Overslaan en naar de inhoud gaan

Stone Town Walking Tour

Een toffe, lokale gids neemt je mee door de smalle steegjes, kleine pleintjes en levendige marktjes van het authentieke Stone Town, de hoofdstad van Zanzibar. Tijdens deze 3 uur durende wandeling krijg je een goed beeld van de fascinerende geschiedenis van de belangrijkste buurten, gebouwen en historische plekjes van Stone Town. Wist je dat er op Zanzibar zowel Indische, Perzische, Portugese, Britse, Chinese en nog vele andere invloeden terug te vinden zijn? Ontdek hoe de multiculturele geschiedenis van Zanzibar zich weerspiegelt in de verschillende buurten. De wandeling brengt je o.a. tot aan de oude Anglicaanse kerk, de kleurrijke Darajani markt, het oude Arabische fort, etc. Daarnaast speelt jouw gids ook graag in op jouw eigen interesses.

 

Praktisch

  • Vertrek om 8u30 (onze voorkeur) of 14u30, de wandeltour duurt 3 à 4 uur.
     

Tip

  • In de ochtend is het in Stone Town nog wat koeler dan later op de dag, het leven komt dan rustig op gang en er zijn nog minder toeristen. Daarom onze voorkeur om te starten om 08u30.
  • Uit respect voor de lokale cultuur wordt het aangeraden om je schouders te bedekken en te kiezen voor kledij die zeker tot onder de knie komt.
  • Deze tour kan eventueel gecombineerd worden met de Spice Plantation Walk

Excursie boeken?

Deze excursies kan je enkel boeken bij een individuele reis van Joker. In onze individuele programma's stellen we optionele excursies voor die wij niet te missen vinden. Vraag aan je Joker-reisexpert om ze aan je offerte toe te voegen. Al geboekt? Ook bijboeken is geen probleem!

Je kan optionele excursies en activiteiten ook naar hartenlust toevoegen aan een op maat gemaakt reisprogramma. Hoe dat in zijn werk gaat lees je hier.

Meer activiteiten vind je bij 'Excursies en activiteiten in Zanzibar'. Op zoek naar een specifieke excursie en niet gevonden wat je zocht? Laat het ons weten, we zoeken het graag voor je uit!