Overslaan en naar de inhoud gaan

Bergen van blauw ijs, heetgeblakerde vulkanen, onmetelijke ijswoestijnen en borrelende warmwaterpoelen. Nergens op onze planeet oogt de aarde zo buitenaards als op IJsland. Reizen met de mobilhome biedt een optimale vrijheid en deze reis is zo samengesteld dat je ten volle kan genieten van deze natuurfenomenen.

Via het geisergebied en het zuidelijkste punt van IJsland, reis je verder naar de Oostkust waar baaien met oogstrelende panorama's op je wachten. Extreem vulkanisme onderstreept het karakter van het noorden van het eiland rond het Mývatn meer. De geothermische baden hier bieden je de kans om al deze indrukken op een rustgevende manier te verwerken. Afsluiten doe je op het minder toeristische scheireiland Snaefellsness. Aan de voet van de ijsvulkaan waarop dit bergmassief eindigt, vind je een uniek wandelgebied. Met de suggesties over kampeerplaatsen die je van ons ontvangt, ga je zeker een onovertroffen reis tegemoet !

Wij werken voor dit programma samen met een gespecialiseerde partner (NH).

De hoogtepunten van deze reis

Geysir - Noorderhuis

Ontdek de indrukwekkende kracht van de natuur

Svartifoss - Noorderhuis

Wandel naar Svartifoss in Skaftafell, omgeven door kolommen van zwarte basalt

Kirkjufell - Noorderhuis

Kirkjufell, één van de meest betoverende plaatsen in Snæfellsnes

Programma

Programma

A Dag 1
Keflavík – Reykjavík
50 km

Ophalen van de mobilhome en briefing over het gebruik ervan.
De weg langs het Reykjanes schiereiland geeft je een eerste indruk van de vele vulkanische fenomenen op IJsland zoals het geothermische bronnen gebied van Krýsuvík met z’n gele, rode en groene kleuren, het buitenaards ogende, azuurblauwe Blue Lagoon warmwatermeer en de vele met mos begroeide lavavelden.

B Dag 2
Golden Circle
140 km

Vandaag volg je de Mid-Atlantische Rug, de breukzone die over de bodem van de Atlantische Oceaan loopt en de grens vormt tussen het Noord-Amerikaanse en Europese continent. Op IJsland loopt deze breuk boven de zeespiegel wat duidelijk te zien is in het Þingvellir Nationaal Park. Iets verderop ligt het Geysir gebied waar de Strokkur-geiser met vaste regelmaat een warmwaterfontein laat zien. En net voordat de weg het ruige binnenland bereikt, zie je de Gullfoss waterval die gletsjerwater van de ‘witte’ rivier in twee trappen, en met veel gedonder, door een nauw canyon afvoert.

C Dag 3
Puimsteen- en lavavelden
220 km

Via een onbekende, maar mooie omweg rijd je door de lava- en puimsteenvelden aan de voet van de Hekla vulkaan. Eens je de zuidkust bereikt, wijzigt het landschap. Een bergmassief lijkt op te rijzen uit de Atlantische Oceaan. Het is bedekt met gletsjers, gedrapeerd met watervallen en vormde ooit de rand van het eiland.

Kaap Dyrhólæy, de zuidelijkste punt van het eiland, vormt letterlijk en figuurlijk een toegangspoort tot het eiland. Tijdens het broedseizoen vind je hier papegaaiduikers en andere zeevogels hun jongen klaarstomen voor de terugtocht. Het geheel wordt afgelijnd door een smalle kuststrook met zwarte zand- en keienstranden.

D Dag 4-5
Zwarte sandurs en witte woestijnen
220 km

Je kruist de zwarte spoelvlaktes of sandurs vooraleer je Europa’s grootste ijswoestijn, de Vatnajökull en het gelijknamige nationale park bereikt. Het volledige gebied beslaat ongeveer 14.000 km² en is daarmee Europa’s grootste beschermde gebied.
In de oksel van de gletsjer, tussen ijstongen, ligt Skaftafell. Een wandelgebied in een boeiend en zeer gevarieerd landschap. De Svartifoss waterval is hier hét hoogtepunt, maar ook een aantal uitzichtpunten op de omringende ijswereld zijn indrukwekkend.
Langs de Ringweg tussen de Vatnajökull en de Atlantische Oceaan liggen ook een paar ijsmeren waaronder Jökulsárlón het bekendste is. IJsbergen van eeuwenoud, blauw getint ijs worden door de gletsjer uitgebraakt in de lagune. Ze drijven af naar open zee om de cyclus van het water af te ronden op het zwarte zandstrand van Diamond Beach.
Wil je meer te weten komen over de levenscyclus van een gletsjer of wil je een ijsberg van dichtbij bewonderen? Reserveer dan een begeleide gletsjerwandeling op Europa’s grootste gletsjer of een zodiactocht op het Jökulsárlón ijsbergenmeer.

E Dag 6
Oost-IJsland: een vergeten gebied
290 km

De oostkust van het eiland wordt gevormd door fjorden, binnenzeeën, baaien, lagunes en verlaten landschappen. Het zorgt voor oogstrelende panorama’s.
Je verkent de regio van de Oostfjorden en je hebt de mogelijkheid om naar de Hengifoss waterval te wandelen of voor een langere wandeling te kiezen op het subarctische steenplateau met zicht op het ‘deurgebergte’. Wil je het rustiger aan doen, kan je het mooi gelegen Seydisfjörður bezoeken of picknicken in een nauwe, verlaten fjord.
Reis je in de periode van 15 mei tot 15 augustus kan je papegaaiduikers spotten op het ‘einde van de wereld’.

F Dag 7-8
Het Mývatn meer
230 km

Het noorden van het eiland, in een wijde boog rond het Mývatn meer, is extreem vulkanisch.
Onder de oppervlakte kookt de aarde. Het resultaat zijn stoomzuilen, pruttelende modderpoelen, welruikende zwavelbronnen, warmwaterrivieren en -bronnen. Ook vulkanen, kraters, tafelbergen, lavavelden en rhyolietbergen zijn getuigen van een onzichtbare oerkracht die zich kort onder de aardkorst schuilhoudt.
Maar er is hier meer te doen:
In het Jökulsárgljúfur Nationaal Park heeft een wilde gletsjerrivier een indrukwekkende canyon uitgesleten. Hoge basaltmuren tekenen de oevers van de rivier. Wandelen langs de loodrechte echorotsen van Ásbyrgi, luisteren naar het geraas van Europa’s krachtigste waterval Dettifoss of wegdromen bij het idyllische karakter van de Selfoss watervallen. Het zijn een paar van de mogelijkheden in deze boeiende regio. En wie wil afkoelen of opwarmen, kan een walvistocht reserveren vanuit Húsavík of baden in de geothermische baden van Mývatn Nature Baths of GeoSea.
Niet alleen in de onmiddellijke omgeving van het meer worden de zintuigen geprikkeld door de natuur. In een wijde boog liggen nog andere indrukwekkende plaatsen waarbij de machtige gletsjerrivier, Jökulsá a Fjöllum, een hoofdrol speelt. Hij onderstreept het extreme karakter van deze regio met een aantal fotogenieke locaties waaronder de Selfoss en Dettifoss watervallen, de Ásbyrgi canyon en de basaltstructuren van Hljóðaklettar.

G Dag 9
Zeehonden spotten
340 km

Via de ‘waterval der goden’ en de hoofdstad van het Noorden, Akureyri, brengen we je naar ‘de stenen draak’ via een onbekende kustroute waar ook zeehonden gespot worden. Het ligt aan het begin van de Westfjorden, een uitgestrekt fjordensysteem.

H Dag 10-11
Snæfellsnes
200 km

Via groene fjordenlandschappen bereik je het schiereiland Snæfellsnes, een langgerekte bergketen die tot ver in zee reikt. Het massief eindigt op een méér dan duizend meter hoge en door een ijskap bedekte vulkaan. De voet van de ijsvulkaan is een prachtig wandelgebied.
Kraters, torenhoge basaltzuilen, stranden met grote rolkeien en lavavelden wisselen elkaar af. Leer hier ook hoe haaienvlees wordt verwerkt en proef zelf even van de gefermenteerde delicatesse.

I Dag 12
Wandelen of slenteren
120 km

Na een rit door Mýrar, een moerassig laagland met talrijke meertjes, zand- en slikplaten, kan je kiezen voor een extra wandeling naar de op 1 na hoogste waterval van IJsland of rechtstreeks naar Reykjavík rijden om de stad te verkennen.
Tegen 18u lever je de mobilhome in nabij de luchthaven en breng je de laatste nacht door in een hotel.

J Dag 13
Terug naar huis

Naar de internationale luchthaven en terugvlucht.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • DEZE PRIJZEN ZIJN ENKEL GELDIG INDIEN GEBOEKT VOOR 25 FEBRUARI 2024
 • 11 nachten mobilhome volgens het aantal personen vanaf dag 1 t/m dag 12, onbeperkt aantal km’s, verzekering huurwagen met verlaagde franchise (eigen risico € 740), de bodemplaat en de banden zijn op IJsland nooit verzekerd, zie ook “bijkomende info”.
 • bedlinnen volgens aantal inzittenden
 • tuintafel en -stoelen
 • tablet met mobile WIFI (3GB gratis), eventueel te gebruiken als GPS
 • 2e chauffeur
 • 1 hotelnacht nabij de luchthaven op basis van een 2 pers. kamer met privé-sanitair en ontbijt
 • uitgebreid, Nederlandstalig infopakket met algemene informatie de do’s en dont’s, wegenkaart, een routeboek en het Dominicus-reishandboek
 • bijdrage garantiefonds

Niet inbegrepen

 • internationale vlucht en luchthaventaksen
 • overige maaltijden
 • brandstof auto
 • kampeerplaatsen (ca. € 8 à € 12 pp, incl. mobilhome)
 • facultatieve toegangsprijzen
 • facultatieve excursies
  o dag 4/5: gletsjerwandeling: € 115 pp
  o dag 4/5: zodiactocht op Jökulsárlón: € 115 pp
  o dag 7/8: walvistocht: € 102 pp
 • annulatie- en/of reisverzekering

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Verzekering mobilhome

 • Onze huurprijzen zijn telkens op basis van een ongelimiteerd aantal kilometers, incl. een verzekering die het eigen risico in geval van schade door ongeval of opspattend grind (gravel protection) beperkt tot max. € 740.  Op deze manier kom je niet voor verrassingen te staan.
 • Een aparte verzekering tegen as- en stormschade kan worden afgesloten aan € 13/dag. 
 • Wil je alle risico’s uitsluiten en de franchise terugbrengen naar € 0? Dan kies je voor een extra premium verzekering à € 17/dag. Deze verzekering dekt eveneens as- en stormschade zonder franchise.
 • Opgelet, op IJsland zijn de bodemplaat en de banden nooit verzekerd. Ook schade bij rivierdoorwadingen en door as- en zandstormen is niet gedekt. Bij gewoon gebruik van de wagen is de kans op schade aan de bodemplaat quasi onbestaande. Een lekke band is uiteraard nooit uit te sluiten. In dergelijk geval dien je de herstelling zelf te laten uitvoeren (ca. € 80). Bij een aantal van onze 4x4 programma’s heb je wel rivierdoorwadingen, maar dit zijn telkens haalbare, normale doorwadingen met minimaal risico. Doorwadingen door rivieren met hoge waterstand of snelstromend water zijn niet opgenomen in onze routes. Dergelijke doorwadingen raden we af, ook al vind je andere info terug op websites, blogs en/of magazines. 

Extra

 • De minimumleeftijd voor het huren van een mobilhome is 23 jaar. Je dient wel tenminste 1 jaar in het bezit zijn van een rijbewijs.
 • Alle huurwagens moeten op het einde van de reis volgetankt worden ingeleverd. Zo niet wordt een forfait aangerekend.

Type

 • In dit programma is een mobilhome voorzien volgens het aantal inzittenden. Ieder type is in werkelijkheid ruimer dan het max. aantal gepubliceerde inzittenden.
 • Het gaat om manueel geschakelde dieselmotoren
 • Ieder type is compleet uitgerust volgens het aantal passagiers met tuintafel -en stoelen, bedlinnen, 1 gasfles (10 kg). Op het einde van de reis dien je terug 1 volle te voorzien.
 • Tablet met mobile WIFI (3GB gratis), eventueel te gebruiken als GPS.
   

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren