Overslaan en naar de inhoud gaan

Thailand staat bekend voor haar eeuwige glimlach,  vele palmboomstranden, het levendige Bangkok en een keuken om duimen en vingers bij af te likken. Maar er is zoveel meer!

Wil je je jouw Thailand-reis nog authentieker en avontuurlijker maken? Zet dan deze acht activiteiten zeker op jouw travel list!

1. Homestay bij de bergvolkeren in Noord-Thailand

Een groot deel van het noorden en noordwesten van Thailand wordt bevolkt door hill tribes of bergvolkeren. Deze etnische minderheden hebben vaak een eigen taal, gewoontes en cultuur. Ze vormen dus, elke op zich, een andere wereld binnen Thailand.

De beste manier om dat andere gezicht van Thailand te leren kennen, is via een meerdaagse trekking over bergen en/of dwars door de jungle. Zo vermijd je ‘bezoeken’ aan bergdorpen die speciaal voor toeristen zijn opgezet.

Zo beleefde collega Simon zijn hill tribe trek >>

2. Raften op de Mae Taengrivier

Lees: een van de beste raftings in Zuidoost-Azië! Scherpe bochten, versnellingen en watervallen onderweg zorgen voor een uitdagende tocht, de zon en jungle voor de perfecte setting.

3. Samen met Thaise supporters een bokswedstrijd bijwonen

Het eeuwenoude Thai boksen of Muay Thai is dé nationale sport in Thailand. Wedstrijden volgen in het Rajadamnern Boxing Stadion in Bangkok staat wat sfeer betreft gelijk met een thuismatch van de Rode Duivels. Komt daar nog bij dat live gokken eerder regel dan uitzondering is, waardoor het er uitbundig tot heftig aan toe kan gaan.

Tip: ook met de goedkoopste tickets zie je genoeg. En je beleeft de wedstrijd des te intenser. Laat je dus geen duur ticket aanpraten! Voor gratis bokswedstrijden moet je naar de MBK Shopping Mall.

4. Fietsen door de wildernis

Net over de Chao Phrayarivier, op een peulschil van het drukke Bangkok, ligt de adembenemende wildernis Bang Kra Chao. Een fietstocht door dit ongerept stukje natuur brengt je dicht bij de lokale bevolking. Bang Kra Chao is een doolhof van waterwegen, dorpjes, tempels en tropische jungle. In het weekend kan je er ook een drijvende markt bewonderen.

Enkel de skyline van Bangkok herinnert je aan de nabijheid van de grootstad!

5. Kajakken in Phang Nga Bay

Dat is kajakken op zee, langs eilanden, grotten en mangroves. Tijdens het peddelen ontdek je hongs (verborgen lagunes midden op een eiland), bewonder je kliffen van karst en spot je met wat geluk wildlife zoals roofvogels en apen.

6. A room with a view

Het paradijselijke natuurpark Khao Sok National Park in het zuiden van Thailand logeert zijn gasten… op het water. Op sommige plaatsen zijn er paalwoningen gebouwd, elders slaap je in hutjes die drijven op het meer. Een bijzondere, gezellige ervaring dus voor reizigers? Absoluut! Maar ook gewoon handig: als het waterpeil stijgt of daalt, gaan de huisjes mee omhoog en omlaag.

7. Mishandelde olifanten de dag van hun leven bezorgen

Het beste alternatief voor olifantenritten! Want die zijn niet goed voor de olifant: het schaadt hun rug, het zwakste onderdeel van hun lichaam. Bovendien krijgen olifanten die gebruikt worden voor zulke toeristische uitjes niet altijd de voeding en verzorging die ze nodig hebben.

In het Elephant Nature Park, nabij de stad Chiang Mai, worden mishandelde olifanten opgevangen en verzorgd. Bezoekers krijgen uitleg over het project en kunnen helpen bij het voeden. Het entreegeld wordt gebruikt om het project te financieren. Dichter bij een olifant dan dat kan je niet komen.

Een andere opvangplaats voor olifanten gespot? Doe dan volgende test! Hangen de olifanten nog aan kettingen? Moeten de olifanten 'trucjes' doen voor bezoekers zoals schilderen of voetballen? Worden de kalfjes al vroeg van hun mama's gescheiden? Als je op minstens 1 van deze drie vragen 'ja' kan antwoorden, kan je vraagtekens plaatsen bij de duurzaamheid van het project.

Lees waarom een ritje op de rug van een olifant echt niet meer kan >>

8. Eten voor het goede doel

Bij Cabbages & Condoms in Bangkok bijvoorbeeld. Dat impliceert: een uitgebreide kaart en een prachtig verlichte tuin met aangepaste decoratie. Dat alles onder het motto: ‘van ons eten word je niet zwanger’.

Het restaurant wordt gerund door Population and Community Development Association. Een deel van de opbrengst gaat o.a. naar de ondersteuning van prostituees die met aids besmet zijn.

Lees ook onze andere eettips in Bangkok >>

Misschien is dit ook interessant voor jou?