Overslaan en naar de inhoud gaan

Je hoeft niet per se naar Amerika te gaan om te wandelen langs indrukwekkende canyons, een nagelbijtende baseball wedstrijd bij te wonen of te genieten van een goede hamburger of steak. Andere landen hebben soms ook "typisch Amerikaanse" ervaringen te bieden die meer dan de moeite waard zijn!

1. Indrukwekkende natuur in Peru

In Amerika vind je prachtige nationale parken met indrukwekkende canyons zoals de Grand Canyon, Monument Valley, Yosemite en Bryce Canyon. 

Maar ook zuidelijker kan je heel wat natuurpracht vinden. Natuurliefhebbers halen zeker hun hart op tijdens het spotten van Condors aan de Colca Canyon in Peru. De Colca Canyon is één van de diepste ravijnen ter wereld (ruim twee keer zo diep als de Grand Canyon) en dit zorgt voor een verbluffend uitzicht over groene terrassen, pittoreske indianendorpjes en besneeuwde bergtoppen. Meer indrukwekkende landschappen in Peru zie je tijdens de Inca Trail of de Salkantaytrekking.

2. Op roadtrip in Namibië

Amerika en roadtrips (denk aan Route 66) zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Met de huurwagen, camper of campervan reis je van stad naar stad of door desolate dorpen. Je rijdt langs prachtige bergen en diepe canyons in nationale parken of op stoffige wegen in de woestijn. Wil je eens iets origineler dan een klassieke roadtrip door Amerika? Ga dan op roadtrip door Namibië dwars door de uitgestrekte landschappen, beschermde natuurreservaten, parken vol wildlife en de woestijn. De Namibwoestijn is zoveel meer dan alleen maar zand. Je rijdt langs bergen, zandvlakten en de hoogste okerkleurige landduinen ter wereld. Je voelt je als Laurence of ‘Namibia’ wanneer je met de wagen doorheen de woestijn en de prachtige Gaub en Kuiseb passen richting de Atlantische Oceaan rijdt. Een avontuurlijke roadtrip om nooit te vergeten! 

3. Baseball in Japan

Baseball is één van de populairste sporten in Amerika. Een baseball wedstrijd bijwonen tijdens je citytrip in New York is dan ook een must do. Zelfs al hou je niet van sport, de sfeer in het stadion maakt het meer dan de moeite waard.

Maar baseball is ook big in Japan. Ruim de helft van alle Japanners volgt de wedstrijden op tv en de stadiums zijn altijd goed gevuld. In Tokyo een wedstrijd volgen van de Yomiuri Giants in het Tokyo Dome stadion is  gegarandeerd een 10 op 10 voor sfeer en spektakel!

4. Barbecuefestijn in Argentinië

De barbecue is nog Amerikaanser dan hamburgers van Mc Donalds. Het hele jaar door zijn er barbecuefestivals, organiseren ze barbecue wedstrijden en er zelfs barbecuetelevisieshows. Maar niet alleen Amerika is kampioen hamburgers en steaks bakken. In Argentinië kan je ook genieten van een goed gebakken stuk vlees. Ze hebben er namelijk de Asado, de Argentijnse barbecue, de familiemaaltijd op zondag!  Er zijn twee soorten. De eerste variant is de ‘al asador’,  hier wordt het volledige karkas van het dier geroosterd en worden alle onderdelen van het vlees gebruikt. De tweede variant is ‘a la parilla’.  Hier grillen ze verschillende soorten vlees (orgaanvlees, filets, ribben, worst) op een groot open vuur buiten. 

Smakelijk!

 

5. Bollywood in plaats van Hollywood

Neem je graag eens een kijkje achter de schermen bij de opnames van een film? Dan kan je in Hollywood zeker je hart ophalen tijdens een bezoek de Universal Studios. Maar het fascinerende Bollywood in Mumbai moet zeker niet onderdoen. In Mumbai kan je de Big Bollywood Studio Tour doen. Deze tour geeft je een kijkje in de indrukwekkende studio's en sets van verschillende Bollywood blockbusters. Breng tijdens je India-reis zeker ook een bezoekje aan de bioscoop om de nieuwste film te aanschouwen, een heel andere bioscoopervaring dan je gewoon bent. Om je Bollywoodervaring compleet te maken, kan je je wagen aan een Bollywood-dansworkshop, dan leer je expressief dansen zoals in de film! 

 

6. Jazz in Zimbabwe

Wie jazz zegt, zegt New Orleans. Maar jazzmuziek is ook alive and kicking in Bulawayo. In deze Zimbabwaanse stad ontstond 80 jaar geleden een mix van Amerikaanse jazz en de typische Afrikaanse sound: township music. In de lokale jazz clubs kan je nog steeds genieten van live Zimbabwaanse jazz.

Reisinspiratie!

Empty

Misschien is dit ook interessant voor jou?