Overslaan en naar de inhoud gaan

Wil je ook het ruige binnenland van IJsland verkennen, dan is een 4x4 voertuig een must. Deze reis combineert de hoogtepunten van het ruige binnenland met de befaamde ringweg. Zo krijg je een totaalbeeld van het natuurfenomeen IJsland. Adembenemende vulkanische landschappen wisselen af met geisers, watervallen, bizarre basaltformaties, gletsjers en ijsbergen om maar enkele van deze natuurlijke attracties te benoemen. Tijdens deze tocht zal je zeker het "weg-van-de-wereld" gevoel beleven, een ervaring die je nooit meer vergeet !

 

Wij werken voor dit programma samen met een gespecialiseerde partner (NH).

De hoogtepunten van deze reis

Ijsland - Ilse

De verbluffende natuur en het vulkanisme in het binnenland.

Jokulsarlon - Bart Baetens

Een bezoek aan het Jökulsárlón gletsjermeer mag zeker niet ontbreken

Ijsland - Joker Archief

De unieke landschappen zijn indrukwekkend!

Programma

Programma

A Dag 1
Aankomst in IJsland
100 km

Pick-up van de huurauto op de luchthaven en rit naar het platteland, al dan niet met een stop aan de Blue Lagoon
Facultatief: toegang tot de Blue Lagoon – ca. € 100 à 115 per persoon naargelang beschikbaarheid.

B Dag 2
Golden Circle
140 km

Vandaag bezoek je naar het Þingvellir Nationaal Park waar ooit het eerste parlement ter wereld samen kwam. Geniet van het adembenemende vulkanische landschap met bergen en lavastromen. Bezoek het geothermische gebied van Geysir en de Gullfoss waterval.

C Dag 3
Kjölur hooglandroute – Hveravellir – Skagafjördur
230 km

Je neemt de mooie Kjölur hooglandroute door het binnenland. Onderweg passer je het kleurrijke warme bronnengebied van Hveravellir tussen de Langjökull- en Hofsjökullgletsjers. Ideaal voor een warmwaterbad in openlucht. Uiteindelijk bereik je opnieuw de ringweg in de Skagafjördurvallei, Noord-IJsland. De regio staat bekend om de IJslandse paarden die hier talrijk aanwezig zijn.

D Dag 4
Vulkanisch Mývatn
190 km

Via Akureyri, het commerciële en educatieve centrum van Noord-IJsland, en de Godafoss waterval naar het uiterst vulkanische gebied rondom het Mývatn meer. Dramatische lavalandschappen, vulkaankraters, kokende modderpoelen, stoomzuilen… je ontdekt hier alle aspecten van het vulkanische eiland.

E Dag 5
Egilsstadir
320 km

Het kuststadje Húsavík ligt aan de Noordelijke IJszee en is het walvismekka van IJsland. Je passeert er op weg naar het Jökúlsárgljúfur Nationaal Park met zijn bizarre basaltformaties en de Ásbyrgi canyon. Daarna volg je een van de mooiste en meest woeste canyons van het eiland met een aantal uitzonderlijke watervallen waaronder de Dettifoss, Europa’s krachtigste waterval.
Langs de rand van de grootste vulkanische woestijn op aarde gaat het verder naar het oosten om te overnachten in de omgeving van Egilsstadir.


Facultatief: Walvistocht: richtprijs € 102 per persoon

F Dag 6
de Oostfjorden
300 km

Slingerend over de Almannaskard bergpas (hellingsgraad 16%) bereik je de Berufjord, een van de mooiste op IJsland. Vanaf hier verandert het landschap opnieuw want je bereikt de zuidflank van de Vatnajökull gletsjer, Europa’s grootste gletsjer. Alles staat hier in het teken van het ijs. Onderweg laten we je via een korte wandeling nog kennismaken met een onbekend en kleurrijk stukje IJsland, goed verscholen in de ‘woestenij’.

G Dag 7
Jökulsárlón – Skaftafell
200 km

Langs de rand van de Vatnajökull vind je een aantal boeiende fenomenen. Het Jökulsárlón gletsjermeer is er één van. Het ontstond door de schurende werking van gletsjerijs en is gevuld met smeltwater en ijsbergen die dobberend afdrijven naar zee. Door de getijdenwerking komt het ijs op de zwarte zandstranden terecht waar ze geruisloos herleid worden tot water.
Ook in het Skaftafell Nationaal Park, een prachtig wandelgebied, zie je het resultaat van het eeuwenoude gevecht tussen de elementen. Vooral de Svartifoss waterval trekt hier de aandacht, maar wie er wat verder op uit trekt, krijgt fantastische landschappen te zien.


Facultatief: Gletsjerwandeling: richtprijs €113 per persoon

Facultatief: Zodiactocht op Jökulsárlón: richtprijs €113 per persoon

H Dag 8
Landmannalaugar
140 km

De weg naar Landmannalaugar is een prachtige bergroute door grillige en met mossen begroeide lavastromen. Eens ter plaatse vertoef je in een wereld van pasteltinten. De ryolietbergen rondom het dal vertonen blauw-, rood-, geel- en okertinten alsof je in het schildersatelier van Moeder Natuur bent terechtgekomen.
Kies een van onze voorgestelde wandelingen om het gebied te verkennen of ga relaxen in de warmwaterrivier naast de berghut.

I Dag 9
Reykjavik
180 km

Nog een laatste keer zet je de wagen in 4x4 om langs een bultige steenpiste naar een adembenemend decor te trekken. Een dubbele waterval in een prehistorische setting is een waardige afsluiter om het woeste binnenland in te ruilen voor de stadsjungle.
In de vroege voormiddag bereik je Reykjavik waar je kan bekomen van al het natuurgeweld van de voorbije dagen. Volg onze uitgestippelde wandeling langs de bijzonderste locaties of slenter door de straatjes op zoek naar een gezellige koffiebar of het leukste souvenir.
 

J Dag 10
Terug naar huis
50 km

Inleveren van de huurwagen op de internationale luchthaven.  Einde van het programma.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • 1 hotelovernachting te Reykjavík op basis van 2-persoonskamer met ontbijt
 • 8 overnachtingen op het platteland op basis van 2-persoonskamer met privé-sanitair en ontbijt
 • autohuur Dacia Duster 4x4 of gelijkwaardig van dag 1 t/m dag 10, onbeperkt aantal km’s, verzekering huurwagen met franchise (eigen risico ca. € 740), de bodemplaat en de banden zijn op IJsland nooit verzekerd, zie ook “bijkomende info”.
 • 2e bestuurder
 • IJslandse taksen
 • uitgebreid, Nederlandstalig infopakket met algemene informatie de do’s en dont’s, wegenkaart, het routeboek (app) en het Dominicus-reishandboek
 • bijdrage garantiefonds

Niet inbegrepen

 • Internationale vlucht en luchthaventaksen
 • Afkoop franchise
 • Overige maaltijden
 • Brandstof auto
 • Facultatieve excursies
 • Reis- en/of annulatieverzekering

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

VERZEKERING HUURWAGEN

 • Onze autohuurprijzen zijn telkens op basis van een ongelimiteerd aantal kilometers en met inbegrip van een CDW-verzekering met franchise (ca. 740 euro). 
 • De franchise kan teruggebracht worden naar  € 0 euro tegen een supplement van  € 17/dag.
 • De bodemplaat en de banden zijn nooit verzekerd. Bij gewoon gebruik van de wagen is de kans op schade aan de bodemplaat onbestaande. Een lekke band is uiteraard nooit uit te sluiten. In dergelijk geval dien je de herstelling zelf te laten uitvoeren (ca. € 80).

EXTRA

 • De minimumleeftijd voor het huren van een 4×4 is 23 jaar. Je dient tevens tenminste 1 jaar in het bezit zijn van een rijbewijs.
 • Alle huurwagens moeten op het einde van de reis volgetankt worden ingeleverd. Zo niet wordt een forfait aangerekend.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren