Overslaan en naar de inhoud gaan

Altijd al eens een fietsreis wilde ondernemen maar

 1. geen geschikt gezelschap gevonden?
 2. geen zin/ervaring om het zelf uit te stippelen?

Snuister dan zeker door al onze fietsvakanties in groep. Het is dé manier om een regio goed te leren kennen, op een traag doch gestaag tempo, dicht bij de lokale bevolking en 100% duurzaam.

Joker heeft haar eigen Joker-fietsreizen in groep. Omdat de perfecte fietsreis voor iedereen anders is én om ons aanbod zo divers mogelijk te maken, bieden we ook fietsreizen aan van buitenlandse partners. Zo vind je ongetwijfeld de fietsreis die jij zoekt! 

Vragen over een bepaalde fietsreis? We helpen je graag verder in jouw Joker-reiskantoor.

1. Uitdagend aanbod van Exodus

Exodus, award winning touroperator uit de UK, is dé specialist in wereldwijde fietsreizen. Met de fiets of de mountainbike verken je natuur en cultuur van dichtbij, en dat aan jouw tempo. De meeste reizen zijn groepsreizen, maar je vindt bij Exodus ook individuele programma’s.

Er zijn korte reizen van 5 dagen en langere vakanties tot 3 of 4 weken naar bestemmingen wereldwijd. Ook het tempo en de moeilijkheidsgraad lopen zodanig uiteen dat er een uitdaging is voor iedereen.

De voordelen van de fietsreizen van Exodus

 • Je reist net als bij Joker in kleine groepjes van ongeveer 12 personen met een ervaren begeleider. Bij de individuele reizen fiets je met je eigen reisgezelschap.
 • Er zijn reizen voor fietsers van elk niveau: van rustige tochtjes over vlak terrein tot technische mountainbikeparcours en stevige ritten over hoge cols.
 • Slapen doe je in comfortabele hotels, tenzij je de nacht doorbrengt op een unieke locatie zoals de woestijn.
 • Voor de meeste reizen, uitgezonderd deze met een racefiets, is de huur van de fiets inbegrepen in de prijs.
 • Je bagage wordt vervoerd. Je hoeft deze dus niet mee te nemen op de fiets.
 • Voor de meeste groepsreizen is er een volgwagen voorzien.
 • Een aantal van de self-guided tours met je eigen reisgezelschap (vanaf 2 personen) zijn ook geschikt voor families met kinderen. Exodus heeft ook meerdere groepsreizen met vertrekdata voor gezinnen.
 • 97% van alle Exodus-reizigers zou Exodus aanbevelen aan een vriend.

2. Intrepid: de wereld ontdekken op 2 wielen

Onze Australische partner Intrepid biedt fietsreizen aan in Azië, Afrika, Europa en Noord- en Latijns-Amerika. De fietsreizen variëren van enkele dagen tot 3- en 4-weekse vakanties. Er zijn rustige ritten langs rivierbeddingen en door dorpjes, maar ook pittige beklimmingen in de bergen.

De tochten zijn haalbaar voor iedereen met een gemiddelde conditie. Wil je toch graag een extra uitdaging? Dan komen de extra fietsroutes die Intrepid uitstippelde op elke bestemming zeker van pas!

De CO2-uitstoot van de fietsreizen van Intrepid wordt voor de volle 100% gecompenseerd. Met elke fietsreis die je boekt, draag je ook bij aan het project Bicycles for Humanity.

De voordelen van de fietsreizen van Intrepid

 • Je reist in kleine groepjes van max. 16 personen. Je begeleider is een lokale, ervaren fietsfanaat die is opgeleid door Intrepid.
 • Op de meeste fietsdagen wordt tussen de 30 km en 60 km afgelegd. Er zijn steeds voldoende mogelijkheden om te stoppen en rusten. Daardoor zijn de reizen perfect haalbaar voor iedereen met een gemiddelde conditie. 
 • Met een enkele uitzondering gaan alle uitgestippelde routes over verharde wegen.
 • Accommodatie varieert van reis tot reis: het gaat vaak om comfortabele hotels en gezellige lokale guesthouses, maar ook homestays en campings staan op de lijst.
 • De huur van de fiets zit inbegrepen in de prijs, maar je kan ook je eigen fiets meebrengen.
 • Je bagage wordt vervoerd. Je hoeft deze dus niet mee te nemen op de fiets.
 • Je kan voor heel wat reizen deelnemen vanaf 14 jaar.
 • De fietsvakanties van Intrepid krijgen een gemiddelde score van 4,81 op 5.

Slim boeken doe je in een Joker-reiskantoor

Klaar om jouw fietsreis te boeken? Of zit je nog met vragen? Onze reisexperts in alle Joker-reiskantoren helpen je graag op weg!

We kunnen je ook een voorstel doen voor je internationale vluchten, met een schema dat aansluit op je reis. Of net niet natuurlijk, als je liever nog wat langer ter plaatse blijft. Meestal kan je door de combinatie 'fietsreis + vlucht' zelfs aan een goedkoper tarief vliegen.

Om de puzzel helemaal te laten kloppen, gaan we zowel de beschikbaarheid van de fietsreis als die van een betaalbaar vliegticket voor je na vooraleer je één van beide boekt. Zo klopt het plaatje!