Overslaan en naar de inhoud gaan

1. Boottocht naar het legendarische Robben Island & halve dag township

Vanaf Nelson Mandela Gateway vertrek je met de ferry richting Robben Island. Je stapt uit bij Murray’s Bay Harbor aan de oostkust van het eiland en maakt een korte wandeling naar bussen die je naar alle historische bezienswaardigheden op het eiland brengen. Op weg naar de bussen passeer je gebouwen en een hoge muur gebouwd door gevangenen in de jaren ‘60. Je gids wacht je op voor een uitvoerige rondleiding op het eiland. De tour eindigt met een bezoek aan de cel van Nelson Mandela.

2. Hop on hop off bus in Kaapstad

Spring op de rode hop-on hop-off bus en verken de Moederstad in haar volle glorie. Zo kan je makkelijk in- en uitstappen bij meer dan 50 boeiende attracties in Kaapstad.

3. Surfen op de duinen (sandboarding)

Nood aan een adrenaline kick? Dan is sandboarden wel iets voor jou. Het enige dat je nodig hebt, is een positieve houding, een scheutje zonnebrandcrème, een paar basisinstructies en natuurlijk een sandboard. In een mum van tijd surf je over een zandduin. Iedereen kan genieten van sandboarden zolang je redelijk fit bent. Met onze 4x4 brengen wij je tot bij de duinen. Geen ervaring vereist. Vanaf de leeftijd van 5 jaar mag je al sandboarden.

4. Kookworkshop in Bo-kaap

De Bo-Kaap kooktour neemt je mee op reis langs enkele culinaire lekkernijen van de Cape Malay's in Bo-Kaap. Je krijgt er een praktische kookles waarbij je zelf aan de slag gaat als een echte Cape Malay 'tante'! Leer hoe je samosa's vouwt en masala mengt voor de perfecte pot Cape Malay Curry! Je wordt uitgenodigd in het huis van Zainie, waar je niet alleen geheime kooktechnieken leert, maar ook inzicht krijgt in het dagelijks leven in de Bo-Kaap. De workshop eindigt met een lunch in groep terwijl je geniet van een traditionele maaltijd om van te watertanden.

Wil je boeken? Of heb je meer info nodig?

Bekijk onze reizen in Zuid-Afrika