Overslaan en naar de inhoud gaan

Drie Afrikaanse landen doorkruisen met slechts openbaar vervoer, dat is een unieke ervaring! Gooi daar nog eens veel couleur locale in Zambia, een driedaagse safari per kajak, ontzagwekkende natuurpracht en beesten in Botswana, speciale rotsformaties in Zimbabwe... bij, en je weet dat je het beste van de regio te zien zal krijgen. Dit is de perfecte combinatie van safari, leerrijke ontmoetingen en Afrikaanse vibes. 

Afsluiten gebeurt waar we begonnen: met een drankje in de hand aan de Victoria Falls. Puur genieten, en dat voor alle leeftijden!

De hoogtepunten van deze reis

Chobe National Park olifanten Botswana

Beestenpracht spotten in Chobe National Park waar de grootste populatie olifanten in Afrika leeft

Groepsreis Zimbabwe, Zambia en Botswana Victoria Falls watervallen

De Victoria Falls ontdekken, al dan niet op een actieve wijze

Groepsreis Botswana Okavango Delta

Nijlpaarden spotten tijdens onze driedaagse kajaksafari op de Okavango Delta

Programma

Programma

Vertrekvergadering

Je reis begint eigenlijk al op de vertrekvergadering enkele weken voor vertrek. Kom hier zeker naartoe want je ontmoet er niet alleen je reisgenoten en reisbegeleider! Er worden ook belangrijke praktische afspraken gemaakt en het is het ideale moment om antwoord te krijgen op je vragen. Vanaf 2 maanden voor vertrek vind je bij elke vertrekdatum de datum van je vertrekvergadering en na boeking word je hiervan ook op de hoogte gehouden via mail.

1 Dag 1- dag 4
Adrenaline bij Victoria Falls (Zimbabwe) en ontdekking van Livingstone (Zambia)

Bij aankomst horen we het direct: we zijn hier in het land van de Victoria Falls, in de lokale mond ook als 'het donderende rook' gekend. We laten het niet aan ons hart komen, en gaan op ontdekkingstocht. AL wandelend zien we de watervallen van alle kanten: vanvoor, van de zijkant... Neem zeker een regenjas mee!

Verschillende optionele activiteiten zijn hier mogelijk, de één al actiever dan de ander, maar wel steeds in of rond het water van de machtige Zambezi. Dit is de rivier die de watervallen voeden en de scheiding is tussen Zambia en Zimbabwe.

We steken de rivier, en dus de grens, over en zetten onze exploratie verder in Zambia. Hier krijgen we, al dan niet met fietsen, zicht op het dagelijkse leven en worden meer dan eens verwelkomd door een groepje nieuwsgierige kinderen. Tijdens deze dagen zullen we al helemaal gewend zijn aan de lokale gastronomie, die we in onze lodge aan het zwembad ontdekken.

2 Dag 5 - dag 6
Chobe National Park: op safari langs en op de Chobe Rivier

We verlaten Zimbabwe en kiezen Kasane (Botswana) als uitvalsbasis om Chobe National Park te verkennen. Tijdens een ochtendsafari in 4x4’s en een tocht in een safariboot spotten we hopelijk de meeste dieren van the Big Five: buffels, olifanten, luipaarden en leeuwen.

Dit is een once in a lifetime ervaring want wie Chobe zegt, zegt: grote kuddes olifanten, elegante giraffes, krokodillen, nijlpaarden en grazende buffels. De perfecte achtergrond voor een mooie zonsondergang!

3 Dag 7
De ontzagwekkende zoutvlakten van Makgadikgadi (Botswana)

Volgende halte is de Elephant Sands Lodge waar we -de naam zegt het zelf- een prachtig zicht hebben op olifanten die komen drinken bij de waterpoel vlak voor de lodge.

Als het weer het toelaat gaan we een nachtje kamperen op de zoutvlakten van Makgadikgadi. Het eindeloze maanlandschap met zijn witte, droge bodem maakt dit een ideale fotogenieke locatie. We genieten van prachtige zonsondergangen, zonsopgangen en sterrenhemel.

Ook kunnen we in een echte bush camp wild spotten vlak voor onze tent. Hier gaan we slapen bij het geluid van toeterende olifanten en huilende jakhalzen. Zalig!

4 Dag 8 - dag 11
Kajaksafari op de Okavangodelta (Botswana)

In Maun verkennen we de uitlopers van de Okavangodelta. En hoe?! Drie dagen en twee nachten lang trekken we met de kajak de bush in. Onderweg spotten we vele vogels, nijlpaarden en hopelijk ook enkele olifanten. Overnachten doen we in tenten, op de oevers in de delta. Dit is een tocht langs het riet van de oevers, maar kan bij tegenwind wel wat meer moeite kosten. Wat een unieke belevenis!

Optioneel krijgen we vanuit een klein vliegtuigje een uitgebreid zicht op de machtige Okavangorivier en zien we hoe die uitwaaiert om uiteindelijk uit te monden in de Kalahariwoestijn. Het resultaat zijn idyllische lagunes en kleine eilandjes, waar we ook over kunnen wandelen om zebra's en andere dieren van dichtbij te spotten.

5 Dag 12 - dag 14
Op de eco-boerderij bij Lucy (Botswana), en Matobo National Park (Zimbabwe)

In het dorpje Sebina bezoeken we lokale eco-boerderij Kuminda Farm, uitgebaat door de immer charmante en interessante Lucy. Via haar maken we kennis met een unieke lokale traditie: de regendansers!

Erna gaan we verder naar Bulawayo. Na een snelle kennismaking met de stad, reizen we richting Matobo National Park dat behalve geschiedenis -zoals het graf van Cecile Rhodes en goed bewaarde rotstekeningen van de San- ook een mooi assortiment aan rotsformaties biedt en waar een grote populatie van witte en zwarte neushoorns met succes wordt gefokt. Een ontmoetingen met deze beesten kan dus zeker niet ontbreken!

6 Dag 15 - dag 18
Afsluiten aan de Victoria Falls (Zimbabwe)

Afsluiten doen we in schoonheid. De bus brengt ons van Bulawayo naar de Victoria Falls, een lange dagrit waar we even rustig kunnen bijslapen. We arriveren weer waar het allemaal begon: aan de machtigste watervallen van zuidelijk Afrika. Souvenirtjes shoppen of een laatste helikoptervlucht over de watervallen (optioneel) kunnen hier ook nog.

Met een laatste blik op de enorme wolk van de Victoria Falls stappen we in het vliegtuig richting Brussel. Wat een trip!

Data en prijzen

Vertrek: 06/09/2024
Terug: 23/09/2024
Basisprijs: €2.899
+ 1.675 USD budget
Wie gaat mee?
Leeftijd
18-252
26-353
36-451
46-553
56-652
Geslacht
mannen7
vrouwen4
Vertrekvergadering op: 11/08/2024
Benefit Vroegboekcadeau t.e.m. 31/01/2024
Vertrek: 02/09/2025
Terug: 19/09/2025
Prijs nog niet bekend (reis nog niet boekbaar)
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend

Bovenaan bij elke reis staat vermeld wat het minimumaantal deelnemers is om deze reis te laten plaatsvinden. Wordt het minimumaantal niet bereikt zo'n 6 weken tot maximum (dit is uitzonderlijk) 21 dagen voor vertrek, dan kan Joker beslissen om de reis te annuleren. Het goede nieuws is dan dat je 5% korting krijgt als je meteen inschrijft op een andere reis met vrije plaatsen. 

Inbegrepen in de basisprijs

 • Lijnvluchten Brussel - Victoria Falls en terug
 • Voorafbetaalde luchthaventaksen
 • Voorschotten t.w.v. $ 410 voor overnachtingen in hotels of lodges bij Victoria Falls, Kasane, Maun en eco-boerderij en 1 overnachting in tenten op de Makgadikgadi Pans.
 • Voorschot 3-daagse kajaksafari in de Okavango Delta, inclusief:
  • 2 overnachtingen in tenten, met kampeergerief
  • Lokale gids
  • Maaltijden
 • Organisatiekosten
 • De diensten van een Karavaan-reisbegeleider
 • KBC-reisbijstandsverzekering
 • Bijdrage Garantiefonds

Inbegrepen in het budget

 • Kostenraming voor activiteiten, logies, plaatselijk transport, visum Zimbabwe, luchthaventaksen ter plaatse, toegangsgelden en maaltijden.
 • Dranken en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen

Bijkomende info

Praktische infofiche: alles wat je moet weten over deze reis

Laatste wijziging op: 21 / 06 / 2024
Belangrijke documenten

Voor deze reis heb je een internationaal reispaspoort nodig, nog minstens 6 maanden geldig vanaf aankomst in Zimbabwe (de tweede maal dat we binnengaan in Zimbabwe) en min. 3 blanco's pagina's. Voor Zimbabwe is tevens een visum vereist hetgeen aan de grens verkregen wordt.

Als er tijdens de vlucht een tussenstop van meer dan 12u wordt gemaakt in een land met risico op gele koorts (bv. Ethiopië), dan bestaat de kans dat het vaccinatiebewijs tegen gele koorts wordt gevraagd aan de grens.

Meer info hierover vind je op diplomatie.belgium.be/nl/ 

Deze formaliteiten zijn van toepassing voor Belgische reizigers. Heb je een andere nationaliteit, check dan de voorwaarden bij de ambassade van het land waar je naartoe reist. 

Transport en vluchturen

Transport ter plaatse

Tijdens deze reis maken we voornamelijk gebruik van openbaar vervoer (meestal bus en minibusjes). Deze transportmiddelen zijn niet het meest comfortabel, zeker voor mensen met een slechte rug of knieën. De minibussen zijn vrij klein, met weinig beenruimte en weinig plek voor bagage. 

De ritten kunnen, afhankelijk van de staat van de weg, een hele dag duren.

Vluchturen  

Je vluchturen vind je hieronder van zodra ze beschikbaar zijn. Ze zijn indicatief. Het gebeurt immers dat luchtvaartmaatschappijen hun vluchturen in de loop van het jaar wijzigen.  

Het definitieve vluchtenschema vind je in het vertrekdocument dat je ten laatste 10 dagen voor vertrek via e-mail ontvangt. 

Vluchturen

Reis met vertrek op 06/09/2024

Vertrek
Aankomst
BRUSSELS - BRU AIRPORT 06/09/24 - 21:25
ADDIS ABABA - BOLE INT. 07/09/24 - 05:35
ADDIS ABABA - BOLE INT. 07/09/24 - 08:30
VICTORIA FALLS - INTERNATIONAL 07/09/24 - 12:10
VICTORIA FALLS - INTERNATIONAL 22/09/24 - 13:05
ADDIS ABABA - BOLE INT. 22/09/24 - 21:40
ADDIS ABABA - BOLE INT. 23/09/24 - 01:00
BRUSSELS - BRU AIRPORT 23/09/24 - 07:15
Bagagelijst

De volledige bagagelijst krijg je van je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering. Hier vind je alvast enkele belangrijke items voor je reis.

 • Rugzak (geen harde koffer)

 • Dagrugzak 

 • Thermische kledij (voor tijdens het kamperen)

Duurzame tips:  

 • Misschien kan je wel enkele spullen lenen van iemand. Of neem een kijkje bij een verhuurdienst zoals die van A.S. Adventure.  

 • Neem een hervulbare drinkbus en een duurzame toilettas mee. 

 • Neem herbruikbare zakken mee om bijvoorbeeld vuile of natte kleren in te doen. 

Maaltijden

We eten in lokale restaurants en aan onze verblijfplaats waar we de specialiteiten van het land kunnen proeven. Je kan op restaurant kiezen wat je eet. Soms maken we ook zelf ons avondeten, bv. bij een typische braai of BBQ en als lunch eten we soms onderweg ergens een snack of stoppen in een winkeltje.

Tijdens de overnachting op de Makgadikgadi Pans, de kajaksafari en het verblijf in Matopos National Park wordt er voor ons gekookt. 

Alternatieven voor vegetariërs zijn mogelijk, maar eentonig.

Logies

We logeren in eenvoudige guesthouses en lodges, bij voorkeur uitgebaat door lokale mensen. Zo leggen we vlotter contact met de lokale bevolking en leren we beter de eigenheid van het land kennen. In onze filosofie primeren eenvoud en authenticiteit.   

We slapen in 2, 3 of 4-persoonskamers. Soms moeten we een dubbel bed delen. Een regelmatig wisselende en gemengde kamerverdeling maken deel uit van onze avontuurlijke manier van reizen. 

Tijdens onze excursie op de Makgadikgadi zoutpannen en de kajaksafari slapen we in tenten (3 nachten). Dit is in het wild, en dus zijn er geen sanitaire voorzieningen.

Geldzaken

Prijs en budget ter plaatse

Voor elke groepsreis werken we met een vaste prijs die je betaalt op voorhand en een budget ter plaatse, dat je tijdens je reis uitgeeft.  Dit budget ter plaatse wordt beheerd door de reisbegeleider en is een raming van de kosten voor verblijf, vervoer, eten, activiteiten, visum voor Zimbabwe en fooien en gaat rechtstreeks naar de lokale bevolking.

Persoonlijke uitgaves zoals souvenirs, extra drankjes of optionele activiteiten, zijn niet meegerekend in de prijs of het budget.

Tijdens de vertrekvergadering kom je te weten hoeveel van dit budget je cash moet meenemen, in welke valuta, hoeveel je ter plaatse nog kunt afhalen en met welke kaart je best betaalt.

Het te voorziene budget vind je op je factuur en op de webpagina van je reis bij jouw afreisdatum. Dit kan in euro of in een andere munteenheid staan

Fooien

In veel landen is toerisme een belangrijke inkomstenbron en met de typische Joker-manier van reizen komt het bestede geld rechtstreeks bij de kleine, lokale ondernemers zoals restaurants, guesthouses en touroperators. Tevens moedigen we onze partners aan om hun werknemers een fair loon te betalen en vinden we het belangrijk om, als appreciatie voor de verleende diensten, een goede fooi te betalen aan gidsen, dragers en andere werknemers.

Het bedrag van de fooien is gebaseerd op ervaringen van voorgaande reizen. Bij de raming van het budget is met fooien rekening gehouden. Ze zitten dus bij het budget inbegrepen.

Gezondheid

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om te zorgen dat je in orde bent met alle verplichte vaccinaties en aanbevolen medicatie tijdens je reis. Raadpleeg hierover tijdig je arts of het Tropisch Instituut.

Op www.wanda.be vind je het meest recente gezondheidsadvies voor jouw bestemming.

Conditie

Deze reis is geschikt voor iedereen met een goede conditie.

Deze reis is niet erg actief, met als uitzondering de driedaagse kajaksafari. Deze reis is eerder voor genieters en dierenliefhebbers. De kajaksafari kan voor sommige mensen, zeker bij tegenwind, als iets zwaarder worden ervaren. 

Het is belangrijk om uitgerust te vertrekken en met een positieve ingesteldheid de reis te beleven, dit helpt om de cultuurverschillen, het lange en oncomfortabele transport en de vermoeidheid na geleverde inspanningen beter te verteren. 

Gerust op reis

Op groepsreis gaan is één groot avontuur. We gaan grenzen verleggen maar doen dit altijd op een veilige manier:

 1. We kiezen voor veilige reisroutes en reizen enkel naar regio’s met een positief reisadvies. Dit houden we nauw in de gaten dankzij onze lokale partners en https://diplomatie.belgium.be/nl/reisadviezen.
 2. Elke reiziger is verplicht een reisbijstandsverzekering te nemen. De reisbijstandsverzekering van KBC is inbegrepen bij de prijs van je reis (via KBC). Je bent dus ook verzekerd voor avontuurlijke activiteiten zoals raften, duiken en bungeejumpen.
De reisbegeleider

Onze groepsreizen worden begeleid door een Joker-reisbegeleider*. De Joker-reisbegeleiders zijn vrijwilligers. Ze bereiden de reis tot in de puntjes voor en zorgen ervoor dat alles ter plaatse vlot verloopt.

Ze hebben oog voor leuke plekjes maar zijn geen traditionele gidsen. Daarom schakelen ze regelmatig lokale gidsen in die je nog veel meer kunnen vertellen over de plaatsen die je bezoekt.

De Joker-reisbegeleiders volgen een tweejarige opleiding bij Karavaan vzw, gecertificeerd door Toerisme Vlaanderen. Je ontmoet je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering enkele weken voor de reis.

*Bij sommige programma’s (zoals o.a. de sneeuwreizen) werken we met lokale Engelstalige gidsen. Dit staat dan duidelijk vermeld op de reispagina.

Duurzamer op reis

Bij Joker reizen we duurzaam met respect voor mens, dier en natuur. We streven ernaar om onze ecologische voetafdruk op reis te minimaliseren. Zo reizen we in kleine groep, gebruiken we waar mogelijk het openbaar vervoer en ondersteunen we de lokale economie door te kiezen voor kleinschalige logementen en restaurants en langdurige samenwerkingen met lokale partners.

Tegelijk stimuleren we onze reizigers om mee te investeren in bosbehoud en bosherstel via Bos+. Want bossen halen CO2 uit de lucht, een gas verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde.

We ontvingen als eerste Belgische touroperator het Travelife duurzaamheidscertificaat, een internationale erkenning voor onze inspanningen om duurzaam te reizen en ondernemen.

Lees meer over ons duurzaamheidsverhaal op joker.be/duurzaam-reizen-met-joker

Reisperiode en klimaat

Deze reis gaat naar het zuidelijk halfrond, waardoor de seizoenen tegengesteld zijn aan die in België. Gemiddelde dagtemperaturen in deze periode variëren tussen 15 en 30°C, ‘s nachts kan het kwik dalen tot 2°C en soms zelf tot vriestemperaturen. 

Door natuurfenomenen en klimaatwijzingen kampt het zuiden van Afrika steeds vaker met -extreme- droogte. Verantwoord watergebruik, bv. het wassen van kleren beperken in droge gebieden, is dan ook van groot belang.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren
Groepsreis Zimbabwe - Botswana - Zambia bush camp olifant

Wat andere reizigers vinden

Mijn eerste Afrika-ervaring ... Het was een schitterend avontuur, elke dag mochten we een nieuw pareltje ontdekken. Ik heb mijn hart verloren in Afrika! Ik kom zeker nog eens terug!

Liesbeth De Gryse

Ik heb een ganse reis kunnen genieten van overweldigende natuur en dieren.

Rudi Minschart

Deze reis is uniek, zowel voor deelnemers die Afrika al kennen als voor een reiziger die er een eerste keer komt. Volgende hoogtepunten maken de reis compleet: de zoektocht naar de big 5, de Vic Falls, bushcamps, Afrikaanse nachttrein... Ik zal deze nooit vergeten!

Kris Verbouw

Veelgestelde vragen

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker?

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker? Dat vertellen we je hier. 

Wanneer weet ik of mijn reis zal doorgaan?
 • Je kan bij het vertrek zien of een reis al dan niet gegarandeerd is. Ten laatste 1 maand voor vertrek beslissen we of we de reis kunnen laten doorgaan. Indien het minimum aantal deelnemers niet behaald werd, zullen we de reis moeten annuleren.
 • Wanneer de reis gegarandeerd is, zullen we op regelmatige basis de uitvoerbaarheid en haalbaarheid van de reis bekijken. Indien blijkt dat de reis niet meer uitvoerbaar is (politieke onlusten, noodsituaties,…) zal de reis ten gepaste tijden geannuleerd worden.
Wat betaal je voor je reis?

Prijs + budget

Bij elke reis staat een prijs vermeld, aangevuld met het budget dat je ter plaatse zal besteden. De kostprijs van je reis bereken je door het budget op te tellen bij de prijs.

Prijs

De prijs is de som die je rechtstreeks betaalt aan Joker bij inschrijving. Elk reisprogramma vermeldt duidelijk wat bij de prijs inbegrepen is. Het gaat dan bv. om de kost van de vliegtickets, organisatiekosten, reisbijstandsverzekering enz.

Je betaalt een voorschot van 40% (minstens €300 per persoon) bij inschrijving. Het saldo volgt 8 weken voor je vertrek.

Budget

Het budget is een raming voor activiteiten, logies, toegangsgeld, plaatselijk transport en maaltijden. Je betaalt dit ter plaatse. Daardoor betaal je enkel voor de activiteiten die je effectief doet, niets meer, niets minder. Tegelijkertijd komen deze uitgaven rechtstreeks bij de lokale bevolking terecht. Zonder tussenpersonen of commissie van Joker dus. Een win-win!

Om koerswisselingen op te vangen, staat het budget soms vermeld in de lokale munt.

Wat is niet inbegrepen?

Dranken, souvenirs en optionele activiteiten zijn niet bij het budget inbegrepen. De eventuele optionele activiteiten (vb. bungeesprong, diepzeeduiken, canyoning …) staan in het reisvoorstel op de website opgesomd, met een richtprijs die gebaseerd is op de prijzen van het vorige reisseizoen. Zo kan je zelf inschatten welk bedrag je best bovenop je budget meeneemt. Ook op de vertrekvergadering krijg je hierover de nodige informatie.

Bij boeking van je reis kan je beslissen een optionele bagage- en annulatieverzekering van KBC af te sluiten. Voor vertrek krijg je, per e-mail, de vraag om mee te investeren in schonere lucht via een bijdrage aan een project voor bosbehoud en bosherstel van Bos+ (Amazonewoud in Ecuador).

Hoe actief zijn Joker-groepsreizen?

Onze reizen zijn in het algemeen erg actief. Om aan te tonen hoe zwaar je reis is, zie je per dagdeel een aantal stappertjes staan (1= niet zwaar, 4 = het zwaarst). 

Ben je op zoek naar zoveel fysieke inspanning en natuur, kies dan voor de formule “Expeditie”. 

Hoe weet Joker of een bestemming of route veilig is?
 • We volgen het reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken op de voet. Toestemming om te reizen? Dan volgen we de lokale richtlijnen over wat kan en niet kan. Dankzij onze vele contacten ter plaatse zijn we steeds goed op de hoogte van onze mogelijkheden. Zo kunnen we een gefundeerde beslissing nemen: de route behouden, een alternatieve route vastleggen of de reis annuleren. Is een lange quarantaine verplicht ter plaatse, dan annuleren we de reis.
 • Bij twijfel staan de lokale contacten klaar met advies, die plaatselijke instructies als geen ander kennen. Ook onze Bestemmingsverantwoordelijken kunnen bijspringen: zij zijn het sowieso gewend om de actualiteit van “hun” bestemming te volgen.
 • Met ons jarenlang duurzaam uitgebouwde, betrouwbare netwerk en onze logistieke ervaring staan we ook in deze tijden sterk om de juiste beslissingen te nemen.
Ik schreef me in op een groepsreis: kan ik mijn bestemming wijzigen of mijn vertrek uitstellen?

Ja, dat kan. Er zijn 2 voorwaarden:

 1. Voor alle boekingen: wil je tot 8 weken voor vertrek je groepsreis wijzigen, dan rekenen we €100 administratiekosten aan en de niet-recupereerbare voorschotten die Joker mogelijks al betaalde.
 2. Je betaalt steeds de prijs van de nieuwe reis. Is deze goedkoper, dan krijg je van ons het verschil terug. Is deze duurder, dan leg je bij.

In uitzonderlijke gevallen behoudt Joker het recht om de wijziging niet te aanvaarden.

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 
Wat als je reis geannuleerd wordt?

Soms zijn we genoodzaakt je reis te annuleren, doordat het minimum aantal deelnemers niet bereikt werd of we om veiligheidsredenen niet naar de bestemming kunnen reizen. Dan word je hiervan verwittigd, stellen we natuurlijk alternatieven voor (die je aan 5% korting kan boeken) en krijg je de door jou betaalde reissom volledig terugbetaald.

Wat is de gemiddelde leeftijd bij Joker Avontuur?

Vanaf 4 inschrijvingen tonen we hoeveel mannen en vrouwen er meegaan en welke leeftijdscategorieën vertegenwoordigd zijn in de groep.

Nog geen gegevens voor jouw reis? Dit zijn de gemiddelde cijfers van vorig jaar. 

 • Gemiddelde leeftijd: 35 jaar
 • Man 47% / Vrouw 53%
 • Single 92%  / Koppel 8%

 

Wat moet ik betalen bij boeking?

Meteen na je boeking, ontvang je een link om het voorschot online te betalen. Het voorschot bedraagt 40% van de basisprijs, met een minimum van €300, aangevuld met de opties van de verzekering die je eventueel koos. Vertrek je binnen de 56 dagen, dan betaal je geen voorschot meer maar meteen de volledige reissom. Het budget betaal je ter plaatse, op de bestemming.

Zijn er kortingen voor trouwe reizigers?

Trouwe Joker-reizigers belonen we graag! Je krijgt een korting van 5% op elke 5de reis die je sinds 2000 met Joker maakte. Reisde je sinds 2000 meer dan 5 keer met Joker? Dan krijg je één keer de korting en vanaf deze reis staat je teller terug op nul en geldt weer de korting voor elke 5de reis. Korting enkel geldig voor boekingen van groepsreizen van Joker Avontuur, Joker Go-26, Joker 24 tot 30 en Comfort Editions. Geannuleerde reizen tellen niet mee en de korting is niet cumuleerbaar.

Zijn er verborgen kosten?

Voor de meeste Joker-reizen is een geldige internationale reispas vereist, al dan niet vergezeld van een visum. Soms moet je dit visum voor vertrek aanvragen en betaal je deze kosten bovenop de prijs vermeld in de brochure. Als het visum ter plaatse verkregen wordt, is de kostprijs opgenomen in het budget. Deze info kan je terugvinden bij elke reis op de website, bij "Goed om weten".