Overslaan en naar de inhoud gaan

9 Joker-reisexperts reisden in mei 2018 naar Zuid-Afrika om zich te verdiepen in de hartverwarmende regio rond Johannesburg. Hun zoektocht naar de absolute highlights van dit zuidpuntje werd begeleid door Africa Genius, één van de Afrika-specialisten waarmee Joker samenwerkt. Ze kwamen terug met heel wat indrukwekkende inside-information.

Hier volgen de niet te missen, bucketlistwaardige hoogtepunten van onze reisexperts! 

Wil je nog meer lezen over Johannesburg? Check ook onze blog 24 uur in Johannesburg >>

1. Victoria Yards in Johannesburg

Johannesburg is the new New York! Deze stad is een fenomenale metamorfose aan het ondergaan. Zonder zijn geschiedenis in een hoekje te duwen, bruist Johannesburg tegenwoordig van de meest kunstzinnige en hippe hotspots, zoals de Victoria Yards. Vroeger een no-go buurt, nu dé plek voor beginnende artiesten. Spring binnen in de werkateliers van kledingontwerpers, glasblazers, (muur)schilders, koffiemakers, brouwers en zo veel meer creatief talent.

2. Soweto by bike

Naast hippe hotspots heb je ook heerlijk authentieke townships aan de rand van Johannesburg waar de niet-blanke inwoners zich nestelden tijdens de apartheid. Een fietstocht door Soweto naar het huis van Nelson Mandela laat je gegarandeerd niet onberoerd.

Tanja, Joker Antwerpen
Een fietstocht door Soweto zou verplicht moeten worden voor iedere bezoeker aan Zuid-Afrika!
Soweto fietstocht townships Zuid-Afrika

3. Blyderivierspoort

Een 26 kilometer lange kloof van 800 meter diep. Been there, done that? Hoeveel je ook al hebt gezien van de wereld, dit uitzicht doet je mond nog steeds openvallen. Naast een vis- en vogelspottersparadijs is het onder andere ook de thuis van antilopen, nijlpaarden, krokodillen en bushbaby’s, toch wel dé hartensmelters van de hoop.

4. Safari

Cruisen tussen Zuid-Afrikaanse wildlife kan niet anders dan imponeren. Kruger is niet zonder reden het bekendste nationale park van Zuid-Afrika. Maar een safari door een private game reserve als Mabula of Chacma Bush Camp is minstens even intens: veel wildlife op een kleinere oppervlakte, minder toeristen en een groter off the beaten track-gevoel.  

Uitstappen voor een sundowner (alcoholisch drankje met appetizer) bij zonsondergang midden in een Big Five-gebied is een spannende ervaring die je niet beleeft in het grotere Krugerpark, net zoals een retourrit in het donker tussen de dieren van de nacht!

5. Lokale markt in Limpopo

Uitbundige locals stralen in hun zondagskleren, een ambiance van jewelste blaast leven in de straten, de kleurrijke winkels staan klaar met hemelse delicatessen, Zuid-Afrikaanse braai wordt ter plekke bereid, … Loving local life! Op de lokale markt in de noordelijke provincie Limpopo kan je niet anders dan ondergedompeld worden in de Zuid-Afrikaanse cultuur.

6. Jazztour

Een intiem concert in de woonkamer van een jammende jazzer. Net alsof Louis Daniel Armstrong himself voor je neus staat! Een contrabas, een kanon van een stem en een lekker Zuid-Afrikaans wijntje in de hand: less is definitely more tijdens deze jazztour door Johannesburg.

7. De hartverwarmende bevolking

Welkom zal je je zeker voelen tussen deze sympathieke levensgenieters. Ze zijn zo fier als een gieter op hun afkomst en geschiedenis: je bent geen Zuid-Afrikaan, maar een Zoeloe, Tsonga, Venda, … Maar tot welke bevolkingsgroep ze ook horen, ze hebben allemaal diezelfde gulle lach en oprechte vriendelijkheid.

Loraine, Joker Online
Johannesburg is een stad van kunstenaars, muzikanten en hartverwarmende mensen ❤
Johannesburg lokale bevolking Zuid-Afrika reis

Zin in meer Zuid-Afrika?

Empty

Misschien is dit ook interessant voor jou?