Overslaan en naar de inhoud gaan

Dromen van een eerste terrasje doen, met een zonnebril op je neus en blote benen in zicht, je zou voor minder in vakantiestemming komen. Weet je nog totaal niet waar naartoe? We helpen je graag uit dit vreselijke dilemma met onze 10 meest zotte Go-26 reizen (voor jongeren van 18 tot 26 jaar).

1. De jongerenreis met de stevigste trekking

Hou je van sportieve uitdagingen en wil je met een straf verhaal thuiskomen? In IJsland kan je je uitleven tijdens een stevige 6-daagse trekking. Je stapt er onder andere over de verse lava van de Eyjafjallajökull (extra punten als je deze kan uitspreken) en waant je op de Noordpool tijdens een gletsjertocht of het ijsklimmen.

2. De goedkoopste jongerenreis (en toch naar Afrika)

Krap bij kas of je maandgeld erdoor gepintelierd? Voor maar € 1.383 kan je al op reis naar Marokko! Dompel je 17 dagen onder in een compleet andere wereld op maar 3 uren vliegen van hier. Op onze goedkoopste Go-26-reis trek je door de woestijn met jeeps, ga je voor een stevige trekking in de Hoge Atlas en verbroeder je met de plaatselijke bevolking rond een muntthee.

3. In de voetsporen van een bandiet

Narcos, de Netflix-reeks over de notoire drugsbaron Pablo Escobar, heeft bij velen Colombia op de radar gezet. Tel daarbij koloniale, hippe steden, koffie én rum van uitstekende kwaliteit, een vierdaagse staptocht naar La Ciudad Perdida en actie – actie – actie, en je hebt de perfecte reis in deze ongekende parel van Latijns-Amerika.

4. De reis met de meest beklijvende toiletervaring

De toiletten in Japan zijn één grote speeltuin met allerlei knopjes, lichtjes en geluidjes. 1 gouden tip: sta vooral niét op als je plots een stevige straal tegen je billen voelt. Dat water dient om je onderkant te reinigen, niet om de hele toiletcabine te poetsen…

5. Dé reis to get completely starstruck

Hollywood! Walk Of Fame! Sunset Boulevard! Universal Studios! Santa Monica! En dat afgewisseld met geschiedenis in San Diego, de onevenaarbare natuur aan Santa Barbara en Yosemite National Park en de eeuwige topper San Francisco.

Alles over de Go-26-reis naar USA - California >>

6. The Big 5 op 1 reis

De olifant, de leeuw, de neushoorn, de buffalo en het luipaard spot je het makkelijkst in Tanzania. Safari’s met onze ogen wijd open wisselen we af met een stevige staptocht in de bergen, de rijke historiek van steden Bagamoyo en Dar Es Salaam, en chillen op Zanzibar.

7. Land van de ongezonde lekkernijen

Mojitos, sigaren en Afro-Cubaanse ritmes: als er één volk weet hoe ze feestjes moeten bouwen zijn het de Cubanen wel. De ideale gelegenheid om op vakantie op de lappen te gaan met de locals. Pik zeker ook de koloniale steden en de sporen van Che en Fidel Castro mee. En vergeet geen foto te nemen van het opmerkelijke wagenpark in Cuba.

8. De jongerenreis met meest knallende afsluiter

Dat moet gewoon de reis ‘Van Venetië naar Boedapest’ zijn! Twee dagen lang kan je je volledig laten gaan op het Sziget Festival, één van ‘s werelds grootste festivals. Een feestelijker einde van 2 mooie weken wandelen, fietsen, kajakken, raften en terrassen door Italië, Kroatië, Slovenië en Hongarije bestaat er niet.

9. De jongerenreis met de grootste cultuurshock

Dat is ongetwijfeld India. Een pracht van een land, met veel mensen, veel indrukken, veel leven en oneindig veel te beleven.

10. De leukste selfies met lama’s

Of beter gezegd: alpaca’s en vicuña’s. Die duiken her en der op in de Peruviaanse steden en natuur. En blijken vaak maar al te bereid te zijn om even te poseren voor een foto.

Nog meer tips nodig?

Onze groepsreis naar Zuid-Noorwegen (lees: minibus, kamperen, bessen plukken, mountainbiken en trekken) staat geboekstaafd als onze meest duurzame jongerenreis, die naar Zuid-Korea is onze nieuwste aanwinst. Het volledige aanbod kan je bekijken op alle Joker-groepsreizen Go-26.

Misschien is dit ook interessant voor jou?