Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdens deze 10-daagse rondreis met de wagen, ligt de nadruk op de schitterende cultuursteden Granada, Cordoba en Sevilla en hun historische gebouwen. Geniet tijdens deze culturele reis ook van de bodegas en wijnhuizen rond Jerez de la Frontera en de lokale specialiteiten aan de vele tapasbars.

 

Voor dit programma werken wij samen met een gespecialiseerde partner (IM).

De hoogtepunten van deze reis

Alhambra

Bewonder het indrukwekkende Alhambra.

Sevilla

Bezoek het historische centrum van Sevilla.

Het prachtige Granada zal je betoveren met z'n cultuur, geschiedenis en schoonheid, gelegen aan de voet van Sierra Nevada-bergen. 

Programma

Programma

A Dag 1
Malaga

Ophalen van je huurwagen. Vandaag heb je tijd om Malaga te verkennen met o.a. de kathedraal, het Picassomuseum, het Moors Alcazaba en het Romeins theater. 

Overnachting in Malaga.

B Dag 2-3
Van Malaga naar Granada
130 km  -  01u40

Na het ontbijt, vertrek je richting Granada. Je maakt een tussenstop aan de Costa Tropical met zijn vele stranden en lekkere visrestaurants. In de namiddag, kom je aan in Granada. Hier ga op op verkenning in de benedenstad met de kathedraal en de koninklijke kapel waar de praalgraven van de katholieke koningen ondergebracht zijn.

Op dag 3 kan je na het ontbijt een bezoek brengen aan het Moorse meesterwerk ‘Alhambra’. Een prachtig stukje geschiedenis waar je ongedwongen kunt wandelen in dit doolhof van paleizen, koninklijke verblijven en prachtige patio’s. Bezoek eveneens de royale tuinen met fonteinen en exotische bloemen en planten van het El Generalife, het vroegere buitenverblijf van de Nasridenkoning.  In de namiddag kan je de Moorse wijk ‘Albaicin’ met zijn vele stille steegjes, pittoreske patio’s ontdekken.

Overnachting in Granada.

C Dag 4
Van Granada naar Baeza
130 km  -  1u30

In de ochtend vertrek je naar Baeza, in de provincie Jaen waar olijfboomgaarden overvloedig aanwezig zijn. De steden Baeza en Ubeda zijn het buitenbeentje in Andalusië. In contrast met de overige steden overheersen hier historische gebouwen, kerken en kathedralen uit de renaissance.  

Overnachting in Baeza.

D Dag 5
Van Baeza naar Cordoba
150 km  -  1u45

Vandaag ga je naar Cordoba, uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. Het is dan ook een ware sensatie om doorheen de stad te slenteren en de mooiste hoekjes en plekjes te ontdekken. Het bekendste monument is ongetwijfeld de ‘Mezquita’ waar 2 godsdiensten verenigd zijn. Midden in de moskee werd een kathedraal gebouwd. Ook de ‘Juderia’, de jodenbuurt is uitermate authentiek en sfeervol en bestaat uit witgekalkte huisjes, kleurige bloemen en sfeervolle patio’s.

Overnachting In Cordoba.

E Dag 6-7
Van Cordoba naar Sevilla
150 km  -  1u50

Vandaag is Sevilla aan de beurt, hoofdstad van Andalusië. Breng een bezoek aan de wijk ‘Barrio Santa Cruz’ gebouwd op de fundamenten van de voormalige joodse wijk. Het is er bijzonder sfeervol met de vele witgekalkte huisjes, sinaasappelbomen, bloemen, pittoreske kerkjes, pleintjes en patio’s.  Vervolgens staat het Park van Maria Luisa en Plaza de España op het programma. Dit park werd aangelegd ter gelegenheid van de Spaans-Amerikaanse tentoonstelling. Het grandioze Plaza de España is een halfcirkelvormig gebouw dat met typische materialen is afgewerkt. Het is hier echt een paradijs met arcades, fonteinen en bruggetjes.

De volgende dag kan je naar de kathedraal en de voormalige Moorse minaret de ‘Giralda’. De kerk is gigantisch en is de op twee na grootste ter wereld. De Giralda verwijst naar het Moorse verleden van het nu zo katholieke Spanje. El Patio de los Naranjos ligt naast de kathedraal en deze mooie tuin werd door de moslims gebruikt voor rituelen. Na de lunch ontdekking van het Real Alcazar met zijn Arabisch geïnspireerde paleisruimtes die in de loop der eeuwen aangepast werd aan de invloeden van verschillende stijlperiodes. Dit maakt het bouwwerk uitermate uniek.  

Overnachting in Sevilla.

 

F Dag 8
Van Sevilla naar Jerez de la Frontera
90 km  -  01u10

Jerez de la Frontera wordt ook wel de stad van de sherry genoemd. De talrijke bodegas of wijnhuizen bieden graag rondleidingen aan en natuurlijk hoort daar ook een glaasje voortreffelijke sherry bij. De Spaanse Koninklijke rijschool is eveneens gerenommeerd in Spanje en ver daarbuiten en een demonstratie is dan ook zeker de moeite waard. Installatie in hotel Villa Jerez****.

Overnachting in Jerez de la Frontera.

G Dag 9
Van Jerez de la Frontera naar Ronda
120 km  -  01u40

Bewonder in Ronda, de ‘Puente Nuevo’ de brug met 3 bogen die over het ravijn gespannen is en die het stadje in tweeën splitst. De arena voor stierengevechten is de oudste en één van de best bewaarde van heel Spanje.

Overnachting in Ronda.

H Dag 10
Van Ronda naar Malaga
110 km  -  01u30

Vandaag ga je terug naar Malaga waar je je auto inlevert.  

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • 9 overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer met ontbijt
 • Huurwagen 9x24 uur, type Opel Corsa of gelijkwaardig

Niet inbegrepen

 • Vluchten
 • Lunch en avondmaal, dranken en persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijg een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

Tip

Entreetickets voor het Alhambra kan je best ruim of voorhand aankopen via de website www.tickets.alhambra-patronato.es.

Hotels

Comfort

 • Soho Malaga, Malaga
 • Macia Real de la Alhambra, Granada
 • Puerta de la Luna, Baeza
 • Alfaros, Cordoba
 • San Gil, Sevilla
 • Villa Jerez, Jerez de la Frontera
 • Molino del Arco, Ronda

Deluxe

 • Parador de Malaga Gibralfaro, Malaga
 • Villa Oniria, Granada
 • Puerta de la Luna, Baeza
 • Casas de la Juderia, Cordoba
 • Hospes Las Casas del Rey de Baeza, Sevilla
 • Villa Jerez, Jerez de la Frontera
 • Reina Victoria, Ronda

Wat je moet weten over deze reis

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren