Overslaan en naar de inhoud gaan

De Westkaap van Zuid-Afrika, een regio van natuurpracht met een rijke geschiedenis en een gastvrije bevolking. Geniet van een goed glas wijn met als uitzicht de uitgestrekte vlakten. Breng een bezoek aan Stellenbosch en ga naar de natuurlijke habitat van bijzondere zeedieren zoals walvissen, witte haaien en pelsrobben. Kaappunt en Kaap de Goede Hoop spreken tot ieders verbeelding!  Romantiek, rust, de uitgelezen streek om tijd met elkaar door te brengen.

 

De hoogtepunten van deze reis

Struisvogels in Oudtshoorn

Bezoek een van de vele struisvogelboerderijen in Oudtshoorn

De Tuinroute

Genieten van wandelingen langs de tuinroute

Walvissen

Walvissen spotten aan Hermanus

Programma

Programma

A Dag 1
Kaapstad - wijnregio
50 km  -  30min

Welkom in Zuid-Afrika! Je rijdt vanuit Kaapstad naar de wijnregio. 

B Dag 2
Stellenbosch, Paarl & Franschhoek

Uitgestrekte wijnvalleien omgeven door imposante bergkammen, wijnranken die eeuwenoude wijntradities vertalen in een hedendaagse Pinotage-godendrank. Je vindt witgekalkte huizen in Kaaps-Hollandse stijl in Stellenbosch, het Bourgondische Mekka in het hart van de Franschhoek-vallei en de grootste granieten rots ‘die pêrel’ in het provinciestadje van Paarl.

Ga op ‘wijnsafari’ met een wijnboer in één van de meest gerenomeerde wijnhuizen van Zuid-Afrika, doe een ‘vonkelwijn’ met nougat proeverij, neem de ludieke wijntram, ga per fiets of op de rug van een paard en verken zo de idyllische wijnstreek (optionele activiteiten). 

Optionele excursies in de wijnstreek
C Dag 3-4
Oudtshoorn
400 km  -  4u30

Uitgestrekte landschappen met windmolens en waterpompen, glooiende heuvels met in de verte de valleien met aan de rand het impressionante kustgebergte. Dit is Oudtshoorn, een klein provinciestadje gelegen in het hart van de Karoo. Dit is het gebied van de struisvogels. In het centrum vind je nog de historische ‘verenpaleizen’ en struisvogelboerderijen die je aandacht meer dan verdienen.

Verken de duizelingwekkende Swartbergen en de gelijknamige pas (begeleid te voet vanop de fiets, of eenvoudigweg met de eigen wagen). Diep ‘onder de grond’ bevinden zich de Cango-grotten: grote kamers met stalagmieten en nauwe tunnels: voor de échte durvers. Ga op spokentocht in Prince Albert, reis terug in de tijd in ‘De Rust’ of ga op zoek naar de verscholen watervallen tussen de granieten bergformaties.

Optionele excursies Oudtshoorn
D Dag 5-6
De Tuinroute
130 km  -  1u45

Welkom in de groene long van Zuid-Afrika! Het Kaapse kustgebergte scheidt de kustvlakte van het binnenland (de Kleine Karoo) en vormt een boeiende achtergrond voor datgene wat de Tuinroute zo populair maakt: het gevarieerde kustgebied en de weelderige vegetatie.

De Tuinroute loopt langs de kust van de Indische Oceaan en bestrijkt grofweg het gebied tussen Jeffrey’s Bay in de Oostkaap en Mossel Bay in de Westkaap. Geen mooi afgelijnde tuintjes zoals de naam laat vermoeden, maar een decor van uitgestrekte Protea-velden en andere Fynbos-begroeiing, beschermde wouden met hoge geelhoutbomen, rotskusten afgewisseld met zandstranden, lagunes en verborgen baaien. Het bijzondere is dat de “Tuin van Afrika” niet is aangeplant. Puur natuur! Tijdens de lente (jul-nov) is de Tuinroute een waar hof van Eden.

Nature’s Valley, The Crags, Sedgesfield, Knysna, Plettenberg Bay, Wildernis en Tsitsikamma zijn enkele pareltjes op deze route. Trek erop uit, ga wandelen, beleef, voel, ruik! 

Optionele excursies Tuinroute
Zwemmen met pelsrobben - kajak & lilo - zipline
Optionele excursies Tuinroute
E Dag 7
Tulbagh, Robertson & Swellendam
305 km  -  3u30

De Karoo is een ruig en weids gebied. Laat je charmeren door de bijzondere rotsformaties. Droge bosjes en vetplanten domineren de vegetatie en kunnen na regenval prachtig bloeien. Het lijkt wel of de tijd hier is blijven stilstaan. 

Dit is ook de streek waar je kunt baden in warmwaterbronnen en kunt proeven van de lokaal gebrouwen Witblits-likeur. Bezoek een ‘port’-huis en rijd door het panoramische landschap van de Route 62 (optioneel)!

F Dag 8
Hermanus & De Kelders
145 km  -  1u45

Walvissen komen in de Zuid-Afrikaanse winter en lente (juni-half november) in de beschermde baaien van Hermanus hun jongen ter wereld zetten. Wanneer enkele bulten aan de oppervlakte verschijnen stijgt de adrenaline! De gevorkte walvisstaarten prijken elegant in de lucht, je bent hier gezegend door een uniek schouwspel. De walvissen bevinden zich vaak slechts enkele meters van de kust, wat onvergetelijke beelden oplevert.

