Overslaan en naar de inhoud gaan

India is hèt land van kleuren en verwondering. En hoe beter dat te ontdekken dan samen met een groep gelijkgestemde avonturiers tussen 24 en 30 jaar oud?

We laten de nachttreinen ons leiden door dit gigantische land: van de rug van een dromedaris in de woestijn, tot het wereldwonder Taj Mahal en het levendige Delhi. Een rustpuntje vinden we in een yoga-sessie, tijdens een wandeling of tijdens een theemomentje met één van de vele vriendelijke en nieuwsgierige Indiërs.

Je zinnen gezet op deze reis? Schrijf dan zo snel mogelijk in. Door het snel vollopen van de bedjes in de nachttreinen, moeten we deze tijdig kunnen reserveren!

De hoogtepunten van deze reis

Groepsreis jongerenreis Thar woestijn dromedaristocht avontuur

Een tweedaagse dromedaristocht in de woestijn en slapen onder de sterrenhemel

Groepsreis India Taj Mahal

Dat eerste zicht op de Taj Mahal: indrukwekkend!

Groepsreis jongerenreis India lokale ontmoeting

Kennismaken met Indiërs, dat is kennismaken met de ziel van India

Programma

Programma

Vertrekvergadering

Je reis begint eigenlijk al op de vertrekvergadering enkele weken voor vertrek. Kom hier zeker naartoe want je ontmoet er niet alleen je reisgenoten en reisbegeleider! Er worden ook belangrijke praktische afspraken gemaakt en het is het ideale moment om antwoord te krijgen op je vragen. Vanaf 2 maanden voor vertrek vind je bij elke vertrekdatum de datum van je vertrekvergadering en na boeking word je hiervan ook op de hoogte gehouden via mail.

1 Dag 1-2
Welkom in India!

Welkom in de hoofdstad van India, Delhi! Deze levendige metropool stimuleert alle zintuigen. Een eerst intense kennismaking met dit deel van het land.

Om dit te laten bezinken, reizen we snel verder naar Rajasthan. Onze eerste stop? Jaipur, de grootste stad van deze regio en ook wel de roze stad genoemd. Hier begint onze reis echt!

2 Dag 3-4
Ontdekking van Jaipur

In Jaipur is het fijn om doorheen de straten te wandelen en vele kleuren, geuren en geluiden in ons op te nemen. Het straatbeeld van India is uniek en op zich al een attractie.

Daarnaast maken we natuurlijk ook tijd om de oude stad, met diens paleizen en kleurrijke bazaars, te bezoeken.

Altijd al een Bollywoodfilm willen zien? Nu is het moment! Indien we geluk hebben krijgen we een kunstwerk van henna op onze handen getekend. Die kunnen we laten drogen terwijl we wat chai drinken en met de mensen rondom ons kennismaken. Indien gewild kunnen we ook bij een juwelenmakerij of een stoffenfabriek stoppen.

3 Dag 5-9
In de woestijn van Jaisalmer

Twee dagen de woestijn in trekken op de rug van een dromedaris, dat is zoals een droom! Geen betere plek om dit te doen dan in de nabijheid van het droge Jaisalmer. ’s Nachts slapen we onder de blote sterrenhemel. Wie kan de meeste sterren tellen?

De woestijnstad Jaisalmer zullen we zeker ook bezoeken. Het gele fort dat boven de zandvlakte uitsteekt is prachtig en de warmte meer dan waard!

4 Dag 10-15
Parels uit een ver verleden

Met trein of bus reizen we verder naar Udaipur, nog zo’n gezellige Rajasthaanse stad. Het is er idyllisch vertoeven aan het Picholameer. We verkennen de naburige dorpjes te paard of te voet. In de buurt vinden we zeker nog een oude baoli -een speciale wateropslagplaats met trappen- terug. Een uniek staaltje Indische architectuur.

Hierop volgt Agra, een hoogtepunt van de reis dankzij de pracht en praal van de betoverende Taj Mahal. Dit wereldwonder behoeft geen introductie. Als de ultieme liefdesverklaring van keizer Shah Jahan voor zijn beeldschone koningin, slaat het ons met verstomming.

5 Dag 16-21
Verder door India

Augustus & september: Tijdens de afreizen van augustus en september gaan we naar de moeder van alle hindoes, namelijk de Ganges. Deze heilige rivier wordt omgeven door groene heuvels en tempelcomplexen die we graag te voet ontdekken. Rishikesh is niet enkel een mekka van yoga en meditatie, maar ook van rafting (enkel mogelijk als het water niet te hoog staat).

Juli: In juli verdiepen we ons in Rajasthan. De blauwe stad? Check! Afhankelijk van de periode reizen we nog naar de kamelenmarkt van Pushkar of nemen we een lange treinrit tot in de heiligste tempel van de Sikhs in Amritsar. Beide een uitzonderlijke ervaring!

6 Dag 22-23
Drukte in Delhi

Met de trein reizen we terug naar daar waar het begon, Delhi. Hoewel deze stad op het eerste zicht erg chaotisch lijkt, zijn er toch veel mooie plekjes te ontdekken.

Een laatste keer snuisteren we door kleurrijke bazaars om enkele souvenirs te kopen. We kunnen India natuurlijk niet verlaten zonder nog een laatste keer van een samosa of curry te genieten. Namasté!

Data en prijzen

Vertrek: 04/07/2024
Terug: 26/07/2024
Basisprijs: €1.599
+ 630 EUR budget
Wie gaat mee?
Leeftijd
241
255
262
273
281
301
Geslacht
mannen3
vrouwen10
Vertrekvergadering op: 01/06/2024
Benefit Vroegboekcadeau t.e.m. 31/12/2023
Vertrek: 03/09/2024
Terug: 25/09/2024
Basisprijs: €1.419
+ 630 EUR budget
Nog maar 1 vrije plaats (Gegarandeerd vertrek)
Wie gaat mee?
Leeftijd
241
252
261
276
281
301
Geslacht
mannen2
vrouwen10
Vertrekvergadering op: 04/08/2024
Benefit Vroegboekcadeau t.e.m. 31/01/2024

Bovenaan bij elke reis staat vermeld wat het minimumaantal deelnemers is om deze reis te laten plaatsvinden. Wordt het minimumaantal niet bereikt zo'n 6 weken tot maximum (dit is uitzonderlijk) 21 dagen voor vertrek, dan kan Joker beslissen om de reis te annuleren. Het goede nieuws is dan dat je 5% korting krijgt als je meteen inschrijft op een andere reis met vrije plaatsen. 

Inbegrepen in de basisprijs

 • Lijnvluchten Brussel - New Delhi en terug
 • Voorafbetaalde luchthaventaksen
 • Transport per trein tijdens de reis
 • Karavaan-lidmaatschap
 • Organisatiekosten
 • De diensten van een Karavaan-reisbegeleider
 • KBC-reisbijstandsverzekering
 • Bijdrage Garantiefonds

Inbegrepen in het budget

 • Kostenraming voor activiteiten, logies, ander plaatselijk transport, luchthaventaksen ter plaatse, toegangsgelden en maaltijden.
 • Dranken, visum en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen.

Bijkomende info

Praktische infofiche: alles wat je moet weten over deze reis

Laatste wijziging op: 08 / 05 / 2024
Belangrijke documenten

Voor India heb je een internationaal reispaspoort nodig, nog minstens 6 maanden geldig op moment van aankomst, alsook een visum. 

We hebben reeds jouw paspoortgegevens of paspoortkopie nodig 3 maanden voor de reis. Dit om de treinen op tijd te kunnen vastleggen.

Het visum dien je online aan te vragen via de juiste website. Vergeet zeker niet jouw bevestiging met visumnummer af te printen en mee te nemen naar India. Vertrekvergaderingen worden zo ingepland dat je zeker nog tijd hebt om het visum aan te vragen (max. 30 dagen en min. 4 dagen voor aankomst).

Het is mogelijk dat mensen die werkzaam zijn als schrijver of journalist, of bij media, politie of het leger, problemen hebben bij het verkrijgen van een e-visum. Wij raden aan om voor het opstarten van het e-visum te bellen naar het visa application centre van de Indische ambassade en daar na te gaan of je al dan niet fysiek een visum moet aanvragen. Dit kost ook meer.

Als er tijdens de vlucht een tussenstop wordt gemaakt in een land met risico op gele koorts, dan wordt een vaccinatiebewijs tegen gele koorts gevraagd aan de grens met India. Neem in dat geval dit vaccinatiebewijs mee.

Meer info hierover vind je op diplomatie.belgium.be/nl/ 

Deze formaliteiten zijn van toepassing voor Belgische reizigers. Heb je een andere nationaliteit, check dan de voorwaarden bij de ambassade van het land waar je naartoe reist. 

Transport en vluchturen

Transport ter plaatse

Tijdens deze reis maken we gebruik van het openbaar vervoer (rickshaws, treinen en eventueel de bus). We maken regelmatig gebruik van de nachttrein of nachtbus. Houd rekening met enkele zeer lange en minder comfortabele trajecten waarbij de hygiëne vaak wensen te over laat. De treinen worden op voorhand vastgelegd in een zo goed mogelijke klasse, afhankelijk van de beschikbaarheden (verspreid over max. 1 of 2 wagons). 

Vluchturen  

Je vluchturen vind je hieronder van zodra ze beschikbaar zijn. Ze zijn indicatief. Het gebeurt immers dat luchtvaartmaatschappijen hun vluchturen in de loop van het jaar wijzigen.  

Het definitieve vluchtenschema vind je in het vertrekdocument dat je ten laatste 10 dagen voor vertrek via e-mail ontvangt.

Vluchturen

Reis met vertrek op 03/09/2024

Vertrek
Aankomst
BRUSSELS - BRU AIRPORT 03/09/24 - 09:00
MUNICH - F. J. STRAUSS INT. 03/09/24 - 10:15
MUNICH - F. J. STRAUSS INT. 03/09/24 - 12:20
DELHI - INDIRA GANDHI INT. 03/09/24 - 23:30
DELHI - INDIRA GANDHI INT. 25/09/24 - 01:20
MUNICH - F. J. STRAUSS INT. 25/09/24 - 06:05
MUNICH - F. J. STRAUSS INT. 25/09/24 - 08:55
BRUSSELS - BRU AIRPORT 25/09/24 - 10:20

Reis met vertrek op 04/07/2024

Vertrek
Aankomst
BRUSSELS - BRU AIRPORT 04/07/24 - 10:15
WARSAW - FREDERIC CHOPIN INT. 04/07/24 - 12:20
WARSAW - FREDERIC CHOPIN INT. 04/07/24 - 15:50
DELHI - INDIRA GANDHI INT. 05/07/24 - 02:55
DELHI - INDIRA GANDHI INT. 26/07/24 - 08:00
WARSAW - FREDERIC CHOPIN INT. 26/07/24 - 12:50
WARSAW - FREDERIC CHOPIN INT. 26/07/24 - 16:35
BRUSSELS - BRU AIRPORT 26/07/24 - 18:40
Bagagelijst

De volledige bagagelijst krijg je van je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering. Hier vind je alvast enkele belangrijke items voor je reis.

 • Grote rugzak ((geen harde reiskoffers)

 • Dagrugzak 

 • Eventueel een lakenzak

 • Comfortabele wandelsandalen

Hou er rekening mee dat je in een Hindoeïstisch en Moslimland bent. In de nabijheid van de autochtone bevolking wordt een aangepaste kleding vereist, uit respect voor de lokale cultuur en leefgewoonten. Concreet betekent dit: voor mannen een lange broek en T-shirt mét mouwen en voor vrouwen een lange broek of rok en t-shirt mét mouwen (schouders moeten bedekt zijn!). Het contact met de plaatselijke bewoners zal veel vlotter tot stand komen. 

Duurzame tips:  

 • Misschien kan je wel enkele spullen lenen van iemand. Of neem een kijkje bij een verhuurdienst zoals die van A.S. Adventure.  

 • Neem een hervulbare drinkbus en een duurzame toilettas mee. 

 • Neem herbruikbare zakken mee om bijvoorbeeld vuile of natte kleren in te doen. 

Maaltijden

We eten in lokale restaurants waar we de specialiteiten van het land kunnen proeven. Op restaurant kan je in principe kiezen wat je eet, maar vaak is het gemakkelijk dat je gerechten deelt of dat je hetzelfde bestelt als anderen om tijd te winnen. India is een waar paradijs voor vegetariërs.

Als je niet zo goed tegen pikant eten kan, vraag je best steeds 'no spice'. De kans is groot dat zelfs dan de gerechten pikant genoeg zijn voor het Westerse palet.

Logies

We logeren in eenvoudige guesthouses en hostels, bij voorkeur uitgebaat door lokale mensen. Zo leggen we vlotter contact met de lokale bevolking en leren we beter de eigenheid van het land kennen. In onze filosofie primeren eenvoud en authenticiteit.   

We slapen in 3-, 4- of meerpersoonskamers. Gemeenschappelijk sanitair of het delen van dubbele bedden zijn soms niet vermijdbaar. Een regelmatig wisselende en gemengde kamerverdeling maken deel uit van onze avontuurlijke manier van reizen. 

Handdoeken zijn niet altijd aanwezig en ook een lakenzak is soms een aanrader. Verwacht geen Europese standaarden qua hygiëne en hou ook rekening met de soms iets koudere douche en het haperende elektriciteitsnet. Er is niet overal AC, maar er is sowieso wel een waaier.

Op de nachttrein heeft iedereen een eigen slaapbank. Er zijn 2 à 3 slaapbanken boven elkaar in grote wagons. Beddengoed wordt niet voorzien, waardoor ook hier een lakenzak en eventueel een kussentje goed van pas komen.

We slapen ook één nacht in de woestijn onder de blote sterrenhemel. Onze lokale partners voorzien voor die nacht matrassen en lakens.

Geldzaken

Prijs en budget ter plaatse

Voor elke groepsreis werken we met een vaste prijs die je betaalt op voorhand en een budget ter plaatse, dat je tijdens je reis uitgeeft. Dit budget ter plaatse wordt beheerd door de reisbegeleider en is een raming van de kosten voor verblijf, vervoer, eten, activiteiten en fooien en gaat rechtstreeks naar de lokale bevolking.

Persoonlijke uitgaves zoals souvenirs, extra drankjes, het visum of optionele activiteiten, zijn niet meegerekend in de prijs of het budget.

Tijdens de vertrekvergadering kom je te weten hoeveel van dit budget je cash moet meenemen, in welke valuta, hoeveel je ter plaatse nog kunt afhalen en met welke kaart je best betaalt.

Het te voorziene budget vind je op je factuur en op de webpagina van je reis bij jouw afreisdatum. Dit kan in euro of in een andere munteenheid staan

Fooien

In veel landen is toerisme een belangrijke inkomstenbron en met de typische Joker-manier van reizen komt het bestede geld rechtstreeks bij de kleine, lokale ondernemers zoals restaurants, guesthouses en touroperators. Tevens moedigen we onze partners aan om hun werknemers een fair loon te betalen en vinden we het belangrijk om, als appreciatie voor de verleende diensten, een goede fooi te betalen aan gidsen, dragers en andere werknemers.

Het bedrag van de fooien is gebaseerd op ervaringen van voorgaande reizen. Bij de raming van het budget is met fooien rekening gehouden. Ze zitten dus bij het budget inbegrepen.

Gezondheid

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om te zorgen dat je in orde bent met alle verplichte vaccinaties en aanbevolen medicatie tijdens je reis. Raadpleeg hierover tijdig je arts of het Tropisch Instituut.

Op www.wanda.be vind je het meest recente gezondheidsadvies voor jouw bestemming.

Conditie

Deze reis is geschikt voor iedereen met een normale conditie.

Het is belangrijk om uitgerust te vertrekken en met een positieve ingesteldheid de reis te beleven, dit helpt om de cultuurverschillen, de vermoeidheid na geleverde inspanningen en darmproblemen beter te verteren. De vele aandacht die we krijgen en intensiteit qua geluid en geur kan als erg moeilijk worden ervaren door mensen die makkelijk overprikkeld zijn.

Veel mensen ervaren een eerste reis naar India als een echte cultuurschok omwille van de mensenmassa, de confrontatie met armoede en de hitte.

Gerust op reis

Op groepsreis gaan is één groot avontuur. We gaan grenzen verleggen maar doen dit altijd op een veilige manier:

 1. We kiezen voor veilige reisroutes en reizen enkel naar regio’s met een positief reisadvies. Dit houden we nauw in de gaten dankzij onze lokale partners en https://diplomatie.belgium.be/nl/reisadviezen.
 2. Elke reiziger is verplicht een reisbijstandsverzekering te nemen. De reisbijstandsverzekering van KBC is inbegrepen bij de prijs van je reis (via KBC). Je bent dus ook verzekerd voor avontuurlijke activiteiten zoals raften, duiken en bungeejumpen.
De reisbegeleider

Onze groepsreizen worden begeleid door een Joker-reisbegeleider*. De Joker-reisbegeleiders zijn vrijwilligers. Ze bereiden de reis tot in de puntjes voor en zorgen ervoor dat alles ter plaatse vlot verloopt.

Ze hebben oog voor leuke plekjes maar zijn geen traditionele gidsen. Daarom schakelen ze regelmatig lokale gidsen in die je nog veel meer kunnen vertellen over de plaatsen die je bezoekt.

De Joker-reisbegeleiders volgen een tweejarige opleiding bij Karavaan vzw, gecertificeerd door Toerisme Vlaanderen. Je ontmoet je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering enkele weken voor de reis.

*Bij sommige programma’s (zoals o.a. de sneeuwreizen) werken we met lokale Engelstalige gidsen. Dit staat dan duidelijk vermeld op de reispagina.

Duurzamer op reis

Bij Joker reizen we duurzaam met respect voor mens, dier en natuur. We streven ernaar om onze ecologische voetafdruk op reis te minimaliseren. Zo reizen we in kleine groep, gebruiken we waar mogelijk het openbaar vervoer en ondersteunen we de lokale economie door te kiezen voor kleinschalige logementen en restaurants en langdurige samenwerkingen met lokale partners.

Tegelijk stimuleren we onze reizigers om mee te investeren in bosbehoud en bosherstel via Bos+. Want bossen halen CO2 uit de lucht, een gas verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde.

We ontvingen als eerste Belgische touroperator het Travelife duurzaamheidscertificaat, een internationale erkenning voor onze inspanningen om duurzaam te reizen en ondernemen.

Lees meer over ons duurzaamheidsverhaal op joker.be/duurzaam-reizen-met-joker

Reisperiode en klimaat

Het koele seizoen in India loopt van oktober tot februari. Door de afwezigheid van isolatie en verwarming kan dit na zonsondergang -erg- koel aanvoelen.

Van maart tot juni loopt de Indiase zomer. In die periode kunnen temperaturen oplopen tot 45°C, maar is het relatief droog.

De moesson loopt van juni tot september. Dan valt er bijna dagelijks een bui en is de gevoelstemperatuur hoog omwille van de drukkende vochtigheid. Tijdens de moesson is het nodig om je voorzorgen te nemen tegen uitdrogingsverschijnselen: drink veel water en neem extra zouten op.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Veelgestelde vragen

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker?

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker? Dat vertellen we je hier. 

Wanneer weet ik of mijn reis zal doorgaan?
 • Je kan bij het vertrek zien of een reis al dan niet gegarandeerd is. Ten laatste 1 maand voor vertrek beslissen we of we de reis kunnen laten doorgaan. Indien het minimum aantal deelnemers niet behaald werd, zullen we de reis moeten annuleren.
 • Wanneer de reis gegarandeerd is, zullen we op regelmatige basis de uitvoerbaarheid en haalbaarheid van de reis bekijken. Indien blijkt dat de reis niet meer uitvoerbaar is (politieke onlusten, noodsituaties,…) zal de reis ten gepaste tijden geannuleerd worden.
Hoe weet Joker of een bestemming of route veilig is?
 • We volgen het reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken op de voet. Toestemming om te reizen? Dan volgen we de lokale richtlijnen over wat kan en niet kan. Dankzij onze vele contacten ter plaatse zijn we steeds goed op de hoogte van onze mogelijkheden. Zo kunnen we een gefundeerde beslissing nemen: de route behouden, een alternatieve route vastleggen of de reis annuleren. Is een lange quarantaine verplicht ter plaatse, dan annuleren we de reis.
 • Bij twijfel staan de lokale contacten klaar met advies, die plaatselijke instructies als geen ander kennen. Ook onze Bestemmingsverantwoordelijken kunnen bijspringen: zij zijn het sowieso gewend om de actualiteit van “hun” bestemming te volgen.
 • Met ons jarenlang duurzaam uitgebouwde, betrouwbare netwerk en onze logistieke ervaring staan we ook in deze tijden sterk om de juiste beslissingen te nemen.
Ik schreef me in op een groepsreis: kan ik mijn bestemming wijzigen of mijn vertrek uitstellen?

Ja, dat kan. Er zijn 2 voorwaarden:

 1. Voor alle boekingen: wil je tot 8 weken voor vertrek je groepsreis wijzigen, dan rekenen we €100 administratiekosten aan en de niet-recupereerbare voorschotten die Joker mogelijks al betaalde.
 2. Je betaalt steeds de prijs van de nieuwe reis. Is deze goedkoper, dan krijg je van ons het verschil terug. Is deze duurder, dan leg je bij.

In uitzonderlijke gevallen behoudt Joker het recht om de wijziging niet te aanvaarden.

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 
Wat moet ik betalen bij boeking?

Meteen na je boeking, ontvang je een link om het voorschot online te betalen. Het voorschot bedraagt 40% van de basisprijs, met een minimum van €300, aangevuld met de opties van de verzekering die je eventueel koos. Vertrek je binnen de 56 dagen, dan betaal je geen voorschot meer maar meteen de volledige reissom. Het budget betaal je ter plaatse, op de bestemming.