Overslaan en naar de inhoud gaan

Gigantische zandduinen die zich dramatisch in zee storten, met zeehonden op het strand, een lagune vol prachtige vogels en wilde dieren zoals de oryx. Wellicht ben je nu al overtuigd dat je deze adembenemende plek minstens één keer in je leven gezien moet hebben. Leen uit het Joker-reiskantoor in Wilrijk overtuigt je graag nog wat meer!

Met een 4x4 over het strand

Leen vertelt: “In mei 2023 reisde ik voor de tweede keer naar Namibië. Ik wou maar al te graag nieuwe excursies uittesten, en helemaal bovenaan mijn verlanglijstje stond de 4x4 trip naar Sandwich Harbour!”

Sandwich Harbour is onderdeel van het Namib Naukluft National Park. Je kan er het beste heen met een excursie vanuit de stad Swakopmund. Leen: “In de voormiddag deden we een catamarantocht vanuit Walvisbaai. Daarna werden we door een stevige 4x4 opgepikt voor de rit van 50 km naar Sandwich Harbour. Eerst rijden we langs verschillende zoutpannen, waar we immens veel flamingo’s spotten. Of zoals onze sympathieke gids ze lachend noemt: strawberry chickens. Daarna begint het écht avontuur: we rijden met de 4x4’s offroad over het strand. Er zijn maar een paar plaatsen in de wereld waar dit kan!”

 

De oryx en andere wilde (woestijn)dieren spotten

“Na de tocht over het strand is het tijd om wat bij te leren. Dankzij onze gids weten we nu dat er in de woestijn véél meer leven is dan gedacht. Naast spinnen, schorpioenen en enkele plantensoorten zijn er ook grote zoogdieren te vinden. Omdat er ook zoet water is, vind je hier springbokken, bruine hyena’s, jakhalzen, struisvogels en niet te vergeten: de oryx, het nationale dier van Namibië. En ja hoor, we hebben geluk, want een beetje later spotten we een kudde elegante oryxen!”

Leen: “Daarna is het weer tijd voor een portie avontuur: want we gaan de duinen in! Gelukkig zitten we in een stevige terreinwagen, want we gaan niet enkel door de duinen maar ook er helemaal over. Een beetje een rollercoaster-gevoel en we worden stevig door elkaar geschud. Maar dit is het meer dan waard, want de uitzichten over dit magische duinenlandschap zijn hemels!”

 

“Na dit avontuur boordevol adrenaline en prachtige uitzichten, blazen we nog even uit tijdens een lekkere picknick. Tegen het glaasje cava dat me aangeboden wordt, zeg ik uiteraard geen ‘nee’. Omgeven door de duinen en de stilte genieten we van ons glaasje en onze hapjes.”

 

Zelf op reis naar Namibië?

Hieronder vind je enkele routes om Namibië zelf te verkennen met een huurwagen, al dan niet met daktent. Wil je graag deze excursie naar Sandwich Harbour aan je route toevoegen, dan doen we dat uiteraard graag voor jou! We kunnen elke reis aanpassen aan de wensen van jouw reisgezelschap. 

Misschien is dit ook interessant voor jou?