Overslaan en naar de inhoud gaan

Een avontuurlijke rondreis in Tanzania die start met een safari in de Serengeti en de Ngorongoro Crater. Ontdek een ander Tanzania in het minder toeristische Lake Natron en kom tot rust op een palmboomstrand in Zanzibar.

Een safari om U tegen te zetten beleef je op de bodem van de Ngorongoro Crater en in de uitgestrekte savannes van het Serengeti National Park. Waar andere reizigers terugkeren via dezelfde weg, reis jij dwars door de Serengeti naar het Lake Natron gebied. In dit niet-toeristische gebied leven verschillende traditionele Masai stammen met hun runderen en vind je de actieve Ol Doinyo Lengai vulkaan terug. Lake Natron baadt in een speciaal sfeertje en is dan ook de ideale plek voor wat actiever avontuur. Vervolgens vlieg je naar Zanzibar en verken je de steegjes en marktjes van Stone Town. Afsluiten doe je met een verblijf aan een prachtig bountystrand aan de oostkust van dit tropische eiland.

De hoogtepunten van deze reis

Masai
Masai

Maak kennis met de Masai cultuur in het Lake Natron gebied

Tanzania Liong King safari serengeti savanne afrika
Serengeti National Park

De Big 5 spotten in Tanzania's bekendste wildparken: Ngorongoro Crater & Serengeti National Park

Zanzibar Tanzania beach strand verblijf hotel vakantie
Jambiani Beach - Zanzibar

Relaxen op Zanzibar: ontdek de marktjes van Stone Town & geniet van de prachtige bountystranden

Programma

Programma

A Dag 1
Aankomstdag: Arusha

Karibu! Aankomst op de luchthaven van Kilimanjaro, aan de voet van Afrika’s hoogste berg. Na het ophalen van de bagage en het regelen van je visum word je aan de uitgang van de luchthaven opgewacht en met een privétransfer naar Arusha gebracht. Na een uurtje rijden kom je aan in je lodge in Arusha.

B Dag 2
Arusha - Tarangire National Park (NP)

Inbegrepen: ontbijt-lunch-diner

Na een twee uur rijden bereik je de parkgate van het Tarangire National Park (NP). De rest van de dag ga je op safari! Maak indrukwekkende foto's van de grillige baobab-bomen, geniet van de mooie vergezichten in het park en aanschouw hoe grote kuddes olifanten hun dorst lessen aan de Tarangire rivier. Een schitterend decor voor je eerste echte safari ervaring in Tanzania! 

C Dag 3
Tarangire NP - Lake Natron

Inbegrepen: ontbijt-lunch-diner

Je laat de bewoonde wereld achter je en rijdt door de bekende Rift Vallei in de richting van Lake Natron. Hoe meer je Lake Natron nadert, hoe spectaculairder het landschap wordt. In de namiddag kom je aan in dit unieke gebied, met op de achtergrond de machtige Ol Doinyo Lengai vulkaan. Enkele kilometers verder vind je Lake Natron terug. Een groot alkalisch meer dat in de maand oktober een oranje tot rode kleur aanneemt. Wanneer je naar het meer wandelt, ervaar je de typische zwavelgeur en het kraken van het zout onder je voeten. Daarnaast vormt het meer ook het jaarlijks broedgebied van zo’n 2.5 miljoen roze flamingo’s. Met een beetje geluk kan je ze hier dan ook in groten getale aantreffen. Door de geïsoleerde ligging is het hier meestal een (heel) stuk warmer dan op andere plekken in Tanzania.

D Dag 4
Lake Natron

Inbegrepen: ontbijt-lunch-diner

Hoor het zout onder je voeten kraken tijdens een wandeling naar de oevers van het Natron meer en ontdek er de prehistorische voetafdrukken van onze voorouders. Een beetje verderop wandel je een leuke trail die je langs en door de Ngare Sero rivier tot aan de waterval brengt. Deze plek nodigt uit tot een verkoelende zwempartij! Onder begeleiding van een lokale gids, leer je dit unieke gebied en de Massaai cultuur beter kennen in het dorpje Ngare Sero. Echte avonturiers kunnen opteren voor de nachtelijke beklimming van de actieve Ol Doinyo Lengai vulkaan (optioneel).

