Overslaan en naar de inhoud gaan

Deze Roadtrip vertrekt in de wereldstad Toronto waarna je de natuur van het Algonquin Provincial Park in trekt. Ook de hoofdstad Ottawa staat op het programma voor je terugkeert naar de rust van de natuur in de provincie Québec. Ontdek de Charlevoix-kust, spot walvissen in Tadoussac en blijf actief met een wandeling naar de Saquenay Fjord. Naast deze prachtige natuur bezoek je ook de steden Québec City en Montréal! De trip eindigt met een overnachting aan de Niagara Falls. 

Mits aanpassingen kan deze reis ook met de camper gedaan worden!

Programma

Programma

A Dag 1
Toronto

Na je aankomst in Toronto pik je je wagen op of neem je het openbaar vervoer naar je eerste hotel. Geef niet toe aan de jetlag en ontdek deze indrukwekkende stad met uiteenlopende bezienswaardigheden.

B Dag 2
Toronto

Geniet van een volledige dag in deze multiculturele metropool. De skyline van Toronto is wereldberoemd vanwege de iconische CN Tower. Bezoek ook zeker de andere geweldige bezienswaardigheden van de stad zoals het Eaton Centre, Toronto Zoo, Casa Loma, het oude en nieuwe stadshuis en het Royal Ontario Museum. Ontspannen kan je dan weer goed in het trendy Yorkville met zijn ontelbare boetiekjes en cafeetjes.

C Dag 3
Toronto - Huntsville
235 km  -  02u35

De rit naar Huntsville brengt je langs Midland dat toegang biedt tot +/-30.000 grote en kleine eilanden die in de Georgian Bay gelegen zijn. Vlakbij Midland kan je het Wye Marsh Wildlife Centre bezoeken, een moerasgebied met verschillende wandel en- kanoroutes én met de zeldzame trompetzwanen. In deze buurt het je ook nog het museumdorp 'Ste.-Marie among the Hurons', een 17de eeuwse reconstructie van een versterkte missiepost, gebouwd door Franse jezuïeten-missionarissen. In de late namiddag kom je aan in Huntsville waar je twee nachten zal verblijven.

Optionele verlenging: Meerdaagse kanotocht in Algonquin PP

De allermooiste natuur van het Algonquin Provincial Park vind je afgelegen in het hart van het park. De beste manier om dit gebied te ontdekken? Per kano tijdens een meerdaags verblijf! Lees meer over verblijfsformules en afreisdata van deze kanotochten. 

D Dag 4
Huntsville

Bezoek vandaag het Algonquin Provincial Park. Met maar liefst 3.000 meren is dit het absolute paradijs voor wandel- en kanoliefhebbers! Verder is het park gekend om zijn uitgebreid wildbestand: je kan er elanden, herten, bevers, wolven en beren observeren in hun natuurlijke omgeving. 

Opgelet: vergeet zeker niet online je toegangspas te kopen (vanaf 5 dagen op voorhand aan te kopen).

Optionele excursie: Kanotocht in Algonquin - zonder gids

Verken de meren en waterwegen van het Algonquin Provincial Park per kano. Kijk uit voor elanden, reigers en bevers!

E Dag 5
Huntsville - Ottawa
350 km  -  04u05

Rij 's ochtends voor een laatste keer door het Algonguin Provincial Park naar Ottawa en hou je klaar om wildlife te spotten. In de namiddag kom je aan in Ottawa, de hoofdstad van Canada. De stad pronkt met zijn grote boulevards, sprankelende fonteinen en statige parlementsgebouwen. Laat je verwennen door een waaier aan winkels, cafés, restaurants en kunstgalerijen én door de vele festivals die hier het hele jaar door plaatsvinden.

Optionele excursie: Amfibie Tour Ottawa

Maak een rondleiding aan boord van de ‘Amfibus’, de boot met wielen dat zowel op het land als op het water kan reizen.

F Dag 6
Ottawa - Tremblant
170 km  -  01u55

Als je Parliament Hill of het Rideau Canal & Locks nog niet bezocht had, dan is dit het moment! Je verlaat de provincie Ontario en betreedt de provincie Quebec. Na een korte rit stop je in Tremblant, de uitvalsbasis voor het prachtige natuurgebied Parc National du Mont-Tremblant.

Optionele excursie: Raften in Grenville-Sur-la-Rouge

Houd onderweg halt voor een raftingavontuur op de Rouge River, met enkele spannende en uitdagende versnellingen te midden van een schitterende omgeving.

G Dag 7
Tremblant

Baan je een weg door het weelderige woud die de heuvels en valleien van het natuurgebied Tremblant bedekken. Verlies je hart aan de esdoorns, gele berken, uitgestrekte meren, kabbelende riviertjes en bulderende watervallen. Naast prachtige flora, kan je hier ook veel fauna tegenkomen. Wandelen, fietsen of kajakken/kanoën is hier de ideale manier om dieren te spotten én van de natuur te genieten.

Optionele excursie: The Winding Diable kano- of kajaktocht - zonder gids

Geniet van een halve dag kanovaren of kajakken op de Diable Rivier tussen Chat Lake en Mont de La Vache Noire. 

Optionele excursie: Ziplinen in Mont-Tremblant
H Dag 8
Tremblant - Québec City
380 km  -  03u50

Na Tremblant staat alweer een wereldstad op het programma, maar eerst rij je voorbij Trois Rivières. Hier kom je, buiten enkele knappe 18de eeuwse gebouwen, ook het POP Museum tegen. Het museum is tegenwoordig een historisch monument dat de unieke identiteit samenvat van de Quebecse samenleving. Nadien rij je langs de St. Lawrence River verder door naar Québec City. Voor velen de meest romantische stad van Noord-Amerika!

I Dag 9
Québec City

Tijdens een wandeling door de stad ontdek je het charmante Québec City. De Franse invloed is overal in de historische gebouwen en straten terug te vinden en heeft dan ook een aantal interessante bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen. Het eerste waar je oog zal op vallen, en wat je bijna overal in de stad kunt zien, is Chateau Frontenac. Dit kasteel is een unieke plek om te overnachten en ook het uitzicht op de stad is prachtig. Vanaf het Dufferin Terrace heb je dan weer een prachtig uitzicht op de benedenstad met zijn gezellige, smalle, kronkelende straatjes uit de 17de eeuw. Bezoek zeker ook de Citadel, het Plains of Abraham Battlefield Park en Place Royal!

Optionele excursie: Onhwa' Lumina

Een betoverende avondwandeling door het bos in het hart van Wendake, Québec. De Wendat gemeenschap verwelkomt je met open armen voor een kleurrijke en emotionele kennismaking geïnspireerd op hun verhalen, symbolen en ritmes. 

Optionele excursie: Rondleiding in Le Château Frontenac
Optionele excursie: Québec City River Cruise

Aanschouw Canada's oudste moderne stad vanop een cruiseboot en bewonder haar meest iconische bezienswaardigheden zoals Chateau Frontenac de Montmorency waterval.

Optionele verlenging: Hôtel-Musée Premières Nations

Het Hotel-Musée Premières Nations in Wendake, op een half uurtje ten noorden van Québec City, is een prachtig boetiek hotel waar de tradities van First Nationscultuur en moderniteit elkaar harmonieus ontmoeten.

J Dag 10
Québec City - Tadoussac
230 km  -  03u25

Vanuit Quebec City vertrek je naar Tadoussac. Maak eeen stop bij de Montmorency Falls, net buiten de stad gelegen. Onderweg rij je langs de Charlevoix kust, een door de UNESCO erkend natuurgebied. In deze streek zijn pittoreske dorpjes en kleine boerderijen terug te vinden waar de tijd is blijven stilstaan. Maak hier zeker wat tijd vrij om rustig te kuieren in deze dorpjes.

K Dag 11
Tadoussac - Ste-Rose-du-Nord
100 km  -  01u15

Vanuit Tadoussac maak je enkele korte stops voor je verder door zal rijden naar Sainte Rose du Nord. Zo heb je onder andere de ‘duinen’ van Tadoussac, of iets verder gelegen, de Bon Désir Lighthouse. Mocht je geen walvisexcursie gedaan hebben, dan heb je van hieruit de kans om ze van aan de kant te zien (mits veel geluk en een goede verrekijker). Vervolgens rij je verder langs de Saguenay Fjord door naar Sainte Rose du Nord.

Optionele excursie: Maak kennis met de walvissen van de Saint Lawrence River

Trek erop uit om walvissen te spotten rond Tadoussac. Kies voor een boot of zodiac, of ga voor een actieve kajaktocht!

Bekijk hier de verschillende mogelijkheden voor een whale watching in Tadoussac

L Dag 12
Ste-Rose-du-Nord

In Sainte-Rose-du-Nord, een van de mooiste dorpen in Québec, heb je verschillende mogelijkheden om de dag door te brengen. Zo heb je natuurlijk de indrukwekkende Saguenay Fjord, maar ook wandelen, kanovaren, mountainbiken is hier mogelijk.

M Dag 13
Ste-Rose-du-Nord - St-Félicien
165 km  -  02u20

Rij langs de Saguenay Fjord verder door naar St. Felicien. Onderweg kan je halt houden aan het Parc Aventures Cap Jaseux. Hier is niet alleen een avonturenparcours, maar je kan er ook wandelen, vissen, champignons plukken (afhankelijk van de periode), en kajakken. Voor je toekomt aan St. Felicien, dat aan het Lac St. Jean gelegen is, kan je hier de sfeer opsnuiven van de leuke dorpjes die je hier kan terugvinden.

Optionele excursie: Treetop Adventure Saint-Fulgence

Navigeer je hoog boven de grond een weg door dit ‘Tree Top’ parcours dat bestaat uit touwbruggen, houten loopbruggen, netten, ladders, kabelbanen en balken.

Optionele excursie: Kano- of kajaktocht op Lac-Saint-Jean

Aan de noordelijke oever van het Lac-Saint-Jean ligt het wondermooie Pointe Taillon National Park. Met zijn uitgestrekte zandstanden waar geen einde aan lijkt te komen, en het uitzonderlijk warme water van het meer is dit een droombestemming voor een rustige dag aan en op het water.

N Dag 14
St-Félicien

Bezoek de Zoo van St.-Félicien waar je de dieren in hun natuurlijke leefomgeving kan observeren. Ben je een fietsfanaat, huur dan een fiets en maak een fietstocht aan Lac St. Jean. Een bezoek aan het historische dorp Val-Jalbert of het Musée Ilnu in Mashteuiatsh maken je verblijf hier compleet.

Optionele excursie: Wildlife Zoo Saint-Félicien

Verken de Zoo van St-Félicien voor een onvergetelijke ervaring tussen de vele dieren van het noordelijke halfrond.

Optionele excursie: Fietstocht langs Lac-Saint-Jean

Combineer een verkenning van Lac-Saint-Jean per fiets langs de befaamde "Véloroute des Bleuets" met een gezellige biertasting in een van de regio's meest gevierde microbrouwerijen. 

Optionele excursie: Bezoek het Musée Ilnu in Mashteuiatsh

Een bezoek aan het Musée ilnu in Mashteuiatsh is een ideale gelegenheid om de unieke en levendige cultuur van de Pekuakamiulnuatsh First Nations gemeenschap, de enige van de regio Saguenay-Lac-Saint-Jean, te leren kennen.

O Dag 15
St-Félicien - St-Alexis-des-Monts
345 km  -  04u05

Vandaag neem je afscheid van de bewoonde wereld en rij je dwars door de ongerepte natuur. Neem onderweg even een pauze aan het dorpje La Tuque om hier een leuke wandeling te maken. Eens aangekomen in één van de leuke lodges, word je omringd door dichte bossen en kijk je uit op glinsterende meren.

P Dag 16
St-Alexis-des-Monts

Geniet van je vrije dag! Maak hier mooie wandelingen in dichtbeboste wouden of duik in het meer of zwembad. Je kan hier ook kajakken en vissen op de meren en rivieren, wildlife spotten en nog veel meer!

