Overslaan en naar de inhoud gaan

De Thaise keuken, laat daar geen twijfel over bestaan, is in België al jarenlang een culinaire topper. Wat wordt dat als je die uitgebalanceerde, mooi gepresenteerde gerechten ter plaatse zou proeven? In Bangkok bijvoorbeeld? Met deze culinaire tips eet je tijdens je verblijf in Bangkok in de beste restaurants, aan gezellig drukke eetkraampjes, bars with a view en kleur- en geurrijke markten. Wel oppassen voor die verdomde pepertjes, en anders, zoals onze plaatselijke Thai suggereert: Call the Fire Brigade!

Dineer in torenhogerestaurants van Bangkok

In buffetvorm proeven van jummie Thaise gerechten met zicht op de wervelende drukte van Bangkok, dat doe je in restaurant Baiyoke Sky dat zich in één van de hoogste torens van de stad bevindt. Aan de bar van een drankje nippen terwijl het chaotische verkeer diep onder jou zijn gangetje gaat kan ook, net als ’s avonds een entree betalen om je simpelweg te laten betoveren door de talloze lichtjes.

Meer van dat? Ook in de bekende Moon Bar van het Banyan Tree Hotel stijg je 61 verdiepingen boven de stad uit. Kleed je wel een beetje deftig: je short en slippers laat je beter thuis.
 

Heerlijk eten voor het goede doel

Cabbages & Condoms. De naam roept dan misschien wel enkele vreemde associaties op, toch is dit restaurant een must-do in Bangkok. Het eten is er uitstekend, maar belangrijker is dat het restaurant gerund wordt door de Community Development Association ten voordele van met aids besmette prostituees. Door in de prachtig verlichte tuin te genieten van een hapje steun je meteen een goed doel!

Smullen op de markten van Bangkok

De meest bekende markt in de buurt van Bangkok is de drijvende markt van Damnoen Saduak. Vroeger een magische plek, maar nu helaas massatoerisme op zijn ergst. Gelukkig kennen wij wél nog enkele authentiekere markten.

Op – jawel, op – het spoor bij het stadje Samut Songkhram wordt elke dag de Maeklong Railway Market gebouden. Vlak voordat de trein in Maeklong aankomt, wat zo’n 8 keer per dag gebeurt, moeten de standhouders hun producten van het spoor halen en de luifels van de marktkramen intrekken. Zodra de trein vertrokken is, wordt alle kleurrijke koopwaar – vooral kleding en verse voeding – weer uitgestald. Een verbazingwekkend spektakel om live mee te maken.

Maeklong ligt 70 kilometer van Bangkok en het meest bijzondere is om de reis er naartoe over de Maeklong Railway te maken. Deze railway bestaat uit twee delen: eerst neem je de trein naar Samut Sakhont (duurt ca. 1u). Daar neem je de ferry naar Ban Laem en de trein naar Maeklong.

Mag het echt vers zijn? Dan moet je naar de markt Khlong Toey die – verstopt in de stadsjungle van Bangkok – een heel eigen leven met dorpsallures lijkt te leiden. De sfeer is er superchill, hoewel het er wel eens bloederig aan toe kan gaan. Hier worden immers vooral rauw vlees, zeevruchten en boerderijproducten verkocht, maar een Thaise curry proeven aan een stalletje kan ook.

Niet echt Thais, maar wel overheerlijk: de eetkraampjes in Yaowarad oftewel het Chinatown van Bangkok. In de goedkope eetstalletjes vind je een overvloed aan heerlijke hapjes, maar je kan er ook eten in de meest exclusieve Chinese restaurants.

Hippe vogels begeven zich naar Talat Rot Fai (Sri Nakarin Soi 51). Hier vind je een trendy mix van retro en vintage spullen, gezellige eetkraampjes en fancy bars en clubs. Ook als je niets wil kopen is de sfeer er erg apart. Check wel op voorhand de openingsuren.

De goedkope streetfood-cultuur is in Thailand erg ingeburgerd. Veel kraampjes zijn klein en verkopen niet meer dan één gerecht, maar omdat ze zo talrijk zijn is de keuze aan smaken enorm. Omdat het eten voor je ogen klaargemaakt wordt, kan je zelf zien dat het goed verhit wordt en dus  veilig is. Vooral niet bang zijn om ziek te worden en gewoon alles proeven dus! Tip om zelf thuis streetfood te maken: ‘Bangkok Street Food, koken en reizen in Thailand’, met 65 authentieke streetfood-recepten.

Alle smaken van Bangkok proeven op een buffet

Bij ons kom je ze minder tegen, maar in Bangkok zijn ze er in overvloed: de all-you-can-eat buffetten. Je neemt plaats aan een tafeltje tussen de locals en mag er zo vaak je wil je bord volscheppen met plaatselijke succesgerechten.

Het openluchtbuffet Phra Pin Klao ligt aan de Chao Phraya rivier. Er geraken is niet moeilijk, want het buffet bevindt zicht vlak naast boothalte 12 en de Phra Pinklao Bridge. Een onbekende plek, ver weg van de toeristenstromen, met een fabuleus uitzicht en waar je het echte leven van de inwoners van Bangkok kan ervaren.

De Central Food Loft van Bangkok is een food-court in de stijl van een winkelcentrum. Je vindt er gerechten uit alle landen van de wereld, maar natuurlijk adviseren we je om de Thaise specialiteiten te proberen. Een goed alternatief voor wie streetfood niet aandurft.

Alle topadresjes op een overzichtelijke kaart: naar het pinterest-bord!

Deze must-taste adresjes werden voor jou gezocht, geproefd én goedgekeurd door Jeroen (Sales & Marketing), Kathy (Joker Leuven), Marij (Joker Gent) en Michael (Joker-reisbegeleider).

Zelf reizen naar Thailand?

  De beste vluchtprijzen naar deze bestemming vind je in onze boekingstool.

Misschien is dit ook interessant voor jou?