun natuurlijk gedrag wordt positief versterkt. Een toegevoegde waarde op jouw reis!

De rondleiding duurt 1u à 1u30. Het centrum is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.  

4. Mountainbiken op het Hoedspruit landgoed

Huur een mountainbike en ga voor een ritje door de bush. Het fietspad staat mooi aangegeven. Je maakt de fietstocht zo lang of zo kort als je wil.

5. Begeleide ochtend- of namiddagsafari in Big Five Game Reserve

Kom dichterbij de natuur dan ooit tevoren in het Big Five Safaripark. Geniet van de prachtige Afrikaanse zonsop- of ondergang tijdens een ochtend- of namiddagsafari. Aan jou de keuze!

6. Avontuurlijke zipline

Ga voor avontuur en zoef van de zipline in Induna Adventure Centre. De gidsen haken je goed vast aan de zipline en geven je een laatste duwtje in de rug vooraleer je jouw sprong waagt. 3, 2. 1! Daar ga je tegen 100 km/u, 450 m lang en 77 m hoog. Na 6 minuten sta je terug aan de grond. Toch liever met twee? Dat kan ook, dan ga je gewoon voor een tandem-zipline.

Kunnen kinderen de zipline doen?

Ja. Zolang ze in het harnas passen, kunnen ze gaan.

Wil je boeken? Of heb je meer info nodig?