Botswana is ongetwijfeld één van de beste landen om op safari te gaan. In de verschillende natuurparken spot je massa's wilde dieren. Je kan het ook makkelijk combineren met een bezoek aan de Victoria Falls. Ga je op groepsreis naar Botswana en andere landen in Zuid-Afrika? Of kies je voor een georganiseerde safari met je gezin of vrienden?
Groepsreizen
Individuele rondreizen
Botswana is dé bestemming voor een onvergetelijke safari. Geen massatoerisme hier, maar wel authentieke ervaringen in ongerepte natuurgebieden. Aanschouw de Victoriawatervallen en spot de vele olifanten in Chobe National Park. Kies je voor een rondreis met kamperen, of liever een georganiseerde vakantie met meer luxe? Onze reisspecialisten regelen het voor je.
Individuele reizen met huurwagen
Vluchten naar Botswana
Er zijn op dit moment geen promotarieven beschikbaar op deze pagina.
Partners
Over Botswana
De Okavangodelta in Botswana is ontstaan door de bedding van de rivier Okavango die zijn oorsprong in Angola vindt. In plaats van in zee uit te monden loopt de rivier dood in een wirwar van kreekjes in de Kalahari-woestijn. Het reusachtig moerasland is een uniek natuurgebied met een rijke flora en fauna.
Botswana is bekend om zijn grote diversiteit aan dieren. In vergelijking met de rest van Afrika is Botswana goed beschermd gebleven tegen stropers. De meeste camps en lodges zijn niet omheind, waardoor het wil bijna vlak voor je accommodatie te spotten valt. Botswana richt zich niet op massatoerisme, maar op een laag volume maar met een des te authentiekere belevenis.
Botswana is een parlementaire democratie. Sinds de onafhankelijkheid van de Britten in 1966 ligt de wetgevende macht bij het parlement, dat bestaat uit de Nationale Vergadering (57 gekozen leden), president, voorzitter, procureur-generaal en vier afgevaardigden van de president. De Democraat Mokgweetsi Masisi is momenteel aan het bewind.
In Botswana is het grootste deel van de inwoners (2,25 miljoen) Tswana wat 'Bosjesman' betekent. De benaming van het land verwijst naar de naam van de vroegere stam. Nu heet iedereen die in Botswana woont zo. Andere bekende stammen zijn de San, de Herero en de Kgalagadi. De Herero vrouwen vallen op door hun wijde rokken en grote hoeden naar Victoriaans model.
Voor de onafhankelijkheid in 1966, behoorde Botswana tot de armste 20 landen ter wereld. De ontdekking en ontwikkeling van de diamant begin jaren '70 zorgde voor een enorme economische groei. De meeste mensen zijn actief in de landbouw. De economische groei heeft geleid tot verbetering van de infrastructuur en ontwikkeling van de industriesector en sociale diensten. Maar de werkloosheid blijft in bepaalde regio's een probleem, onder meer door terugkerende mijnwerkers uit Zuid-Afrika. Ook de inflatie is nog niet onder controle. Niettegenstaande is Botswana is vergelijking met andere Afrikaanse landen zeer welvarend.
Bijna driekwart van de mensen in Botswana is christelijk. Veel van hen combineren het christendom echter met hun traditionele Afrikaanse tradities, zoals voorouderverering.
In Botswana moet je, voor je iets vraagt (bijvoorbeeld de weg), iemand steeds begroeten en vragen hoe het met hem gaat. Op zondagen ligt het leven in Botswana stil. Bijna iedereen gaat dan naar de kerk. Vooral op het platteland is het als vrouw aan te raden je dijen bedekt te houden. Dus geen te korte rokjes daar dragen.
In de zomer is er geen tijdsverschil. In onze winter is het in Botswana één uur later.
Voor Botswana neem je best een verloopstekker mee.
Botswana is een relatief veilig land. Wegen zijn bovendien doorgaans goed berijdbaar. Meer info vind je hier.