Q Dag 17
St-Alexis-des-Monts - Montréal
140 km  -  02u00

Na twee dagen te verblijven in tussen de natuurpracht, keer je terug naar de bewoonde wereld, meerbepaald naar Montréal. Spendeer je liever het grootste gedeelte van deze dag nog in de natuur? Geen probleem, aan jouw de keuze!

R Dag 18
Montréal

Montréal, de tweede grootste stad van Canada kan je het beste ontdekken met een leuke wandeling. De charme van het oude stadscentrum in combinatie van het moderne centrum maakt van Montréal een gezellige stad. Bezoek hier zeker de mooie kathedraal Notre Dame, het stadshuis, Marché Bonsécours en Place Jacques Cartier. Of duik de ondergrondse stad in waar je kan je kantoren, winkels en nog veel meer kan vinden. Verschillende hotels en metrostations zijn met deze ondergrondse stad verbonden, ideaal om hevige regenbuien en strenge winters te vermijden! Ga zeker ook naar de top van Mont Royal vanwaar je een prachtig uitzicht hebt!

Optionele excursie: Montréal Plus Cycling Tour

Tijdens deze begeleide fietstocht door Montréal krijg je een goed overzicht van de stad, zijn geschiedenis en alles wat het te bieden heeft!

S Dag 19
Montréal - Kingston
290 km  -  02u55

Midden in de St. Lawrence River verwelkomen de Thousand Islands je tijdens je rit naar Kingston. Een boottocht langs deze duizenden eilandjes, met soms imposante vakantieverblijven, is een absolute aanrader! Met ongeveer 17 musea, is Kingston een echte 'museumstad' maar ook City Hall, Public Market en het Fort Henry National Historic Site zijn aanraders! 

Optionele excursie: Heart of the 1000 Islands Cruise

Ontdek en ervaar majestueuze kastelen en de lokale legendes tijdens deze 1 uur durende cruise in het hart van de 1000 Islands.

T Dag 20
Kingston - Niagara Falls
390 km  -  03u55

Eindigen doe je met een klepper van formaat: de Niagara Falls. Deze ernorme watervallen kan je bewonderen langs de Canadese grens, langs de Amerikaanse grens én je kan zelfs achter de waterval om een uniek beeld te krijgen van de Niagara Falls! Als je 's avonds door de stad kuiert, zal de sfeer zelfs aanvoelen als een mini-Las Vegas. Zelfs de watervallen worden verlicht!

Optionele excursie: Ervaar de Niagara Falls

Maak kennis met de indrukwekkende Niagara Falls van dichtbij of ervaar de een uniek perspectief tijdens een helikoptervlucht.

Bekijk hier alle details over de verschillende excursies

U Dag 21
Niagara Falls - Toronto
120 km  -  01u15

Werp nog een laatste blik op de watervallen vooraleer je terugkeert naar Toronto. Neem de panoramische route, de Niagara Parkway, en stop even in het historische dorpje Niagara-on-the-Lake met zijn typisch 19 -eeuwse sfeer. Hier kan je de Magnotta Winery bezoeken en enkele uitstekende wijnen uit Ontario proeven. Je sluit deze prachtige reis af aan de luchthaven van Toronto waar je ook de wagen inlevert.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Overweeg een upgrade van je huurwagenPrijs op aanvraag
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag
Dag 3: Alternatieve activiteit
Optionele verlenging: Meerdaagse kanotocht in Algonquin PP Prijs op aanvraag
Dag 4: Optionele excursie
Optionele excursie: Kanotocht in Algonquin - zonder gids Prijs op aanvraag
Dag 5: Optionele excursie
Optionele excursie: Amfibie Tour Ottawa Prijs op aanvraag
Dag 6: Optionele excursie
Optionele excursie: Raften in Grenville-Sur-la-Rouge Prijs op aanvraag
Dag 7: Optionele excursie
Optionele excursie: The Winding Diable kano- of kajaktocht - zonder gids Prijs op aanvraag
Optionele excursie: Ziplinen in Mont-Tremblant Prijs op aanvraag
Dag 9: Optionele excursie
Optionele excursie: Onhwa' Lumina Prijs op aanvraag
Optionele excursie: Rondleiding in Le Château Frontenac Prijs op aanvraag
Optionele excursie: Québec City River Cruise Prijs op aanvraag
Dag 9: Verleng je reis
Optionele verlenging: Hôtel-Musée Premières Nations Prijs op aanvraag
Dag 11: Optionele excursie
Optionele excursie: Maak kennis met de walvissen van de Saint Lawrence River Prijs op aanvraag
Dag 13: Optionele excursie
Optionele excursie: Treetop Adventure Saint-Fulgence Prijs op aanvraag
Optionele excursie: Kano- of kajaktocht op Lac-Saint-Jean Prijs op aanvraag
Dag 14: Optionele excursie
Optionele excursie: Wildlife Zoo Saint-Félicien Prijs op aanvraag
Optionele excursie: Fietstocht langs Lac-Saint-Jean Prijs op aanvraag
Optionele excursie: Bezoek het Musée Ilnu in Mashteuiatsh Prijs op aanvraag
Dag 18: Optionele excursie
Optionele excursie: Montréal Plus Cycling Tour Prijs op aanvraag
Dag 19: Optionele excursie
Optionele excursie: Heart of the 1000 Islands Cruise Prijs op aanvraag
Dag 20: Optionele excursie
Optionele excursie: Ervaar de Niagara Falls Prijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Alle overnachtingen in de vermelde hotels of gelijkwaardig met privé badkamer op basis van logies tenzij hieronder anders vermeld
  • Bij 2 personen - op basis van een tweepersoonskamer           
  • Bij 3 personen - op basis van een driepersoonskamer
  • Bij 4 personen - op basis van een vierpersoonskamer
 • Maaltijden
  • Budget & Comfort
   • Dag 11 en 12: 2x avondmaal en 2x ontbijt
   • Dag 15 en 16: 2x avondmaal en 2x ontbijt
  • Deluxe
   • Dag 11 - 16: 6x avondmaal en 6x ontbijt 
 • Excursies: bepaalde activiteiten in Pourvoirie du Lac Blanc, Lac à l'Eau Claire of Hotel Sacacomie
 • Waardebon voor een reisgids
 • Plaatselijke taksen
 • Bijdrage aan het Garantiefonds
 • Bijdrage aan het Joker Projectenfonds

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten en luchthaventaksen
 • Huurwagen: (richtprijzen)
  • 2 pers. - Hyundai Accent - tussen €70 en €95 per huurdag
  • 3 pers. - Ford Escape SUV - tussen €80 en €105 per huurdag
  • 4 pers. - Chevrolet Tahoe SUV - tussen €90 en €135 per huurdag
  • Eventuele parkeerkosten, benzine, tolgelden
 • Toegangsgelden Nationale Parken
 • Optionele excursies
 • Transfers
 • Niet vermelde maaltijden en dranken
 • Persoonlijke uitgaven
 • Verzekeringen 
 • ETA (Electronic Travel Authorization Canada)

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

 • Wens je dit programma op één of andere manier te wijzigen? Geen probleem, wij kunnen ieder programma op maat uitwerken!
   
 • Prijzen van huurwagens en hotelkamers in Canada zijn afhankelijk van vraag en aanbod, dus de prijs van een hotelkamer en huurwagen kan van dag tot dag wijzigen. De prijs van onze offertes op maat kan lager of hoger kunnen liggen dan de richtprijzen per reisperiode, die we hiernaast weergeven. Op eventuele tijdelijke promoties na, geldt voor reizen naar Canada: hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper je rondreis! Wil je de scherpste prijs en de grootste keuze op vlak van accommodaties? Boek dan in oktober-november-december wanneer je wilt reizen in juli of augustus.
   
 • Vertrek beperkt mogelijk en mits supplement op volgende data:
  • Ottawa Marathon & Iron Man Tremblant
  • Einde juni / begin juli: Canada Day (Ottawa)
  • Einde mei/begin juni: Grand Prix Montreal Formule 1
  • Begin augustus Osheaga Music & Arts Festival

Hotels

Budget
Toronto: Super 8 Hotel
Huntsville: Comfort Inn Huntsville
Ottawa: Best Western Plus Ottawa City Centre
Tremblant: Les Suites Tremblant – La Tour des Voyageurs
Québec City: Hotel le Concorde Quebec
Tadoussac: Hotel Georges de Tadoussac
Saint Rose Du Nord: Pourvoirie du Cap Au Leste
Saint Félicien: Hotel du Jardin
St. Mathieu-du-Parc: Auberge du Trappeur
Montréal: Les Suites Labelle
Kingston: Thriftlodge Kingston
Niagara Falls: Ramada Plaza Niagara Falls

Comfort
Toronto: Chelsea Hotel
Huntsville: Best Western Plus Muskoka Inn
Ottawa: Lord Elgin
Tremblant: Holiday Inn Express & Suites Tremblant
Québec City: Hotel Pur
Tadoussac: Hotel Tadoussac
Saint Rose du Nord: Pourvoirie du Cap au Leste
Saint Félicien: Hotel du Jardin
St. Alexis-des-Monts: Lac à l'Eau Claire
Montréal: Best Western Ville Marie
Kingston: Courtyard by Marriott Kingston
Niagara Falls: Radisson Hotel & Suites Fallsview

Deluxe
Toronto: Fairmont Royal York Hotel
Huntsville: Deerhurst Resort
Ottawa: Le Germain Hotel Ottawa
Tremblant: Les Suites Tremblant - Westin Resort & Spa
Québec City: Fairmont Chateau Frontenac
Tadoussac: Hotel Tadoussac
Saint Rose du Nord: Pourvoirie du Cap au Leste
Chambord: Val-Jalbert Historic Village
St. Alexis-des-Monts: Hotel Sacacomie
Montréal: Hotel le Germain
Kingston: Four Points by Sheraton Kingston
Niagara Falls: Hilton Niagara Falls Fallsview Hotel & Suites

Bekijk de avonturen van onze reizigers in Canada. Wil jij je foto's binnenkort ook op onze website zien schitteren? Deel je foto's dan openbaar op Instagram met de hashtag #jokerreizen.

Praktisch

Klimaatinfo

Oost Canada

In de oostelijke provincies Québec en Ontario zijn de temperaturen in voorjaar net wat aangenamer dan bij ons. Steeds meer mensen ontdekken de schoonheid van Canada in deze periode; het ontluikende groen en de eerste trekvogels in mei.

Het hoogseizoen valt tijdens onze zomermaanden, juni, juli en augustus. Alle toeristische faciliteiten draaien op volle toeren en de zomers zijn heerlijk warm met temperaturen die gemakkelijk kunnen oplopen tot 30°C. Trek je de natuur in? Vergeet dan zeker geen bug spray!

Na de zomermaanden, in september en oktober, kan je genieten van de schitterende herfstkleuren van de Indian Summer. De temperaturen dalen, maar blijven aangenaam voor buitenactiviteiten. Aan een verfrissende bui zal je zo nu en dan niet ontkomen.

In de wintermaanden is het ijzig koud. Het landschap wordt omgetoverd tot een magisch sneeuwlandschap. In de steden worden talloze gezellige sneeuw- en ijsfestivals georganiseerd. Wie de natuur in trekt kan deelnemen aan leuke winteractiviteiten zoals onder andere rijden met de sneeuwscooter, hondensledetochten, schaatsen of ijsvissen.

West Canada

Een beste reisperiode in West Canada is er eigenlijk niet. Elke periode heeft zo zijn voor- en nadelen maar over het algemeen genomen is de meest ideale periode voor een zomerreis van juni tot midden september. Ben je op zoek naar een bestemming voor een winterreis, dan is de ideale periode van december tot en met maart.

In het late voorjaar, meer bepaald mei en juni, is het doorgaans overdag heerlijk t-shirtweer en ‘s avonds koel. Laagjes zijn hier je beste vriend! De natuur en alle wildlife komen in deze periode tot leven, je hebt dus een extra grote kans om dieren te spotten tijdens je reis. Houd er rekening mee dat je nog sneeuw kan tegenkomen in de Rocky Mountains, en ook de gletsjermeren kunnen nog deels bevroren zijn. Gewoonlijk is het tijdens het voorjaar een stuk rustiger reizen, hoe dichter bij de zomermaanden, hoe drukker het zal zijn.

Het hoogseizoen valt tijdens onze zomermaanden, juli en augustus. Reizen tijdens deze maanden heeft zo zijn voor- en nadelen. Je kan doorgaans genieten van heerlijk zomerweer en alle toeristische faciliteiten draaien op volle toeren. Tijdens deze periode bezoeken de meeste reizigers het land waardoor er hotels, campsites en excursies met beperkte plaatsen vol zullen zitten en je hier en daar wat langer zal moeten zoeken naar een parkeerplaats. Ook de mogelijkheid op bosbranden is in deze periode het grootst.

In het naseizoen, september en oktober, is het opnieuw rustiger. Tijdens deze periode kan je genieten van het prachtige gekleurde herfstbladerdek. Belangrijk om te weten dat de Labour Day feestdag in september het einde van het hoogseizoen aanduid. Hierna zullen meer en meer toeristische faciliteiten vaker en vroeger de deuren sluiten. De kans op sneeuw en koudere temperaturen nemen gevoelig toe.

De winter is streng in het binnenland van British Columbia en Alberta. De sneeuw kan hier gemakkelijk nog tot einde mei blijven liggen. De beste periode voor een sneeuw- of skireis naar West-Canada is midden december tot midden maart. Door zijn noordelijke ligging en donkere winterdagen is het tevens een ideale bestemming om een glimp van het noorderlicht op te vangen! Dichter bij de kust heb je een eerder gematigde winter met veel regen. De westkust van Vancouver Island is hierom bekend en trekt tijdens de winter vele “stormwatchers” aan.

Goed om weten
 • Reizigers met de Belgische nationaliteit moeten voor Canada via het web een elektronisch visum (eTA) aanvragen. Volg de stappen via volgende link www.cic.gc.ca/english/visit/visas.asp voor de door jou te volgen procedure.

 • In Canada is de officiële munteenheid de Canadese dollar (CAD).

 • De vermelde hotels kunnen wijzigen naargelang de beschikbaarheid. Dit kan te allen tijde een prijswijziging met zich meebrengen.

 • Over het algemeen zijn de hotelkamers in Canada vrij ruim. Grootsteden zijn hier de uitzondering op de regel.

 • Special requests zoals connecting kamers, 2 aparte bedden, kamer toegankelijk voor rolstoelgebruikers, … kan bij de reservatie doorgegeven worden, maar wordt nooit gegarandeerd. 

 • Sommige van de door ons aangeboden hotels bieden een gratis continentaal ontbijt aan. Dit betreft, voor Belgische begrippen, een zeer eenvoudig ontbijt. Gezien het gaat om een gratis service, kan het hotel te allen tijde beslissen om het gratis (complimentary) ontbijt te schrappen. Hiervoor kan geen compensatie worden bekomen. 

 • Sommige hotels hanteren een Resort Fee (verblijfstaks). Wij stellen zo veel mogelijk hotels voor waar deze resort fee is inbegrepen. Indien van toepassing is dit ter plaatse te betalen.

 • Vele hotels vragen bij check-in een kredietkaart voor de betaling van eventuele “incidentals”. Hiermee bedoelt men de extra zaken die je in het hotel mogelijk zou consumeren zoals maaltijden of drankjes uit de minibar. Om te vermijden dat klanten zouden uitchecken zonder hun rekening te betalen, vraagt men de kredietkaart als garantie.

 • Het gebied rond Lake Louise is in de zomer erg drukbezocht en vereist wat planning om een bezoek vlot te laten verlopen. Rijd snel en comfortabel naar Lake Louise met een van de Parks Canada shuttles. Vier verschillende lijnen verbinden de belangrijke punten met elkaar. Naar Lake Louise kan je de shuttlebus nemen van midden mei tot midden oktober. Plaatsen op deze shuttles zijn verplicht op voorhand te reserveren. Voor meer info kijk op www.pc.gc.ca/en/pn-np/ab/banff/visit/parkbus/louise of vraag raad in jouw Joker-reiskantoor. 

 • Voor ferry overtochten tussen Vancouver en Vancouver Island is tijdens de zomermaanden en de weekends (vrij-zon) een reservatie voor een afvaart-uur niet verplicht, maar wel aanbevolen. Dit doe je reeds best enkele maanden voor je reis. Een reservatie kan gemaakt worden op www.bcferries.com

 • NIEUW: Sinds 2022 is het voor alle reizigers die de landsgrens van Canada naar de Verenigde Staten oversteken en onder het Visa Waiver Program vallen verplicht om op voorhand een ESTA te bekomen. Dit doe je ten laatste 72 uur voor je de VS binnengaat via volgende link: esta.cbp.dhs.gov/esta

Investeer mee in bossen en biodiversiteit

Reizen is een fantastische manier om in contact te komen met andere mensen en omgevingen. Dat zorgt voor meer begrip en waardering. Tegelijk heeft reizen ook een negatieve impact: de uitstoot van CO2, een gas dat mee verantwoordelijk is voor de opwarming van de aarde.

Door te investeren in bossen, investeer je in echte koolstofreservoirs. Want bossen nemen CO2 op en leggen deze voor jaren vast in het hout, de bladeren en de bodem.

Als Joker-reiziger kan je mee investeren.

Enkele weken voor vertrek krijg je van ons een e-mail met de vraag om een vrije bijdrage te storten aan BOS+. Dat bedrag gaat integraal naar het behoud en herstel van het Amazonewoud in Ecuador. Giften vanaf €40 zijn voor 45% fiscaal aftrekbaar.

Meer weten? www.joker.be/bosplus

Fooien en geldzaken

De Canadese bankbiljetten bestaan in verschillende maten. Er zijn munten met een waarde van 1 cent, 5 cent, 10 cent, 25 cent, 1 dollar (‘loonie’) en 2 dollar (‘toonie’). Er bestaan biljetten met een waarde van 5 CAD, 10 CAD, 20 CAD, 50 CAD, 100 CAD, 500 CAD en 1000 CAD.

Aangezien de Canadees met zijn kredietkaart is getrouwd, is het gebruik hiervan vanzelfsprekend. Zelfs heel kleine bedragen worden gemakkelijk met de kredietkaart betaald. Zorg ervoor dat je na gebruik telkens je betaalbewijs bijhoudt. Dit maakt her eenvoudiger om de afrekeningen die je later thuis ontvangt to controleren.

Voor vertrek kan je best je bank contacteren om te informeren of je kredietkaart moet opengesteld worden zodat je deze kan gebruiken in Canada. Sommige banken blokkeren kredietkaarten standaard voor bepaalde landen als extra veiligheidsmaatregel om fraude te voorkomen. Indien je dit bent vergeten, kan je dit probleem verhelpen door ter plaatse je bank te contacteren of, indien mogelijk, zelf deze voorkeuren in je bank-app te wijzigen.

Medische info

De geneeskundige verzorging in Canada is uitstekend, maar erg duur. Als je normale ziekteverzekering geen of onvoldoende dekking geeft, is het heel belangrijk dat je een aanvullende reisverzekering afsluit. Bij ziekenhuisopname kan je best direct de verzekeringsmaatschappij op de hoogte brengen zodat zij voor de betaling kunnen zorgen.

Zorg er in ieder geval voor dat je reisapotheek is voorzien van tabletten tegen maagklachten en darmproblemen, pijnstillend en koortsweren middel, medicatie tegen reisziekte, muggenspray en de medicijnen die door je arts zijn voorgeschreven. Medicatie op voorschrift is niet altijd even gemakkelijk aan te vullen, heeft een andere naam of is in Canada helemaal niet verkrijgbaar. Om die reden is een voorschrift vertaald naar het Engels wel handig voor noodgevallen. Vraag hiernaar bij je arts of apotheker indien nodig.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren