Overslaan en naar de inhoud gaan

Namibie is een roadtrip-land bij uitstek. Meer zelfs, een auto huren voor je rondreis is eigenlijk en noodzaak. Het openbaar vervoer in het land is vooral gericht op locals die zich tussen de dorpen en steden willen verplaatsen. Voor reizigers is het niet geschikt, omdat je zo niet tot aan alle te bezoeken plekken en lodges of campings geraakt. Daarom geven we je graag antwoord op de meest gestelde vragen over huurwagens in Namibië.

Hoe kies ik een betrouwbare firma om een auto te huren?

Er is een groot aanbod aan autoverhuurfirma’s in Namibië, en dat kan overdonderend zijn. Niet alleen de prijzen, maar ook de kwaliteit van de wagens en bijbehorende diensten variëren heel sterk. Controleer altijd de volgende punten vóór je iets boekt:

 • De (eventueel bijkomende) kost van de verzekering(en) en wat er gedekt is
 • De (al dan niet af te kopen- franchisekosten
 • De kwaliteit en grootte van de wagen
 • Het materiaal dat je meekrijgt
 • De ligging van de verhuurfirma en hoe je er geraakt. Bieden ze bijvoorbeeld een transfer van de luchthaven of je hotel?
 • Als je van plan bent om ook doorheen andere landen te rijden, moet je bekijken of dit toegestaan is en welke kosten eraan verbonden zijn.

Als je een rondreis met je eigen reisgezelschap boekt bij Joker, geven we je graag een voorstel voor een kwalitatieve huurauto. De specifieke informatie hieronder is dan ook aangepast aan de verhuurfirma waar Joker mee samenwerkt.

Welk type auto is geschikt voor mijn rondreis in Namibië?

Bij huurwagens zijn er steeds verschillende ‘klassen’ beschikbaar. De meeste auto’s die je kan huren zijn geschikt voor de gravelwegen van Namibië, ook wel off road-wagens genoemd. Deze hebben allemaal een 4x4-functie. Bij 99% van de  routes in Namibië heb je dit type nodig. Plan je om enkel om op de verharde wegen te blijven, dan kan je een gewone auto overwegen, maar hou er rekening mee dat veel prachtige plekken en hotels dan onbereikbaar zijn. Een 4x4 is dus sterk aanbevolen.

Binnen de off road-wagens zijn er veel verschillende types auto’s, en het is niet gemakkelijk om hier de juiste uit te kiezen. Uiteraard hebben onze Joker-medewerkers hier veel ervaring mee en helpen ze je graag bij je keuze. Stel jezelf zeker deze vragen:

 • Met hoeveel personen wens je rond te reizen? Wij raden aan om te reizen met maximaal 4 volwassenen per auto. Zo zit je comfortabel tijdens lange ritten en heb je voldoende plaats voor je bagage. In sommige auto’s mogen echter maximaal 2 personen mee. Reis je met kleine kinderen, dan kan je eventueel tot 5 personen per auto gaan, maar let er wel op dat je bagage er ook in past.
 • Kies je ervoor om te overnachten in lodges of ga je voor een unieke kampeerervaring met daktenten op de auto? Je kan er ook voor kiezen om grondtenten te voorzien.
Joker-medewerker Siel
Wij deden alvast de test: waar we aan het begin van de reis nog 10 minuten bezig waren om deze op te zetten, deden we na wat oefenen er nog maar 5 minuten over. Heel efficiënt!
 • Kies je voor kamperen? Dan kunnen we je aanraden om een complete set kampeermateriaal te huren. Hierin zit het volgende: campingmatrassen, lakens, kussen en slaapzak, mini-koelkast, tafel en stoelen, gasbrander, barbecuegrill, afwasmateriaal (behalve zeep), kook- en eetgerei. Vraag gerust een precieze lijst bij reservatie.
 • Plan je om helemaal off the grid te gaan op reis, naar plekken waar weinig tot geen dorpen zijn? Dan is een auto met een extra grote benzinetank aangeraden.
 • Rijden door het mulle zand van de Namib Nauklaft woestijn of op het strand (waar toegelaten) is niet aangeraden is je dit nog nooit gedaan hebt. Het is ook niet mogelijk met een standaard 4x4. Heb je ervaring en wil je dit toch, dan bespreken we met jou de mogelijkheden.
 • Voel je je comfortabel met een handgeschakelde auto? Indien niet, zijn er ook auto’s met een automatische schakeling beschikbaar.
Joker-medewerker Siel
Wist je dat, als je bij Joker een auto huurt, er een gratis transfer van en naar de luchthaven of je hotel inbegrepen is? Ook kan de verhuurfirma je naar een supermarkt of restaurant brengen en je daar weer ophalen in het geval dat je nog niet meteen naar de luchthaven zou moeten. Van service gesproken!

Onmisbare tips van onze reisexperts voor het huren van een 4x4 in Namibië

Ga jij binnenkort Namibië verkennen met een huurwagen? Dan geven onze reisexperts je ook nog graag de volgende tips mee:

 • Voorzie 45 minuten om je auto af te halen. Je zal een aantal documenten moeten ondertekenen, en nadien krijg je een gedetailleerde uitleg over de huurauto. Reizigers die geen ervaring hebben met het rijden met een 4x4 krijgen hier ook extra uitleg over. Het inleveren op het einde van de reis gaat een pak sneller.
 • Pas de bandenspanning aan naargelang de weg waarop je rijdt, dit zorgt voor een veilige rit. Geen zorgen, je hoeft het niet zelf te doen. Tankstations bieden deze service voor een klein bedrag.
 • In Namibië wordt er links gereden, en dus zit de versnellingspook ook langs de andere kant. Dit kan wat onwennig aanvoelen. Wil je het jezelf gemakkelijker maken, boek dan een huurauto met automatische schakeling.
 • Als je ook andere landen wil bezoeken, dan moet je dit bij reservatie steeds laten weten. In dat geval moeten er immers per auto specifieke documenten bij de politie worden aangevraagd. Ben je van plan om een kort bezoek aan Zimbabwe of Victoria Falls te brengen? Bij binnenkomst in Zimbabwe moeten je een hoge belasting voor je auto betalen. Bekijk dus of je de auto niet kan laten staan en een ander vervoermiddel nemen.  
 • Je krijgt steeds één reserveband mee op reis. Bij sommige types huurwagens krijg je ook een tweede reserveband mee. Het aangaan van een verzekering voor banden kan handig zijn. Deze dekt de vervanging van twee banden, wat anders soms kan oplopen tot 4000 Zuid-Afrikaanse Rand per band.
 • Stel tankbeurten niet te veel uit. De wegen zijn soms verraderlijk lang, en het is altijd mogelijk dat er bij de geplande tankstop een probleem is waardoor tanken niet mogelijk blijkt.
 • Bij een ongeval kan je het noodnummer van de verhuurfirma 24/7 bellen. Zij helpen je graag verder. Indien een vervangwagen nodig blijkt, kan deze in Namibië binnen 24u bij jou aankomen.
 • Namibië is een uitgestrekt land en dus heb je niet altijd bereik met een gewone telefoon. Je kan een satelliettelefoon huren, zodat je er zeker van bent dat je altijd kan bellen bij problemen.
Joker-medewerker Siel
Wacht niet te lang met het aanvragen van jouw huurwagen. Zeker in het hoogseizoen (juli tot december) heb je al snel minder keuze tussen de nog beschikbare wagens.

Zelf een auto huren voor je rondreis in Namibië?

Bij Joker kan je een rondreis in Namibië boeken, en uiteraard zorgen we daarbij ook graag voor een betrouwbare kwaliteitsvolle huurwagen. Natuurlijk kan je ook je vliegtickets bij ons boeken, en maken we jouw reis graag persoonlijk door onderstaande voorbeeldroutes aan te passen, bijvoorbeeld met niet te missen optionele excursies. 

Misschien is dit ook interessant voor jou?