Ghana
Je onderdompelen in het Afrikaanse tempo en de lokale cultuur, daar gaat het om tijdens deze reis! Op stap gaan met Ghanezen, logeren bij en steunen van lokale projecten,... Hier leren we het land kennen van binnenuit.
Dat Ghana veel meer te bieden heeft, ontdekken we onderweg: olifanten spotten in het grootste nationale park van Ghana, een korte wandeltocht door het groen, het uitgestrekte Voltameer, schattige aapjes en snuisteren door markten.
Wat een land, wat een mensen, wat een reis!
De hoogtepunten van deze reis
Wild spotten in Mole National Park, het grootste natuurpark van Ghana
Op bezoek bij verschillende sociale projecten en de Ghanese bevolking leren kennen
De diverse Ghanese natuur en landschappen ontdekken
Deze reis is iets voor jou als je...
-
uitgebreid wilt kennismaken met de traditionele waarden van de Ewebevolking en de volkeren van andere regio’s.
-
via alledaagse activiteiten en gesprekken wilt doordringen in deze lokale samenleving.
-
graag natuur combineert met cultuur.
-
niet bang bent om ook back to basics te gaan en op het Afrikaanse tempo te leven.
Programma
Programma
Je reis begint eigenlijk al op de vertrekvergadering enkele weken voor vertrek. Kom hier zeker naartoe want je ontmoet er niet alleen je reisgenoten en reisbegeleider! Er worden ook belangrijke praktische afspraken gemaakt en het is het ideale moment om antwoord te krijgen op je vragen. Vanaf 2 maanden voor vertrek vind je bij elke vertrekdatum de datum van je vertrekvergadering en na boeking word je hiervan ook op de hoogte gehouden via mail.
Na aankomst in Accra, maken we direct kennis met de warme hartelijkheid van de Ghanese bevolking. Mensen begroeten ons spontaan op straat. Een goed begin voor een heerlijke reis!
We leren de stad kennen tijdens een rondleiding in de wijk, Jamestown. In deze wijk in het oude Accra vestigden de koloniale Britten zich. Vandaag kunnen we van die pracht en praal nog restanten zien, en wie weet, worden we verleid om de Azonto te dansen, de populaire Ghanese dans diens wieg in deze wijk staat. Als er genoeg tijd is, kunnen we ook steeds een kijkje nemen hoe een kerkmis in Ghana beleefd wordt!
Onze kennismaking met de vriendelijke Ghanezen gaat verder bij de gastvrije Ewe’s in de groene Voltaregio. We zijn er te gast bij de bezielers van Emo Foundation NGO. Hier nemen een aantal Ghanezen ons mee op sleeptouw.
In Kpando leren we over de Ewe cultuur en enkele basiswoordjes Ewe, wat voor boeiende interactie zorgt! We ontdekken het stadje en wandelen langs de koloniale gebouwen, de moskee, de ‘woodcarver’ en ‘kente weaver’. We leren meer over plaatselijk gerechten -zoals fufu-, proeven er van de lokale keuken en genieten van een verfrissing in één van de ‘drinking spots’.
We doen ook enkele daguitstappen. Zo gaan we met enkele lokale vissers het Voltameer op. Wie weet kunnen ze ons nog tonen hoe zij vissen?! W zoeken de rust op op één van de eilandjes in dit meer. We rusten uit in de schaduw van een grote boom en genieten van een verfrissende duik. Heerlijk!
Een volgende daguitstap brengt naar een lokale school. Hier krijgen we een korte rondleiding alvorens we mogen meehelpen tijdens de les 'Sport en Spel'. Erna lonken de geuren en kleuren van de lokale markt. We gaan er op zoek naar de perfecte stof zodat een kleermaker ons een uniek kledingstuk kan aanmeten! Wie erna nog zin heeft, kan nog enkele vrouwelijke pottenbaksters of een lokaal pelgrimsoord bezoeken.
Bij onze laatste daguitstap komen we oog in oog te staan met de monameerkat, de uiterst schattige aapjes die we terugvinden in het bos van Tafi Atome. Aangezien we hier in berggebied zitten, laten we ons verleiden tot een (berg)tocht waar we beloond worden met prachtige vergezichten en watervallen.
