Overslaan en naar de inhoud gaan

Deze rondreis loodst je rondom het eiland en focust op 3 totaal verschillende regio’s: Zuid-IJsland met zijn spectaculaire kustlijn en prachtige gletsjergebieden, de indrukwekkende fjordenregio van Oost-IJsland en de vulkanische fenomenen van het Mývatngebied in het noorden. Het programma geeft je een compleet overzicht van de belangrijkste natuurverschijnselen en de vele contrasterende landschappen.

Wij werken voor dit programma samen met een gespecialiseerde partner (NH).

De hoogtepunten van deze reis

Jokulsarlon - Noorderhuis

Het verbluffende gletsjermeer van Jokulsarlon

Svartifoss - Joker Archief

Svartifoss, één van de meest bijzondere watervallen in IJsland

Hofsos - Noorderhuis

Het Trollenschiereiland waar lieflijke vissersdorpen verscholen liggen in diepe valleien

Programma

Programma

A Dag 1
Keflavík – Reykjavík

Na aankomst op de luchthaven neem je de huurwagen in ontvangst op de luchthaven. Op weg naar Reykjavik kom je langs het meest bekende warmwaterbad in een futuristisch decor van zwarte lavavelden begroeid met gifgroene mossen: de Blue Lagoon. Een duik in het blauwwitte water kan alvast tellen als eerste kennismaking met de IJslandse natuurkrachten (optioneel).

 

B Dag 2
de Mid-Atlantische Rift
150 km

Pal op de Mid-Atlantic Rift die het Noord-Amerikaanse en Europese continent scheidt, ligt het Þingvellir Nationaal Park. De omgeving wordt getekend door scheuren, spleten en kloven. Verder langs de breuklijn bereikt u het Geysir gebied en de Gullfoss waterval die het gletsjerwater van de ‘witte’ rivier met donderend geweld afvoert naar het zuiden.

C Dag 3
Vulkanen & Kliffen
220 km

De uitgestrekte vlaktes maken plaats voor een statig bergmassief dat de wacht lijkt te houden bij de zuidelijkste punt van het eiland, Kaap Dyrhólæy. Het massief ondersteunt eveneens de ijsmassa van de Eyjafjalla- en de Mýrdalsgletsjers. In ruil siert hun smeltwater, samen met bronwater, de bergflanken in de vorm van talloze watervallen, de ene nog spectaculairder dan de andere. Aan de voet ervan wordt de zuidkust afgeboord door een smalle zone met zwarte zand- en keienstranden en kliffen. Langs en bovenop de verticale wanden broeden verschillende zeevogels waaronder de papegaaiduiker.

D Dag 4-5
Sandurs en groene lavavelden
220 km

Je kruist de zwarte spoelvlaktes of sandurs vooraleer je Europa’s grootste ijswoestijn, de Vatnajökull, en het gelijknamige nationale park bereikt. Het volledige gebied beslaat ongeveer 14.000 km² en is daarmee Europa’s grootste beschermde gebied.
In de oksel van de gletsjer, tussen ijstongen, ligt Skaftafell. Een wandelgebied in een boeiend en zeer gevarieerd landschap. De Svartifoss waterval is hier hét hoogtepunt, maar ook een aantal uitzichtpunten op de omringende ijswereld zijn indrukwekkend.

Langs de Ringweg tussen de Vatnajökull en de Atlantische Oceaan liggen ook een paar ijsmeren waaronder Jökulsárlón het bekendste is. IJsbergen van eeuwenoud, blauw getint ijs worden door de gletsjer uitgebraakt in de lagune. Ze drijven af naar open zee om de cyclus van het water af te ronden op het zwarte zandstrand van Diamond Beach
 

E Dag 6
Gletsjers en fjorden
290 km

Van zodra je de gletsjerlandschappen van het Vatnajökull NP achter de rug hebt, rij je door een decor dat geologisch gezien tot de oudste gebieden van IJsland behoort. Het is een verzameling van natuurelementen: fjorden, baaien, bergen, binnenzeeën, diepe gletsjerdalen en geothermische bronnen. Hier en daar passeer je een geïsoleerde nederzetting of vissersdorp, krijg je een fantastisch panorama te zien en kan je de benen strekken voor een wandeling. Onze IJslandvaarders kenden deze plaats ook en zochten er een veilig onderkomen bij storm.

F Dag 7
Ontdekking van de Oostfjorden
200 km

Ontdek de rust en grandeur van deze regio aan de hand van ons routeboek: een langere wandeling door de wildernis, watervallen kijken of een verlaten fjord bezoeken. Aan jou de keuze.

G Dag 8
Vulkanisch Mývatn
190 km

De kortste route naar Mývatn is de ringweg, maar omdat de kortste weg zelden de beste is, stuurt ons routeboek je vandaag via een omweg langs verbluffende maanlandschappen naar de omgeving van het Mývatn meer. Het is een zeer vulkanisch gebied met solfatarenvelden, zwavelbergen, pseudokraters, lavaformaties en -velden, kratermeren…, allen getuigen van een onzichtbare oerkracht.

H Dag 9
Rondom Mývatn
230 km

De regio rond het Mývatn meer is uiterst vulkanisch. De aardkorst is hier flinterdun en de hotspot of magmakamer ligt kort onder het aardoppervlak. Ontembare krachten zorgen voor fabelachtige verschijnselen zoals kokende modderpoelen, zwavelbronnen, stoomzuilen, schijnkraters, lavaformaties, warme bronnen en kratermeren.
Maar er is meer. Langs de machtige gletsjerrivier, Jökulsá a Fjöllum, vind je een aantal bijzondere plaatsen zoals de Dettifoss en Selfoss watervallen, de basaltformaties van Hljóðaklettar, de Hafragilsfoss waterval, de Ásbyrgi canyon,…


En iets verderop kan je te Húsavík inschepen voor een walvistocht en op zoek gaan naar bultruggen, blauwe vinvissen, dwerg vinvissen…
 

I Dag 10
Vervlogen tijden
250 km

Via Akureyri bereik je de bergen en gletsjerdalen van het trollen schiereiland. De meest noordelijke punt ervan bevindt zich op amper 40 km van de poolcirkel. Het was vanaf de 2de helft van de 19de tot ver in de 20ste eeuw een ideale plaats voor het verwerken en exporteren van tonnen haring.
Hoewel de visserij voor een lokale, economische boost zorgde, was de tweede helft van de 19de eeuw in het algemeen een belabberde periode voor de IJslandse economie. 

J Dag 11
de Walvisbaai of Reykjavik
300 km

Op weg naar Reykjavík kan je nog een wandeling plannen naar de op 1 na hoogste waterval van het eiland ofwel rij je ineens naar de hoofdstad om het oude centrum van de stad te bezoeken.

K Dag 12
Terug naar huis

Inleveren van de wagen op de luchthaven en terugvlucht.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • 2 hotelovernachtingen te Reykjavík op basis van tweepersoonskamers met privé-sanitair en ontbijt
 • 9 overnachtingen op basis van tweepersoonskamers met privé-sanitair en ontbijt
 • autohuur type VW POLO (2 pers.) / SKODA OCTAVIA BREAK (4 pers.) of gelijkwaardig van/tot de luchthaven, onbeperkt aantal km’s, verzekering huurwagen met verlaagde franchise (eigen risico ca. € 440), de bodemplaat en de banden zijn op IJsland nooit verzekerd, zie ook “bijkomende info”.
 • 2e chauffeur
 • uitgebreid, Nederlandstalig infopakket met algemene informatie de do’s en dont’s, wegenkaart, het routeboek (app)
 • IJslandse taksen

Niet inbegrepen

 • internationale vlucht
 • overige maaltijden
 • facultatieve verzekering huurwagen
 • facultatieve excursies
  • Dag 1: toegang tot de Blue Lagoon: 97 à 115 euro pp
  • Dag 4/5: Gletsjerwandeling: 115 euro pp
  • Dag 4/5: Zodiactocht op Jokulsarlon: 115 euro pp
  • Dag 9: Walvistocht vanuit Huvasik: 102 euro pp
 • annulerings- en/of bijstandsverzekering

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Verzekering Huurwagen

- Prijzen zijn op basis van ongelimiteerd kilometeraantal met inbegrip van een verzekering die het eigen risico in geval van schade door ongeval of opspattend grind (gravel protection) beperkt tot €440 (gewone wagens).

- Een aparte verzekering tegen as- en stormschade kan afgesloten worden aan €13/dag. 

- Wil je alle risico's uitsluiten en de franchise terugbrengen naar €0, dan kies je voor een extra premium verzekering aan €17/dag. Deze verzekering dekt tevens as- en stormschade zonder franchise.

Opgelet:  op Ijsland zijn de bodemplaat en banden nooit verzekerd. 

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren