Overslaan en naar de inhoud gaan

De natuur van de American Rockies is enorm gevarieerd, maar voelt op en top Amerikaans! Je start in het door bergen omringde Denver. Daarna trek je het hart van het Rocky Mountain National Park in, om vervolgens door de prairies naar het ruige Badlands NP te rijden. Je passeert iconen als Mount Rushmore en reist doorheen westernstadjes als Deadwood. De geisers van Yellowstone en de ruige toppen van Grand Teton NP ontpoppen zich zonder twijfel tot de hoogtepunten van deze reis. Rijd verder naar Utah, Arches en Canyonlands National Parks tegemoet. Afsluiten doe je met een rit door Colorado langs Mesa Verde NP met zijn rotswoningen en westerndorpjes als Durango en Alamosa.

Mits aanpassingen kan deze reis ook met de camper of campervan gedaan worden!

De hoogtepunten van deze reis

Mammoth Hot Springs, Yellowstone National Park, Wyoming
Mammoth Hot Springs

Yellowstone National Park met zijn geisers, watervallen, warmwaterpoelen en overvloed aan wildlife.

Devils Tower National Monument
Devils Tower National Monument

Vlakbij de grens van South Dakota met Wyoming doemt een monoliet op uit het landschap: het Devils Tower National Monument.

Corona Arch Moab Utah
Corona Arch

Het stadje Moab, een paradijs voor natuurliefhebbers, wandelaars en avonturiers!

Programma

Programma

A Dag 1
Denver

Start je Roadtrip in de levendige Mile High City, Denver. Kuier door de hippe straten, verken tal van musea en les je dorst in één van de vele lokale brouwerijen.

B Dag 2
Denver - Rocky Mountain NP
105 km  -  01u20

Geniet voor een tweede dag op rij van het boeiende Denver of trek er al vroeg op uit naar het kleine, charmante Estes Park voor een eerste verkenning van het machtige Rocky Mountain NP. Maak tijd voor een rit over de pittoreske Trail Ridge Road met tal van uitzichtpunten onderweg.

C Dag 3
Rocky Mountain NP

Wandelschoenen aan, tijd voor de great outdoors! Trek de natuur in van het Rocky Mountains NP. De groene bossen, besneeuwde toppen en heldere rivieren verbergen wildlife in overvloed, van herten en elanden tot beren en marmotten!

D Dag 4
Rocky Mountain NP - Scottsbluff
300 km  -  03u15

Onderweg van Estes Park naar Scottsbluff rij je langs Cheyenne, een westernstadje met een rijk cowboyverleden. Aangekomen in het stadje Scottsbluff, kan je het Scottsbluff National Monument bezoeken en een wandeling maken over de prachtige Monument Valley Pathway.

E Dag 5
Scottsbluff - Badlands NP
300 km  -  03u10

Wandel door de ruige schoonheid van het Badlands NP, verken de fossielsites die je terug in de tijd nemen en spot wildlife zoals de majestueuze bizon en pluizige prairiehond. 

F Dag 6
Badlands NP - Mount Rushmore
120 km  -  01u20

USA heeft zo z'n iconen en Mount Rushmore is er daar één van. Bezoek de bergflank waar de gezichten van presidenten Washington, Jefferson, Roosevelt en Lincoln over de omgeving waken. 

G Dag 7
Mount Rushmore

Verblijf een extra dag in de omgeving van Mount Rushmore en grijp de kans om het Custer State Park te verkennen. Cruise over de Wildlife Loop Road door de met bizons bezaaide prairies of neem de indrukwekkende Needles Highway.

H Dag 8
Mount Rushmore - Deadwood
76 km  -  01u15

Keer terug in de tijd in het charmante goudzoekersstadje Deadwood, met haar casino's winkels en restaurants.

I Dag 9
Deadwood - Sheridan
385 km  -  03u55

Rij via het reusachtige Devils Tower National Monument, dat uit de vlakte naar de hemel reikt. Verken de winkels en bars op Main Street van het gezellige westernstadje Sheridan. 

J Dag 10
Sheridan - Cody
320 km  -  03u05

Meer cowboy wordt het niet! Maak kennis met het leven van Buffalo Bill, één van de meest beroemde figuren uit de Wild West en stichter van dit stadje.

K Dag 11
Cody - Yellowstone NP
160 km  -  02u10

Volg de panoramische weg naar het oudste nationale park van Amerika, het Yellowstone National Park. Dit is zeker één van de hoogtepunten in dit programma! Neem je tijd om de uitgestrekte natuur van het Yellowstone NP te ontdekken. 

L Dag 12 - 13
Yellowstone NP

Verlies je hart tussen de krachtige geisers, donderende watervallen, grazende bizons en vulkanische plassen in alle kleuren van de regenboog. Bezoek de beroemde geiser Old Faithful en trotseer wandelingen rond de Grand Canyon of the Yellowstone River met haar indrukwekkende Lower Falls. 

M Dag 14
Yellowstone NP - Grand Teton NP
144 km  -  02u00

Zet je bezoek van het machtige Yellowstone NP verder en zak daarna af naar de ruige bergketen van Grand Teton NP.

N Dag 15
Grand Teton NP

Grand Teton NP zou je oneerbiedig de toegangsweg naar Yellowstone NP kunnen noemen. Het park heeft echter heel wat te bieden. Uitgestrekte grasvlaktes, glinsterende rivieren, spitse bergtoppen en dramatische wolkformaties vormen het perfecte kader voor lange wandelingen en het nemen van onvergetelijke foto's.

Rond Jenny Lake is het heerlijk wandelen. Aan het bezoekerscentrum vertrekken verschillende paden die je o.a. rond het meer, naar Cascade Canyon en langs Hidden Falls en Inspiration Point voeren. 

Ook de regio van Jackson Lake is ideaal voor de natuurliefhebbers. Aan Colter Bay start de wandeling naar Hermitage Point. Deze wandeling brengt je langs bossen en vijvers en biedt je prachtige vergezichten op de bergen. Stop op de terugweg naar Jackson zeker ook aan Oxbow Bend voor een unieke fotostop.

Optionele excursie : Classic Rafting Trip Snake River
O Dag 16
Grand Teton NP - Vernal
470 km  -  05u00

Neem afscheid van het indrukwekkende Grand Teton National Park en rij via de panoramische US-191 naar de Flaming Gorge National Recreation Area. Breng een bezoek aan de Flaming Gorge dam, geniet van de prachtige zichten aan de Red Canyon Overlook en ontdek de geologische diversiteit van dit park tijdens een rit over de Sheep Creek Geological Loop. Overnachten doe je in Vernal. Breng in de buurt van dit stadje zeker een bezoek aan het Dinosaus National Park. In de Quarry Exhibit Hall leer je alles over de duizenden dinosaurusbotten en fossielen die in dit park werden opgegraven. 

P Dag 17
Vernal - Moab
462 km  -  05u15

Zet koers naar Moab aan de Coloradorivier. Laat je imponeren door de weidse uitzichten van het Dead Horse State Park en stop aan de verschillende uitzichtpunten van de Island in the Sky sectie van het Canyonlands NP. Wandel zeker tot Mesa Arch met zijn oneindig panorama.

Q Dag 18
Moab

Arches National Park is een lust voor het oog. Op een kleine oppervlakte krijg je hier een waar natuurspektakel te zien met meer dan 2.000 zandsteenbogen, versteende duinen, loodrechte rotszuilen en niet te vergeten Balanced Rock. Deze gigantische rotsblok zou zo van zijn sokkel kunnen vallen. De wandeling naar Delicate Arch is echt een topper. Moab is ook het mekka van de outdoor sport. Uitdagende mountainbiketochten en een rafting op de Coloradorivier behoren tot de mogelijkheden. 

Optionele excursie: Rafting op de Colorado River

Of je nu kiest voor een rustige afvaart of een heuse rafting, de zichten vanaf de Colorado zijn altijd indrukwekkend. 

Lees hier alle details

Optionele excursie: Mountainbiken in Moab

Met tal van uitdagende parcours is de regio rond Moab een droom voor mountainbikers. Zet je action cam aan en leef je uit!

Bekijk hier alle details

R Dag 19
Moab - Mesa Verde NP
345 km  -  04u30

Vanuit Moab rij je vandaag zuidwaarts. Breng een bezoek aan het afgelegen 'Needles District' van het Canyonlands National Park. Daarna rij je verder naar Mesa Verde, dat voornamelijk gekend is om zijn klifwoningen. 

S Dag 20
Mesa Verde NP

De klifwoningen in het Mesa verde National Park zijn gebouwd in ondiepe grotten in de wanden van het ravijn. Vroeger woonde hier het Anasazi-volk, de waarschijnlijke voorgangers van de pueblo. Het is nog onduidelijk waarom ze aan het einde van de 13de eeuw dit gebied plotseling hebben verlaten.

Niet alle klifwoningen kunnen zonder ranger bezocht worden. Dit kan best op voorhand even bekeken worden in het Visitor Center.

T Dag 21
Mesa Verde NP - Durango
95 km  -  01u15

Vanmorgen heb je de optie om een ritje te maken op de historische trein van Durango naar Silverton. Een unieke ervaring in een fantastisch kader. Durango omvat alles wat je je kan voorstellen bij het "Wilde Westen". Dompel je onder in zijn mijnbouw- en spoorweggeschiedenis of geniet van een drankje in één van de vele gezellige pubs in het historische centrum. Het is niet verwonderlijk dat er talloze Westernsfilms in dit Hollywood van de Rockies zijn opgenomen. 

U Dag 22
Durango - Alamosa
245 km  -  02u55

Onderweg naar Alamosa cruise je doorheen de meest uitgestrekte natuur van Rio Grande National Forest. Onderweg kan je een bezoek brengen aan Chimney Rock, het nieuwste National Monument van de USA.

V Dag 23
Alamosa - Colorado Spings
265 km  -  03u35

Zet je reis verder naar Colorado Springs, aantrekkelijk dankzij het zonnige, droge klimaat en de uitstekende ligging vlak bij de Rockies aan de voet van de imposante Pikes Peak.

W Dag 24
Colorado Springs

Je hebt een hele dag om te ontspanne in de winkels en restaurants van Colorado Springs, of trek meteen terug de natuur in! Even ten westen van de stad vind je de Garden of the Gods, een park waar enorme zandsteenformaties tot wel 180 meter hoog boven het landschap torenen.

X Dag 25
Colorado Springs - Denver
120 km  -  01u10

De laatste rit van je Roadtrip brengt je van Colorado Springs opnieuw naar Denver. Onderweg kan je vlakbij Colorado Springs pg een bezoekje brengen aan Manitou Springs met verschillende natuurlijke bronnen. Vlak voor de Denver binnrijdt kan je nog een sto maken aan het Buffalo Bill Museum & Grave, de laatste rustplaats van deze Western pionier.

Y Dag 26
Denver

In de loop van de dag rijd je naar de luchthaven waar je de huurwagen inlevert en dit programma eindigt.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Overweeg een upgrade van je huurwagenPrijs op aanvraag
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag
Dag 15: Optionele activiteit
Optionele excursie : Classic Rafting Trip Snake River Prijs op aanvraag
Dag 18: Optionele activiteit
Optionele excursie: Rafting op de Colorado River Prijs op aanvraag
Optionele excursie: Mountainbiken in Moab Prijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Alle overnachtingen in de vermelde hotels of gelijkwaardig:
  • Bij 2 personen - op basis van een tweepersoonskamer          
  • Bij 3 personen - op basis van een driepersoonskamer
  • Bij 4 personen - op basis van een vierpersoonskamer
 • Huurwagen voor de volledige periode (16x24h) volgens het aangeduide type:
  • Bij 2 personen - Nissan Versa of gelijkwaardig            
  • Bij 3 personen - Chevrolet Cruze of gelijkwaardig  
  • Bij 4 personen - Toyota Camry of gelijkwaardig
 • 1 Joker Roadbook: inclusief algemene informatie van de meeste bezienswaardigheden, die onderweg kunnen bezocht worden.
  • Opgelet: indien er geen huurwagen bij ons geboekt wordt, wordt er geen roadbook opgemaakt!
 • Plaatselijke taksen
 • Bijdrage voor het Garantiefonds

Niet inbegrepen

 • Internationale en/of binnenlandse vluchten en luchthaventaksen
 • Maaltijden en dranken
 • Excursies
 • Toegangsgelden Nationale Parken
 • Tolgelden
 • Eventuele Resort fees
 • Persoonlijke uitgaven
 • ESTA (Visum Verenigde Staten - https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ )
 • Reis- en annulatieverzekering

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijg een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

 • Wens je dit programma op één of andere manier te wijzigen? Geen probleem, wij kunnen elk programma op maat uitwerken!

 • Prijzen van huurwagens en hotelkamers in de Verenigde Staten afhankelijk van vraag en aanbod, dus de prijs van een hotelkamer en huurwagen kan van dag tot dag wijzigen. De prijs van onze offertes op maat kan lager of hoger kunnen liggen dan de richtprijzen per reisperiode, die we hiernaast weergeven. Op eventuele tijdelijke promoties na, geldt voor reizen naar de Verenigde Staten: hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper je rondreis! Wil je de scherpste prijs en de grootste keuze op vlak van accommodaties? Boek dan in oktober-november-december wanneer je wilt reizen in juli of augustus.

 • Wanneer de hotels in de steden een piekprijs hebben ten gevolge van een bepaald evenement, zal er een toeslag betaald moeten worden.

 • Mits aanpassingen kan deze reis ook met de camper of campervan gedaan worden!
   

Hotels

Budget

Denver: Holiday Inn Cherry Creek
Estes Park: Alpine Trail Ridge
Scottsbluff: Hampton Inn
Badlands: Badlands Inn
Keystone: Baymont Keystone
Deadwood: Deadwood Gulch Hotel
Sheridan: Best Western Sheridan Inn
Cody: Buffalo Bill Village
Yellowstone: Brandin' Iron Inn
Jackson: Mountain Modern Motel
Vernal: Comfort Inn Vernal
Moab: River Canyon Inn
Mesa Verde: Holiday Inn Cortez
Durango: Durango Downtown Inn
Alamosa: Best Western Alamosa Inn
Colorado Springs: Hotel Elegante
Denver: Holiday Inn Cherry Creek

Comfort

Denver: Curtis Downtown
Estes Park: Ridgeline Hotel
Scottsbluff: Hampton Inn
Badlands: Cedar Pass
Keystone: Under Canvas (Safari Tent - Shared Bath)
Deadwood: Lodge at Deadwood
Sheridan: Holiday Inn Sheridan
Cody: Holiday Inn Cody
Yellowstone: Canyon Lodge
Jackson: Lexington Inn
Vernal: Comfort Inn
Moab: Aarchway Inn
Mesa Verde: Far View Lodge (Standard)
Durango: Durango Downtown Inn
Alamosa: Best Western Alamosa Inn
Colorado Springs: Hyatt Place Colorado Springs
Denver: Curtis Downtown

Deluxe

Denver: Curtis Downtown
Estes Park: Ridgeline Hotel
Scottsbluff: Hampton Inn
Badlands: Cedar Pass
Keystone: Under Canvas (Deluxe Tent - Private Bath)
Deadwood: Lodge at Deadwood
Sheridan: Historic Sheridan Inn
Cody: Chamberlain Inn
Yellowstone: Old Faithful Snow Lodge
Jackson: Rustic Inn
Vernal: Holiday Inn Express
Moab: Red Cliffs Lodge
Mesa Verde: Far View Lodge (Deluxe)
Durango: Strater Hotel
Alamosa: Holiday Inn Alamosa
Colorado Springs: Garden of the Gods Collection
Denver: Curtis Downtown

Wat je moet weten over deze reis

Klimaatinfo

De temperatuur wordt in de USA uitgedrukt in graden Fahrenheit. Om deze om te rekenen naar graden trek je eerst 26° af en deel je de uitkomst dan door 2. Bijvoorbeeld, 86°F is ongeveer 30°C.

De westkust

 • Californië

In het grootste gedeelte van Californië heb je eigenlijk het hele jaar door een aangenaam, mediterraan klimaat met zachte winters en hete zomers. Langs de kust heb je te maken met een gematigd klimaat met in het noorden natte winters. In de Sierra Nevada-bergketen in het oosten valt regelmatig sneeuw, terwijl in de woestijnachtige gebieden in het zuiden de temperaturen hoog kunnen oplopen. Er valt het hele jaar door relatief weinig neerslag, zeker in het zuiden. De meeste neerslag valt tijdens de wintermaanden.

 • Washington & Oregon

Het klimaat van deze noordwestelijke staten is onder te verdelen in drie delen. Langs de kustlijn van Washington en Oregon is een mediterraan klimaat te vinden met warme, relatief droge zomers en natte, milde winters. Centraal in Washington en Oregon ligt het Cascade-gebergte, waar je een bergklimaat vindt. Dit gebergte vormt de barrière tussen het oosten en het westen van dit gebied. Ten oosten van het Cascade-gebergte vind je meer een landklimaat. Het is er veel droger en de temperaturen zijn extremer, zowel voor de zomer als de winter. Hoewel in dit gebied over het algemeen minder neerslag valt, is er toch meer kans op sneeuwval in de winter.

Het zuidwesten

 • Nevada

Nevada is de droogste staat in de VS en wordt gekenmerkt door zijn steppe- en woestijnklimaat. Winters zijn er koud in het noorden van de staat en mild in het zuiden. De zomers zijn er warm tot heet. Er is over het algemeen weinig neerslag. In de bergen valt er tijdens de winters veel sneeuw.

 • Arizona, Utah & Colorado

Dit gebied bestaat voornamelijk uit bergen en woestijngebied met een overwegend landklimaat. In de berggebieden zijn de temperaturen het hele jaar door lager en er valt meer neerslag dan de lagergelegen, drogere gebieden. In de woestijngebieden, vooral in het zuiden, zijn de winters mild en kunnen de zomers heel heet zijn.

Het zuiden

 • Texas tot Florida

Van Texas in het westen, langs Mississippi en Louisiana tot Florida in het oosten vind je een vochtig subtropisch klimaat met zachte, koele winters en hete zomers. Vooral de gebieden langs de kust aan de Golf van Mexico kunnen enorm vochtig worden, met het meeste neerslag in de vorm van regen tijdens de zomer. Verder landinwaarts, richting centraal USA, is het koeler en valt er in de winter lichte sneeuw. Het westelijke deel van dit gebied maakt deel uit van ‘Tornado Alley’. Tijdens de lente en de vroege zomer is er hierdoor verhoogde kans op sterke winden en tornado’s.

 • Zuid-Florida

In het meest zuidelijke deel van Florida heerst een tropisch klimaat. Het is er vochtig en altijd warm. Dit gebied kent slechts twee seizoenen, een nat en een droog seizoen. Het droge seizoen loopt ongeveer van eind oktober tot eind maart en is koeler dan het regenseizoen. Tijdens de zomermaanden regent het er bijna dagelijks. Elk jaar krijgt Florida te kampen met één of meerdere orkanen. Er is dan ook een officieel orkaanseizoen van 1 juni tot 30 november. Een orkaan kan soms behoorlijk huishouden.

Het noordoosten

Het noordoosten bestaat uit twee grote regio’s: New England in het uiterste noordoostelijke deel van de VS, en de Midden-Atlantische staten, van New York tot Virginia. Deze regio kent hete, zwoele zomers waar de temperaturen stijgen hoe zuidelijker je bent. In de winter kan het erg koud worden en valt er neerslag in de vorm van regen, sneeuw of een combinatie. Hoe verder naar het noorden je bent in de regio hoe kouder het zal zijn. In deze regio staat er in de winter een strakke koude wind uit het noordoosten. Deze winden kunnen stevige sneeuwstormen veroorzaken die ‘blizzards’ genoemd worden. Rocky Mountains & noordelijke Great Plains In de Rocky Mountains heerst een bergklimaat, met sneeuw als neerslag hoofdzakelijk in de winter. Ten oosten van de Rockies is vooral droog steppegebied te vinden met een landklimaat en extreme temperaturen. Winters kunnen er heel koud zijn met gemiddelden onder het vriespunt. Zomers zijn er heel warm en droog. In deze gebieden mag je je verwachten aan sterke winden. Hoe meer je naar het (zuid)oosten gaat, hoe dieper je in ‘Tornado Alley’ terecht komt waar er, zeker tijdens de lente en de vroege zomer, verhoogde kans is op tornado’s.

Alaska

Het klimaat van Alaska is grofweg op te delen in 5 zones: het zuidoosten, het zuiden, het westen, het noorden en het binnenland. Het zuidoosten kent een zacht zeeklimaat met milde winters en aangename zomers. Door de ligging aan de oceaan kent het gebied een hoge luchtvochtigheid en veel neerslag het hele jaar door. In het zuiden van Alaska is het al een stuk kouder als het zuidoosten. De zomers zijn gematigder en de winters langer. Er valt ook minder neerslag, maar de neerslag die er valt is meer in de vorm van sneeuw. Er waait een strakke zuidoostenwind door dit gebied, die zeker in de winter ijzig koud aanvoelt. In het westen zijn te temperaturen redelijk gematigd, door de ligging langs de Beringzee, gezien hoe noordelijk dit gebied ligt. De zomers zijn er kort en de winters lang met weinig neerslag doorheen het jaar. Het noorden van Alaska kent korte koele zomers en een lange, zeer strenge winter. Sneeuw kan er vallen gedurende het hele jaar, zelfs in de zomer. Tot slot heeft het binnenland van Alaska een arctisch landklimaat dat gekenmerkt wordt door extremen. In de zomer lopen temperaturen op tot boven de 30°C en ’s winters daalt het kwik met gemak tot -45°C. Er valt relatief weinig neerslag: tijdens de winter bijna uitsluitend in de vorm van sneeuw en tijdens de zomer regent het meer.

Hawaï

Op de eilanden van Hawaii heerst een tropisch klimaat. De temperaturen liggen vrijwel het hele jaar overdag tussen de 24 en 32°C, de hoge bergpieken waar het koeler kan zijn vormen hierop de uitzondering. Op de hoogste bergtoppen kan het in de wintermaanden sneeuwen. Door de vochtige lucht die vanuit het noordoosten tegen de bergen wordt geblazen, is er erg veel neerslag aan de oostelijke zijde van de eilanden. De berg Wai'ale'ale is door dit effect de natste plek op aarde. In totaal valt er gemiddeld zo'n 12.000 millimeter neerslag per jaar op de eilanden van Hawaï, wat bijna vijftien keer zoveel is als in België. Als het regent dan zijn het vooral korte, soms intense, buien. Aan de andere kant van de bergen is het juist weer vrij droog.

Goed om weten
 • Reizigers met de Belgische nationaliteit diede USA willen bezoeken moeten een elektronische reistoestemming aanvragen via het web. Zie verder op https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ voor de te volgen procedure.

 • De vermelde hotels kunnen wijzigen naargelang de beschikbaarheid. Dit kan ten allen tijde een prijswijziging met zich meebrengen.

 • Over het algemeen zijn de hotelkamers in Amerika vrij ruim. Grootsteden zijn hier de uitzondering op de regel.

 • Special requests zoals connecting kamers, 2 aparte bedden, kamer toegankelijk voor rolstoelgebruikers,… kan bij de reservatie doorgegeven worden, maar wordt nooit gegarandeerd.

 • Sommige van de door ons aangeboden hotels bieden een gratis continentaal ontbijt aan. Dit betreft, voor Belgische begrippen, een zeer eenvoudig ontbijt.

 • Sommige hotels hanteren een resort fee (verblijfstaks). Wij stellen zo veel mogelijk hotels voor waar deze resort fee is inbegrepen. Indien van toepassing is dit ter plaatse te betalen.

 • Vele hotels vragen bij check-in een kredietkaart voor de betaling van eventuele “incidentals”. Hiermee bedoelt men de extra zaken die je in het hotel mogelijk zou consumeren zoals maaltijden of drankjes uit de minibar. Om te vermijden dat klanten zouden uitchecken zonder hun rekening te betalen, vraagt men de kredietkaart als garantie. Ook in het dagelijkse leven is de kredietkaart niet weg te denken. Zelfs kleine bedragen worden hier gemakkelijk mee geregeld.

 • Het voltage varieert tussen 110 - 127 volt. De Belgische stekker van je elektrische apparatuur past ook niet in de aanwezige stopcontacten. Je kan een verloopstekker met een aansluiting voor een Belgisch apparaat naar het type A (of B) met een adapter of een wereldstekker gebruiken. Deze kan je tegenwoordig overal kopen. Breng ook eventueel een auto-oplader met één of meerdere usb-poorten mee waarop een gps kan aangesloten worden. Zo kan je in de wagen tijdens lange ritten ook je toestellen opladen.
Fooien en geldzaken

In de Verenigde Staten is de officiële munteenheid de Amerikaanse dollar (USD). De meest voorkomende biljetten zijn die van $1, $2, $5, $10 en $20. Briefjes van $50 en $100 zijn minder handig gezien het moeilijker is om wisselgeld terug te geven. De dollar heeft ook volgende munten: 1 cent (penny), 5 cents (nickel), 10 cents (dime), 25 cents (quarter). Honderd cent is een dollar die in de volksmond ook wel 'buck' wordt genoemd.

Aangezien de Amerikaan met zijn kredietkaart is getrouwd is het gebruik hiervan vanzelfsprekend. Zelfs heel kleine bedragen worden gemakkelijk met de kredietkaart betaald. Zorg ervoor dat je na gebruik telkens de kopie van de ondertekende sales-slip bijhoudt. Het vergemakkelijkt de controle van de afrekeningen die je later thuis ontvangt. Voor vertrek kan je best je bank contacteren om te informeren of je kredietkaart moet opengesteld worden zodat je deze kan gebruiken in de VS. Sommige banken blokkeren kredietkaarten standaard voor bepaalde landen als extra veiligheidsmaatregel om fraude te voorkomen. Indien je dit bent vergeten, kan je dit probleem verhelpen door ter plaatse geld af te halen aan een automaat (ATM genoemd).

Als je ter plaatse geld afhaalt, wordt hier steeds een service fee voor aangerekend. Neem ter plaatse contact op met je bank om betalingen wereldwijd alsnog open te stellen voor je kredietkaart. Als je wilt afrekenen met een kredietkaart dan moet je ‘credit’ kiezen en als je met bankkaart kan betalen dan is dit ‘debit’.

 • Kredietkaart

Je hebt een kredietkaart nodig om de ESTA te verkrijgen én als waarborg voor de huurwagen en de hotels. Verder kan je in de VS bijna alles met je kredietkaart betalen.

 • Taksen

Op aankopen, maaltijden,... wordt altijd een lokale heffing (Sales Tax) berekend. Hou hier rekening mee zodat je niet bij de kassa tot de ontdekking komt dat je meer geld kwijt bent dan je verwachtte. Het percentage van de heffing verschilt van staat tot staat en is afhankelijk van het soort product. Taksen variëren meestal tussen de 6 en 16%.

 • Fooien

In hotels verwachten vooral de bagagedragers en de parkeerwachters een fooi. Voor de bagagedrager is 2 dollar per koffer gepast terwijl dit voor de parkeerwachter zo’n 4 dollar is. Hetzelfde geldt trouwens voor kruiers op de luchthavens. In restaurants ligt het wat anders. De reden voor de vriendelijke bediening komt er voornamelijk omdat de kelner of serveerster een aardige fooi hoopt te krijgen. Ze verdienen het minimumloon en zijn voor de aanvulling van hun loon op fooien aangewezen. Gemiddeld wordt zo'n 15 à 20 percent van de totale rekening verwacht. Dit staat op de rekening vermeld als ‘Service charge’ of ‘Gratuity included’. Let er dan wel
op dat je dit geen 2 keer betaalt.

Medische info

Voor het reizen naar de Verenigde Staten zijn geen vaccinaties verplicht. In bijna iedere supermarkt of drugstore zijn geneesmiddelen te vinden die je probleemloos zonder voorschrift kan verkrijgen. We raden wel aan om speciale of noodzakelijke medicijnen van thuis mee te brengen. Medicatie op voorschrift is niet altijd even gemakkelijk aan te vullen, heeft een andere naam of is in de VS helemaal niet verkrijgbaar. Om die reden is een voorschrift vertaald naar het Engels wel handig voor noodgevallen. Vraag hiernaar bij je arts of apotheker indien nodig.

Zorg er in ieder geval voor dat je reisapotheek is voorzien van tabletten tegen maagklachten en darmproblemen, pijnstillend en koortswerend middel, medicatie tegen reisziekte, muggenspray en de medicijnen die door je arts zijn voorgeschreven. De geneeskundige verzorging in de VS is goed, maar erg duur. Als je normale ziektekostenverzekering geen of onvoldoende dekking geeft, is het heel belangrijk dat je een aanvullende reisverzekering afsluit. Bij ziekenhuisopname kan je best direct de verzekeringsmaatschappij op de hoogte brengen zodat zij voor de betaling kunnen zorgen.

Over Verenigde Staten

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren