Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdens deze 8-daagse rondreis per huurwagen verken je het noorden van Gran Canaria. Het noorden is een prachtig gebied met veel groen en ongerepte landschappen.  Een van de hoogtepunten van het noorden van Gran Canaria is Tamadaba Natuurpark, waar je kunt genieten van de ongerepte biodiversiteit van het eiland.  Verder is de regio rond Tejeda met zijn diepe kloven en vulkaankraters een walhalla voor wandelaars.  Als je op zoek bent naar een authentieke vakantie-ervaring, dan is het noorden van Gran Canaria de perfecte bestemming.

Voor dit programma werken wij samen met een gespecialiseerde partner (IM).

De hoogtepunten van deze reis

Roque Nublio - Imagine

Roque Nublio, de hoogste monoliet van Spanje

Caldera de Tirjana - Imagine

Prachtige uitzichten en woeste natuur in de omgeving van Tejeda

Gran Canaria - Pixabay

De pracht van de natuur ook langs de kronkelende kustwegen

Programma

Programma

A Dag 1
Vertrek richting Gran Canaria

Vlucht van Brussel naar Las Palmas. Opnemen van uw huurwagen. Overnachting in La Hacienda del Buen Suceso****.

B Dag 2
Arucas

Ontbijt. Ga op ontdekking in Las Palmas, de hoofdstad van Gran Canaria. De historische wijk La Vegueta met zijn smalle geplaveide straatjes herbergt een aantal interessante monumenten: de kathedraal, Casa de Colón of het huis van Christoffel Columbus en het Museo Canario. Er zijn populaire stranden dicht bij de stad: Playa de las Canteras en Playa de las Alcaravaneras. Overnachting in La Hacienda del Buen Suceso****.

C Dag 3
Tamadaba

Na het ontbijt, traject richting Agaete, een klein dorpje genesteld tussen vulkanische bergtoppen. Overnachting in Finca Las Longueras***. In de buurt vind je het natuurpark Tamadaba, een van de meest uitgestrekte en ongerepte gebieden van het eiland. Het strekt zich immers uit tot aan de kust van La Aldea de San Nicolás, naast het uitzichtpunt Andén Verde of El Balcón. Een ander bekend uitzichtpunt in Tamadaba is dat van Llanos de La Mimbre. Vanaf hier heb je een spectaculair uitzicht op Puerto de Las Nieves, Tenerife en La Aldea de San Nicolás. Tamadaba is een van de idyllische plekken om te wandelen op Gran Canaria. De oppervlakte van het park is ongeveer 7.500 hectare, dus je kunt je voorstellen hoeveel paden er door dit beschermde gebied lopen. Langs het uitzichtpunt Llanos de La Mimbre loopt een leuke wandelroute. De hele wandeling gaat langs brede en gemakkelijke paden, behalve twee trappen tussen greppels waar je heel voorzichtig moet zijn. Deze wandelroute is zeker ook aanbevolen voor kinderen. Tegelijkertijd is bijna de gehele route vlak.

D Dag 4
Agaete

Ontbijt. Verdwaal in de smalle straten van Agaete met zijn talloze traditionele witgekalkte huizen met kleurrijke houten balkons. In het stadsmuseum kun je je verdiepen in de cultuur van Agaete en de Canarische Eilanden, waarna je in de rustgevende tuinen heerlijk kunt ontspannen. Bezoek zeker ook de Iglesia de Nuestra Senora de la Concepción in het centrum van Agaete. Deze kerk stamt uit 1874. Het heldere, witgekalkte gebouw past perfect tussen de gevels van de naastgelegen winkels en huizen. Voor een moment van rust snuif je de frisse lucht van de Huerto de las Flores op. In deze negentiende-eeuwse tuin groeien meer dan 300 tropische planten en allerlei naald- en palmboomsoorten. Overnachting in Finca Las Longueras***.

E Dag 5
Vallei van Guayedra

Ontbijt. Geniet van een vrije dag. Overnachting in Finca Las Longueras***. Voorgestelde wandeling : Roque de la Nieves – Guayedra Deze route begint in Agaete. De Guayedra-vallei wordt gevormd door een reeks kleine ravijnen en indrukwekkende, steile kliffen die die "u"-vorm geven totdat ze de zee bereiken. Guayedra is een inheemse plaatsnaam die verwijst naar een gebied dat zich uitstrekt van Lomo del Manco tot Lomo de Faneque, aan beide zijden van de weg Agaete – La Aldea (GC200). Deze route is van gemiddelde moeilijkheidsgraad, hoewel er behoorlijk steile stukken zijn waar wandelschoenen sterk worden aanbevolen. Tijdens de tour kan je genieten van een grote verscheidenheid aan flora en fauna die typisch zijn voor de Canarische Eilanden, samen met een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan.

F Dag 6
Agaete - Tejeda

Na het ontbijt, traject richting het bergdorpje Tejeda. Tejeda is een van de kleinere dorpen op het eiland en wordt omringd door natuurlijke bezienswaardigheden. Een paar kilometer verderop bevindt zich het Cruz de Tejeda, een stenen kruis dat het geografische middelpunt van Gran Canaria markeert. Op dit punt heb je een voortreffelijk uitzicht op de omliggende bergtoppen. Overnachting in Rural Fonda de la Tea***. 

G Dag 7
Roque Nublo

In de omgeving van Tejeda kunt u mooie wandelingen maken langs diepe kloven en vulkaankraters met prachtige uitzichten op de woeste natuur. Zo zijn er op Gran Canaria drie kraters te vinden waar u kunt door- of rondwandelen: Caldera de Tejeda, Caldera de Tirjana, en ten slotte ook Caldera de Bandama. Het meest indrukwekkende overblijfsel van vulkanische oorsprong, is de Roque Nublo. Deze 80 meter hoge monoliet is het symbool van Gran Canaria. De rots staat op een hoogte van 1.813 meter en is daarmee een van de hoogste punten van de Canarische eilanden. Een wandeling naar deze monoliet is een absolute must. Het uitzicht is indrukwekkend. Een andere aanrader is ook de wandeling naar de Roque Bentaiga, enkele kilometers verderop.

H Dag 8
Terugkeer naar huis

Ontbijt. Rit naar de luchthaven. Afleveren van uw huurwagen en terugvlucht naar Brussel.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • 7 nachten accommodatie met ontbijt
  • 2 nachten Hacienda del Buen Suceso
  • 3 nachten Finca Las Longueras
  • 3 nachten Rural Fonda de la Tea
    

Niet inbegrepen

 • Vluchten: vraag zeker onze beste tarieven in onze kantoren!
 • Huurwagen
 • Overige maaltijden en dranken
 • Toegangsgelden en persoonlijke uitgaven
 • Reis- en/of annulatieverzekering
   

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren