Overslaan en naar de inhoud gaan

Van de grottempels van Ellora en Ajanta tot de stranden van Goa, van de levendige chaos in Mumbai tot de chille sfeer in het groene Hampi,... Deze kennismaking met het hart van India is er eentje om van te dromen!

Samen bezoeken we de tempels van Maharashtra, van hindoeïstische exemplaren tot islamitische mausoleums. De geur van de overheerlijke keuken van Goa komt ons al tegemoet terwijl we met een rickshaw door de straten van Mumbai rijden. En op de trein slaan we met veel plezier een praatje met onze nieuwsgierige Indische medereizigers.

De hoogtepunten van deze reis

Groepsreis India Maharashtra Centraal India grottempel van Ellora Aurangabad

De grottempels van Ellora en Ajanta, uitgehouwen in rotsen

Groepsreis India centraal tempels en religie hindoeïsme Shiva

De religieuze beleving in de verschillende tempels

Groepsreis India Karnataka Hampi zonsondergang

Uitrusten in het groene Hampi en aan de kusten van Goa

Programma

Programma

Vertrekvergadering

Je reis begint eigenlijk al op de vertrekvergadering enkele weken voor vertrek. Kom hier zeker naartoe want je ontmoet er niet alleen je reisgenoten en reisbegeleider! Er worden ook belangrijke praktische afspraken gemaakt en het is het ideale moment om antwoord te krijgen op je vragen. Vanaf 2 maanden voor vertrek vind je bij elke vertrekdatum de datum van je vertrekvergadering en na boeking word je hiervan ook op de hoogte gehouden via mail.

1 Dag 1-2
Mumbai, de ’poort van India‘

Mumbai is ons vertrekpunt voor een culturele reis langs UNESCO-werelderfgoed, grottentempels en moslimsteden. De stad nodigt uit tot een wandeling langs wijken of een tocht met een autorickshaw.. Ambiance verzekerd! We maken een boottocht naar Elephanta Island waar we de vele hindoetempels bezoeken die uitgehouwen zijn in de rotsen.

De dagen erop verkennen we de verdere omgeving.

2 Dag 3-5
De grottempels van Ellora en Ajanta

Met de trein sporen we naar onze volgende stop, de indrukwekkende grottempels bij Aurangabad, namelijk Ellora en Ajanta.

In Ellora maakten mensen van verschillende religieuze strekking 5 eeuwen lang tempels in grotten en dat resulteert vandaag in 12 boeddhistische, 17 hindoeïstische en 5 jaïntempels. Iemand nog een tempel?

Geen probleem, want we gaan ook zeker naar Ajanta. Deze plek is bekend voor haar boeddhistische muurschilderijen. We slenteren er over kleurrijke en geurige markten, een waar festijn voor de zintuigen.

3 Dag 6-7
Overland naar het zuiden

Met gecharterd vervoer of trein rijden we richting het zuiden. Een lange tocht, maar gelukkig kunnen we een tussenstop maken in Bijapur. De islamitische mausoleums en moskee zijn een leuke afwisseling van de hindoeïstische en boeddhistische sites die we al hebben kunnen bewonderen.

We rijden rustig verder richting Hampi. Als we nog wat tempels willen zien, kan dat in Pattadakal of in Aihole.

4 Dag 8-9
Het groene Hampi

Hampi is de verlaten hoofdstad van één van de grootste hindoerijken in India. De tempelruïnes liggen hier nog verspreid aan beide kanten van de rivier. Geen betere manier om dit te verkennen dan met de fiets!

Even luieren aan de rivier en genieten van de groene omgeving staat ook zeker op de agenda. Het is hier heerlijk vertoeven!

5 Dag 10-13
Goa

We gaan op zoek naar prachtige zandstranden in de buurt van Goa. Deze streek heeft een uniek karakter als oud-Portugese kolonie.

Heerlijke vis eten hoort er hier gewoon bij. We genieten van de stranden, en slapen in hutten (op basis van beschikbaarheid). Wie weet spotten we wel een dolfijn?

Ook de oude koloniale stad bezoeken staat hier op het programma. 's Avonds nippen we van een glaasje feni, de lokale likeur op basis van cashews.

6 Dag 14-17
Een tweede ontmoeting met Mumbai

Vanaf Goa vliegen we naar Mumbai. We maken er nog een korte stop alvorens naar huis terug te keren.

Na een laatste souvenir en wandeling aan de zee nemen we afstand van dit mooie stukje India.

Data en prijzen

Vertrek: 29/09/2024
Terug: 15/10/2024
Basisprijs: €1.637
+ 830 EUR budget
al 2 boekingen
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend
Benefit Vroegboekcadeau t.e.m. 31/01/2024

Bovenaan bij elke reis staat vermeld wat het minimumaantal deelnemers is om deze reis te laten plaatsvinden. Wordt het minimumaantal niet bereikt zo'n 6 weken tot maximum (dit is uitzonderlijk) 21 dagen voor vertrek, dan kan Joker beslissen om de reis te annuleren. Het goede nieuws is dan dat je 5% korting krijgt als je meteen inschrijft op een andere reis met vrije plaatsen. 

Inbegrepen in de basisprijs

 • Lijnvluchten Brussel - Mumbai en terug
 • Binnenlandse vlucht Goa - Mumbai
 • Trein Hampi - Goa en Mumbai - Aurangabad
 • Voorafbetaalde luchthaventaksen
 • Organisatiekosten
 • De diensten van een Karavaan-reisbegeleider
 • KBC-reisbijstandsverzekering
 • Bijdrage Garantiefonds

Inbegrepen in het budget

 • Kostenraming voor activiteiten, logies, plaatselijk transport, luchthaventaksen ter plaatse, toegangsgelden en maaltijden.
 • Dranken, visum en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen.

Bijkomende info

Praktische infofiche: alles wat je moet weten over deze reis

Laatste wijziging op: 12 / 05 / 2024
Belangrijke documenten

Voor India heb je een internationaal reispaspoort nodig, nog minstens 6 maanden geldig op moment van aankomst, alsook een visum. 

We hebben reeds jouw paspoortgegevens of paspoortkopie nodig 3 maanden voor de reis. Dit om de treinen op tijd te kunnen vastleggen.

Het visum dien je online aan te vragen via de juiste website. Vergeet zeker niet jouw bevestiging met visumnummer af te printen en mee te nemen naar India. Vertrekvergaderingen worden zo ingepland dat je zeker nog tijd hebt om het visum aan te vragen (max. 30 dagen en min. 4 dagen voor aankomst).

Het is mogelijk dat mensen die werkzaam zijn als schrijver of journalist, of bij media, politie of het leger, problemen hebben bij het verkrijgen van een e-visum. Wij raden aan om voor het opstarten van het e-visum te bellen naar het visa application centre van de Indische ambassade en daar na te gaan of je al dan niet fysiek een visum moet aanvragen. Dit kost ook meer.

Als er tijdens de vlucht een tussenstop wordt gemaakt in een land met risico op gele koorts, dan wordt een vaccinatiebewijs tegen gele koorts gevraagd aan de grens met India. Neem in dat geval dit vaccinatiebewijs mee.

Meer info hierover vind je op diplomatie.belgium.be/nl/ 

Deze formaliteiten zijn van toepassing voor Belgische reizigers. Heb je een andere nationaliteit, check dan de voorwaarden bij de ambassade van het land waar je naartoe reist.

Transport en vluchturen

Transport ter plaatse

Tijdens deze reis maken we gebruik van het openbaar vervoer (rickshaws, treinen en eventueel de bus). Het is mogelijk dat we één maal een nachttrein gebruiken. De treinen worden op voorhand vastgelegd in een zo goed mogelijke klasse, afhankelijk van de beschikbaarheden (verspreid over max. 1 of 2 wagons). 

Soms charteren we ook een minibus en één maal nemen we ook een binnenvlucht.

De ritten zullen tweemaal een hele dag duren, hou hier rekening mee.

Vluchturen  

Je vluchturen vind je hieronder van zodra ze beschikbaar zijn. Ze zijn indicatief. Het gebeurt immers dat luchtvaartmaatschappijen hun vluchturen in de loop van het jaar wijzigen.  

Het definitieve vluchtenschema vind je in het vertrekdocument dat je ten laatste 10 dagen voor vertrek via e-mail ontvangt. 

Vluchturen

Reis met vertrek op 29/09/2024

Vertrek
Aankomst
BRUSSELS - BRU AIRPORT 29/09/24 - 11:25
ISTANBUL - IST GRAND AIRPORT 29/09/24 - 15:50
ISTANBUL - IST GRAND AIRPORT 29/09/24 - 20:15
MUMBAI - CHHATRAPATI S MAHARAJ 30/09/24 - 04:55
MUMBAI - CHHATRAPATI S MAHARAJ 15/10/24 - 06:35
ISTANBUL - IST GRAND AIRPORT 15/10/24 - 10:50
ISTANBUL - IST GRAND AIRPORT 15/10/24 - 15:30
BRUSSELS - BRU AIRPORT 15/10/24 - 17:55
Bagagelijst

De volledige bagagelijst krijg je van je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering. Hier vind je alvast enkele belangrijke items voor je reis.

 • Grote rugzak ((geen harde reiskoffers)

 • Dagrugzak 

 • Eventueel een lakenzak

 • Lichte ademende regenjas

Hou er rekening mee dat je in een Hindoeïstisch en Moslimland bent. In de nabijheid van de autochtone bevolking wordt een aangepaste kleding vereist, uit respect voor de lokale cultuur en leefgewoonten. Concreet betekent dit: voor mannen een lange broek en T-shirt mét mouwen en voor vrouwen een lange broek of rok en t-shirt mét mouwen (schouders moeten bedekt zijn!). Het contact met de plaatselijke bewoners zal veel vlotter tot stand komen. 

Duurzame tips:  

 • Misschien kan je wel enkele spullen lenen van iemand. Of neem een kijkje bij een verhuurdienst zoals die van A.S. Adventure.  

 • Neem een hervulbare drinkbus en een duurzame toilettas mee. 

 • Neem herbruikbare zakken mee om bijvoorbeeld vuile of natte kleren in te doen. 

Maaltijden

We eten in lokale restaurants waar we de specialiteiten van het land kunnen proeven. Op restaurant kan je in principe kiezen wat je eet, maar vaak is het gemakkelijk dat je gerechten deelt of dat je hetzelfde bestelt als anderen om tijd te winnen. Soms eten we ook in onze guesthouse of hotel, waar de keuze beperkter is. India is een waar paradijs voor vegetariërs.

Als je niet zo goed tegen pikant eten kan, vraag je best steeds 'no spice'. De kans is groot dat zelfs dan de gerechten pikant genoeg zijn voor het Westerse palet.

Logies

We logeren in eenvoudige, gezellige guesthouses en hotels, bij voorkeur uitgebaat door lokale mensen. Zo leggen we vlotter contact met de lokale bevolking en leren we beter de eigenheid van het land kennen. In onze filosofie primeren eenvoud en authenticiteit.   

We slapen in 2- of 3-persoonskamers. Slapen in 4- of meerpersoonskamers kan een enkele keer voorkomen. Een regelmatig wisselende en gemengde kamerverdeling maken deel uit van onze avontuurlijke manier van reizen. 

Handdoeken zijn niet altijd aanwezig en ook een lakenzak is soms een aanrader. Verwacht geen Europese standaarden qua hygiëne en hou ook rekening met de soms iets koudere douche en het haperende elektriciteitsnet. Er is niet overal AC, maar er is sowieso wel een waaier.

Indien we een nachttrein nemen, heeft iedereen een eigen slaapbank. Er zijn 2 à 3 slaapbanken boven elkaar in grote wagons. Beddengoed wordt niet voorzien, waardoor ook hier een lakenzak en eventueel een kussentje goed van pas komen.

Geldzaken

Prijs en budget ter plaatse

Voor elke groepsreis werken we met een vaste prijs die je betaalt op voorhand en een budget te plaatse, dat je tijdens je reis uitgeeft.  Dit budget ter plaatse wordt beheerd door de reisbegeleider en is een raming van de kosten voor verblijf, vervoer, eten, activiteiten en fooien en gaat rechtstreeks naar de lokale bevolking.

Persoonlijke uitgaves zoals souvenirs, extra drankjes, visum of optionele activiteiten, zijn niet meegerekend in de prijs of het budget.

Tijdens de vertrekvergadering kom je te weten hoeveel van dit budget je cash moet meenemen, in welke valuta, hoeveel je ter plaatse nog kunt afhalen en met welke kaart je best betaalt.

Het te voorziene budget vind je op je factuur en op de webpagina van je reis bij jouw afreisdatum. Dit kan in euro of in een andere munteenheid staan

Fooien

In veel landen is toerisme een belangrijke inkomstenbron en met de typische Joker-manier van reizen komt het bestede geld rechtstreeks bij de kleine, lokale ondernemers zoals restaurants, guesthouses en touroperators. Tevens moedigen we onze partners aan om hun werknemers een fair loon te betalen en vinden we het belangrijk om, als appreciatie voor de verleende diensten, een goede fooi te betalen aan gidsen, dragers en andere werknemers.

Het bedrag van de fooien is gebaseerd op ervaringen van voorgaande reizen. Bij de raming van het budget is met fooien rekening gehouden. Ze zitten dus bij het budget inbegrepen.

Gezondheid

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om te zorgen dat je in orde bent met alle verplichte vaccinaties en aanbevolen medicatie tijdens je reis. Raadpleeg hierover tijdig je arts of het Tropisch Instituut.

Op www.wanda.be vind je het meest recente gezondheidsadvies voor jouw bestemming.

Conditie

Deze reis is geschikt voor iedereen met een normale conditie.

Het is belangrijk om uitgerust te vertrekken en met een positieve ingesteldheid de reis te beleven, dit helpt om de cultuurverschillen, de vermoeidheid na geleverde inspanningen en darmproblemen beter te verteren. De vele aandacht die we krijgen en intensiteit qua geluid en geur kan als erg moeilijk worden ervaren door mensen die makkelijk overprikkeld zijn.

Veel mensen ervaren een eerste reis naar India als een echte cultuurschok omwille van de mensenmassa, de confrontatie met armoede en de hitte.

Gerust op reis

Op groepsreisgaan is één groot avontuur. We gaan grenzen verleggen maar doen dit altijd op een veilige manier:

 1. We kiezen voor veilige reisroutes en reizen enkel naar regio’s met een positief reisadvies. Dit houden we nauw in de gaten dankzij onze lokale partners en https://diplomatie.belgium.be/nl/reisadviezen.
 2. Elke reiziger is verplicht een reisbijstandsverzekering te nemen. De reisbijstandsverzekering van KBC is inbegrepen bij de prijs van je reis (via KBC). Je bent dus ook verzekerd voor avontuurlijke activiteiten zoals raften, duiken en bungeejumpen.
De reisbegeleider

Onze groepsreizen worden begeleid door een Joker-reisbegeleider*. De Joker-reisbegeleiders zijn vrijwilligers. Ze bereiden de reis tot in de puntjes voor en zorgen ervoor dat alles ter plaatse vlot verloopt.

Ze hebben oog voor leuke plekjes maar zijn geen traditionele gidsen. Daarom schakelen ze regelmatig lokale gidsen in die je nog veel meer kunnen vertellen over de plaatsen die je bezoekt.

De Joker-reisbegeleiders volgen een tweejarige opleiding bij Karavaan vzw, gecertificeerd door Toerisme Vlaanderen. Je ontmoet je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering enkele weken voor de reis.

*Bij sommige programma’s (zoals o.a. de sneeuwreizen) werken we met lokale Engelstalige gidsen. Dit staat dan duidelijk vermeld op de reispagina.

Duurzamer op reis

Bij Joker reizen we duurzaam met respect voor mens, dier en natuur. We streven ernaar om onze ecologische voetafdruk op reis te minimaliseren. Zo reizen we in kleine groep, gebruiken we waar mogelijk het openbaar vervoer en ondersteunen we de lokale economie door te kiezen voor kleinschalige logementen en restaurants en langdurige samenwerkingen met lokale partners.

Tegelijk stimuleren we onze reizigers om mee te investeren in bosbehoud en bosherstel via Bos+. Want bossen halen CO2 uit de lucht, een gas verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde.

We ontvingen als eerste Belgische touroperator het Travelife duurzaamheidscertificaat, een internationale erkenning voor onze inspanningen om duurzaam te reizen en ondernemen.

Lees meer over ons duurzaamheidsverhaal op joker.be/duurzaam-reizen-met-joker

Reisperiode en klimaat

In Maharashtra en Goa schommelen temperaturen doorheen het jaar niet erg veel. Gemiddeld is dit zo'n 27.5°C, maar kan oplopen tot meer dan 30°C.. Het regenseizoen vind plaats van juni tot september, met juli en augustus als het hoogtepunt. Van december tot februari-april is het zo goed als droog.

Verwacht je op warm en vochtig weer.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Veelgestelde vragen

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker?

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker? Dat vertellen we je hier. 

Wanneer weet ik of mijn reis zal doorgaan?
 • Je kan bij het vertrek zien of een reis al dan niet gegarandeerd is. Ten laatste 1 maand voor vertrek beslissen we of we de reis kunnen laten doorgaan. Indien het minimum aantal deelnemers niet behaald werd, zullen we de reis moeten annuleren.
 • Wanneer de reis gegarandeerd is, zullen we op regelmatige basis de uitvoerbaarheid en haalbaarheid van de reis bekijken. Indien blijkt dat de reis niet meer uitvoerbaar is (politieke onlusten, noodsituaties,…) zal de reis ten gepaste tijden geannuleerd worden.
Wat betaal je voor je reis?

Prijs + budget

Bij elke reis staat een prijs vermeld, aangevuld met het budget dat je ter plaatse zal besteden. De kostprijs van je reis bereken je door het budget op te tellen bij de prijs.

Prijs

De prijs is de som die je rechtstreeks betaalt aan Joker bij inschrijving. Elk reisprogramma vermeldt duidelijk wat bij de prijs inbegrepen is. Het gaat dan bv. om de kost van de vliegtickets, organisatiekosten, reisbijstandsverzekering enz.

Je betaalt een voorschot van 40% (minstens €300 per persoon) bij inschrijving. Het saldo volgt 8 weken voor je vertrek.

Budget

Het budget is een raming voor activiteiten, logies, toegangsgeld, plaatselijk transport en maaltijden. Je betaalt dit ter plaatse. Daardoor betaal je enkel voor de activiteiten die je effectief doet, niets meer, niets minder. Tegelijkertijd komen deze uitgaven rechtstreeks bij de lokale bevolking terecht. Zonder tussenpersonen of commissie van Joker dus. Een win-win!

Om koerswisselingen op te vangen, staat het budget soms vermeld in de lokale munt.

Wat is niet inbegrepen?

Dranken, souvenirs en optionele activiteiten zijn niet bij het budget inbegrepen. De eventuele optionele activiteiten (vb. bungeesprong, diepzeeduiken, canyoning …) staan in het reisvoorstel op de website opgesomd, met een richtprijs die gebaseerd is op de prijzen van het vorige reisseizoen. Zo kan je zelf inschatten welk bedrag je best bovenop je budget meeneemt. Ook op de vertrekvergadering krijg je hierover de nodige informatie.

Bij boeking van je reis kan je beslissen een optionele bagage- en annulatieverzekering van KBC af te sluiten. Voor vertrek krijg je, per e-mail, de vraag om mee te investeren in schonere lucht via een bijdrage aan een project voor bosbehoud en bosherstel van Bos+ (Amazonewoud in Ecuador).

Hoe actief zijn Joker-groepsreizen?

Onze reizen zijn in het algemeen erg actief. Om aan te tonen hoe zwaar je reis is, zie je per dagdeel een aantal stappertjes staan (1= niet zwaar, 4 = het zwaarst). 

Ben je op zoek naar zoveel fysieke inspanning en natuur, kies dan voor de formule “Expeditie”. 

Hoe weet Joker of een bestemming of route veilig is?
 • We volgen het reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken op de voet. Toestemming om te reizen? Dan volgen we de lokale richtlijnen over wat kan en niet kan. Dankzij onze vele contacten ter plaatse zijn we steeds goed op de hoogte van onze mogelijkheden. Zo kunnen we een gefundeerde beslissing nemen: de route behouden, een alternatieve route vastleggen of de reis annuleren. Is een lange quarantaine verplicht ter plaatse, dan annuleren we de reis.
 • Bij twijfel staan de lokale contacten klaar met advies, die plaatselijke instructies als geen ander kennen. Ook onze Bestemmingsverantwoordelijken kunnen bijspringen: zij zijn het sowieso gewend om de actualiteit van “hun” bestemming te volgen.
 • Met ons jarenlang duurzaam uitgebouwde, betrouwbare netwerk en onze logistieke ervaring staan we ook in deze tijden sterk om de juiste beslissingen te nemen.
Ik schreef me in op een groepsreis: kan ik mijn bestemming wijzigen of mijn vertrek uitstellen?

Ja, dat kan. Er zijn 2 voorwaarden:

 1. Voor alle boekingen: wil je tot 8 weken voor vertrek je groepsreis wijzigen, dan rekenen we €100 administratiekosten aan en de niet-recupereerbare voorschotten die Joker mogelijks al betaalde.
 2. Je betaalt steeds de prijs van de nieuwe reis. Is deze goedkoper, dan krijg je van ons het verschil terug. Is deze duurder, dan leg je bij.

In uitzonderlijke gevallen behoudt Joker het recht om de wijziging niet te aanvaarden.

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 
Wat als je reis geannuleerd wordt?

Soms zijn we genoodzaakt je reis te annuleren, doordat het minimum aantal deelnemers niet bereikt werd of we om veiligheidsredenen niet naar de bestemming kunnen reizen. Dan word je hiervan verwittigd, stellen we natuurlijk alternatieven voor (die je aan 5% korting kan boeken) en krijg je de door jou betaalde reissom volledig terugbetaald.

Wat is de gemiddelde leeftijd bij Joker Avontuur?

Vanaf 4 inschrijvingen tonen we hoeveel mannen en vrouwen er meegaan en welke leeftijdscategorieën vertegenwoordigd zijn in de groep.

Nog geen gegevens voor jouw reis? Dit zijn de gemiddelde cijfers van vorig jaar. 

 • Gemiddelde leeftijd: 35 jaar
 • Man 47% / Vrouw 53%
 • Single 92%  / Koppel 8%

 

Wat moet ik betalen bij boeking?

Meteen na je boeking, ontvang je een link om het voorschot online te betalen. Het voorschot bedraagt 40% van de basisprijs, met een minimum van €300, aangevuld met de opties van de verzekering die je eventueel koos. Vertrek je binnen de 56 dagen, dan betaal je geen voorschot meer maar meteen de volledige reissom. Het budget betaal je ter plaatse, op de bestemming.

Zijn er kortingen voor trouwe reizigers?

Trouwe Joker-reizigers belonen we graag! Je krijgt een korting van 5% op elke 5de reis die je sinds 2000 met Joker maakte. Reisde je sinds 2000 meer dan 5 keer met Joker? Dan krijg je één keer de korting en vanaf deze reis staat je teller terug op nul en geldt weer de korting voor elke 5de reis. Korting enkel geldig voor boekingen van groepsreizen van Joker Avontuur, Joker Go-26, Joker 24 tot 30 en Comfort Editions. Geannuleerde reizen tellen niet mee en de korting is niet cumuleerbaar.

Zijn er verborgen kosten?

Voor de meeste Joker-reizen is een geldige internationale reispas vereist, al dan niet vergezeld van een visum. Soms moet je dit visum voor vertrek aanvragen en betaal je deze kosten bovenop de prijs vermeld in de brochure. Als het visum ter plaatse verkregen wordt, is de kostprijs opgenomen in het budget. Deze info kan je terugvinden bij elke reis op de website, bij "Goed om weten".