Overslaan en naar de inhoud gaan

Eindeloze zandduinen, een woestijn, een canyon en wildparken: Namibië is een paradijs voor natuurliefhebbers en fotografen. Tijdens deze rondreis in jeeps kamperen we op unieke plaatsen en koken we ons eigen potje. We leggen heel wat afstanden af, maar de Sossusvlei, Naukluft-woestijn, game drives in Etosha N.P. en een bezoek aan de Himba’s in hun natuurlijke omgeving maken elke verplaatsing de moeite waard!

De hoogtepunten van deze reis

Namibië Etosha

Etosha National Park waar we aan verschillende drinkplaatsen veel dieren spotten

Namibië

Beklimming van de 300m hoge duinen (in de omgeving van Sesriem) die als bergen uit het zand rijzen

Namibië

Een relaxe oceaansafari in Swakopmund, begeleid door pelikanen, zeeleeuwen en dolfijnen

Programma

Programma

Vertrekvergadering

Je reis begint eigenlijk al op de vertrekvergadering enkele weken voor vertrek. Kom hier zeker naartoe want je ontmoet er niet alleen je reisgenoten en reisbegeleider! Er worden ook belangrijke praktische afspraken gemaakt en het is het ideale moment om antwoord te krijgen op je vragen. Vanaf 2 maanden voor vertrek vind je bij elke vertrekdatum de datum van je vertrekvergadering en na boeking word je hiervan ook op de hoogte gehouden via mail.

1 Dag 1-6
Fish River Canyon, Lüderitz en Kolmanskop

Bij aankomst in Windhoek pikken we onze jeeps op. Wanneer we de stad verlaten, wordt al snel duidelijk waar Namibië voor staat: droge weidsheid en eindeloze gravelwegen. Nà de Grand Canyon in Amerika is de Fish River Canyon de grootste ter wereld en biedt de canyon adembenemende uitzichten, vooral bij zonsopgang en zonsondergang. Overdag het perfecte landschap voor dagtochten, ’s avonds het uitstekende decor voor een drankje met subliem vergezicht. Dit is puur genieten! Via kuststad Lüderitz en ghost town Kolmanskop, tijdens de jaren '40 hét centrum van de diamantwinning in Namibië, rijden we naar Sesriem.

2 Dag 7-10
De Namibwoestijn

We begeven ons naar één van de oudste en beroemdste kustwoestijnen van de wereld. De duinen lonken en we slaan ons kamp op in Sesriem. We trotseren de hitte voor een dagtocht naar de mooiste duinenvalleien en beklimmen de 300 m hoge zandheuvels. Een ochtendklim op de beroemde ‘Dune 45’ mag niet ontbreken en we krijgen er een schitterende zonsopgang als beloning. Daarna zetten we koers naar de bergwoestijn van Namib Naukluft National Park dat met zijn 50.000 km² één van de grootste, beschermde gebieden ter wereld is. Hier gaan we voor een stevige staptocht

3 Dag 11-15
Damaraland en de kust

Ondanks de enorme droogte barst de kust van leven en is het de uitvalsbasis voor actie en wildlife. We maken een relaxe oceaansafari, begeleid door pelikanen, zeeleeuwen en dolfijnen en krijgen een kick van tal van mogelijke sportieve activiteiten in de duinen van Swakopmund zoals sandboarding of een landschapsvlucht boven de skeletkust. We wandelen tussen de duizenden zeeleeuwen op de rotsen van Cape Cross.

We bezoeken Twyfelfontein waar we bij het schitterende lichtspel van de zon op de rotsen op zoek gaan naar rotsschilderingen van de lokale San genaamd. We doorkruisen Damaraland en de Kunene regio, een extreem droog gebied waar overleven voor mens en dier onmogelijk lijkt, maar waar Himba’s hun thuisgebied hebben gemaakt.

4 Dag 16-19
Etosha National Park

Door uitgestrekte landschappen rijden we naar Etosha National Park ook wel bekend als ’de grote, witte plaats met het droge water‘. Onderweg in Opuwo brengen we een bezoek aan de Himba’s, een ervaring die ons zeker zal bijblijven! De rijke begroeiing rond Etosha zorgt voor één van de mooiste wildparken ter wereld. In dit oerlandschap slaan we onze tenten op. Zittend bij de drinkplaats of speurend vanuit de wagen genieten we van de vele dieren die het park bevolken. 

5 Dag 20-23
Windhoek en de San

Op weg naar Windhoek maken we kennis met de cultuur van de lokale San. We leren over hun oorspronkelijke manier van leven. Achteraf keren we terug naar Windhoek waar het allemaal begon. Hier slaan we nog onze laatste souvenirs in.

Data en prijzen

Vertrek: 10/09/2024
Terug: 02/10/2024
Basisprijs: €3.531
+ 940 EUR budget
Wie gaat mee?
Leeftijd
26-352
36-455
46-552
56-652
Geslacht
mannen4
vrouwen7
Vertrekvergadering op: 10/08/2024
Benefit Vroegboekcadeau t.e.m. 31/01/2024
Vertrek: 15/10/2024
Terug: 06/11/2024
Basisprijs: €3.288
+ 940 EUR budget
Wie gaat mee?
Leeftijd
18-251
26-353
36-453
46-552
56-652
Geslacht
mannen4
vrouwen7
Vertrekvergadering op: 14/09/2024
Benefit Vroegboekcadeau t.e.m. 29/02/2024
Vertrek: 05/08/2025
Terug: 27/08/2025
Prijs nog niet bekend (reis nog niet boekbaar)
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend

Bovenaan bij elke reis staat vermeld wat het minimumaantal deelnemers is om deze reis te laten plaatsvinden. Wordt het minimumaantal niet bereikt zo'n 6 weken tot maximum (dit is uitzonderlijk) 21 dagen voor vertrek, dan kan Joker beslissen om de reis te annuleren. Het goede nieuws is dan dat je 5% korting krijgt als je meteen inschrijft op een andere reis met vrije plaatsen. 

Inbegrepen in de basisprijs

 • Lijnvluchten Brussel - Windhoek en terug
 • Alle luchthaventaksen
 • 20 dagen 4x4 jeeps omnium verzekerd met franchise (Bijz. Reisvoorwaarden, art. 15)
 • Brandstof jeeps
 • Gebruik van tenten en kampeermateriaal
 • Voorschotten t.w.v. € 400 voor gebruik campsites of logies in of bij de Sossusvlei, Namib Naukluft Park, Etosha NP, Waterberg, Damaraland, Fish River Canyon en voor een oceaansafari.
 • Organisatiekosten
 • De diensten van een Karavaan-reisbegeleider
 • KBC-reisbijstandsverzekering
 • Bijdrage Garantiefonds
 • Compensatie CO2-uitstoot van de vlucht van de Karavaan-reisbegeleider via Bos+

Inbegrepen in het budget

 • Kostenraming voor activiteiten, logementen, plaatselijk transport, toegangsgelden, maaltijden en luchthaventaksen ter plaatse.
 • Dranken en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen in het budget.

Bijkomende info

Praktische infofiche: alles wat je moet weten over deze reis

Laatste wijziging op: 23 / 05 / 2024
Belangrijke documenten

Voor Namibië heb je een internationaal reispaspoort nodig, nog minstens 6 maanden geldig op moment van vertrek uit Namibië. Voor de (co-)chauffeurs kan een internationaal rijbewijs kan, maar ook het nationaal rijbewijs met opschrift “driving licence” wordt aanvaard. 

Als er tijdens de vlucht een tussenstop van meer dan 12u wordt gemaakt in een land met risico op gele koorts, dan wordt een vaccinatiebewijs tegen gele koorts gevraagd aan de grens met Namibië. Neem in dat geval dit vaccinatiebewijs mee.

Meer info hierover vind je op diplomatie.belgium.be/nl/ 

Deze formaliteiten zijn van toepassing voor Belgische reizigers. Heb je een andere nationaliteit, check dan de voorwaarden bij de ambassade van het land waar je naartoe reist. 

Transport en vluchturen

Transport ter plaatse

Tijdens deze reis maken we gebruik van onze eigen huurwagens. Dit is een roadtrip waarbij we veel kilometers afleggen, gemiddeld rijden we 350 km om de twee dagen (een enkele keer tot bijna 600 km op een dag). Niet alle wegen zijn verhard. 

Voor deze reis met huurwagen is het evident dat naast de begeleider, ook enkele deelnemers fungeren als (co)chauffeur. Conform de Bijzondere Reisvoorwaarden, art. 15 moeten álle deelnemers goed zorgen voor het hun toevertrouwde voertuig. Verkeersboetes, onverantwoord rijgedrag en nalatigheid, met schade tot gevolg, zijn ten laste van de reizigers. Een omniumverzekering is steeds inbegrepen. Bij een aantal reizen is er echter een vrijstelling per schadegeval of is niet alle schade gedekt door de omniumverzekering. Deze vrijstelling of niet-gedekte schade is ten laste van de reizigers. Op de vertrekvergadering krijg je hierover meer informatie.

Vluchturen  

Je vluchturen vind je hieronder van zodra ze beschikbaar zijn. Ze zijn indicatief. Het gebeurt immers dat luchtvaartmaatschappijen hun vluchturen in de loop van het jaar wijzigen.  

Het definitieve vluchtenschema vind je in het vertrekdocument dat je ten laatste 10 dagen voor vertrek via e-mail ontvangt. 

Vluchturen

Reis met vertrek op 15/10/2024

Vertrek
Aankomst
BRUSSELS - BRU AIRPORT 15/10/24 - 19:55
ADDIS ABABA - BOLE INT. 16/10/24 - 06:00
ADDIS ABABA - BOLE INT. 16/10/24 - 08:35
WINDHOEK - HOSEA KUTAKO INT. 16/10/24 - 13:20
WINDHOEK - HOSEA KUTAKO INT. 05/11/24 - 14:30
ADDIS ABABA - BOLE INT. 05/11/24 - 21:20
ADDIS ABABA - BOLE INT. 06/11/24 - 01:00
BRUSSELS - BRU AIRPORT 06/11/24 - 06:15

Reis met vertrek op 10/09/2024

Vertrek
Aankomst
BRUSSELS - BRU AIRPORT 10/09/24 - 19:55
ADDIS ABABA - BOLE INT. 11/09/24 - 06:00
ADDIS ABABA - BOLE INT. 11/09/24 - 08:35
WINDHOEK - HOSEA KUTAKO INT. 11/09/24 - 13:20
WINDHOEK - HOSEA KUTAKO INT. 01/10/24 - 14:30
ADDIS ABABA - BOLE INT. 01/10/24 - 21:20
ADDIS ABABA - BOLE INT. 02/10/24 - 01:00
BRUSSELS - BRU AIRPORT 02/10/24 - 07:15
Bagagelijst

De volledige bagagelijst krijg je van je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering. Hier vind je alvast enkele belangrijke items voor je reis.

 • Rugzak (geen harde koffer)

 • Dagrugzak

 • Warme slaapzak (comforttemperatuur minimum 0°)

 • Slaapmatje

 • Fleece

 • Stapschoenen, eventueel hoge stapschoenen tegen zand

 • Powerbank

Omdat we met huurwagens reizen vragen we slechts beperkte bagage mee te nemen in een soepele, niet te grote reistas (of rugzak). Harde koffers of rugzakken mét uitwendig frame worden absoluut afgeraden. 

Duurzame Tips:  

 • Misschien kan je wel enkele spullen lenen van iemand. Of neem een kijkje bij een verhuurdienst zoals die van A.S. Adventure.  

 • Neem een hervulbare drinkbus en een duurzame toilettas mee. 

 • Neem herbruikbare zakken mee om bijvoorbeeld vuile of natte kleren in te doen. 

Maaltijden

Tijdens deze kampeerreis wordt er soms zelf gekookt. We ontbijten op de campsites, picknicken en koken 's avonds onze maaltijd op kampeervuurtjes of bbq's. Iedereen steekt de handen uit de mouwen en draagt bij aan het opzetten van tenten, winkelen, koken en afwassen. 

We eten ook in lokale restaurants of een lodge waar we de specialiteiten van het land kunnen proeven. Je kiest meestal zelf wat je eet. 

Het is als vegetariër mogelijk om alternatieve gerechten te kiezen. Ook tijdens het kampeerkoken wordt er zo veel mogelijk rekening gehouden met maaltijdrestricties of allergieën. 

Logies

Tijdens deze reis slapen we slapen we voornamelijk in 2-persoons Joker-tentjes die we meenemen vanuit België. Reken op 3/4 in tenten (ca. 12 tot 15 nachten) en 1/4 in hostels/guesthouses (ca. 5-6 tot 8 nachten). Wijzigingen zijn echter mogelijk. De campings zijn voorzien van propere sanitaire blokken en barbecue-mogelijkheden.

Soms logeren we in eenvoudige hotelletjes en guesthouses, bij voorkeur uitgebaat door lokale mensen. Zo leggen we vlotter contact met de lokale bevolking en leren we beter de eigenheid van het land kennen. In onze filosofie primeren eenvoud en authenticiteit.   

We slapen in 2-persoonskamers of meerpersoonskamers. Soms moeten we een dubbel bed delen. Een regelmatig wisselende en gemengde kamerverdeling maken deel uit van onze avontuurlijke manier van reizen. 

Geldzaken

Prijs en budget ter plaatse

Voor elke groepsreis werken we met een vaste prijs die je betaalt op voorhand en een budget te plaatse, dat je tijdens je reis uitgeeft.  Dit budget ter plaatse wordt beheerd door de reisbegeleider en is een raming van de kosten voor verblijf, vervoer, eten, activiteiten en fooien en gaat rechtstreeks naar de lokale bevolking.

Persoonlijke uitgaves zoals souvenirs, extra drankjes of optionele activiteiten, zijn niet meegerekend in de prijs of het budget.

Tijdens de vertrekvergadering kom je te weten hoeveel van dit budget je cash moet meenemen, in welke valuta, hoeveel je ter plaatse nog kunt afhalen en met welke kaart je best betaalt.

Het te voorziene budget vind je op je factuur en op de webpagina van je reis bij jouw afreisdatum. Dit kan in euro of in een andere munteenheid staan

Fooien

In veel landen is toerisme een belangrijke inkomstenbron en met de typische Joker-manier van reizen komt het bestede geld rechtstreeks bij de kleine, lokale ondernemers zoals restaurants, guesthouses en touroperators. Tevens moedigen we onze partners aan om hun werknemers een fair loon te betalen en vinden we het belangrijk om, als appreciatie voor de verleende diensten, een goede fooi te betalen aan gidsen, dragers en andere werknemers.

Het bedrag van de fooien is gebaseerd op ervaringen van voorgaande reizen. Bij de raming van het budget is met fooien rekening gehouden. Ze zitten dus bij het budget inbegrepen.

Gezondheid

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om te zorgen dat je in orde bent met alle verplichte vaccinaties en aanbevolen medicatie tijdens je reis. Raadpleeg hierover tijdig je arts of het Tropisch Instituut.

Op www.wanda.be vind je het meest recente gezondheidsadvies voor jouw bestemming.

Conditie

Deze reis is geschikt voor iedereen met een goede conditie.

In het Namib Naukluft National Park maken we twee dagwandelingen. Eén is zo'n 4u wandelen, maar wel met wat klimmen, klauteren en het gebruik van stalen kabels aan de wand. Dit kan uitdagend zijn voor mensen met hoogtevrees. Een tweede wandeling duurt zo'n 6-8u, en stijgt en daalt wat.

Het is belangrijk om uitgerust te vertrekken en met een positieve ingesteldheid de reis te beleven, dit helpt om de cultuurverschillen, de vermoeidheid na geleverde inspanningen en lange busritten beter te verteren. 

Gerust op reis

Op groepsreisgaan is één groot avontuur. We gaan grenzen verleggen maar doen dit altijd op een veilige manier:

 1. We kiezen voor veilige reisroutes en reizen enkel naar regio’s met een positief reisadvies. Dit houden we nauw in de gaten dankzij onze lokale partners en https://diplomatie.belgium.be/nl/reisadviezen.
 2. Elke reiziger is verplicht een reisbijstandsverzekering te nemen. De reisbijstandsverzekering van KBC is inbegrepen bij de prijs van je reis (via KBC). Je bent dus ook verzekerd voor avontuurlijke activiteiten zoals raften, duiken en bungeejumpen.
De reisbegeleider

Onze groepsreizen worden begeleid door een Joker-reisbegeleider*. De Joker-reisbegeleiders zijn vrijwilligers. Ze bereiden de reis tot in de puntjes voor en zorgen ervoor dat alles ter plaatse vlot verloopt.

Ze hebben oog voor leuke plekjes maar zijn geen traditionele gidsen. Daarom schakelen ze regelmatig lokale gidsen in die je nog veel meer kunnen vertellen over de plaatsen die je bezoekt.

De Joker-reisbegeleiders volgen een tweejarige opleiding bij Karavaan vzw, gecertificeerd door Toerisme Vlaanderen. Je ontmoet je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering enkele weken voor de reis.

*Bij sommige programma’s (zoals o.a. de sneeuwreizen) werken we met lokale Engelstalige gidsen. Dit staat dan duidelijk vermeld op de reispagina.

Duurzamer op reis

Bij Joker reizen we duurzaam met respect voor mens, dier en natuur. We streven ernaar om onze ecologische voetafdruk op reis te minimaliseren. Zo reizen we in kleine groep, gebruiken we waar mogelijk het openbaar vervoer en ondersteunen we de lokale economie door te kiezen voor kleinschalige logementen en restaurants en langdurige samenwerkingen met lokale partners.

Tegelijk stimuleren we onze reizigers om mee te investeren in bosbehoud en bosherstel via Bos+. Want bossen halen CO2 uit de lucht, een gas verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde.

We ontvingen als eerste Belgische touroperator het Travelife duurzaamheidscertificaat, een internationale erkenning voor onze inspanningen om duurzaam te reizen en ondernemen.

Lees meer over ons duurzaamheidsverhaal op joker.be/duurzaam-reizen-met-joker

Reisperiode en klimaat

Namibië ligt op het zuidelijk halfrond, waardoor de seizoenen tegengesteld zijn aan die in België. We komen in juli dus aan te midden van hun 'winter'. Gemiddelde dagtemperaturen in Windhoek variëren tussen 15 en 21°C, ‘s nachts kan het kwik dalen tot het vriespunt. In september - de 'lente'- schommelen de temperaturen overdag rond de 27 graden, en 's nachts rond de 12° C.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren
Groepsreis Namibië duinen

Wat andere reizigers vinden

De prachtige duinen overtroffen mijn verwachtingen. De wind vervoerde zandkorrels over de duinen en deed deze ritmisch bewegen. Een fantastisch schouwspel van moeder natuur.

Dirk Plessers

Topreisje! Ik heb bijzonder genoten van zowel het land als van de groepssfeer. Er was een goede balans tussen natuur, cultuur, avontuurlijke momenten en lange autoritten. Ik had zonder problemen nog twee weken langer kunnen blijven.

Sam Cleymans

Een fantastische reis propvol met magische ervaringen!

Eén lange roadtrip langs prachtige uitzichten die constant veranderen en keer na keer verbazing opwekken. Tot de allerlaatste dag werd er onderweg gestopt om foto's te nemen van het adembenemend landschap. Het onderweg zijn zelf is een groot deel van de reis, maar doet niet onder voor de schitterende campings en indrukwekkende wandelingen en activiteiten.

Bij het zien van de eerste zebra slaken er kreetjes van verbazing, maar doorheen de reis wordt iedereen gretiger naar groter en spannender. Etosha is met zijn vele dieren de kers op de taart! Ook het eten in Namibië is niet te onderschatten.

Samengevat: de perfecte reis!

Robin Van Ginderachter

Veelgestelde vragen

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker?

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker? Dat vertellen we je hier. 

Wanneer weet ik of mijn reis zal doorgaan?
 • Je kan bij het vertrek zien of een reis al dan niet gegarandeerd is. Ten laatste 1 maand voor vertrek beslissen we of we de reis kunnen laten doorgaan. Indien het minimum aantal deelnemers niet behaald werd, zullen we de reis moeten annuleren.
 • Wanneer de reis gegarandeerd is, zullen we op regelmatige basis de uitvoerbaarheid en haalbaarheid van de reis bekijken. Indien blijkt dat de reis niet meer uitvoerbaar is (politieke onlusten, noodsituaties,…) zal de reis ten gepaste tijden geannuleerd worden.
Wat betaal je voor je reis?

Prijs + budget

Bij elke reis staat een prijs vermeld, aangevuld met het budget dat je ter plaatse zal besteden. De kostprijs van je reis bereken je door het budget op te tellen bij de prijs.

Prijs

De prijs is de som die je rechtstreeks betaalt aan Joker bij inschrijving. Elk reisprogramma vermeldt duidelijk wat bij de prijs inbegrepen is. Het gaat dan bv. om de kost van de vliegtickets, organisatiekosten, reisbijstandsverzekering enz.

Je betaalt een voorschot van 40% (minstens €300 per persoon) bij inschrijving. Het saldo volgt 8 weken voor je vertrek.

Budget

Het budget is een raming voor activiteiten, logies, toegangsgeld, plaatselijk transport en maaltijden. Je betaalt dit ter plaatse. Daardoor betaal je enkel voor de activiteiten die je effectief doet, niets meer, niets minder. Tegelijkertijd komen deze uitgaven rechtstreeks bij de lokale bevolking terecht. Zonder tussenpersonen of commissie van Joker dus. Een win-win!

Om koerswisselingen op te vangen, staat het budget soms vermeld in de lokale munt.

Wat is niet inbegrepen?

Dranken, souvenirs en optionele activiteiten zijn niet bij het budget inbegrepen. De eventuele optionele activiteiten (vb. bungeesprong, diepzeeduiken, canyoning …) staan in het reisvoorstel op de website opgesomd, met een richtprijs die gebaseerd is op de prijzen van het vorige reisseizoen. Zo kan je zelf inschatten welk bedrag je best bovenop je budget meeneemt. Ook op de vertrekvergadering krijg je hierover de nodige informatie.

Bij boeking van je reis kan je beslissen een optionele bagage- en annulatieverzekering van KBC af te sluiten. Voor vertrek krijg je, per e-mail, de vraag om mee te investeren in schonere lucht via een bijdrage aan een project voor bosbehoud en bosherstel van Bos+ (Amazonewoud in Ecuador).

Hoe actief zijn Joker-groepsreizen?

Onze reizen zijn in het algemeen erg actief. Om aan te tonen hoe zwaar je reis is, zie je per dagdeel een aantal stappertjes staan (1= niet zwaar, 4 = het zwaarst). 

Ben je op zoek naar zoveel fysieke inspanning en natuur, kies dan voor de formule “Expeditie”. 

Hoe weet Joker of een bestemming of route veilig is?
 • We volgen het reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken op de voet. Toestemming om te reizen? Dan volgen we de lokale richtlijnen over wat kan en niet kan. Dankzij onze vele contacten ter plaatse zijn we steeds goed op de hoogte van onze mogelijkheden. Zo kunnen we een gefundeerde beslissing nemen: de route behouden, een alternatieve route vastleggen of de reis annuleren. Is een lange quarantaine verplicht ter plaatse, dan annuleren we de reis.
 • Bij twijfel staan de lokale contacten klaar met advies, die plaatselijke instructies als geen ander kennen. Ook onze Bestemmingsverantwoordelijken kunnen bijspringen: zij zijn het sowieso gewend om de actualiteit van “hun” bestemming te volgen.
 • Met ons jarenlang duurzaam uitgebouwde, betrouwbare netwerk en onze logistieke ervaring staan we ook in deze tijden sterk om de juiste beslissingen te nemen.
Ik schreef me in op een groepsreis: kan ik mijn bestemming wijzigen of mijn vertrek uitstellen?

Ja, dat kan. Er zijn 2 voorwaarden:

 1. Voor alle boekingen: wil je tot 8 weken voor vertrek je groepsreis wijzigen, dan rekenen we €100 administratiekosten aan en de niet-recupereerbare voorschotten die Joker mogelijks al betaalde.
 2. Je betaalt steeds de prijs van de nieuwe reis. Is deze goedkoper, dan krijg je van ons het verschil terug. Is deze duurder, dan leg je bij.

In uitzonderlijke gevallen behoudt Joker het recht om de wijziging niet te aanvaarden.

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 
Wat als je reis geannuleerd wordt?

Soms zijn we genoodzaakt je reis te annuleren, doordat het minimum aantal deelnemers niet bereikt werd of we om veiligheidsredenen niet naar de bestemming kunnen reizen. Dan word je hiervan verwittigd, stellen we natuurlijk alternatieven voor (die je aan 5% korting kan boeken) en krijg je de door jou betaalde reissom volledig terugbetaald.

Wat is de gemiddelde leeftijd bij Joker Avontuur?

Vanaf 4 inschrijvingen tonen we hoeveel mannen en vrouwen er meegaan en welke leeftijdscategorieën vertegenwoordigd zijn in de groep.

Nog geen gegevens voor jouw reis? Dit zijn de gemiddelde cijfers van vorig jaar. 

 • Gemiddelde leeftijd: 35 jaar
 • Man 47% / Vrouw 53%
 • Single 92%  / Koppel 8%

 

Wat moet ik betalen bij boeking?

Meteen na je boeking, ontvang je een link om het voorschot online te betalen. Het voorschot bedraagt 40% van de basisprijs, met een minimum van €300, aangevuld met de opties van de verzekering die je eventueel koos. Vertrek je binnen de 56 dagen, dan betaal je geen voorschot meer maar meteen de volledige reissom. Het budget betaal je ter plaatse, op de bestemming.

Zijn er kortingen voor trouwe reizigers?

Trouwe Joker-reizigers belonen we graag! Je krijgt een korting van 5% op elke 5de reis die je sinds 2000 met Joker maakte. Reisde je sinds 2000 meer dan 5 keer met Joker? Dan krijg je één keer de korting en vanaf deze reis staat je teller terug op nul en geldt weer de korting voor elke 5de reis. Korting enkel geldig voor boekingen van groepsreizen van Joker Avontuur, Joker Go-26, Joker 24 tot 30 en Comfort Editions. Geannuleerde reizen tellen niet mee en de korting is niet cumuleerbaar.

Zijn er verborgen kosten?

Voor de meeste Joker-reizen is een geldige internationale reispas vereist, al dan niet vergezeld van een visum. Soms moet je dit visum voor vertrek aanvragen en betaal je deze kosten bovenop de prijs vermeld in de brochure. Als het visum ter plaatse verkregen wordt, is de kostprijs opgenomen in het budget. Deze info kan je terugvinden bij elke reis op de website, bij "Goed om weten".