E Dag 5
Lake Natron - Ngorongoro Crater

Inbegrepen: ontbijt-lunch-diner

In de voormiddag onderneem je nog een laatste activiteit in Lake Natron alvorens je verder rijdt naar de indrukwekkende Ngorongoro Crater.

F Dag 6
Ngorongoro Crater - Serengeti NP

Inbegrepen: ontbijt-lunch-diner

Vroeg uit de veren want vroeg in de ochtend daal je me de jeep de krater in voor een safari. Onderweg wordt er halt gehouden voor een picknick. De Ngorongoro krater is de grootste intacte krater ter wereld met een diepte van ruim 600 meter en een diameter van 20 km. De krater huisvest een spectaculair eco-systeem met een prachtige, weelderige natuur en de grootste concentratie wildlife in Tanzania. Weinig dieren verlaten dit gebied aangezien de leefomstandigheden in de krater zo goed als ideaal zijn. Er is bijna altijd water aanwezig en vers gras groeit er in overvloed.  Het is niet voor niets dat deze bijzondere plek  bijnamen heeft zoals Ark van Noach of Tuin van Eden. 

In de namiddag reis je verder door naar Tanzania's ultiemste safaripark: het Serengeti National Park De rit naar de officiële toegangspoort van het Serengeti National Park neemt een dikke twee uur in beslag. Onderweg kom je vast en zeker al heel wat dieren tegen, aangezien de Serengeti niet omheind is waardoor het wild zich vrij kan verplaatsen.

Het immense Serengeti-reservaat is één van Afrika's beroemdste wildparken, met een enorme populatie grote diersoorten. Het landschap bestaat overwegend uit savannes, onderbroken door afgeronde granietformaties (kopjes) en stukken acaciawoud. Er zijn niet veel wildparken in Afrika waar het zo eenvoudig is om de Big 5 te spotten aangezien alle bekendste Afrikaanse diersoorten aanwezig zijn.

Het Serengeti National Park is ook wereldberoemd voor de "Great Migration". De trek van deze immense kudde gnoes, zebra’s en antilopen is één van de meest spectaculaire natuurfenomenen ter wereld. In principe verplaatst de kudde zich in wijzerzin van oktober tot juli door het park. In augustus en september zitten de kuddes doorgaans in het noorden van de Serengeti of in het Masai Mara National Park in Kenya. Het is dan ook logisch dat deze trek grote roofdieren aantrekt zoals leeuwen, cheeta’s, luipaarden, hyena’s, jakhalzen, gieren, …  Maar ook zonder de aanwezigheid van deze enorme kudde gnoes leven er nog steeds duizenden en duizenden dieren in het Serengeti National Park, dus laat je safari in het park zeker niet afhangen van de Great Migration.

G Dag 7
Serengeti NP

Inbegrepen: ontbijt-lunch-diner

Aangezien het park zo groot is als de helft van België, staat er vandaag een volledige dag safari op het programma. Zo kom je ook in andere delen van het park, die weer garant zullen staan voor andere landschappen en bijzonder wildlife. Je zal merken dat de “Serengeti”, wat eindeloze vlakte betekent in het Masai, zijn naam vandaag alle eer aandoet. Zo ver het oog reikt zie je savannes met hier en daar een acaciaboom, beelden die zo uit de The Lion King weggeplukt zijn. s’Middags wordt er even halt gehouden voor een lekkere picknick, zodat je voldoende energie hebt om er in de namiddag opnieuw tegenaan te gaan.

Optionele excursie: De ultieme safari? De Balloonsafari!
H Dag 8
Serengeti NP - Karatu

Inbegrepen: ontbijt-lunch-diner

Onderneem in de voormiddag nog een laatste game drive in de Serengeti alvorens je via de Ngongoro Plains naar Karatu rijdt. Bij aankomst in Karatu a zit de safari er jammer genoeg op. Maar je kan wél genieten van een dik verdiende duik in het zwembad van je lodge. Zo spoel je het stof van de wildparken definitief van je af.

