Overslaan en naar de inhoud gaan

Joker-collega en reisbegeleidster Hanne besloot deze zomer zeer last minute om haar droomreis waar te maken: een roadtrip langs de bekende Ring Road van Ijsland met de campervan, een Ringroadtrip dus. Of het land van vuur en ijs de moeite waard is? Dat kan je gemakkelijker zelf beoordelen dankzij Hanne haar fotoblog. Praktische tips om je reis nog unieker en duurzamer te maken, die krijg je er gratis bovenop. 

Ringroadtrip

De populaire Ring Road is een weg van 1322 km rond IJsland die je bij de mooiste bezienswaardigheden van het land brengt. De maximumsnelheid op deze geasfalteerde weg is 90 km/u, dit gaf ons de tijd om de unieke landschappen in ons op te nemen. Opletten wel voor schapen die zomaar de weg oversteken! Op niet-geasfalteerde wegen is de snelheid meestal 70 km/u, maar in realiteit rijd je er vaak trager. 

#Campervanlife

Campervans in Ijsland zijn meestal bedrukt met leuke quotes of gekke graffiti kunst. How camperlife never gets boring!

Wij huurden een Dacia dokker, deze was perfect voor onze trip. Als je van plan bent om het hoogland te verkennen en de F-roads (wegen in de bergen) wil trotseren, is een 4x4 een must. 

Het reizen met de campervan bezorgde ons erg veel vrijheid. Je kan rijden, relaxen, eten en slapen wanneer je wilt. We namen ook twee stoeltjes en een tafeltje mee, zo hadden we altijd pauze of dinner with a view.

Pro tip: Heb je geen frigobox in je camper, laat je dan helpen door de IJslandse bergrivieren.

Idyllische kampeerplaatsen zoeken was de rode draad van onze reis, maar een absolute winnaar is bekend: Camping 66.12 North op Tjörnes. Donker werd het er in juli niet echt, maar de zon die een uur lang de zee kuste, was voor ons de mooiste kampeerspot in de wereld!  

Lekker eten maak je zelf, en dat hoeft niet basic te zijn. Heb je graag een wijntje of een biertje bij je eten? Dan is de taxfree-shop op de luchthaven jouw (only) place to be!

Pro tip voor barbecue lovers: deze barbecue van AS Adventure kan je opplooien tot een A4’tje en in je rugzak stoppen. Vuur maken en blazen moet je natuurlijk zelf doen.

Land of fire and ice

Wie Ijsland zegt, zegt watervallen! Onze favoriet? Godafoss! Ook voor de Seljalandsfoss, een waterval waar je achter kan wandelen, maakten we graag een tussenstop.

Vergeet de Blue Lagoon, wij gingen steeds op zoek naar de meest afgelegen hot springs. De tip? Vraag het aan de locals! Als je ze eenmaal gevonden hebt en na een koude dag in een warm (of keiheet) bad mag kruipen, is er niets dat nog tussen jou en de natuur staat.

De impact die het massatoerisme de afgelopen jaren had op de natuur, wordt ook hier bij de Fjadrarglufur pijnlijk duidelijk . Wij blijven mooi op de aangegeven paden, planet first!  

Zin om je eens op de noordpool te wanen? Dan moet je bij de ‘diamonds’ van Diamond beach zijn. Deze schitterende plek doet je helemaal verliefd worden op IJsland.  

Hanne Castermans - Joker Reizen
Na een verplichte coronatest in Ijsland, wachtte ons een ongeziene schoonheid: Ijsland was puurder dan ooit, we hadden het land voor onszelf. De zon was de volle tien dagen van de partij en onze campervan… die missen we hier thuis nog elke dag!
campervan ijsland

Droom jij net zoals Hanne van een roadtrip door IJsland?

Bekijk onze programma's en vraag een offerte aan, wij werken graag jouw droomreis voor je uit! 

Misschien is dit ook interessant voor jou?