Overslaan en naar de inhoud gaan

Joker-reizigers zijn het na een bezoek aan Vancouver meteen met ons eens: de fiets is de beste manier om deze stad te ontdekken! O.a. dankzij de uitstekende voorzieningen voor fietsers werd Vancouver al meermaals wereldwijd uitgeroepen tot aangenaamste stad om in te wonen. De binnenstad heeft brede, groen gemarkeerde fietspaden. Op de verkeersvrije Seawall langs de oceaan slingert het pad langs jachthavens en prachtige stranden. Komen daar nog bij de fietsvriendelijke mentaliteit van de Vancouverites en het aangename weer in de zomermaanden en je zit gebeiteld met een fietstour in Vancouver!

Wij bieden je 3 fietstochten aan:

 1. Fietstocht op eigen houtje

 2. Begeleide fietstour in Vancouver

 3. Begeleide fietstocht in Stanley Park

1. Fietstocht op eigen houtje in Vancouver

Met de wind in je haren, geniet je van een prachtig zicht op zee, kom je enorme sparren tegen in Stanley Park, ontdek je de leuke wijken West End (English Bay) en het drukbezochte Gastown, zie je de glazen wolkenkrabbers van Vancouver blinken in de zon en vergezellen de bergen van British Columbia je op de achtergrond. Deze hoogtepunten combineer je moeiteloos op één dag. Daarbij heb je nog genoeg tijd om een hapje te eten en een terrasje te doen.

Wat is inbegrepen in de fietsverhuur?

 • Een kwalitatieve en stijlvolle fiets
 • Een fietskaart van de stad
 • Een helm (die trouwens verplicht is in Vancouver)
 • Een mandje voor aan je stuur
 • Een slot zodat je op een veilige en comfortabele manier Vancouver kunt ontdekken.

Naast de citybikes en elektrische fietsen (E-bikes), verhuurt onze partner ook tandems, kinderfietsen en kinderzitjes. Laat ons weten wat je kiest en we regelen het graag voor je!

Praktisch

 • Duur: halve dag (5 uur) of hele dag (10 uur)
 • Ophalen in Downtown Vancouver, vlakbij Gastown
 • E-bikes mogelijk vanaf 16 jaar

 

Prijs

Type fiets Duur Volwassene Kind (4-10 jaar)
Citybike 5 uur € 28 € 22
  10 uur € 36 € 30
E-bike 5 uur € 49 -
  10 uur € 68 -
Nele Hendrickx, woont in Vancouver
Ik ga overal met de fiets naartoe hier! Dankzij de groene fietsstroken gaat dat erg vlot en sommige straten zijn voorbehouden voor fietsers. Stanley Park is een echte aanrader, zowel aan de kant van de Seawall als de trails in het park zelf.

2. Begeleide fietstour in Vancouver

Ontdek je Vancouver liefst met een extra woordje uitleg van een local? Dan kunnen we met plezier deze gegidste fietstocht aanraden! De gids leidt je langs alle hoogtepunten van het bruisende Vancouver.

Je start je fietstocht in het beroemde Stanley Park, waar de gids je meeneemt naar de verborgen plekjes van dit enorme park. Vervolgens rij je langs de verkeersvrije Sea Wall naar het mooie strand van English Bay. Via een korte ferry-overtocht vaar je naar Granville Island waar je luncht in één van de vele restaurantjes of eetstalletjes (niet inbegrepen). Na de lunch rij je via False Creek terug naar het centrum van Vancouver, waar je Gastown en China Town ontdekt. Een volledige tour van ongeveer 20km, waarbij je de stad écht leert kennen!

Praktisch

 • Duur: 5 uur
 • Dagelijks mogelijk
 • Vertrek om 10:00 in Downtown Vancouver, vlakbij Gastown

 

Prijs

Volwassene Kind (10-18 jaar)
€85 €73

 

 

3. Begeleide fietstocht in Vancouver's Stanley Park

Het beroemde Stanley Park vlakbij Downtown Vancouver is een enorm park dat zelfs nog iets groter is dan Central Park in New York. Onder begeleiding van een lokale gids fiets je langs alle leuke plekjes van dit veelzijdige park. Er zijn de vergezichten op de skyline van Vancouver, stukken ongerept regenwoud, enorme Douglas-sparren, totempalen van de First Nations en zalige strandjes. De tour in Stanley Park duurt zo’n 3 uur en je fietst 9 à 10km.

Praktisch

 • Duur: 3 uur
 • Dagelijks mogelijk
 • Vertrek om 09:00 in Downtown Vancouver, vlakbij Gastown

 

Prijs

Volwassene Kind (10-18 jaar)
€65 €53

Prijzen van excursies kunnen veranderen doorheen het jaar en zijn steeds onder voorbehoud.

Excursie boeken?

Deze excursies kan je enkel boeken bij een individuele reis van Joker. In onze individuele programma's stellen we optionele excursies voor die wij niet te missen vinden. Vraag aan je Joker-reisexpert om ze aan je offerte toe te voegen. Al geboekt? Ook bijboeken is geen probleem!

Je kan optionele excursies en activiteiten ook naar hartenlust toevoegen aan een op maat gemaakt reisprogramma. Hoe dat in zijn werk gaat lees je hier.

Meer activiteiten vind je bij 'Excursies en activiteiten in West-Canada'. Op zoek naar een specifieke excursie en niet gevonden wat je zocht? Laat het ons weten, we zoeken het graag voor je uit!