I Dag 9
Karatu - Arusha - Zanzibar (Stone Town)

Inbegrepen: ontbijt-lunch

In de voormiddag rij je van Karatu naar Arusha, een rit van +/- 3 à 4 u. Kort na de middag kom je aan in Arusha en neem je de binnenlandse vlucht naar het tropische eiland Zanzibar.

Na een anderhalf uur vliegen land je op Zanzibar en word je aan de uitgang van de luchthaven opgewacht voor de transfer naar het hotel in Stone Town. Deze stad was in de 19e eeuw het belangrijkste centrum voor de slaven- en specerijenhandel in oostelijk Afrika. Hierdoor vind je in Stone Town nog een heleboel Arabische en Oosterse invloeden terug. In het oude stadsgedeelte kan je uren verdwalen in de kleine steegjes. De oude stad staat dan ook volgebouwd met levendige bazaars, kleine pleintjes, moskeeën en grote Arabisch-Indische handelshuizen. De oude stad kan je eigenlijk een beetje vergelijken met een medina uit het Midden-Oosten.

J Dag 10
Zanzibar (Stone Town) - Zanzibar (strand)

Inbegrepen: ontbijt

Vrije voormiddag in Stone Town. In de namiddag word je per privétransfer naar je strandverblijf gebracht. Geniet van de uitgestrekte witte stranden, wuivende palmbomen, kristalhelder water en prachtige koraalriffen. Omringd door zo’n paradijselijke omgeving kan je niet anders dan genieten en volledig ontspannen!

Optionele excursie: Ontdek Stone Town

Ga op pad met een lokale gids doorheen de kleine straatjes en steegjes van Stone Town en laat je verbazen door de fascinerende geschiedenis van Stone Town.

K Dag 11 - 12
Zanzibar (strand)

Inbegrepen: ontbijt

Vrij verblijf op Zanzibar. Relax op het strand of trek er op uit en ontdek dat Zanzibar meer is dan alleen maar zon, zee en strand tijdens één van de talrijke optionele excursies.

Optionele excursies: Zanzibar

Ontdek wat Zanzibar nog te bieden heeft en voeg optionele excursies toe aan je verblijf op Zanzibar.

Ga snorkelen of duiken, beleef een dag op zee tijdens een Original Safari Blue, proef en ruik verschillende kruiden tijdens een fiets-of wandeltocht, ga peddelen tijdens een SUP tocht door de mangroves of proef de lokale keuken tijdens een kookworkshop.

L Dag 13
Zanzibar: vertrekdag

Inbegrepen: ontbijt

Afhankelijk van het vertrekuur van je vlucht word je naar de luchthaven van Zanzibar gebracht.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Dag 7: Optionele excursie
Optionele excursie: De ultieme safari? De Balloonsafari! Prijs op aanvraag
Dag 10: Optionele excursie
Optionele excursie: Ontdek Stone Town Prijs op aanvraag
Dag 11 - 12: Optionele excursie
Optionele excursies: Zanzibar Prijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Alle luchthaventransfers
 • Vermelde maaltijden
 • Privévervoer in 4x4 Toyota Landcruiser met pop-up dak, drinkwater en elektrische koelkast tijdens de hele safari
 • 2 overnachtingen (kamer met ontbijt) in Arusha
 • 5 overnachtingen (volpension) tijdens de safari
 • Diensten van een Engelstalige privégids/chauffeur (en privékok bij budget formule)
 • Alle vermelde activiteiten en alle inkomgelden
 • Gebruik van alle kampeermateriaal tijdens de safari (enkel bij budget formule)
 • Binnenlandse vlucht naar Zanzibar met lokale luchtvaartmaatschappij
  • OPGELET (max. 20kg bagage in totaal =handbagage + check-in bagage)
 • 1 overnachting (kamer met ontbijt) in Stone Town
 • 3 overnachtingen (kamer met ontbijt) aan de oostkust van Zanzibar
 • Transfers op Zanzibar
 • Bijdrage voor het Garantiefonds

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Alle overige maaltijden in Arusha & op Zanzibar
 • Optionele activiteiten:
  • Ballonsafari in de Serengeti met champagne ontbijt - € 635 per persoon
  • Beklimming van Ol Doinyo Lengai vulkaan - € 235 per persoon (Lake Natron)
 • Dranken
 • Slaapzak (enkel bij budget versie, te huur aan USD50 per safari)
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Verzekeringen

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Vanaf de leeftijd van 6 à 7 jaar worden safari's in Tanzania doorgaans aangenaam ervaren door kinderen. Veel lodges en tented camps hebben een zwembad waardoor je safari's kunt afwisselen met zwembad-fun. Door te kiezen voor familiekamers of -tenten, slapen jullie ook samen, een veilige gedachte in de Tanzaniaanse wildparken. Ga op safari in 2 of 3 wildparken en opteer voor een traject per vliegtuig, zo maak je het reistempo helemaal kidsproof!

Bijkomende info

Voor rondreizen in Tanzania werken we met drie verblijfscategorieën: Budget, Comfort & Deluxe. Meer uitleg over deze verschillende verblijfscategorieën vind je hieronder.

Wil je graag een combinatie van categorieën, een uniek verblijf dat vrienden je hebben aangeraden of een luxueuze all-inclusive op Zanzibar om mee te eindigen? Contacteer je Joker-kantoor om je droomreis in Tanzania op basis van jouw verwachtingen te laten samenstellen.

 

Budget

Tijdens een Tanzania rondreis in de Budget categorie verblijf je in eenvoudige maar sfeervolle, accommodaties in Arusha en op Zanzibar. Elk kamer heeft z’n eigen badkamer met warm en koud water, douche en toilet. Tijdens de safari overnacht je in een kampeertent op public of private campsites, midden in de Tanzaniaanse natuur. Het sanitair op deze campsites is eenvoudig maar doorgaans proper. Hoewel er niet altijd garantie is op een douche met warm water. Een comfortabele privéjeep met pop-up dak, een driver/guide die je alles bijleert over de wilde dieren en een kok die heerlijke maaltijden voor je bereidt, zijn de ideale ingrediënten voor een avontuurlijke kampeersafari. Voeg daar nog de nachtelijke geluiden van de savanne bij en je hebt een spannende ervaring die je niet snel gaat vergeten!

Hieronder vind je onze selectie budget-accommodaties van het reisprogramma:

Plaats

Hotel of Campsite

Arusha

Pazuri Inn

Ngorongoro Crater

Simba Campsite

Serengeti NP

Seronera Campsite

Lake Natron

Lake Natron Campsite

Stone Town

Zenji Hotel

Zanzibar (strand)

Zanzistar Lodge

 

Comfort

De Comfort categorie is uitermate geschikt voor reizigers die ietsje meer verwachten van hun verblijf. Tijdens de safari overnacht je in comfortabele (tented) lodges die het comfort van een westerse hotelkamer benaderen. Je beschikt over een volwaardig bed met en-suite badkamer met douche met warm water en westers toilet. Een terrasje met een uniek zicht op de indrukwekkende Tanzaniaanse natuur maakt het plaatje compleet. 's Avonds geniet je van een sundowner (aperitief) aan het kampvuur waar je je safari-verhalen kunt uitwisselen met de andere gasten van de lodge. Daarna schuif je de benen onder tafel en geniet je van een lekkere maaltijd in het restaurant van de lodge. Met je privéjeep met pop-up dak en driver/guide, word je professioneel begeleid zodat je safari zonder twijfel een succes wordt. Voor en na de safari en op Zanzibar voorzien we leuke verblijven met comfortabele kamers, een zwembad en restaurant met goede keuken. Perfect om helemaal tot rust te komen na de safari.

