Overslaan en naar de inhoud gaan

Wie The Big Five wil spotten, moet in Afrika zijn. Maar waar precies in Afrika?

The Big Five kan je vinden in Zuid-Afrika, Namibië, Zambia, Botswana, Zimbabwe, Tanzania en Kenia.  Maar niet elke “Big Fiver” is even vertrouwd met elk land.

Hier zagen wij deze kanjers alvast!

1. De leeuw

Fan van katten, en wil je graag eens oog in oog staan met een grotere versie? Wij hebben de leeuw gespot in het Hwange National Park van Zimbabwe (foto 1), in het Mabula Private Game Reserve (foto 2) en het Kruger Park van Zuid-Afrika (foto 3), in het Etosha National Park van Namibië (foto 4),  in het Chobe National Park van Botswana (foto 5) en in de Ngorongoro Krater van Tanzania (foto 6). Ook in Savute en Linyanti (onderdeel van Chobe National Park) en Moremi (onderdeel Okavango Delta) is de kans groot dat je leeuwen spot!

2. Het luipaard

Voor wie niet genoeg kan krijgen van gigantische katten: in het South Luangwa National Park van Zambia (foto 1-3), in de Serengeti in Tanzania (foto 4) en in het Kruger National Park in Zuid-Afrika (foto 5) kan je een luipaard tegen het lijf te lopen!

3. De olifant

Het grootste landdier ter wereld heeft het lastig om zich te verschuilen. De olifant kan je in volle glorie aanschouwen in het Ruaha National Park van Tanzania (foto 1) (ook in het Serengeti en Tarangire National Park), op (boot)safari in het Chobe National Park in Botswana (foto 2-4), in het Etosha National Park in Namibië (foto 5-7), in het Kruger National Park in Zuid-Afrika (foto 8) en tijdens een kanosafari op de Zambezi-rivier in Zambia (foto 9).

4. De buffel

Wie de buffel wil spotten, krijgt meteen al zijn vrienden te zien! Dit sociaal kuddedier kan je alvast zeker bewonderen in Tanzania (foto 1-2), in het Chobe National Park in Botswana (foto 3-4), in het South Luangwa National Park in Zambia (foto 5) en in het Hluhluwe-Imfolozi Park in KwaZulu-Natal, Zuid-Afrika (foto 6).

5. De neushoorn

Oog in oog staan met een neushoorn is behoorlijk indrukwekkend. Maar onthoud dat je liever oog in oog staat met de neushoorn dan achter hem. Hij plast blijkbaar meters ver achteruit! Wij zagen hem (en bleven droog) in het South Luangwa National Park in Zambia (foto 1-2), in de Ngorongoro Crater in Tanzania (foto 3), in het Etosha National Park in Namibië (foto 4-5), in het Hluhluwe-Imfolozipark in Zuid-Afrika (foto 6) en in Masai Mara in Kenia (foto 7).

Misschien is dit ook interessant voor jou?