Overslaan en naar de inhoud gaan

Mallorca alleen voor feestbeesten en Bali puur voor zonnekloppers? Think again! Met Joker laten we de strandjes vol bruinbakkende toeristen voor wat ze zijn en ontdekken we de bestemming écht. En dan liefst zo actief en avontuurlijk mogelijk!

Mallorca (Spanje) – elke dag een andere cocktail of elke dag een andere sport?

Mallorca associëren we al snel met feestuitstapjes naar Magaluf, El Arenal of Playa de Palma. Het contrast met onze Joker-groepsreis kan niet groter zijn. Een week lang beoefenen we elke dag een andere outdoorsport, iets waar dit ruwe eiland zich uitstekend voor leent eens je weg bent van de massa. Klimmen, hiken, coasteering, kajakken, mountainbiken,… dit wordt 100% actie in regio Tramuntana!

Bali (Indonesië) – Instagram-perfect of off the beaten track?

Op sociale media overspoelen ze je feed, de plaatjes van meisjes in bikini in een infinity-pool op Bali. Mooi, dat wel. Maar toch ook een beetje saai voor een hele reis, niet? Daarom pakken we de Indonesië-reizen bij Joker helemaal anders aan. Op de meeste trips (behalve de reis naar Sumatra) verkennen we natuurlijk Bali en haar highlights, maar ligt de nadruk eerder op de ongerepte pracht van minder toeristische eilanden, zoals Flores, Lombok, Java, Sumba, … Must-sees zonder de drukte, wat nóg mooiere plaatjes oplevert!

Jamaica – all-in of all-the-way?

Bijna iedereen die naar Jamaica reist, verblijft in een all-inclusive resort. Zonde, want dit tropische eiland heeft zo veel om te ontdekken. Op de Joker-groepsreis reizen we het eiland dan ook bijna helemaal rond! Watervallen beklimmen, raften, een beklimming van de hoogste top van de Blue Mountains, snorkelen in de prachtige onderwaterwereld van de Caraïbische zee en nog veel meer. Wie in zijn hotel blijft zitten heeft ongelijk!

Tanzania – op safari tussen de toeristen of tussen de dieren?

Veel mensen reizen naar Tanzania voor een safari, liefst in een van de bekendste Nationale Parken ter wereld zoals Serengeti of Ngorongoro National Park. Prachtige plekken, maar ook druk en wat duurder. Daarom heb je de keuze uit Joker-groepsreizen met verschillende reisroutes. Op de reizen Tanzania-Noord, Kilimanjaro en de Comfort Editions reizen bezoeken we deze bekende parken. Op de andere reizen kiezen we bewust voor  Mikumi en Ruaha N.P., waar we amper mensen tegenkomen. Impala’s, olifanten, giraffen en leeuwen zien we daarentegen wel in overvloed! Bovendien is duurzaamheid belangrijk bij de keuze van onze safari-partners.

India – Taj Mahal en naar huis, of Taj Mahal en 100 andere prachtmomenten?

India, dat is de Taj Mahal. Of dat denken velen toch. Maar naast dit moderne wereldwonder valt er natuurlijk nog veel meer te beleven. Op Joker-groepsreis ontdekken we het échte India: soms vuil en druk, maar altijd kleurrijk en intrigerend. We maakten verschillende reisroutes in Noord- en Centraal-India. Vaak langs de Taj Mahal, maar ook langs minder toeristische highlights zoals de woestijnstad Jaisalmer, het spirituele Rishikesh, de vele UNESCO-beschermde ruïnes rondom Hampi of varen op de Ganges in Varanasi.

Misschien is dit ook interessant voor jou?