Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdens onze groepsreizen bezoeken en steunen we graag toeristische initiatieven die worden aangestuurd door sterke vrouwen en die vrouwen een eerlijk loon en goede arbeidsomstandigheden bezorgen. We zetten hier graag enkele straffe Afrikaanse vrouwen met impact in de verf.

Bezoek Lucy in Botswana op haar Kuminda Farm

Lucy is afkomstig van Botswana en opende in haar geboortedorp een ecologische boerderij. Deze charmante, straffe madam ontvangt er groepen die meer willen weten over de Botswaanse cultuur. Zo kan je er lokale schildertechnieken uitproberen, kookles volgen, dansoptredens bijwonen, een wandeling maken in de biologische tuin, je eigen thee samenstellen, de geiten en de kippen eten geven, praten met een vrouwelijke rechter over culturele gebruiken en vrouwenrechten, etc. Daarnaast doet Lucy er ook alles aan om lokale vrouwen tewerk te stellen.

Meer weten over het project? Lees het hier 

Check de reis Zimbabwe- Botswana en Zambia

 

Logeer bij Lieve in Elundini Backpackers in Zuid-Afrika

Bezielster Lieve en haar man Elliot leerden elkaar kennen in Zuid-Afrika, het geboorteland van Elliot. Na enkele jaren in België te wonen keerden ze in 2012 naar Zuid-Afrika terug om hun droom van een duurzame hostel waar te maken. Vandaag de dag slagen ze erin om hun ecologische voetafdruk te minimaliseren door in te zetten op hernieuwbare energie via zonnepanelen, een regenput, een zonneboiler, een ‘donkey’ boiler, een composttoilet en een biologische tuin. Tijdens de groepsreis naar Zuid-Afrika verblijven we twee dagen in hun hostel.

Meer weten over het project? Lees het hier

Check deze groepsreis naar Zuid-Afrika

 

Samburu-vrouwen in Kenia

Het Umoja-dorp in Kenia of beter gekend als ‘het dorp waar mannen niet welkom zijn’ bestaat al sinds 1990. Eigenlijk is het dorp ontstaan als toevluchtsoord voor Samburu-vrouwen die slachtoffers zijn van kindhuwelijken, verkrachtingen, vrouwenbesnijdenis en huiselijk geweld. Dertig jaar geleden kwam Rebecca Lolosoli, de matriarch van het dorp, met het idee op de proppen toen ze zelf herstelde in het ziekenhuis na misbruik. Sindsdien verdedigt Rebecca de vrouwen in het dorp met hand en tand. Momenteel wonen er zo’n 47 vrouwen en 200 kinderen in Umoja. De vrouwen halen hun inkomsten voornamelijk uit de verhuur van campingplekken, en de verkoop van juwelen en ambachtelijke producten. Umoja heeft ook een eigen basisschool waar ze de kinderen les geven over kindhuwelijken en genitale verminking. Tijdens de groepsreis naar Kenia-Samburu hoor je het straffe verhaal van deze sterke vrouwen.

Meer weten over het project? Lees het hier

Check deze groepsreis naar Kenia - Samburu, de Vergeten Route

 

Sirigu Women Organization of Pottery and Art in Ghana

Nog een mooi voorbeeld is SWOPA (Sirigu Women's Organization of Pottery and Art) in Ghana. In 1997 verenigden meer dan 150 vrouwen uit het dorp zich. Ze willen met dit project de traditionele cultuur van Sirigu behouden. Als financiële aanvulling en ter verbetering van hun sociale positie hebben de vrouwen zich toegelegd op de toeristische sector Zo is er een bezoekerscentrum met kunstgalerij, pension en restaurant gebouwd. Tijdens de groepsreis naar Ghana verblijven we er en nemen we deel aan de workshops mandenvlechten en pottenbakken.

Meer weten over het project? Lees het hier

Check deze groepsreis naar Ghana

 

Misschien is dit ook interessant voor jou?