Hieronder vind je onze selectie comfort-accommodaties van het reisprogramma:

Plaats

Hotel of (tented) lodge

Arusha

African Tulip

Ngorongoro Crater

Kuhama Tented Camp

Serengeti NP

Embalakai Serengeti

Lake Natron

Africa Safari Lake Natron

Stone Town

Kholle House

Zanzibar (strand)

Sunshine Bay

 

Deluxe

Bij de deluxe formule, maken de zorgvuldig geselecteerde accommodaties stuk voor stuk het verschil met hun schitterende ligging in de natuur, hun kwalitatieve keuken, de professionele service en de prachtige kamers of suites. Tijdens de safari overnacht je in luxueuze (tented) lodges die beschikken over al het comfort van een luxueuze hotelkamer maar dan midden in de Tanzaniaanse natuur. Een patio met comfortabel meubilair bied je een uniek zicht op de indrukwekkende Tanzaniaanse natuur. 's Avonds geniet je van een sundowner (aperitief) aan het kampvuur waar je je safari-verhalen kunt uitwisselen met de andere gasten van de lodge. Daarna schuif je de benen onder tafel en geniet je van een exquise maaltijden in het restaurant van de lodge. Met je privéjeep met pop-up dak en driver/guide, word je professioneel begeleid zodat je safari zonder twijfel een succes wordt. Na de safari vlieg je naar Zanzibar voor een luxueus strandverblijf. De ideale afsluiter van een onvergetelijke vakantie in Tanzania!

Plaats

Hotel of (tented) lodge

Arusha

Machweo Retreat

Ngorongoro Crater

Ngorongoro Lions Paw

Serengeti NP

Kubu Kubu Tented Lodge

Lake Natron

Lake Natron Camp

Stone Town

Emerson on Hurumzi

Zanzibar (strand)

Z-hotel

 

Onze reizigers in Tanzania

Praktisch

Klimaatinfo

De maanden december tot februari en juni tot september zijn perfect voor een rondreis in Tanzania.

Wij raden ook het korte regenseizoen aan, dat loopt van midden oktober tot midden december. Er valt in die periode wel af en toe een bui, maar er zijn veel minder toeristen in de nationale parken en je safari-programma wordt er niet door beïnvloed. Minder geschikt is het lange regenseizoen, dat loopt van midden maart tot eind mei. Wildlife is in die periode moeilijker te spotten en wegen kunnen zeer modderig zijn ten gevolge van de felle regen.

De beste periode om de Great Migration in het Serengeti National Park te spotten? Die verschilt van plaats tot plaats. Meestal trekken de enorme kuddes gnoes en zebra’s op deze manier verder:

 • in juni en juli in het noordwesten van het park
 • in augustus en september in het noorden
 • in december tot maart in de zuidelijke Serengeti

Door de klimaatverandering wordt de grens tussen het droge seizoen en het regenseizoen in Tanzania elk jaar minder duidelijk. Daarom baseren we ons advies voor de beste reisperiode op de afgelopen reisseizoenen. Dit is onze ervaring met de beste reisperiode voor een safari in Tanzania en het spotten van de Great Migration. Meer details over de beste reisperiode en advies per maand vind je hier >>

Goed om weten
 • De campsites, lodges en nationale parken zijn niet omheind in Tanzania. Dieren kunnen in principe tot bij je tent of lodge. Dit kan akelig lijken, maar maakt het safari avontuur alleen maar compleet. Indien je met kinderen reist, moet er uiteraard extra opgelet worden.
 • Je paspoort moet minimum 6 maanden langer geldig zijn dan de geldigheid van het visum. Vraag je paspoort op tijd aan.  Regelmatig horen we berichten dat het weken kan duren om een afspraak te krijgen bij je stad of gemeente. De aanvraag zelf 
 • Aan de Ngorongoro krater kan het na zonsondergang flink afkoelen. Daarom raden we je aan om in elk seizoen toch een warme trui en jas mee te nemen. 

 • Waarom je safari safari boeken bij Joker? Lees hier ons duurzame safariverhaal.
 • De Toyota Landcruisers die worden gebruikt tijdens de safari beschikken over een pop-up dak, een elektrische koelkast en stopcontact voor het opladen van je smartphone of fototoestel

 • Voor je op safari vertrekt, wordt er nog even halt gehouden aan een supermarktje. Zo kan je zelf nog wat snacks of drankjes kopen voor tijdens de safari.
Fooien en geldzaken

Fooien

Bij geleverde diensten is het zeer gebruikelijk om een fooi te geven. In Tanzania vormt de fooi een groot deel van het loon dus daarom vragen we van Joker uit om deze ook te geven. Hieronder vind je richtbedragen, maar uiteraard bepaal je dit zelf:

Kampeersafari

 • Chauffeur/Gids : tussen $15 en $25 USD per dag per voertuig
 • Kok: Tussen de $15 en $20 per dag per voertuig

 Lodgesafari :

 • Chauffeur/Gids: tussen $15 en $25 per dag per voertuig

 Beklimmingen:

 • Hoofdgids : tussen de $15 en $25 per dag per groep
 • Assistantgids:  tussen de $15 en $20 per assistantgids per dag per groep
 • Kok: tussen de $15 en $20 per dag per groep
 • Dragers: tussen $10 en $15 per drager per dag per groep


Geldzaken

In Tanzania kan er zowel in Amerikaanse dollar (USD) als in Tanzaniaanse shilling (TZS) betaald worden. Daarom raden we aan om voldoende grote biljetten in USD mee te nemen en een deel hiervan te ruilen bij aankomst in TZS. Grote biljetten (USD50 of USD100) krijgen een betere wisselkoers naar TZS dan kleinere USD biljetten. In Tanzania en Zanzibar kan je eenvoudig met kredietkaart terecht bij een bankautomaat (ATM) om TZS af te halen. Drankjes, maaltijden en souvenirs worden meestal betaald in TZS, optionele excursies daarentegen worden vaak in USD afgerekend.  1€ = +/- 2.000TZS

Wanneer je USD bestelt bij je bank, zorg er dan zeker voor dat je USD bestelt uitgegeven na het jaar 2006. Biljetten van vóór het jaar 2006 worden in Tanzania niet aanvaard.

Een diner kost gemiddeld tussen 20.000TZS en 50.000TZS (€10 en €25 pp zonder drankjes)

Een biertje kost gemiddeld  tussen 3.000TZS en 5.000TZS (€1,50 en €2,50)

Frisdrank kost gemiddeld 1.500TZS (€0,75 cent tot €1)

Een fles wijn op restaurant kost gemiddeld tussen 20.000 TZS en 50.000TZS (€10 en €25 euro voor een fles)

 

Credit Card wordt in de meeste hotels, lodges en restaurants aanvaard maar reken op een extra 5% tot 10% als transactie fee. Daarom kan het interessanter zijn om voldoende cash in USD te voorzien, aangezien dit het meest gebruikt wordt en je geen extra kost moeten betalen zoals bij de Credit Card.

Medische info

Voorzie steeds een basis EHBO-kit en je persoonlijke medicatie voor de gehele reisperiode. Alle andere up-to-date informatie over reisgeneeskunde voor Tanzania kan je terugvinden op de website of de app van Wanda.

Waarom je safari boeken bij Joker? Ons duurzame safariverhaal.

Wanneer je een safari boekt, is de prijs belangrijk. Maar dat is natuurlijk niet het enige. Bij Joker vinden we de kwaliteit van de service erg belangrijk, net als een duurzame insteek en een eerlijk loon voor alle medewerkers. We leggen je graag uit waarom je een safari beter boekt bij Joker dan bij een spotgoedkope lokale touroperator.

In een land als Tanzania – waar we heel wat safari's aanbieden – zijn er honderden safari-operators die allemaal beweren de beste, de veiligste, de betrouwbaarste en de goedkoopste te zijn én het meeste ervaring te hebben. Het is dus helemaal niet moeilijk om online of ter plaatse een safari-touroperator te vinden die enkele dollars goedkoper is of toch meer lijkt te bieden dan het programma van Joker. Boeken dan maar? Liever niet, want de werkelijkheid is toch net iets gecompliceerder.

Op safari in Afrika: service en veiligheid zijn belangrijk! Om te beginnen staat of valt je safarivakantie met de service die je geboden wordt. Wanneer je echter on- of offline rechtstreeks boekt bij een lokale touroperator, heb je geen idee van het materiaal (jeeps, kampeermateriaal,…) waar ze mee werken, je kent de achtergrond van de gidsen niet, krijgt vaak geen informatie over de exacte route die jullie zullen rijden…

 

3 veelvoorkomende problemen met goedkope safari-touroperators

Wanneer een safari-aanbieder goedkoper wil zijn dan de anderen, is dat voor hem een koud kunstje. Veelvoorkomende praktijken zijn onder andere:

Besparen op loonkost. Helemaal niet fair voor de locals, en het zorgt ervoor dat je vaker met weinig gemotiveerde en slecht opgeleide gidsen te maken kan krijgen.

Besparen op brandstof. Sterk ingekorte gamedrives door de parken beperken de brandstofkosten, maar natuurlijk heb jij dan ook veel minder wildlife kunnen zien. Onze driver/guides krijgen de vrijheid om zelf teWil je nog een extra foto bij zonsondergang vanop die heuvel? Toch nog een extra foto

Besparen op het essentiële onderhoud van de jeeps. Op die manier kan je veiligheid sterk in het gedrang komen. Een gevaarlijke situatie dus! Deze drie veelvoorkomende problemen bij safari-aanbieders in Tanzania willen we als duurzame reisorganisatie natuurlijk niet stimuleren. Daarom kiezen we bij Joker bij de individuele reizen en de meeste groepsreizen resoluut om samen te werken met een safari-operator die zelf een zo duurzaam mogelijk beleid voert en volledig transparant werkt.

 

Safari met Joker: kwalitatief materiaal & opgeleide gidsen.
De safari-aanbieder waar we voor onze individuele reizen en groepsreizen mee samenwerken heeft meer dan 20 jaar ervaring en beschikt over een eigen wagenpark en eigen kampeermateriaal. Ze hebben personeel in dienst dat instaat voor het onderhoud van de jeeps en de kampeer- benodigdheden, zodat er altijd degelijk en goed onderhouden materiaal klaarstaat om je een onvergetelijke safari te bezorgen. Alle personeelsleden bij onze safari-touroperator krijgen een eerlijk loon voor hun werk, dat zelfs een stuk boven het Tanzaniaanse gemiddelde ligt. Alle gidsen hebben massa’s ervaring en zijn meestal opgeleid door de Professional Tour Guide School (PROTS) in Arusha. Deze school, waar Joker zeer intensief mee samenwerkt, geeft lokale jongeren een kwalitatieve opleiding tot safari-, natuur- of trekkinggids.

Kies tijdens je safari voor een duurzame touroperator en steun de lokale economie Door tijdens je reis (naar Afrika of andere continenten) te kiezen voor een duurzame touroperator ben je niet alleen zeker van een kwaliteitsvolle ervaring, je steunt er ook de lokale economie mee. Geld storten voor een goed doel is altijd een nobel idee, maar als je toch ter plaatse op reis bent is er geen betere manier om de lokale bevolking te steunen dan hen een eerlijk loon betalen na een geleverde dienst. Dit zorgt voor een gezonde economie waar klant en leverancier snel samen tot een win-win-situatie komen. Wanneer je kiest voor een safari met Joker weet je zeker dat de lokale touroperator zijn personeel een eerlijk loon betaalt, waardoor vele lokale families zelf in hun eigen basisbehoeften kunnen voldoen. Bovendien doet het personeel op hun beurt aankopen met hun salaris, wat dan weer de lokale economie aanzwengelt. Natuurlijk helpen ook fooien en andere uitgaven van tevreden reizigers een handje.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren