Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdens deze 8-daags reis verblijf je in het Grand Arctic Resort en maak je kennis met heel wat leuke activiteiten in de sneeuw. Uniek is het bezoek aan de elandenfarm. Je maakt avontuurlijke tochten met de husky's, de sneeuwscooter en je gaat op verkenning met de sneeuwschoenen en langlaufski's. Een bezoek aan de rendieren mag zeker niet ontbreken. Op de vrije momenten kan je genieten in de sauna, wat drinken in de bar, een wandeling maken in het dorpje Overkalix of een optionele excursie maken. 

 

Vertrek enkel mogelijk op zaterdag van 21-12-2024 tot en met 01-03-2025

Voor dit programma werken wij samen met een gespecialiseerde partner (NO).

 

De hoogtepunten van deze reis

Halve dagtocht mert husky's

Halve dagtocht met de husky's

Elandenfarm

Sta oog in oog met een eland

Rendieren

Breng een bezoek aan een rendierfarm

Programma

Programma

A Dag 1
Vertrekdag

Heenreis naar Lapland, waar iemand van het hotel je op de luchthaven opwacht en je zal begeleiden naar de bus voor de bustransfer van ongeveer 2 uur en 30 minuten van de luchthaven van Kittilä naar het Grand Arctic Resort.

Je checkt in bij het hotel met een woordje uitleg en krijgt het programma met de definitieve indeling van de activiteiten.

Hierna kan je de warme kledij gaan passen die je krijgt voor het hele verblijf en ’s avonds geniet je van een heerlijk diner.

Opmerking: Deze dag is enkel het diner inbegrepen. Er worden geen maaltijden voorzien voor onderweg. Voorzie dus zelf iets om mee te nemen of uiteraard kan je iets kopen op de vertrekluchthaven of tijdens de vlucht.

B Dag 2
Halve dagtocht met husky's

Je geniet van een vrije voormiddag. Kom heerlijk tot rust en maak een wandeling door het kleine dorpje.

Na de lunch is er een korte transfer met de bus en brengen we een bezoek aan de mooie huskykennel. Aansluitend halve dagtocht met husky’s (2 personen/slee). Alvorens te vertrekken krijg je van de gids de nodige uitleg. Met z’n twee deel je een hondenspan. Afwisselend kan je ‘mushen’ – het besturen van de hondenspan. In de slede kan je genieten van het prachtige landschap. De totale duurtijd van deze activiteit is 2 uur en 30 minuten, inclusief kennelbezoek, uitleg, tocht en warme drank nadien.

’s Avonds diner in het restaurant van het hotel.

C Dag 3
Langlaufen

In de voormiddag ga je op stap met de crosscountryski's (2 uur). De gids leert je eerst de kneepjes van het vak en nadien kan je een rondje (of meerdere voor de sportievelingen) langlaufen.

Lunchen is voorzien in het hotel en nadien heb je een vrije namiddag. Je kan de hele week gratis gebruik maken van de sneeuwschoenen en de collectie langlaufski's voor een tocht door de ongerepte natuur of kies voor een optionele activiteit.

's Avonds diner in het hotel.

D Dag 4
Bezoek aan de elandenfarm

Vandaag breng je na een korte busrit een bezoek aan de elanden, ook wel de koningen van het woud genoemd. Je krijgt meer uitleg over de elanden en mag zelf deze imposante dieren voederen. Dit is een unieke kans om deze imposante dieren van dichtbij te bewonderen en de nodige foto's te nemen.

Na de lunch in het hotel kan je genieten van een vrije namiddag. Je kan de hele week gratis gebruik maken van de sneeuwschoenen en de collectie langlaufski's voor een tocht door de ongerepte natuur of kies voor een optionele activiteit. Uiteraard kan je ook gewoon wat relaxen en gebruik maken van de gemeenschappelijke sauna en jacuzzi.

Diner in het hotel.

E Dag 5
Halve dag met de sneeuwscooter

Na een lekker ontbijt staat een heuse sneeuwscootertocht (2 personen/scooter) op het programma. Dit is hét Lapse transportmiddel bij uitstek. Je rijdt over bevroren meren en rivieren, door de feeërieke taiga. Geniet volop van de snelheid en van de adembenemende vergezichten! Onderweg kan je tijdens een stop wisselen van bestuurder. De totale duurtijd van deze activiteit is 2 uur en 30 minuten, inclusief uitleg, tocht en warme drank.

Lunch in het hotel. De rest van de dag kan je genieten van een vrije namiddag. Geniet van een vrije namiddag. Heerlijk genieten van de rust en het uitzicht terwijl je een deugddoende sauna neemt of maak een wandeling door het dorpje van Överkalix.

's Avonds diner in het hotel.

F Dag 6
Sneeuwschoenwandelen

Je geniet van een vrije ochtend. Heerlijk genieten van de rust en het uitzicht terwijl je gebruik maakt van de sauna of maak een wandeling door het dorpje van Överkalix.

Na de lunch in het hotel maak je in de namiddag samen met de gids een prachtige tocht op sneeuwschoenen door dik besneeuwde oeroude dennenwouden, een echte must in Lapland. Je ervaart de onwezenlijke stilte van het Hoge Noorden en geniet van de zuivere lucht die je inademt. Deze tocht duurt ongeveer 2 uur.

Avondmaal in het hotel.

G Dag 7
Vrije dag

Vandaag heb je een vrije dag. Kies voor een optionele activiteit of trek er zelf op uit met het beschikbare materiaal. Je kan de hele week gratis gebruik maken van de langlaufski's en/of sneeuwschoenen.

H Dag 8
Terugreis

De transferbus brengt je naar de luchthaven voor de terugvlucht.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Rechtstreekse retourvluchten vanuit Brussel
 • Vluchten inclusief 23 kg bagage, 8 kg handbagage, alle luchthaventaksen
 • Alle lokale transfers aansluitend op de vlucht (ongeveer 2 uur 50 minuten rijden tussen de luchthaven van Kittilä en het hotel
 • Overnachtingen in standaard tweepersoonskamer met privé sanitair
 • Lakens en 1 set handdoeken zijn inbegrepen, bij chalets ook elektriciteit, water, en eindschoonmaak.
 • Tijdens je verblijf zal je kamer of cabin 1 keer worden schoongemaakt en is er 1 handdoekwissel voorzien.
 • Alle maaltijden in volpension vanaf diner op de eerste avond tot ontbijt de laatste ochtend: 's ochtends een kleinschalig ontbijtbuffet, 's middags een soeplunch met brood en wat beleg indien je in het hotel zelf eet, tijdens dagtochten heb je een outdoor lunch onderweg, 's avonds een 2-gangen diner dat aan tafel wordt geserveerd (hoofdgerecht en dessert)
 • Koffie, thee, berry juice gedurende de maaltijden beschikbaar in het restaurant, plat water is de hele dag beschikbaar
 • Alle excursies zoals beschreven in het programma (definitieve dagindeling ontvang je ter plaatse)
 • Kleine groepen van max. 12-14 deelnemers
 • Professionele begeleiding door Engels- en Nederlandstalige gidsen
 • Gebruik warme buitenkledij tot maat XXL: donsjas en donsbroek, donswanten, winterboots (tot maat 48), berenmuts, balaclava (indien je een grotere maat nodig hebt, dien je dit zelf te voorzien)
 • Vrij gebruik van sneeuwschoenen, crosscountryski's
 • BTW, reserveringskosten, bijdrage Garantiefonds reizen
 • Uitgebreide reisinfo na boeking

Niet inbegrepen

 • Upgrade naar een Aurora kamer met eigen balkon, een Sauna suite, een Aurora Chalet of Villa (voor grotere groepen)
 • Lokale optionele verzekering verlagen eigen risico bij schade. Bij aankomst ter plaatse is er de mogelijkheid om een optionele verzekering voor het verlagen van het eigen risico bij schade af te sluiten. Deze komt neer op 490 SEK (49 EUR) per persoon en kan niet op voorhand vanuit België worden afgesloten, maar dit dien je ter plaatse via de lodge te regelen en te betalen. Eigen risico bedraagt standaard 14000 SEK, met deze verzekering verlaag je dit naar 2000 SEK voor de sneeuwscooter en naar 0 SEK voor de huskyslede, kledij en ander materiaal.
 • Reisverzekering annulatie en/of bijstand (vrijblijvend aanbod bij offerte)

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

 • Volgorde van de activiteiten kan wisselen lokaal, dag-per-dag programma voorgesteld hierboven is een voorbeeld.
 • Dit is een individuele reis. Enkel voor de activiteiten kom je in groepjes met andere reizigers terecht. Deze reis is bijgevolg geen begeleide reis of groepsreis. 
 • Deze reis is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Afhankelijk van de route en de weersomstandigheden nemen kinderen jonger dan 14 jaar plaats in de slede bij de gids.
 • Je bestuurt zelf de sneeuwscooter en de huskyslede. Voor het besturen van een sneeuwscooter is de minimumleeftijd 18 jaar en een rijbewijs B verplicht. Indien je 18 jaar of ouder bent en je bent niet in het bezit van een rijbewijs, gelieve ons dan een seintje te geven! Let op: tochten zijn op basis van self drive. Dwz dat je zelf de huskyslede en de sneeuwscooter zal besturen en steeds met 2 personen plaatsneemt. Hou er rekening mee dat je bij een oneven reisgezelschap gekoppeld kan worden aan een andere reiziger.
 • Betalen kan ter plaatse met Bancontact, Visa of Mastercard. Cash geld is niet nodig.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren