Overslaan en naar de inhoud gaan

Andalusië, waar de zon goudgeel schijnt over eeuwenoude steden en de geur van sinaasappelbloesem je zintuigen prikkelt. Tijdens deze 11-daagse rondreis met de wagen ontdek je de ziel van Spanje.

De nadruk ligt op de schitterende cultuursteden Granada, Cordoba en Sevilla en hun historische gebouwen maar daarnaast kan je genieten van van de bodegas en wijnhuizen rond Jerez de la Frontera en de lokale specialiteiten in de vele tapasbars.

Andalusië is een symfonie van smaken, kleuren en emoties en laat je hart dansen op de ritmes van het zuiden. 

 

Voor dit programma werken wij samen met een gespecialiseerde partner (IM).

De hoogtepunten van deze reis

Alhambra

Bewonder het indrukwekkende Alhambra.

Sevilla

Bezoek het historische centrum van Sevilla.

Het prachtige Granada zal je betoveren met z'n cultuur, geschiedenis en schoonheid, gelegen aan de voet van Sierra Nevada-bergen. 

Programma

Programma

A Dag 1
Brussel - Malaga - Granada

Vlucht van Brussel naar Malaga. Ophalen van je huurwagen. Vertrek richting Granada. Tussenstop aan de Costa Tropical met zijn vele stranden en lekkere visrestaurants. In de namiddag aankomst in Granada. . Bezoek aan de benedenstad met de kathedraal en de koninklijke kapel waar de praalgraven van de katholieke koningen ondergebracht zijn.

B Dag 2
Van Malaga naar Granada
130 km  -  01u40

Na het ontbijt heb je tijd voor een bezoek aan het Moorse meesterwerk ‘Alhambra’. Een prachtig stukje geschiedenis waar je ongedwongen kunt wandelen in dit doolhof van paleizen, koninklijke verblijven en prachtige patio’s. Bezoek eveneens de royale tuinen met fonteinen en exotische bloemen en planten van het El Generalife, het vroegere buitenverblijf van de Nasridenkoning. In de namiddag kan je de Moorse wijk ‘Albaicin’ met zijn vele stille steegjes en pittoreske patio’s ontdekken.

Overnachting in Granada.

C Dag 3
Van Granada naar Cordoba

Na het ontbijt, vertrek naar Cordoba. De stad Cordoba is de parel van de rivier Guadalquivir. De gehele stad is door de Unesco uitgeroepen tot Werelderfgoed. Het is dan ook een ware sensatie om doorheen de stad te slenteren en de mooiste hoekjes en plekjes te ontdekken.

Overnachting In Cordoba.

D Dag 4
Cordoba

Ontbijt. Vandaag ga je verder op ontdekking in deze prachtige stad. Het bekendste monument is ongetwijfeld de ‘Mezquita’ waar 2 godsdiensten verenigd zijn. Midden in de moskee werd een kathedraal gebouwd. Ook de ‘Juderia’, de jodenbuurt is uitermate authentiek en sfeervol en bestaat uit witgekalkte huisjes, kleurige bloemen en sfeervolle patio’s.

E Dag 5-6
Van Cordoba naar Sevilla

Na het ontbijt, traject naar Sevilla, hoofdstad van Andalusië. Bezoek aan de wijk ‘Barrio Santa Cruz’ gebouwd op de fundamenten van de voormalige joodse wijk. Het is er bijzonder sfeervol met de vele witgekalkte huisjes, sinaasappelbomen, bloemen, pittoreske kerkjes, pleintjes en patio’s. Vervolgens staat het Park van Maria Luisa en Plaza de España op het programma. Dit park werd aangelegd ter gelegenheid van de Spaans-Amerikaanse tentoonstelling. Het grandioze Plaza de España is een halfcirkelvormig gebouw dat met typische materialen is afgewerkt. Het is hier echt een paradijs met arcades, fonteinen en bruggetjes. 

Op dag 6 breng je een bezoek aan de kathedraal en de voormalige Moorse minaret de ‘Giralda’. De kerk is gigantisch en is de op twee na grootste ter wereld. De Giralda verwijst naar het Moorse verleden van het nu zo katholieke Spanje. El Patio de los Naranjos ligt naast de kathedraal en deze mooie tuin werd door de moslims gebruikt voor rituelen. Na de lunch ontdekking van het Real Alcazar met zijn Arabisch geïnspireerde paleisruimtes die in de loop der eeuwen aangepast werden aan de invloeden van verschillende stijlperiodes. Dit maakt het bouwwerk uitermate eclectisch en uniek.

Overnachtingen in Sevilla.

 

F Dag 7-8
Van Sevilla naar Jerez de la Frontera

Jerez de la Frontera wordt ook wel de stad van de sherry genoemd. De talrijke bodegas of wijnhuizen bieden graag rondleidingen aan en natuurlijk hoort daar ook een glaasje voortreffelijke sherry bij. De Spaanse Koninklijke rijschool is eveneens gerenommeerd in Spanje en ver daarbuiten en een demonstratie is dan ook zeker de moeite waard.

Na het ontbijt op dag 8 ontdek je verder de stad. Jerez wordt beschouwd als de "bakermat van de Flamencokunst" en vele zangers, danseressen en muzikanten zijn bekend geworden in deze streek . In Jerez vind je de academie voor de Flamenco (Centre de Baile Jerez). In het centrum heb je dan ook vele mogelijkheden om ’s avonds een flamenco-optreden bij te wonen in zogenaamde ‘Tablao’s.

Overnachtingen in Jerez de la Frontera.

G Dag 9
Van Jerez de la Frontera naar Ronda

Na het ontbijt gaat de rit verder naar Ronda. Andalusië staat bekend om zijn vele kleine witte dorpen. Een van de mooiste witte dorpen is Setenil de las Bodegas, welke slechts 17 kilometer ten noorden van Ronda ligt. Wat dit dorp extra mooi maakt zijn de woningen die deels zijn gebouwd in de rotsen. Absoluut een leuke omweg als je nog tijd over heeft voor een bezoek aan Ronda. Aangekomen in Ronda, bewonder de ‘Puente Nuevo’, de brug met 3 bogen die over het ravijn gespannen is en die het stadje in tweeën splitst. De arena voor stierengevechten is de oudste en één van de best bewaarde van heel Spanje.

Overnachting in Ronda.

H Dag 10
Van Ronda naar Malaga

Ontbijt. Het gebied rond Ronda is een ongekende wijnstreek met meer dan twintig wijnhuizen in de regio. Veel van die kleine bedrijven openen hun deuren voor het publiek om het wijnhuis te bekijken en uiteraard om de wijnen te proeven. De Bodega Garcia Hidalgo, Bodega Dona Felisa, de Joaquin Fernandez Bodega en Bodega Descalzos Viejos in een omgebouwd klooster zijn de meest populaire bodega’s om te bezoeken. Vaak is het nodig vooraf te reserveren. Vervolgens gaat de reis verder naar het eindpunt, Malaga.

I Dag 11
Malaga

Ontbijt. Afhankelijk van de vluchturen is er nog wat tijd om de stad te ontdekken.
Rit naar de luchthaven en afleveren van de huurwagen. Terugvlucht naar Brussel.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • 10 overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer met ontbijt
  • 2n Macia Real de la Alhambra**** of Hotel Anacapri*** , Granada.
  • 2n Posada de Vallina*** of Soho Boutique****, Cordoba.
  • 2n Sacristia Santa Ana*** of Itaca***, Sevilla.
  • 2n Hotel Jerez & Spa****, Jerez de la Frontera
  • 1n Molino del Arco**** of Catalonia Reina Victoria****, Ronda.
  • 1n Barcelo**** of Soho Boutique Bahia****, Malaga

Niet inbegrepen

 • Vluchten
 • Huurwagen
 • Toegangsgelden
 • Overige maaltijden, dranken en persoonlijke uitgaven
 • Annulatie- en/of reisverzekering

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Tip

Entreetickets voor het Alhambra kan je best ruim of voorhand aankopen via de website https://tickets.alhambra-patronato.es/en/

 

 

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren