Overslaan en naar de inhoud gaan

Collega Carla, te vinden in het Joker-reiskantoor van Hasselt, trok op reis doorheen Namibië. In deze blog vertelt ze meer over het stadje Swakopmund en waarom je hier zeker twee nachten moet logeren tijdens je roadtrip door dit prachtige land.

Swakopmund in ‘t kort

Swakopmund is een kleine stad (ongeveer 45.000 inwoners) gelegen aan de zee, aan de monding van de rivier Swakop. De naam verraadt de grote Duitse invloed op de plek. Namibië was ooit immers een Duitse kolonie, en zeker Swakopmund heeft nog een Duits karakter. Je vindt er ook mensen die Duits spreken, en je kan op restaurant een Duitse schnitsel bestellen.

Mensen uit het warme binnenland komen hier genieten van de frissere temperaturen aan de zee. Voor reizigers is Swakopmund vooral de perfecte uitvalsbasis voor heel wat excursies in de woestijn.

Carla: “Swakopmund is een leuke afwisseling met alle natuurpracht die je tijdens je reis door Namibië tegenkomt. Het kan even een verademing zijn om te genieten van een kleine stad voor je terug de desolate landschappen intrekt. Je kan kiezen in welk restaurant je wil eten, een gezellig café bezoeken, of souvenirs kopen in één van de winkeltjes of op de craft market.

Er vertrekken ook heel wat excursies vanuit Swakopmund of het nabijgelegen Walvis Bay. Zorg dat je minstens één volle dag hebt om een excursie te maken, want het aanbod is er super uitgebreid!

Ik koos voor een tocht op zee met een catamaran en nadien een excursie in een 4x4 naar Sandwich Harbour. Twee hele toffe uitstappen, die allebei vertrokken in Walvis Bay."

Excursies vanuit Swakopmund

Vanuit Swakopmund kan je kiezen uit heel veel excursies die je meenemen naar de omliggende duinen. Een greep uit het aanbod van de woestijnexcursies:

  • Fiets op een fatbike (fiets met superdikke banden) door de prachtige duinen
  • Ga sandboarden van de hoge duinen. Beginners doen het al liggend op hun board, wie durft kan het ook rechtstaand doen zoals een snowboarder.
  • Ontdek welk leven er zich schuil houdt in de duinen tussen Swakopmund en Walvisbaai. Tijdens de Living Desert tour ga je per 4x4 door de woestijn, op zoek naar allerlei dieren en insecten die in deze barre omgeving leven.
  • Welwitschia tour. De welwitschia is de nationale plant van Namibië en kan wel 2000 jaar oud worden. Tijdens deze tour (op 1u rijden van Swakopmund) maak je een tocht door het maanlandschap van de Moon Valley, met speciale focus op de planten en geologie.

 

Excursies vanuit Walvis Bay

Ook vanuit het nabijgelegen plaatsje Walvis Bay (ongeveer 30 min rijden) kan je leuke trips maken:

  • Ontdek met een 4x4 Sandwich Harbour, waar gigantische zandduinen zich in de zee storten
  • Vaar met een catamaran naar de pelsrobbenkolonie van Pelican Point, en krijg onderweg het gezelschap van pelikanen, dolfijnen, …
  • Liever wat actiever, dan peddel je met een kajak naar Pelican Point om de pelsrobben van heel dichtbij te ontmoeten.

Carla’s tips voor de beste bars en restaurants in Swakopmund

Carla: “Omdat heel de dag gevuld was met excursies, kwamen we altijd laat aan in Swakopmund. Gelukkig zijn er voldoende goeie restaurants en gezellige bars om je avond te spenderen. Zoals The Tug, één van de populairste restaurants van Swakopmund. De place to be voor heerlijke visgerechten. Probeer zeker een tafeltje aan het raam te reserveren. Dan heb je een mooi uitzicht op de zee. De zonsondergang is ook wonderbaarlijk! Andere aanraders zijn ‘Jetty’, ‘Ocean’s Cellar’ en ‘Andy’s Sushi, Oyster and Fine Seafood Restaurant. 

De Duitse vibe van Swakopmund vind je bij 'Altstadt Restaurant & Beer Garden'. Zowel het interieur als de gerechten doen je aan Duitsland denken. Wie graag eens een schnitzel eet, kan hier terecht. Het eten is lekker, de porties (een beetje te) groot en de bediening vriendelijk. Achteraf kan je eventueel nog iets drinken in de gezellige bar."

Liever ergens anders nog een drankje doen? Dit raadt Carla aan:

  • Bar zonder Naam (ja, zo heet het écht!): gezellige, trendy bar met een uitgebreide keuze aan gin en wijn
  • Tiger Reef Beach Bar: met de voeten in het zand een lekker aperitiefje drinken terwijl je van de mooie zonsondergang geniet.
  • Café Anton: hier kan je in de namiddag genieten van een tas koffie of thee met taart.

Zelf op reis naar Namibië?

Net als Carla op rondreis door Namibië? De meeste interessante plekken en lodges zijn niet bereikbaar met het openbaar vervoer, dus een auto huren is hier een must. De meeste banen zijn gravelwegen, dus je zal met een 4x4 rijden.

Onderstaande trips zijn onze favoriete rondreizen in Namibië. Natuurlijk kunnen we alles nog aanpassen aan jouw wensen. Extra tijd op een bestemming om meer excursies te kunnen doen? Komt in orde! Laat het weten aan je Joker-reiskantoor.

 

Natuurlijk kan je ook met ons mee op groepsreis naar Namibië of van Kaapstad naar Victoria Falls doorheen Namibië. 

 

Misschien is dit ook interessant voor jou?