Overslaan en naar de inhoud gaan

Klaar voor West-Canada op zijn best? Deze rondreis met huurauto verbluft je met zijn diversiteit en prachtige natuurparken. De Roadtrip start in Vancouver. Via de vruchtbare Okanagan Valley rijd je richting de onevenaarbare natuurpracht van de Canadese Rockies. Besneeuwde bergtoppen, azuurblauwe meren, uitgestrekte naaldwouden en gletsjers vormen de belangrijkste ingrediënten van Banff en Jasper National Park. Bewonder watervallen in alle maten tijdens je bezoek aan het mooie Wels Gray Provincial Park. De hele reis kan je beren of herten tegenkomen. Wedden dat je ogen tekort komt?

Mits aanpassingen kan deze reis ook met de camper of campervan gedaan worden!

De hoogtepunten van deze reis

Lake Louise Banff National Park West-Canada rondreis huurauto Alberta
Lake Louise

Bezoek zeker het spectaculaire Lake Louise in Banff National Park.

Beren Wells Gray Provincial Park BC Canada Brits-Columbia rondreis
Beren!

Voor de berenliefhebbers is Wells Gray Provincial Park een paradijs.

Icefields Parkway Banff Jasper National Park Alberta Rocky Mountains
De machtige Icefields Parkway

Rij over de legendarische Icefields Parkway tussen Banff en Jasper National Park.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Overweeg een upgrade van je huurwagenPrijs op aanvraag
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag
Dag 2: Optionele activiteit
Optionele excursie: Met de fiets door Vancouver € 0
Dag 8: Optionele activiteit
Optionele excursie: Verken de Sundance Loop te paard € 0
Dag 10: Optionele activiteit
Optionele excursie: Boottocht naar Spirit Island op Maligne Lake € 0
Dag 12: Optionele activiteit
Optionele Excursie: Raften in de Canadese wildernis op de Clearwater River € 0
Dag 14: Optionele activiteit
Optionele excursies: Peak2Peak 360 Experience of kajakken op de River of Golden Dreams € 0

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Alle overnachtingen in vermelde hotels of gelijkwaardig op basis van logies
  • Bij 2 personen - op basis van een tweepersoonskamer           

  • Bij 3 personen - op basis van een driepersoonskamer

  • Bij 4 personen - op basis van een vierpersoonskamer

 • Huurwagen voor de ganse periode (15x24h) volgens het aangeduide type :
  • Bij 2 personen - Hyundai Accent of gelijkwaardig
  • Bij 3 personen - Ford Focus of gelijkwaardig
  • Bij 4 personen - Dodge Charger of gelijkwaardig
 • 1 Joker roadbook: inclusief algemene informatie van de bezienswaardigheden die onderweg bezocht worden of bijhorende wegenkaart.
  • Opgelet: indien de huurwagen niet bij Joker geboekt wordt, wordt er geen roadbook opgemaakt!
 • Plaatselijke taksen

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten en luchthaventaksen
 • Maaltijden en dranken
 • Optionele excursies
 • Toegangsgelden Nationale Parken
 • Tolgelden
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en annuleringsverzekering

Promo

Boek je deze reis ten laatste op 30/11/2018, dan krijg je van ons een gratis rugzak van kwaliteitsvol outdoormerk Vaude cadeau. Je krijgt één rugzak bij reservaties vanaf €1500 per dossier (excl. vluchten en verzekeringen).

Bijkomende info

 • Wens je dit programma op één of andere manier te wijzigen? Geen probleem! We kunnen elke Canada rondreis op maat uitwerken. Enkele nachten toevoegen, de route aanpassen, een budget accommodatie combineren met een deluxe accommodatie, enkele speciale excursies toevoegen, ... Joker bekijkt graag de mogelijkheden met jou!

 • Wanneer de hotels in de steden een piekprijs hebben ten gevolge van een bepaald evenement, zal er een toeslag betaald moeten worden.

  • Vancouver Honda Celebration of Light: 27/07, 31/07 en 03/08
 • Mits aanpassingen kan deze reis ook met de camper of campervan gedaan worden! Voor meer informatie kijk op www.joker.be/nl/op-reis-met-de-camper-campervan

Hotels

Budget

Vancouver: Sandman Hotel Vancouver City Centre
Penticton: Sandman Hotel Penticton
Revelstoke: Sandman Hotel Revelstoke
Golden: Prestige Inn Golden
Lake Louise: Mountaineer Lodge
Banff: Banff Inn
Jasper: Marmot Lodge
Clearwater: Wells Gray Inn
Whistler: Whistler Village Inn & Suites
Vancouver: Sandman Hotel Vancouver City Centre

Comfort

Vancouver: Best Western Plus Sands by the Sea
Penticton: Ramada Inn & Suites Penticton
Revelstoke: Coast Hillcrest Hotel Revelstoke
Golden: Best Western Mountainview Inn
Lake Louise: Lake Louise Inn
Banff: Brewster's Mountain Lodge
Jasper: Chateau Jasper
Clearwater: Clearwater Lodge
Whistler: Aava Whistler
Vancouver: Best Western Plus Sands by the Sea

Deluxe

Vancouver: Westin Bayshore Vancouver
Penticton: Penticton Lakeside Resort
Revelstoke: The Sutton Place Hotel Revelstoke
Field: Emerald Lake Lodge
Lake Louise: Post Hotel
Banff: Moose Hotel
Jasper: The Crimson
Clearwater: Helmcken Falls Lodge
Whistler: Fairmont Chateau Whistler
Vancouver: Westin Bayshore Vancouver

Wat je moet weten over deze reis

Klimaatinfo

Oost Canada

In de oostelijke staten Quebec en Ontario zijn de temperaturen in voor- en najaar net wat aangenamer dan bij ons. Steeds meer mensen ontdekken de schoonheid van Canada in deze periode. Het ontluikende groen en de eerste trekvogels in mei of de schitterende herfstkleuren in september en oktober. De zomers zijn hier heerlijk warm en de temperaturen kunnen gemakkelijk oplopen tot 30°C. In de winter is het koud maar dan wordt het landschap omgetoverd tot een magisch sneeuwlandschap. Je kan dan deelnemen aan enkele leuke winteractiviteiten zoals rijden met de sneeuwscooter, skiën,…

 

West Canada

Een beste reisperiode in West Canada is er eigenlijk niet. Elke periode heeft zo zijn voor- en nadelen maar over het algemeen genomen is de meest ideale periode van halverwege mei tot einde september. In mei en juni kan er nog sneeuw aangetroffen worden in de Rocky Mountains en ook de gletsjermeren kunnen nog bevroren zijn. Het hoogseizoen valt in de zomer (juli en augustus). Dan zijn er veel toeristen waardoor er vele hotels vol zullen zitten en er lange wachtrijen kunnen ontstaan. In het naseizoen (september en oktober) is het weer iets rustige zoals in mei en juni. Tijdens deze periode kan je genieten van het prachtige gekleurde bladerdek. De winter is streng in het binnenland van British Columbia en Alberta. De sneeuw kan hier gemakkelijk nog tot einde mei blijven liggen.

Goed om weten
 • De vermelde hotels kunnen wijzigen naargelang de beschikbaarheid. Dit kan ten allen tijde een prijswijziging met zich meebrengen.
 • Over het algemeen zijn de hotelkamers in Canada vrij ruim. Grootsteden zijn hier de uitzondering op de regel.
 • Special requests zoals connecting kamers, 2 aparte bedden, kamer toegankelijk voor rolstoelgebruikers,… kan bij de reservatie doorgegeven worden, maar wordt nooit gegarandeerd.
 • Sommige van de door ons aangeboden hotels bieden een gratis continentaal ontbijt aan. Dit betreft, voor Belgische begrippen, een zeer eenvoudig ontbijt.
 • Sommige hotels hanteren een resort fee (verblijfstaks). Wij stellen zo veel mogelijk hotels voor waar deze resort fee is inbegrepen. Indien van toepassing is dit ter plaatse te betalen.
 • In Canada is de officiële munteenheid de Canadese dollar (CAD).
Fooien en geldzaken

De Canadese bankbiljetten bestaan in verschillende maten en kleuren. Er zijn munten met een waarde van 1 cent, 5 cent, 10 cent, 25 cent, 1 CAD (‘loonie’) en 2 CAD (‘toonie’). Er bestaan biljetten met een waarde van 5 CAD, 10 CAD, 20 CAD, 50 CAD, 100 CAD, 500 CAD en 1000 CAD. Het is verstandig om in kleinere gelegenheden niet te betalen met biljetten van 50 dollar of groter, deze worden over het algemeen met argwaan bekeken.

Voor fooien geldt in hotels, net als overal, dat je betaalt voor geboden hulp. Als hotelpersoneel de koffers naar de kamer brengt geef je doorgaans 1à2 dollar per koffer, maar het staat bezoekers vrij om naar eigen inzicht te tippen. In restaurants ligt het wat anders. De reden voor de algemeen zeer vriendelijke bediening is gelegen in het feit dat de kelner of serveerster hoopt een aardige fooi te krijgen. Ze verdienen een minimum en zijn op het bedieningsgeld aangewezen. Gemiddeld wordt zo’n 15 à 20 percent van de totale rekening verwacht. Tegenwoordig rekenen sommige restaurants automatisch een percent bij de rekening. Dit staat telkens vermeld op de rekening. Kijk deze dus telkens goed na zodat u niet 2x fooi geeft. Als je cash betaalt, laat je de fooi op tafel achter. Ook wanneer je met een creditcard afrekent, kun je de fooi afzonderlijk achterlaten en alleen de werkelijke rekening per creditcard voldoen.

Medische info

De geneeskundige verzorging in Canada is uitstekend, maar erg duur. Ziekenhuiskosten voor nietingezetenen van Canada bedragen over het algemeen tussen de 1000 en 2000 CAD per dag. Als uw normale ziektekostenverzekering geen of onvoldoende dekking geeft, is het heel belangrijk dat u een aanvullende reisverzekering afsluit. Zorg er in ieder geval voor dat uw reisapotheek is voorzien van tabletten tegen maag- en darmstoornissen, aspirines, ruggenwerende crème en de medicijnen die door uw arts zijn voorgeschreven. Alle rekeningen voor medische zorg en medicijnen dienen contant betaald te worden. Bij ziekenhuisopname direct uw verzekeringsmaatschappij op de hoogte brengen, zodat zij voor betaling kunnen zorgen. Houdt de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren