Overslaan en naar de inhoud gaan

Over  Singapore

Geografie

Singapore is het kleinste land van Zuidoost-Azië en bestaat naast een hoofdeiland uit een 60-tal kleinere eilanden. Singapore kent 2 buurlanden: Indonesië en Maleisië. Nog steeds wordt er land opgespoten om mensen te kunnen huisvesten en bedrijven de ruimte te geven zich te vestigen.

Het hoogste punt is Bukit Timah op 166 m.

Fauna en flora

Het hoofdeiland van Singapore is volgebouwd hoewel men wel probeert het groen in de stad te brengen. Je hebt er de prachtige zoo en orchideeëntuin en in het Bukit Timah Nature Reserve kan je nog wat jungle vinden.

Het hoofdeiland kent het, 2000 ha grote, zogenaamde ‘Nature Parks Board, waaronder ook het 81 ha grote Bukit Timah Nature Reserve valt. Dit park, met nog wat primaire jungle, bezit nog de meeste soorten bomen, planten en dieren van het verstedelijkte Singapore.

Grote diersoorten zijn op het hoofdeiland niet meer te vinden, maar er zijn nog een aantal kleinere zoogdieren over zoals de civetkat en de langstaartmakaak. Het land telt verder meer dan honderd vogel- en vlindersoorten.

Staatsvorm

Singapore is een parlementaire republiek met een president als staatshoofd. De afgelopen dertig jaar is de politiek in Singapore gedomineerd door de People's Action Party (PAP). De partij regeert wel met ijzeren hand en soms spreekt men zelfs niet meer van een democratie. Zo is afwijken van hun politieke meningen, niet echt toegestaan.

Bevolking

Het kleine Singapore is één van de dichtstbevolkte landen ter wereld. Per vierkante kilometer wonen er maar liefst zo'n 6.426 mensen. Maar Singapore heeft een relatief jonge bevolking, want 30% is jonger dan 20.

De inwoners bestaan eigenlijk vooral uit Chinese migranten. Deze Chinese migranten vertegenwoordigen ongeveer 74% van de Singaporezen. Ongeveer 13% is Maleier en 9% Indisch.

De voertaal in Singapore is Engels. Andere officiële talen in het land zijn Mandarijns, Maleis en Tamil.

Economie

Singapore is een modern land met een hoge ontwikkeling. Er heerst een opvallend open milieu waar weinig corruptie in meespeelt. De economie is vooral afhankelijk van export in elektronica als gps, televisies, camera's, etc., maar ook farmaceutica. Het land heeft als doel de financiële en hoogtechnologische hub van Zuidoost-Azië te worden.

Belangrijke landbouwproducten voor Singapore zijn orchideeën, groenten, gevogelte, vis en vissen voor aquaria. Wat industrie betreft is vooral elektronica, rubberverwerking en uitrusting voor het boren naar olie.

Er zijn ongeveer 3.3 miljoen Singaporezen die tewerkgesteld zijn. Zij werken grotendeels in de dienstensector. Ongeveer 2% van de bevolking is werkloos.

Religie

De meerderheid van de bevolking is boeddhistisch. Daarop volgt een groot aantal atheïsten, maar ook moslims, taoïsten en christenen.

Lokale gebruiken en gewoonten

Door de verschillende culturen die in Singapore leven, zijn er ook veel verschillende gewoontes die typisch zijn voor deze culturen. Wat wel weer typisch is voor Singapore is shoppen. Het centrum van Singapore stad bestaat uit vele winkelcentra waar een enorm aanbod aan verschillende winkels te vinden is. Ook het eten is hier typisch omdat deze verschillende culturen hun invloeden ook hier weer te vinden zijn.

Ze zijn in Singapore streng op overtredingen als op de grond spuwen, afval op de grond gooien of kauwgom kauwen. Hun persoonlijke ruimte is ook erg belangrijk voor hun. Ze zijn meer afstandelijk en vermijden situaties waar ze in ongemakkelijke situaties zouden kunnen komen. Zoals in veel Aziatische culturen is ook in Singapore gezichtsverlies een belangrijk aspect in de maatschappij. Zij willen geen gezichtsverlies lijden, maar willen er ook voor zorgen dat een ander niet aan gezichtsverlies lijdt.

In Singapore zijn ze zeer verwesterd, maar ouderen kunnen wel nog erg aan oude tradities hangen. Dit zijn enkele typisch Aziatische gebruiken: - Je wijst best niet naar iets met je voet. - Je wijst best naar iets met je volledige hand en niet enkel met je vinger. - Als je iets geeft, dan doe je dat best met twee handen.

Tijdsverschil

In Singapore is het in de zomer 6 uur later dan in België. In de winter is het 7 uur later.

Elektriciteit

Het voltage is in Singapore hetzelfde als in België. Wat wel verschilt is het type stekker. Wij gebruiken hier in België een stekker E of C. In Singapore is dit een G, hetzelfde als bijvoorbeeld in het Verenigd Koninkrijk. Deze stekkers hebben drie platte contactpinnen; een iets grotere verticale aardpin vanboven en twee kleinere horizontale stroompinnen.

Veiligheid

In Singapore kan er veilig gereisd worden.