Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdens deze 8-daags reis verblijf je in het Grand Arctic Resort en maak je kennis met heel wat leuke activiteiten in de sneeuw. Uniek is het bezoek aan de elandenfarm. Je maakt avontuurlijke tochten met de husky's, de sneeuwscooter en je gaat op verkenning met de sneeuwschoenen en langlaufski's. Een bezoek aan de rendieren mag zeker niet ontbreken. Op de vrije momenten kan je genieten in de sauna, wat drinken in de bar, een wandeling maken in het dorpje Overkalix of een optionele excursie maken. 

Voor dit programma werken wij samen met een gespecialiseerde partner (NO).

 

De hoogtepunten van deze reis

Halve dagtocht mert husky's

Halve dagtocht met de husky's

Elandenfarm

Sta oog in oog met een eland

Rendieren

Breng een bezoek aan een rendierfarm

Programma

Programma

A Dag 1
Vertrekdag

Vlucht naar Lapland, transfer naar het Grand Arctic Resort (2u30 - 3u).

Check-in bij de hotel, overlopen van het programma en passen van je warme kledij voor tijdens je verblijf.

’s Avonds geniet je van een heerlijk diner.

B Dag 2
Halve dagtocht met husky's

Je geniet van een vrije voormiddag. Heerlijk genieten van de rust en het uitzicht terwijl je een deugddoende sauna neemt of maak een wandeling door het dorpje van Overkalix

Na de lunch is er een korte transfer met de bus en brengen we een bezoek aan de mooie huskykennel. Aansluitend halve dagtocht met husky’s (2 personen/slee). Met z’n twee deel je een hondenspan. Afwisselend kan je ‘mushen’ – het besturen van de hondenspan. In de slede kan je genieten van het prachtige landschap. De totale duurtijd van deze activiteit is 2 uur en 30 minuten, inclusief kennelbezoek, uitleg, tocht en warme drank nadien.

’s Avonds diner in het restaurant van het hotel.

C Dag 3
Langlaufen

In de voormiddag gaan we op stap met de crosscountryski's (2 u). We langlaufen een rondje (of meerdere voor de sportievelingen) in de bossen.

Lunchen doen we in het hotel.

Vrije namiddag. Je kan de hele week gratis gebruik maken van de sneeuwschoenen en de collectie langlaufski's voor een tocht door de ongerepte natuur of kies voor een optionele activiteit.

D Dag 4
Bezoek aan de elandenfarm

Vandaag brengen we een bezoek aan de elanden, ook wel de koningen van het woud genoemd. Je krijgt meer uitleg over de elanden en mag zelf deze imposante dieren voederen.

Na de lunch in het hotel kan je genieten van een vrije namiddag. Je kan de hele week gratis gebruik maken van de sneeuwschoenen en de collectie langlaufski's voor een tocht door de ongerepte natuur of kies voor een optionele activiteit. Uiteraard kan je ook gewoon wat relaxen en gebruik maken van de gemeenschappelijke sauna en jacuzzi.

E Dag 5
Halve dag met de sneeuwscooter

Na een lekker ontbijt staat een heuse sneeuwscootertocht (2.30 u, 2 pers./scooter) op het programma. Dit is hét Lapse transportmiddel bij uitstek. We rijden over bevroren meren en rivieren, door de feeërieke taiga. Geniet volop van de snelheid en van de adembenemende vergezichten!

We lunchen in het hotel.

De rest van de dag kan je genieten van een vrije namiddag. Geniet van een vrije namiddag. Heerlijk genieten van de rust en het uitzicht terwijl je een deugddoende sauna neemt of maak een wandeling door het dorpje van Overkalix.

F Dag 6
Sneeuwschoenwandelen

Je geniet van een vrije ochtend. Heerlijk genieten van de rust en het uitzicht terwijl je gebruik maakt van de sauna of maak een wandeling door het dorpje van Overkalix. In de middag maken we samen met de gids een prachtige tocht op sneeuwschoenen door dik besneeuwde oeroude dennenwouden, een echte must in Lapland. We ervaren de onwezenlijke stilte van het Hoge Noorden. Deze tocht duurt ongeveer 2 uur.

G Dag 7
Vrije dag

Vandaag heb je een vrije dag. Kies voor een optionele activiteit of trek er zelf op uit met het beschikbare materiaal. Je kan de hele week gratis gebruik maken van de langlaufski's en/of sneeuwschoenen.

H Dag 8
Terugreis

De transferbus brengt je naar de luchthaven voor de terugvlucht.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Rechtstreekse retourvluchten vanuit Brussel
 • Vluchten inclusief 23 kg bagage, 8 kg handbagage, alle luchthaventaksen
 • Overnachtingen in gekozen accommodatie
 • Alle maaltijden in volpension vanaf diner op de eerste avond tot en met ontbijt op de laatste ochtend (ontbijtbuffet, soeplunch en 2-gangen diner: brood, boter en een kleine salade + hoofdgerecht en dessert aan tafel geserveerd)
 • Incl. koffie, thee, berry juice gedurende de maaltijden in het restaurant, plat water is de hele dag beschikbaar
 • Alle excursies zoals beschreven in het programma
 • Kleine groepen van max. 12-14 deelnemers
 • Professionele begeleiding door Engels- en Nederlandstalige gidsen
 • Gebruik luxe-warme buitenkledij tot maat XXL: donsjas en donsbroek, donswanten, berenmuts, balaclava, winterboots (tot maat 48)
 • Vrij gebruik van sneeuwschoenen en crosscountryski’s
 • Alle lokale transfers aansluitend op de vlucht
 • Btw, bijdrage Garantiefonds reizen
 • Bij chalets ook elektriciteit, water, handdoeken, lokale verblijftaks, eindschoonmaak
 • Uitgebreide reisinfo na boeking

Niet inbegrepen

 • Singlekamer:  toeslag € 385
 • Aurorakamer: toeslag € 130
 • Reisverzekering annulatie en/of bijstand (vrijblijvend aanbod bij offerte)
 • Lokale optionele verzekering verlagen eigen risico bij schade. Verzekering enkel ter plaatse af te sluiten: € 49/persoon. Eigen risico bedraagt standaard 12000 SEK, met verzekering verlagen naar 2000 SEK voor sneeuwscooter en ijsbuggy, verlagen naar 0 voor huksyslee, kledij en ander materiaal.

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Deze reis is een winters sprookje voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar. Avontuurlijke buitenactiviteiten wisselen af met vrije momenten, een wandeling in de sneeuw, een saunabezoek, of lekker opwarmen in de zetel. Een alternatieve skivakantie die jullie nooit meer vergeten!
Kinderkorting op aanvraag.

Bijkomende info

 • Volgorde van de activiteiten kan wisselen lokaal, dag-per-dag programma voorgesteld hierboven is voorbeeld.
 • Let op: Rijbewijs B is verplicht om met de sneeuwscooter te rijden.
 • Deze reis is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Afhankelijk van de route en de weersomstandigheden nemen kinderen jonger dan 14 jaar plaats in de slede achter de sneeuwscooter van de gids voor de sneeuwscootertochten. Voor de huskytochten nemen kinderen plaats in de slede van 1 van de ouders.
 • Deze reis is ook mogelijk met een vertrek vanuit Amsterdam (periode 16/12/23 tot en met 18/02/2024 - prijzen en info in je Joker-reiskantoor)

Wat je moet weten over deze reis

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren