Overslaan en naar de inhoud gaan

Een zeer gevarieerde rondreis met huurwagen doorheen Zuid-Afrika, Swaziland & Lesotho, langs de hoogtepunten van Zuid-Afrika in 22 dagen.

 

De hoogtepunten van deze reis

Kruger National Park
Kruger National Park

Oog in oog met de Koning der dieren in het Kruger National Park.

Port Elizabeth
Port Elizabeth

De mooie baai van Port Elizabeth is het ideale vertrekpunt en uitvalsbasis voor het verkennen van de prachtige Tuinroute.

Kaapstad
Kaapstad

Je zal versteld staan van de majestueuze Tafelberg in Kaapstad. 

Programma

Programma

A Dag 1 - 2
Mpumalanga
360 km  -  3u45

Je rijdt van Johannesburg naar Mpumalanga. In deze omgeving vormen panoramische uitzichten, idyllische dorpjes en kleine watervallen het hoogtepunt!  Blyderivier Canyon, Venster Gods, geërodeerde rotspartijen en schitterende panorama’s vormen telkens het decor voor een korte (of lange) wandeling. In Pelgrim’s Rest, een gerestaureerd gouddorpje uit vervlogen tijden kan je zelf goud pannen.

Optionele excursies Panoramaroute
Boottocht Blyde River Canyon - zipline - Whitewater rafting - Moholoholo dierenopvangcentrum - Jane Goodall Chimpanzee Haven
Optionele excursies Panoramaroute
B Dag 3 - 4
Het Krugerpark (of privé wildpark)
50 km  -  1u

Ga met je eigen wagen op safari in het bekendste wildpark van Zuid-Afrika. Hou je ogen en oren open. De drinkplaatsen in het park zijn de meest aantrekkelijke plekken om heel wat dieren te zien passeren. Het Krugerpark staat garant voor een grote verscheidenheid aan landschappen en dieren. Maar onthoud: alle dieren hebben voorrang.

In een privé wildpark (grenzend aan het Krugerpark) geniet je zorgeloos van de allerbeste safari’s. Je maakt meerdere keren per dag safari’s in heuse 4x4 safari-voertuigen onder begeleiding van een ranger en soms ook een begeleide wandelsafari. Je geniet er van meer luxe, meer dieren en alle maaltijden worden in een uniek kader geserveerd, soms wel midden in de bush

C Dag 5 - 6
Swaziland
300 km  -  5u

Swaziland is duidelijk anders dan het "westerse" Zuid-Afrika. In dit kleine koninkrijk zie je nog overal de traditionele kleine hutten. Ga een kijkje nemen op één van de lokale markten in de Ezulweni Vallei. Bezoek een dorp, kijk hoe men glassculpturen blaast van gerecycleerd glas en met de hand de meest originele kaarsen ‘Africa style’ vervaardigt. Fiets met de mountainbike door prachtige natuurlandschappen, wandel tussen de boomtoppen of ga wandelen in de bergen. In Phophonyane kan je een prachtige hike maken naar de gelijknamige watervallen en slaap je in een ‘cosy tent’. Puur avontuur!

D Dag 7 - 8
Kwazulu Natal
380 km  -  5u

Laat je meeslepen op het ritme van de Zoeloe-drums en hun opzwepende dansen. Maak kennis met hun traditionele en spirituele kruidendokter, de sangoma. Laat je onderdompelen in de mythes en legendes van deze fascinerende cultuur. Maak een excursie naar Cape Vidal en ga er heerlijk snorkelen. De kust rond St. Lucia is ongerept en zorgt voor een unieke ervaring. Maak een boottocht op het meer van St. Lucia, UNESCO-werelderfgoed, en ga op zoek naar knorrende nijlpaarden en gevaarlijke krokodillen. Nog wat extra safari-beleving kan in het Hluhluwe-Imfolozi wildpark, naast de Big Five ook gekend om de zwarte en witte neushoorn en de unieke vegetatie.

E Dag 9
Umhlanga (Durban)
230 km  -  2u30

In het zuiden van de provincie Kwazulu Natal wordt de kust meer ‘bewoond’, met Durban als drukste plek. We kiezen bewust voor de meer idyllische kustplaatsjes zoals Ballito en Umdloti. Even heerlijk ontspannen en met de voeten in het zand!

F Dag 10 - 11
Lesotho
250 km  -  3u10

Na Zuid-Afrika en Swaziland is Lesotho het derde land dat je bezoekt tijdens je avontuur. Je kan kiezen voor een begeleide 4x4 bergexcursie via de prachtige Sani Pass naar het ‘dak van Afrika’ brengt, tot op het bergplateau in een onherbergzaam en prachtig deel van het koninkrijk Lesotho.

Optionele excursie Drakensbergen
G Dag 12
Mthatha
305 km  -  4u30

De Oostkaap-provincie werd gevormd door de voormalige thuislanden Transkei & Ciskei. Hier woont het trotse Xhosa-volk. Grote namen zoals Nelson Mandela en Thabo Mbeki kenden hier hun bakermat. Vandaag de dag is het overgrote deel van de Oostkaap nog heerlijk traditioneel en vind je er nog een stukje ‘echt’ Afrika. Meanderende wegen, heuvelachtige landschappen, afgewisseld met idyllische bergdorpen en kuststeden. Dit is een plek waar oud en nieuw elkaar ontmoeten.

H Dag 13 - 14
Addo Elephant Park
470 km  -  7u

Het nationale Addo Elephant Park is een boeiend wildpark en ligt slechts 72 km ten noordoosten van Port Elizabeth. Het park werd opgezet in de jaren dertig om de laatste exemplaren van de eens veel voorkomende “Addo-olifant” te beschermen. Nadat de corridor met het Zuurberg National Park tot stand kwam, zijn de kuddes olifanten weer behoorlijk toegenomen. In de dichtbegroeide, natuurlijke omgeving leven  circa 400 olifanten.

Het park is ook een toevluchtsoord voor de zwarte neushoorn, buffel, elandantilope, kudu, andere antilopen en voor zo’n 170 vogelsoorten. Hoewel een groot deel van het gebied bedekt is met ondoordringbare doornstruiken, zijn er speciale wegen om het wild te observeren en er zijn observatiepunten bij de waterpoelen, waar de olifanten komen drinken en baden.

Het Addo-olifantenpark is malaria-vrij en het park bij uitstek voor een safari met de eigen wagen doorheen het park. Je kunt halt houden bij één van de vele drinkplaatsen in het park. Hier verzamelen zich de meeste dieren. Het is een genot om te zien hoe de dierenrangorde in elkaar steekt! Puur natuur en dat vanaf de eerste rij!

I Dag 15 - 16
De Tuinroute
270 km  -  3u

Welkom in de groene long van Zuid-Afrika! Het Kaapse kustgebergte scheidt de kustvlakte van het binnenland (de Kleine Karoo) en vormt een boeiende achtergrond voor dat wat de Tuinroute zo populair maakt: het gevarieerde kustgebied en de weelderige vegetatie.

De Tuinroute loopt langs de kust van de Indische Oceaan en bestrijkt grofweg het gebied tussen Jeffrey’s Bay in de Oostkaap en Mossel Bay in de Westkaap. Geen mooi afgelijnde tuintjes zoals de naam laat vermoeden, maar een decor van uitgestrekte Protea-velden en andere Fynbos-begroeiing, beschermde wouden met hoge geelhoutbomen, rotskusten afgewisseld met zandstranden, lagunes en verborgen baaien. Het bijzondere is dat de “Tuin van Afrika” niet is aangeplant. Puur natuur! Tijdens de lente (jul-nov) is de Tuinroute een waar hof van Eden.

Nature’s Valley, The Crags, Sedgesfield, Knysna, Plettenberg Bay, Wildernis en Tsitsikamma zijn enkele pareltjes op deze route. Trek erop uit, ga wandelen, beleef, voel, ruik! Je voelt je als herboren!

Optionele excursies Tuinroute
Zwemmen met pelsrobben - kajak & lilo - zipline
Optionele excursies Tuinroute
J Dag 17
Oudtshoorn
130 km  -  1u45

Uitgestrekte landschappen met windmolens en waterpompen, glooiende heuvels met in de verte de valleien met aan de rand het impressionante kustgebergte. Dit is Oudtshoorn, een klein provinciestadje gelegen in het hart van de Karoo. Dit is het gebied van de struisvogels. In het centrum vind je nog de historische ‘verenpaleizen’ en struisvogelboerderijen die je aandacht meer dan verdienen.

Verken de duizelingwekkende Swartbergen en de gelijknamige pas (begeleid te voet vanop de fiets, of eenvoudigweg met de eigen wagen). Diep ‘onder de grond’ bevinden zich de Cango-grotten: grote kamers met stalagmieten en nauwe tunnels: voor de échte durvers. Ga op spokentocht in Prince Albert, reis terug in de tijd in ‘De Rust’ of ga op zoek naar de verscholen watervallen tussen de granieten bergformaties.

Optionele excursies Oudtshoorn
K Dag 18 - 19
Stellenbosch, Paarl & Franschhoek
395 km  -  5u

Uitgestrekte wijnvalleien omgeven door imposante bergkammen, wijnranken die eeuwenoude wijntradities vertalen in een hedendaagse Pinotage-godendrank. Je vindt witgekalkte huizen in Kaaps-Hollandse stijl in Stellenbosch, het Bourgondische Mekka in het hart van de Franschhoek-vallei en de grootste granieten rots ‘die pêrel’ in het provinciestadje van Paarl.

Optionele excursies wijnstreek
Wijnsafari - fietstocht
Optionele excursies wijnstreek
L Dag 20 - 22
Kaapstad
50 km  -  45 min

Het silhouet van de majestueuze Tafelberg verschijnt al vanop grote afstand aan de horizon. In de Atlantische Oceaan liggen kleine opmerkelijke eilanden: het historische Robbeneiland, maar ook rotseilanden met aalscholvers, Jan van Genten en Kaapse pelsrobben. Dit is ongetwijfeld Kaapstad!  Wij laten je het echte Kaapstad zien, waar er tijd is om te genieten en alles aan een aangenaam tempo te kunnen bezoeken. Kaapstad is de oudste stad van Zuid-Afrika, maar ook de modernste en meest bruisende: een prachtige symbiose waar natuur en cultuur met elkaar verweven zijn.

Kaapstad is een stad met een waaier aan bijzondere belevingen: beklim de top van de Tafelberg, drink ‘vonkelwijn’ op Signal Hill, wandel tussen de boomtoppen in de grootste botanische tuin van Afrika, ga flaneren in het Waterfront of langsheen de mondaine stranden van Camps Bay & Clifton. Ga heerlijk uitwaaien aan de ‘Kaap der Stormen’ op Kaappunt en Kaap de Goede Hoop!

Optionele excursies in en rond Kaapstad
Robben Island - hop on hop off bus - kabelbaan Tafelberg - Paragliding - Kajakken tussenpelsrobben - sandboarding - kookworkshop
Optionele excursies in en rond Kaapstad

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag
Dag 1 - 2:
Optionele excursies Panoramaroute Prijs op aanvraag
Dag 10 - 11:
Optionele excursie Drakensbergen Prijs op aanvraag
Dag 15 - 16:
Optionele excursies Tuinroute Prijs op aanvraag
Dag 17:
Optionele excursies Oudtshoorn Prijs op aanvraag
Dag 18 - 19:
Optionele excursies wijnstreek Prijs op aanvraag
Dag 20 - 22:
Optionele excursies in en rond Kaapstad Prijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Huurwagen Europcar type C (Toyota Corolla Quest of gelijkwaardig) 

  • Early Booker (min. 30 dagen voor aankomst)

  • Classic plus

  • Onbeperkt aantal km

  • Tweede bestuurder

  • Contract Fee

 • Overnachtingen op basis van logies & ontbijt in standaard kamers, met uitzondering van:

  • Krugerpark op basis van alleen logies

 • Uitgebreid reisdossier met wegbeschrijving

Niet inbegrepen

 • Vluchten en luchthaventaksen

 • Bijkomende kosten huurwagen
  • Benzine

  • Tolgelden

  • GPS

  • One way drop off (zie beschrijving in digitale offerte onder tab ‘Details – documenten)

 • Inkomgelden bezienswaardigheden, conservation fees nationale parken (**)

  • (**): richtprijs cons fee: Kruger: ZAR440 per persoon per dag, ZAR280 per persoon per dag

 • Supplement vanaf €480 per persoon (*) voor 2 nachten in een privé-wildpark ter vervanging van overnachting in het nationale Krugerpark, inclusief safari’s in open safari-voertuig met ranger, allemaaltijden

 • Persoonlijke uitgaven

 • Fooien

 • Overige maaltijden & dranken

 • Reis- en annuleringsverzekering

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Hotels

Wij hebben verschillende comfortniveaus:

 • Budget: Kleinschalige guesthouses met een bijzondere ligging of verblijf in nationaal parken. Een authentieke beleving zonder te veel franjes!
 • Comfort: Verblijven met een eigentijds karakter en extra stijl. Denk aan logeren op een olijvenboerderij, in een industriële loft of modern strandhuis.
 • Deluxe: Geen grote ketens, wel echte parels die we voor je uitzochten. Dit zijn luxueuze verblijven met een bijzonder karakter op unieke locaties én met de mooiste uitzicht!

In deze route hebben we telkens voor de ‘beste deal’ kamer opgenomen. In de meeste verblijven is er een upgrade mogelijk. Vraag ons naar de beste tarieven.

Opmerkingen:

 • Upgrade hotels/kamers & huurwagen: prijzen op aanvraag
 • Single supplement (min. 2 personen): vanaf € 605 per persoon
 • (*) upgrade naar privé wildpark dag 4+5: vanaf € 480 per persoon (Vol Pension + safari's met ranger)
 • Groter reisgezelschap, families met kinderen: prijzen op aanvraag
 • Kerstperiode: prijzen op aanvraag

Origineel overnachten

Kleur eens buiten de lijntjes en verblijf op een fantastische locatie, vertoef in een boomhut in een privé wildpark of overnacht in een (luxueuze) glamping-tent. Upgrade naar enkele originele overnachtingsmogelijkheden in Zuid-Afrika. 

Optionele excursies

Maak een keuze uit de optionele excursies in Zuid-Afrika.

Wat je moet weten over deze reis

Over Zuid-Afrika

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren