Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdens deze 8-daagse rondreis met huurwagen maak je op een actieve manier kennis met Granada, de bergregio Las Alpujarras en Nerja.   Je wandelt er in smalle kloven over bergpaadjes en hangbruggen.  In de regio rond Nerja ga je kayakken langs watervallen en spelonken en kan je een korte wandeling doorheen de Rio Chillar maken.

Voor dit programma werken wij samen met een gespecialiseerde partner (IM).

De hoogtepunten van deze reis

Alhambra - Pixabay

Een bezoek aan het indrukwekkende Alhambra mag zeker niet ontbreken

Velillos - Pixabay

Wandelen over hangbruggen door smalle kloven

Kayak Maro - Imagine

Peddelen langs watervallen en spectaculaire rotsformaties

Programma

Programma

A Dag 1
Vlucht naar Malaga

Ophalen van de huuwagen en traject naar Granada. Installatie in hotel Macia Real de la Alhambra****. Bezoek aan de kathedraal en de koninklijke kapel waar de praalgraven van de katholieke koningen ondergebracht zijn.

B Dag 2
Bezoek aan Granada

Na het ontbijt kan je een bezoek brengen aan het Moorse meesterwerk ‘Alhambra’. Het Alhambra is een prachtig stukje geschiedenis waar je ongedwongen kunt wandelen in een doolhof van paleizen, koninklijke verblijven en prachtige patio’s. In de namiddag kan je de Moorse wijk ‘Albaicin’ met zijn vele nauwe steegjes en romantische patio’s ontdekken.

C Dag 3
Granada - Lanjaron

Na het ontbijt, vertrek richting Monachil, gelegen in de Sierra Nevada, op slechts 8 km van Granada. Wandeling doorheen Los Cahorres de Monachil, een mooie afwisselende kloofwandeling langs watervallen, hangende bruggen, smalle bergpaadjes, rotstunnels en laaghangende rotsen. Je kunt er genieten van fantastische zichten in een ongerepte natuurlijke omgeving. In de namiddag traject naar Lanjaron, gelegen in de bergregio Las Alpujarras. Overnachting in hotel Alcadima***.

D Dag 4
Lanjaron

Ontbijt. Langs smalle, bochtige bergwegen kan je Las Alpujurras ontdekken. Deze bergregio bestaat uit enkele pittoreske bergdorpen zoals Pampaneira, Bubion en Capileira met witgepleisterde huizen, kleurige bloemen, mooie fonteintjes, smalle steegjes en kleinschalige winkeltjes waar u kunstnijverheid uit de regio aantreft. Twee kilometer buiten Pampaneira ligt een Tibetaanse Boeddhistenklooster van waaruit je een fantastisch uitzicht hebt over de Sierra Nevada en de Costa Tropical. Overnachting in hotel Alcadima

E Dag 5
Lanjaron - Nerja

Ontbijt. Traject naar Nerja. In het oude centrum van Nerja ligt ‘Balcon de Europa’, een uitzichtpunt op een uitstekende klif in de zee van waaruit je een schitterend uitzicht hebt over de kust en de bergen. Overnachting in Parador de Nerja****. Vanuit de Parador heb je een fantastisch uitzicht op het Burriana strand en op de Middellandse Zee en de lift van de parador brengt je rechtstreeks naar het strand.

F Dag 6
Nerja

Ontbijt. Vandaag staat een kayak/snorkelactiviteit van 2u op het programma in Maro. Het is hier uitzonderlijk mooi en uitstekend geschikt om te kayakken en te snorkelen. Er zijn hier verschillende rivieren die uitmonden in de zee, met als resultaat enkele spectaculaire watervallen zoals de Cascada la Doncella en de Cascada Grande de Maro. Grillige rotspartijen, onderwatergrotten en spelonken maken hier van kajakken een onvergetelijke ervaring.

In de namiddag kan je nog even nagenieten op het strand van Maro, een schilderachtige baai geklemd tussen kliffen en met zicht op de overblijfselen van een oude Moorse wachttoren. (activiteit zonder gids, mits supplement van 15 EUR per persoon kan een gids bijgeboekt worden) Overnachting in Parador de Nerja.

G Dag 7
Nerja

Ontbijt. Een wandeling doorheen de rivier Chillar is een topper en uitermate geschikt voor alle leeftijden. Het is heerlijk om tijdens een zomerse dag verscheidene keren doorheen de rivier de plenzen. Hogerop kan je ook heerlijk zwemmen in de natuurlijke zwembaden. Overnaching in Parador de Nerja.

H Dag 8
Terugkeer naar huis

Na het ontbijt, traject naar de luchthaven van Malaga waar je de wagen terug ingeleverd wordt. 

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • 7 overnachtingen in een tweepersoonskamer met ontbijt.
  • 2 overnachtingen in hotel Macia Real de la Alhambra
  • 2 overnachtingen in hotel Alcadima 
  • 3 overnachtingen Parador de Nerja.
 • Kayak/snorkelactiviteit van 2u in Maro.

Niet inbegrepen

 • Vluchten (vraag zeker onze beste tarieven in onze kantoren)
 • Huurwagen
 • Toegangsgelden, overige maaltijden, dranken en persoonlijke uitgaven
 • Annulatie- en/of reisverzekering.

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Tip

Entreetickets voor het Alhambra kan je best ruim of voorhand aankopen via de website https://tickets.alhambra-patronato.es/en/

 

 

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren