Overslaan en naar de inhoud gaan

Rijden door uitgestrekte woestijnlandschappen en dieren spotten op safari in de mooiste wildparken: dat is rondreizen in Namibië in een notendop. Je kan kiezen voor een georganiseerde selfdrive of een reis in groep. 

Groepsreizen

Individuele reizen met huurwagen

Laat je rondreis in Namibië door ons uitwerken. Wij regelen met plezier de route, vliegtickets, hotels en huurwagen, en dan is het aan jou! Kruip zelf achter het stuur en ervaar het prachtige Namibië tijdens je selfdrive. 

Neem zeker onze brochure over Namibië ook even door:   

Vluchten naar Namibië

Bestemming Vertrek Maatschappij Vertrek tussen Boek tot Prijs

Windhoek

Windhoek Brussel Qatar Airways 01/09/23 - 14/12/23
31/12/23 - 23/06/24
Boek tot 30/09/23 vanaf € 692 Boek of kies andere reisdata

Blogartikels over Namibië

Partners

Over  Namibië

Geografie

Namibië bestaat uit drie landschappen. Ten eerste de aan de kust gelegen Namibwoestijn. Als tweede in het binnenland een van noord naar zuid lopend, langgerekt plateau met pieken van boven de tweeduizend meter. De hoogste toppen van Namibië bevinden zich in het centrum van het plateau, met als uitschieters de Auasberge (2484 meter) en de Brandberg (2610 meter). Ten slotte in het oosten een vanaf het plateau geleidelijk aflopend woestijngebied een uitloper van de Kalahariwoestijn.

Fauna en flora

Het grootste deel van Namibië is niet erg gevarieerd begroeid. Er zijn een groot aantal wildparken (zoals Etosha N.P.) waar je enorm veel wilde dieren aantreft.

Staatsvorm

Namibië is een parlementaire democratie. Het staatshoofd wordt rechtstreeks voor vijf jaar door het volk gekozen en is eenmaal herkiesbaar. Namibië was van 1884 tot 1915 een Duitse kolonie. Na de Eerste Wereldoorlog kwam het gebied enige jaren onder Brits gezag. Van 1921 tot eind jaren '60 kwam het onder bewind van Zuid-Afrika. Deze laatste bleef Namibië echter bezetten. Pas sinds 1990 verkreeg Namibië officieel zijn onafhankelijkheid. Huidig president is Hage Geingob.

Bevolking

In Namibië wonen 2,48 miljoen mensen. Bijna de helft van de bevolking behoort tot de Ovambostam, een Bantoevolk dat voornamelijk in het noorden van het land woont. Zij kwamen later in het land dan de oorspronkelijke bewoners: de Khoi-Khoi en de San. In de Kalahariwoestijn woont nog wel een kleine groep San. Verder komen de volgende stammen voor: de Damara, Herero, Nama, Kavango, Oost-Caprivi en de Kaokovelders.

Economie

De grote voorraden bodemschatten in Namibië zoals diamant, uranium, goud en koper leveren een groot deel van alle export inkomsten. Toch is zo'n een derde van de bevolking werkloos en wordt deze problematiek versterkt door de jaarlijkse groep schoolverlaters, waarvoor nauwelijks werk is.

Religie

De grote meerderheid van de mensen in Namibië is christelijk, zo’n tachtig tot negentig procent. Ook is de Nederland Hervormde Kerk er groot. Dat laatste komt doordat Namibië tot 1990 bij Zuid-Afrika hoorde. In Zuid-Afrika was de Nederlands Hervormde Kerk onder apartheid de nationale godsdienst. Vooral in het noorden leven nogal wat rooms-katholieken. Zij stammen af van bekeerlingen van Portugese evangelisten, die Namibië via de Portugese kolonie Angola binnentrokken. De meeste niet-christelijke volken, zoals de Himba, San en sommige Herero groepen geloven in Afrikaanse animistische tradities zoals voorouderverering.

Lokale gebruiken en gewoonten

Ongevraagd foto's nemen van mensen is niet beleefd in Namibië, net als ongevraagd hun huis (hut) binnenlopen.

Tijdsverschil

Tijdens onze juli-reis is het in Namibië 1 uur vroeger. Tijdens onze septemberreis is er geen tijdsverschil. De zon komt er gemiddeld op om 06u30 en gaat onder rond 18u00.

Elektriciteit

De netspanning in Namibië is 220 volt (50 Herz), met drie rond pinnen in een driehoek (driepootstekker – type D). Neem best ook een adaptor mee. Reservebatterijen en een zaklamp zijn zeker handig om mee te nemen.

Veiligheid

In Namibië is het veilig reizen. Meer info vind je hier.