Overslaan en naar de inhoud gaan

1. Boottocht naar het legendarische Robben Island

Vanaf Nelson Mandela Gateway vertrek je met de ferry richting Robben Island. Je stapt uit bij Murray’s Bay Harbor aan de oostkust van het eiland en maakt een korte wandeling naar bussen die je naar alle historische bezienswaardigheden op het eiland brengen. Op weg naar de bussen passeer je gebouwen en een hoge muur gebouwd door gevangenen in de jaren ‘60. 

2. Hop on hop off bus in Kaapstad

Spring op de rode hop-on hop-off bus en verken de Moederstad in haar volle glorie. Zo kan je makkelijk in- en uitstappen bij meer dan 50 boeiende attracties in Kaapstad.

Praktisch:

 • Je krijgt toegang tot de 4 routes:
  Rood: Kaapstad centrum tot Tafelberg kabelbaan
  Geel: Kaapstad centrum (downtown) tour
  Blauw: mini peninsula tour
  paars: Constantia vallei, wijntour

 

3. Kabelbaan Tafelberg

Met zijn 1086 meter is de Tafelberg is hét symbool van Kaapstad! Het natuurreservaat telt meer dan 1500 verschillende planten. In slechts 5 minuten sta je met de kabelbaan aan de top van de Tafelberg. Geniet van een uniek uitzicht over Kaapstad en de omgeving.

4. Paragliding Signal Hill/Lion's Head

Kaapstad is dé plek bij uitstek om te paragliden. Een vertrek is voorzien vanop Lion’s head of Signal hill. Van hieruit heb je adembenemende zichten op Tafelberg en de omgeving van Kaapstad. Je hebt geen ervaring in het paragliden nodig om te kunnen deelnemen aan deze activiteit. Je betrouwbare ‘copiloot’ geeft je een duidelijke briefing voor je de sprong waagt!

Praktisch:

 • Start tussen 8u00 en 16u00
 • Totale duur is afhankelijk van de weersomstandigheden. De vluchten duren gemiddeld tussen de 5 à 30 minuten

5. Kajakken met de pelsrobben/pinguins

Vanuit Simon’s town peddel je richting het strand waar de speelse pinguïns die dag vertoeven.  Observeer de pinguïnkolonie van Boulders beach van op het water. Wie weet heb je vandaag wel dubbel geluk en spot je ook nog een walvis vanuit je kayak. (walvisseizoen: juni-november).
Na het zien van de pinguïns is er nog de mogelijkheid om te snorkelen alvorens weer aan te meren in Simon’s Town.

Praktisch:

 • Start om 8u30
 • Totale duur: 2u
 • Deze activiteit is weersafhankelijk

6. Surfen op de duinen (sandboarding)

Nood aan een adrenaline kick? Dan is sandboarden wel iets voor jou. Het enige dat je nodig hebt, is een positieve houding, een scheutje zonnebrandcrème, een paar basisinstructies en natuurlijk een sandboard. In een mum van tijd surf je over een zandduin. Iedereen kan genieten van sandboarden zolang je redelijk fit bent. Met onze 4x4 brengen wij je tot bij de duinen. Geen ervaring vereist. Vanaf de leeftijd van 9 jaar mag je al sandboarden.

Praktisch:

 • Start om 10u00
 • Totale duur: 4 uur

7. Kookworkshop in Bo-kaap

De Bo-Kaap kooktour neemt je mee op reis langs enkele culinaire lekkernijen van de Cape Malay's in Bo-Kaap. Je krijgt er een praktische kookles waarbij je zelf aan de slag gaat als een echte Cape Malay 'tante'! Leer hoe je samosa's vouwt en masala mengt voor de perfecte pot Cape Malay Curry! Je wordt uitgenodigd in het huis van Zainie, waar je niet alleen geheime kooktechnieken leert, maar ook inzicht krijgt in het dagelijks leven in de Bo-Kaap. De workshop eindigt met een lunch in groep terwijl je geniet van een traditionele maaltijd om van te watertanden.

Praktisch:

 • Start om 9u00 of 14u00
 • Totale duur: 4 uur
 • De menu is aanpasbaar voor allergieën, vegetarisch, vegan, ...

Wil je boeken? Of heb je meer info nodig?

Bekijk onze reizen in Zuid-Afrika