We zetten onze weg richting Mole National Park verder. We laten ons leiden door het Afrikaanse ritme -en de lokale wegen. Afhankelijk van hoeveel we vorderen, kiezen we een stopplaats waar we een fijne dag kunnen doorbrengen. Zo creëren we genoeg ademruimte tijdens deze lange tocht.
Stoppen we aan het Bosomtwee meer, in Tamale, of misschien in Kumasi, de hoofdstad van het koninkrijk van de Ashanti? Wie zal het zeggen? Niets moet, en alles mag!
Welkom in het grootste nationale park van Ghana: Mole National Park! Dit is de enige plek in Ghana waar we olifanten wild kunnen zien rondlopen. Ook verschillende vogels, bavianen en verschillende soorten antilopen verrassen er ons. Dit is genieten van de Afrikaanse savannelandschappen!
Op onze weg terug kunnen we kiezen waren we stoppen. Hebben we zin in een verfrissende stop? Dan is de Kintampo waterval zeker een mogelijkheid! Ook bezoeken we het ‘Mekka van West-Afrika’, namelijk de oudste moskee van Ghana die in Larabanga ligt.
We zetten onze reis verder en rijden door naar Nkoranza. Hier bezoeken we ‘Hand in Hand’, een leefgemeenschap voor kinderen en jongvolwassenen met een beperking. We krijgen er een rondleiding in het centrum. Als we nog energie over hebben, vergezellen we de bewoners bij hun ochtendwandeling of nemen we een kijkje bij de verschillende therapieën die hier worden aangeboden.
We rijden naar het zuiden waar we in de omgeving van het Kakum National Park een wandeling in het oerwoud maken. De vlinderpracht in combinatie met het groen is prachtig!
Om het nog actiever te maken leven we ons ook uit tijdens een canopy walk, waarbij we letterlijk doorheen de boomkruinen wandelen!
Onze laatste stop is Elmina. Dit stadje ligt aan de zee, waar we een rustig plekje op het strand kunnen zoeken om even uit te blazen.
Hier bezoeken we ook het befaamde fort Sint-George, een must-do en erkend als Werelderfgoed. Het fort staat bekend voor diens lucratieve handel in ivoor en goud. Onder de Hollanders werd het echter voornamelijk gebruikt voor slavenhandel, en een grote slavenmarkt bevond zich in dit kasteel. Een zwarte pagina in onze geschiedenis waarover we alles te horen krijgen tijdens ons bezoek.
Vanuit Accra, waar het allemaal begon, nemen we het vliegtuig terug richting Brussel. We verlaten het Afrikaanse continent en nemen afscheid van de vele vrienden die we hebben gemaakt. Medaase, Ghana!
Data en prijzen
Bovenaan bij elke reis staat vermeld wat het minimumaantal deelnemers is om deze reis te laten plaatsvinden. Wordt het minimumaantal niet bereikt zo'n 6 weken tot maximum (dit is uitzonderlijk) 21 dagen voor vertrek, dan kan Joker beslissen om de reis te annuleren. Het goede nieuws is dan dat je 5% korting krijgt als je meteen inschrijft op een andere reis met vrije plaatsen.
Inbegrepen in de basisprijs
- Lijnvluchten Brussel-Accra en terug
- Voorafbetaalde luchthaventaksen
- Organisatiekosten
- De diensten van een Karavaan-reisbegeleider
- KBC-reisbijstandsverzekering
- Bijdrage Garantiefonds
Inbegrepen in het budget
- Kostenraming voor activiteiten, logies, plaatselijk transport, toegangsgelden en maaltijden, luchthaventaksen ter plaatse.
- Dranken, visum en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen.
Praktische infofiche: alles wat je moet weten over deze reis
Voor Ghana heb je internationaal reispaspoort nodig, nog minstens 6 maanden geldig, alsook een visum.
Het visum moet je indienen en ophalen bij de ambassade van Ghana. Vul echter eerst je aanvraagformulier in dat je terugvindt op ecimsglobal.com/mission.aspx. Vertrekvergaderingen worden zo ingepland dat je zeker nog tijd hebt om het visum aan te vragen. Wel is het best dat je tegen de vertrekvergadering al een bewijs van vaccinatie tegen gele koorts hebt, hetgeen verplicht is voor deze reis. Zeker in juni, juli en augustus moet je soms lang wachten op een afspraak.
Heb je zelf geen tijd om fysiek jouw visum(aanvraag) in te dienen en/of op te halen bij de ambassade van Ghana in Brussel? Dan kan iemand anders dit ook voor jou doen. Bij het invullen van het aanvraagformulier kan je een document afprinten dat je ondertekend dient mee te geven samen met alle andere documenten.
Meer info hierover vind je op diplomatie.belgium.be/nl/
Deze formaliteiten zijn van toepassing voor Belgische reizigers. Heb je een andere nationaliteit, check dan de voorwaarden bij de ambassade van het land waar je naartoe reist.
Wees je ervan bewust dat je identiteitsdocument onbeschadigd moet zijn. Bij beschadiging kan je geweigerd worden aan de check-in op de luchthaven.
Transport ter plaatse
Tijdens deze reis maken we gebruik van gecharterd vervoer met onze eigen chauffeur. De meeste ritten duren 3u tot 6u. Eén dag zitten we, afhankelijk van de staat van de weg, een hele dag in de auto (9u-11u). Mogelijks nemen we ook één keer een ferry.
Vluchturen
Je vluchturen vind je hieronder van zodra ze beschikbaar zijn. Ze zijn indicatief. Het gebeurt immers dat luchtvaartmaatschappijen hun vluchturen in de loop van het jaar wijzigen.
Het definitieve vluchtenschema vind je in het vertrekdocument dat je ten laatste 10 dagen voor vertrek via e-mail ontvangt.
We proberen steeds vanuit een Belgische luchthaven te vertrekken. Indien we door omstandigheden toch vanuit een andere luchthaven vertrekken, voorzien wij steeds het transport vanuit België.
VluchturenReis met vertrek op 10/09/2025
Reis met vertrek op 21/11/2024
Reis met vertrek op 18/07/2025
De volledige bagagelijst krijg je van je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering. Hier vind je alvast enkele belangrijke items voor je reis.
-
Grote rugzak of reistas (geen harde reiskoffers)
-
Dagrugzak
-
Lakenzak
Hou er rekening mee dat je in het noorden van Ghana in een Moslimregio bent. In de nabijheid van de autochtone bevolking wordt een aangepaste kleding vereist, uit respect voor de lokale cultuur en leefgewoonten. Concreet betekent dit: voor mannen een lange broek en T-shirt mét mouwen en voor vrouwen een lange broek of rok en t-shirt mét mouwen (schouders moeten bedekt zijn!). Het contact met de plaatselijke bewoners zal veel vlotter tot stand komen.
Duurzame tips:
-
Misschien kan je wel enkele spullen lenen van iemand. Of neem een kijkje bij een verhuurdienst zoals die van A.S. Adventure.
-
Neem een hervulbare drinkbus en een duurzame toilettas mee.
-
Neem herbruikbare zakken mee om bijvoorbeeld vuile of natte kleren in te doen.
We eten in lokale restaurants en aan onze verblijfplaats waar we de specialiteiten van het land kunnen proeven. Soms zijn dit vaste menu's, maar soms kan je op restaurant ook kiezen wat je eet. Het is als vegetariër mogelijk een alternatief te krijgen.
In Ghana bestaat er niet echt een lunchcultuur. De lunch is dus bijna altijd summier en eentonig (fruit, geroosterde maïs, koekjes,...). In Kpando zorgen we deels voor ons eigen ontbijt.
We logeren in eenvoudige, gezellige guesthouses en hostels, bij voorkeur uitgebaat door lokale mensen. Zo leggen we vlotter contact met de lokale bevolking en leren we beter de eigenheid van het land kennen. In onze filosofie primeren eenvoud en authenticiteit.
We slapen in 2-, 4-, of meerpersoonskamers. Er zijn soms enkel dubbele bedden die we moeten delen. Een regelmatig wisselende en gemengde kamerverdeling maken deel uit van onze avontuurlijke manier van reizen. In Kakum National Park verblijven we mogelijks in een boomhut in het park (o.b.v. beschikbaarheid). Dit bestaat uit één grote ruimte met matrassen en heeft basic sanitair.
Handdoeken zijn niet altijd aanwezig en het sanitair is soms gedeeld. Verwacht geen Europese standaarden en hou ook rekening met de soms iets koudere douche en het haperende elektriciteitsnet.
Prijs en budget ter plaatse
Voor elke groepsreis werken we met een vaste prijs die je betaalt op voorhand en een budget ter plaatse, dat je tijdens je reis uitgeeft. Dit budget ter plaatse wordt beheerd door de reisbegeleider en is een raming van de kosten voor verblijf, vervoer, eten, activiteiten en fooien en gaat rechtstreeks naar de lokale bevolking.
Persoonlijke uitgaves zoals souvenirs, het visum, extra drankjes of optionele activiteiten, zijn niet meegerekend in de prijs of het budget.
Tijdens de vertrekvergadering kom je te weten hoeveel van dit budget je cash moet meenemen, in welke valuta, hoeveel je ter plaatse nog kunt afhalen en met welke kaart je best betaalt.
Het te voorziene budget vind je op je factuur en op de webpagina van je reis bij jouw afreisdatum. Dit kan in euro of in een andere munteenheid staan.
Fooien
In veel landen is toerisme een belangrijke inkomstenbron en met de typische Joker-manier van reizen komt het bestede geld rechtstreeks bij de kleine, lokale ondernemers zoals restaurants, guesthouses en touroperators. Tevens moedigen we onze partners aan om hun werknemers een fair loon te betalen en vinden we het belangrijk om, als appreciatie voor de verleende diensten, een goede fooi te betalen aan gidsen, dragers en andere werknemers.
Het bedrag van de fooien is gebaseerd op ervaringen van voorgaande reizen. Bij de raming van het budget is met fooien rekening gehouden. Ze zitten dus bij het budget inbegrepen.
Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om te zorgen dat je in orde bent met alle verplichte vaccinaties en aanbevolen medicatie tijdens je reis. Raadpleeg hierover tijdig je arts of het Tropisch Instituut.
Op www.wanda.be vind je het meest recente gezondheidsadvies voor jouw bestemming.
Weet dat je sommige vaccins ruim op voorhand in orde moet brengen. Informeer je dus goed bij het boeken van jouw reis welke vaccins verplicht zijn of aangeraden worden om hier tijdig mee in orde te zijn.
Deze reis is geschikt voor iedereen met een goede conditie.
Het is belangrijk om uitgerust te vertrekken en met een positieve ingesteldheid de reis te beleven, dit helpt om de cultuurverschillen, het transport en de vermoeidheid na geleverde inspanningen beter te verteren.
Op groepsreis gaan is één groot avontuur. We gaan grenzen verleggen maar doen dit altijd op een veilige manier:
- We kiezen voor veilige reisroutes en reizen enkel naar regio’s met een positief reisadvies. Dit houden we nauw in de gaten dankzij onze lokale partners en https://diplomatie.belgium.be/nl/reisadviezen.
- Elke reiziger is verplicht een reisbijstandsverzekering te nemen. De reisbijstandsverzekering van KBC is inbegrepen bij de prijs van je reis (via KBC). Je bent dus ook verzekerd voor avontuurlijke activiteiten zoals raften, duiken en bungeejumpen.
Het meest noordelijke punt van deze reis is Mole National Park, wat niet te dicht bij de grens met Burkina Faso komt. Verder komen we ook niet te dicht bij de grenzen met Ivoorkust.
Ze hebben oog voor leuke plekjes maar zijn geen traditionele gidsen. Daarom schakelen ze regelmatig lokale gidsen in die je nog veel meer kunnen vertellen over de plaatsen die je bezoekt.
De Joker-reisbegeleiders volgen een tweejarige opleiding bij Karavaan vzw, gecertificeerd door Toerisme Vlaanderen. Je ontmoet je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering enkele weken voor de reis.
*Bij sommige programma’s (zoals o.a. de sneeuwreizen) werken we met lokale Engelstalige gidsen. Dit staat dan duidelijk vermeld op de reispagina.
Tegelijk stimuleren we onze reizigers om mee te investeren in bosbehoud en bosherstel via Bos+. Want bossen halen CO2 uit de lucht, een gas verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde.
We ontvingen als eerste Belgische touroperator het Travelife duurzaamheidscertificaat, een internationale erkenning voor onze inspanningen om duurzaam te reizen en ondernemen.
Lees meer over reizen met impact op joker.be/reizen-met-impact.
Ghana heeft een tropisch klimaat waarbij de gemiddelde temperatuur tijdens het jaar amper schommelt (23-34°C). In het zuiden van het land zijn er twee regenseizoenen, nl. van mei tot juli en van september tot oktober. In het noorden is er slechts één regenseizoen van juli tot september. Bereid je voor op warm drukkend weer.
Over deze reisformule
Reizen met Joker, dat is
-
méér beleven, durven en doen
-
op een duurzame manier
-
met een reisexpert die je reis ter harte neemt
-
om via onze contacten thuis te komen in de wereld
-
en als een betere versie van jezelf terug te keren
Wat andere reizigers vinden
"Het is echt een reis met een hart voor de mensen en helemaal niet toeristisch. Het contact met de lokale bevolking en het gevoel dat je deel uitmaakt van wat er daar gebeurt door mee te helpen in de organisaties is super!"
Een hele mooie reis met een leuke groep in een divers land waar ik vooraf weinig van af wist. Het was een perfecte combinatie van natuur en cultuur met bezoeken en verblijven op enkele prachtige plaatsen en veel kansen om de lokale bevolking een beetje te leren kennen en een inkijk te krijgen in een andere manier van leven.
De reis heeft mijn verwachtingen ver overtroffen! Er was een geweldige groepssfeer, elke dag waren er leuke activiteiten en alles is vlot verlopen. Ook de onverwachte gebeurtenissen werden goed opgelost tijdens de reis. De dagen in Kpando waren voor mij de leukste dagen door de toffe activiteiten en goede gidsen daar. Bovendien hadden we een topchauffeur die ons overal veilig naartoe heeft gebracht.
Veelgestelde vragen
Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker?
Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker? Dat vertellen we je hier.
Wanneer weet ik of mijn reis zal doorgaan?
- Je kan bij het vertrek zien of een reis al dan niet gegarandeerd is. Ten laatste 1 maand voor vertrek beslissen we of we de reis kunnen laten doorgaan. Indien het minimum aantal deelnemers niet behaald werd, zullen we de reis moeten annuleren.
- Wanneer de reis gegarandeerd is, zullen we op regelmatige basis de uitvoerbaarheid en haalbaarheid van de reis bekijken. Indien blijkt dat de reis niet meer uitvoerbaar is (politieke onlusten, noodsituaties,…) zal de reis ten gepaste tijden geannuleerd worden.
Wat betaal je voor je reis?
Prijs + budget
Bij elke reis staat een prijs vermeld, aangevuld met het budget dat je ter plaatse zal besteden. De kostprijs van je reis bereken je door het budget op te tellen bij de prijs.
Prijs
De prijs is de som die je rechtstreeks betaalt aan Joker bij inschrijving. Elk reisprogramma vermeldt duidelijk wat bij de prijs inbegrepen is. Het gaat dan bv. om de kost van de vliegtickets, organisatiekosten, reisbijstandsverzekering enz.
Je betaalt een voorschot van 40% (minstens €300 per persoon) bij inschrijving. Het saldo volgt 8 weken voor je vertrek.
Budget
Het budget is een raming voor activiteiten, logies, toegangsgeld, plaatselijk transport en maaltijden. Je betaalt dit ter plaatse. Daardoor betaal je enkel voor de activiteiten die je effectief doet, niets meer, niets minder. Tegelijkertijd komen deze uitgaven rechtstreeks bij de lokale bevolking terecht. Zonder tussenpersonen of commissie van Joker dus. Een win-win!
Om koerswisselingen op te vangen, staat het budget soms vermeld in de lokale munt.
Wat is niet inbegrepen?
Dranken, souvenirs en optionele activiteiten zijn niet bij het budget inbegrepen. De eventuele optionele activiteiten (vb. bungeesprong, diepzeeduiken, canyoning …) staan in het reisvoorstel op de website opgesomd, met een richtprijs die gebaseerd is op de prijzen van het vorige reisseizoen. Zo kan je zelf inschatten welk bedrag je best bovenop je budget meeneemt. Ook op de vertrekvergadering krijg je hierover de nodige informatie.
Bij boeking van je reis kan je beslissen een optionele bagage- en annulatieverzekering van KBC af te sluiten. Voor vertrek krijg je, per e-mail, de vraag om mee te investeren in schonere lucht via een bijdrage aan een project voor bosbehoud en bosherstel van Bos+ (Amazonewoud in Ecuador).
Hoe actief zijn Joker-groepsreizen?
Onze reizen zijn in het algemeen erg actief. Om aan te tonen hoe zwaar je reis is, zie je per dagdeel een aantal stappertjes staan (1= niet zwaar, 4 = het zwaarst).
Ben je op zoek naar zoveel fysieke inspanning en natuur, kies dan voor de formule “Expeditie”.
Hoe weet Joker of een bestemming of route veilig is?
- We volgen het reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken op de voet. Toestemming om te reizen? Dan volgen we de lokale richtlijnen over wat kan en niet kan. Dankzij onze vele contacten ter plaatse zijn we steeds goed op de hoogte van onze mogelijkheden. Zo kunnen we een gefundeerde beslissing nemen: de route behouden, een alternatieve route vastleggen of de reis annuleren. Is een lange quarantaine verplicht ter plaatse, dan annuleren we de reis.
- Bij twijfel staan de lokale contacten klaar met advies, die plaatselijke instructies als geen ander kennen. Ook onze Bestemmingsverantwoordelijken kunnen bijspringen: zij zijn het sowieso gewend om de actualiteit van “hun” bestemming te volgen.
- Met ons jarenlang duurzaam uitgebouwde, betrouwbare netwerk en onze logistieke ervaring staan we ook in deze tijden sterk om de juiste beslissingen te nemen.
Ik schreef me in op een groepsreis: kan ik mijn bestemming wijzigen of mijn vertrek uitstellen?
Ja, dat kan. Er zijn 2 voorwaarden:
- Voor alle boekingen: wil je tot 8 weken voor vertrek je groepsreis wijzigen, dan rekenen we €100 administratiekosten aan en de niet-recupereerbare voorschotten die Joker mogelijks al betaalde.
- Je betaalt steeds de prijs van de nieuwe reis. Is deze goedkoper, dan krijg je van ons het verschil terug. Is deze duurder, dan leg je bij.
In uitzonderlijke gevallen behoudt Joker het recht om de wijziging niet te aanvaarden.
Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
- Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
- Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
- We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
- Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen.
Wat als je reis geannuleerd wordt?
Soms zijn we genoodzaakt je reis te annuleren, doordat het minimum aantal deelnemers niet bereikt werd of we om veiligheidsredenen niet naar de bestemming kunnen reizen. Dan word je hiervan verwittigd, stellen we natuurlijk alternatieven voor (die je aan 5% korting kan boeken) en krijg je de door jou betaalde reissom volledig terugbetaald.
Wat is de gemiddelde leeftijd bij Joker Avontuur?
Vanaf 4 inschrijvingen tonen we hoeveel mannen en vrouwen er meegaan en welke leeftijdscategorieën vertegenwoordigd zijn in de groep.
Nog geen gegevens voor jouw reis? Dit zijn de gemiddelde cijfers van vorig jaar.
- Gemiddelde leeftijd: 35 jaar
- Man 47% / Vrouw 53%
- Single 92% / Koppel 8%
Wat moet ik betalen bij boeking?
Meteen na je boeking, ontvang je een link om het voorschot online te betalen. Het voorschot bedraagt 40% van de basisprijs, met een minimum van €300, aangevuld met de opties van de verzekering die je eventueel koos. Vertrek je binnen de 56 dagen, dan betaal je geen voorschot meer maar meteen de volledige reissom. Het budget betaal je ter plaatse, op de bestemming.
Zijn er kortingen voor trouwe reizigers?
Trouwe Joker-reizigers belonen we graag! Je krijgt een korting van 5% op elke 5de reis die je sinds 2000 met Joker maakte. Reisde je sinds 2000 meer dan 5 keer met Joker? Dan krijg je één keer de korting en vanaf deze reis staat je teller terug op nul en geldt weer de korting voor elke 5de reis. Korting enkel geldig voor boekingen van groepsreizen van Joker Avontuur, Joker Go-26, Joker 24 tot 30 en Comfort Editions. Geannuleerde reizen tellen niet mee en de korting is niet cumuleerbaar.
Zijn er verborgen kosten?
Voor de meeste Joker-reizen is een geldige internationale reispas vereist, al dan niet vergezeld van een visum. Soms moet je dit visum voor vertrek aanvragen en betaal je deze kosten bovenop de prijs vermeld in de brochure. Als het visum ter plaatse verkregen wordt, is de kostprijs opgenomen in het budget. Deze info kan je terugvinden bij elke reis op de website, bij "Goed om weten".