Ook buiten het ‘walvis’ seizoen is deze regio de moeite waard. Je bevindt je het minder commerciële wijngebied van de Overberg. Ben je een durver, ga dan zeekajakken tussen de pelsrobben. Een beleving van formaat!  

Optionele excursies Hermanus
Walvissen spotten - zeekajakken tussen de pelsrobben
Optionele excursies Hermanus
G Dag 9-11
Kaapstad
120 km  -  1u40

Het silhouet van de majestueuze Tafelberg verschijnt al vanop grote afstand aan de horizon. In de Atlantische Oceaan liggen kleine opmerkelijke eilanden: het historische Robbeneiland, maar ook rotseilanden met aalscholvers, Jan van Genten en Kaapse pelsrobben. Dit is ongetwijfeld Kaapstad!  Wij laten je het echte Kaapstad zien, waar er tijd is om te genieten en alles aan een aangenaam tempo te kunnen bezoeken. Kaapstad is de oudste stad van Zuid-Afrika, maar ook de modernste en meest bruisende: een prachtige symbiose waar natuur en cultuur met elkaar verweven zijn.

Kaapstad is een stad met een waaier aan bijzondere belevingen: beklim de top van de Tafelberg, drink ‘vonkelwijn’ op Signal Hill, wandel tussen de boomtoppen in de grootste botanische tuin van Afrika, ga flaneren in het Waterfront of langsheen de mondaine stranden van Camps Bay & Clifton. Ga heerlijk uitwaaien aan de ‘Kaap der Stormen’ op Kaappunt en Kaap de Goede Hoop.

Optionele excursies in en rond Kaapstad
Robben Island - hop on hop off bus - kabelbaan Tafelberg - Paragliding - Kajakken tussenpelsrobben - sandboarding - kookworkshop
Optionele excursies in en rond Kaapstad
H Dag 12
Kaapstad

In de loop van de dag reis je naar de luchthaven, lever je je huurwagen in en check je in voor je terugvlucht. Dit is het einde van je prachtige rondreis door Zuid-Afrika. 

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag
Dag 2:
Optionele excursies in de wijnstreek Prijs op aanvraag
Dag 3-4:
Optionele excursies Oudtshoorn Prijs op aanvraag
Dag 5-6:
Optionele excursies Tuinroute Prijs op aanvraag
Dag 8:
Optionele excursies Hermanus Prijs op aanvraag
Dag 9-11:
Optionele excursies in en rond Kaapstad Prijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Bij categorie budget:
  huurwagen Europcar TYPE C (Toyota Corolla Quest of gelijkwaardig)
  Bij categorie comfort & deluxe:
  huurwagen Europcar TYPE M (Toyota Urban cruiser of gelijkwaardig)

  • Early Booker (min. 30 dagen voor aankomst)

  • Classic Plus verzekering

  • Onbeperkt aantal km

  • Tweede bestuurder

  • Contract Fee

 • Overnachtingen & maaltijden volgens programma (of gelijkwaardig)

 • Uitgebreid reisdossier met wegbeschrijving

Niet inbegrepen

 • Vluchten en luchthaventaksen

 • Bijkomende kosten huurwagen (zoals benzine, tolgelden, GPS, ...

 • Inkomgelden bezienswaardigheden, conservation fees nationale parken
 • Persoonlijke uitgaven

 • Fooien

 • Overige maaltijden & dranken

 • Reis- en annuleringsverzekering

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Hotels

Voor deze Zuid-Afrika rondreis werken we met drie verblijfscategorieën: Budget, Comfort & Deluxe. Alle soorten accommodaties kunnen gecombineerd worden zodat jouw Zuid-Afrika rondreis volledig in lijn ligt met jouw verwachtingen. Contacteer je Joker-kantoor om je droomreis naar Zuid-Afrika te laten samenstellen.

 • Hieronder vind je onze selectie budget accommodaties van dit reisprogramma:

 

PlaatsHotel
StellenboschKnorhoek Country guesthouse
OudtshoornAfricamps Klein Karoo
TuinrouteStorms River mouth restcamp
SwellendamSwellendam country Lodge
HermanusThe potting Shed
KaapstadMaartens guesthouse

 

 • Hieronder vind je onze selectie comfort accommodaties van dit reisprogramma:

 

PlaatsHotel
StellenboschSpier wine estate
OudtshoornDe Denne
TuinrouteMilkwood manor on sea
SwellendamSwellendam country lodge
Hermanus138 marine beachfront guesthouse
KaapstadDe Tafelberg guesthouse

 

 • Hieronder vind je onze selectie deluxe accommodaties van dit reisprogramma: 

 

PlaatsHotel
StellenboschJordan suites
OudtshoornSurval boutique
TuinrouteLily pond country lodge
SwellendamSwellendam country lodge
HermanusAuberge burgundy boutique hotel & spa
KaapstadFour Rosmead

 

Opmerkingen:

 • Upgrade hotels/kamers & huurwagen: prijzen op aanvraag
 • Groter reisgezelschap, families met kinderen: prijzen op aanvraag
 • Kerstperiode: prijzen op aanvraag

Origineel overnachten

Kleur eens buiten de lijntjes en verblijf op een fantastische locatie, vertoef in een boomhut in een privé wildpark of overnacht in een (luxueuze) glamping-tent. Upgrade naar enkele originele overnachtingsmogelijkheden in Zuid-Afrika. 

Optionele excursies

Maak een keuze uit de optionele excursies in Zuid-Afrika.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren