Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Johannesburg naar Kaapstad maken we met onze huurwagens en tenten een mooie rondreis door Zuid-Afrika & Lesotho die ons het beste van de Regenboognatie toont. We spotten wildlife in het Krugerpark, bezoeken een Zoeloedorp, gaan stevig stappen in de Drakensbergen, dompelen ons onder in de geschiedenis van deze naties, genieten van de grasgroene Tuinroute met een lekker Kaaps wijntje en een braai erbij en beklimmen als apotheose de Tafelberg.

De hoogtepunten van deze reis

wandelen

Uitzicht op de machtig grootse Blyde River Canyon en de Drie Rondavels, imposante rotsformaties in de canyon, en vergezichten op waar de Treur en Blyde River samenkomen

tafelberg

De Tafelberg beklimmen en onderweg even stoppen voor de fauna, flora en Kaapstad beneden te bewonderen

neushoorn

'The big five' en nog véél meer wildlife spotten in Kruger Park

Programma

Programma

Vertrekvergadering

Je reis begint eigenlijk al op de vertrekvergadering enkele weken voor vertrek. Kom hier zeker naartoe want je ontmoet er niet alleen je reisgenoten en reisbegeleider! Er worden ook belangrijke praktische afspraken gemaakt en het is het ideale moment om antwoord te krijgen op je vragen. Vanaf 2 maanden voor vertrek vind je bij elke vertrekdatum de datum van je vertrekvergadering en na boeking word je hiervan ook op de hoogte gehouden via mail.

1 Dag 1-6
Welkom in Zuid-Afrika en de Panormaroute!

Na landing in Johannesburg pikken we onze huurwagens op en reizen we meteen door. Afhankelijk van de tijd maken we eerst een tussenstop in Pretoria om er het Zuid-Afrikaanse parlement te bezoeken, waarna we doorrijden naar het Blyde River Canyon Nature Reserve in de Transvaalse Drakensbergen. De desolate bergen bieden fenomenale uitzichten op de eindeloze savanne van het Laagveld. Dit is een eerste introductie met het diverse Zuid-Afrikaanse landschap. Adembenemend!

Na deze stop sturen we onze huurwagens richting Mpumalanga, het voormalige Oost-Transvaal.

2 Dag 7-9
Op safari in Kruger National Park

Het beroemde Kruger National Park is de natuurlijke habitat van een uitgebreide fauna. We doorkruisen gedurende enkele dagen het open grasland op zoek naar de ’big five: leeuw, olifant, buffel, neushoorn en luipaard.

3 Dag 10-11
Het land van de Zoeloes

We rijden door en zetten onze safari te voet verder in de bush van het Umkhunyane Eco Reserve.

In de uitgestrekte grasvlakten van noordelijk KwaZulu Natal wonen de Zoeloes. We bezoeken eventueel een Zoeloedorp en het historische monument bij Bloedrivier.

4 Dag 12-13
Stappen in de Natalse Drakensbergen

Op de grens ligt een ongeschonden en ruw wandelgebied met toppen die boven de 3.000 m reiken: de Natalse Drakensbergen! Dit is een ideale plaats om stevige stapskoene aan te trekken voor een dagtocht.

5 Dag 14-18
Koninkrijk Lesotho en de Oost-Kaap

We sturen onze wagens naar het hooggelegen koninkrijk Lesotho dat een heel andere sfeer uitademt. Met Basothogidsen trekken we te paard of te voet door het overweldigende berglandschap. We rijden erna verder zuidwaarts.

In het Tsitsikamma National Park wacht een mooie wandel trail. Voor de avonturiers en durfals zijn er de canopy tour of de hoogste bungeejump ter wereld (213 m hoog, facultatief, richtprijs: 1400 ZAR of ca. 70 euro). We amuseren ons in Oudtshoorn, de plek waar struisvogels heer en meester zijn. Van juli tot november reizen we ook nog door naar Hermanus en de befaamde walvisbaai om dolfijnen te spotten en op zoek te gaan naar bultrugwalvissen.

6 Dag 18-22
De Kaap

Eindelijk... de Kaap! Vanuit het idyllische Stellenbosch volgen we een traject langs vruchtbare en diepgroene valleien en bezoeken er de bekendste wijndomeinen. De Tafelberg torent hoog boven de skyline van Kaapstad uit. We overwinnen  deze mythische berg te voet of met de kabellift. Via Hout Bay en de indrukwekkende Chapman‘s Peak Drive verkennen we het schiereiland tot aan Kaap de Goede Hoop.

7 Dag 23-24
The Mother City, Kaapstad

Nog wat laatste souvenirs inslaan doen we in het bruisende Kaapstad. Een mooiere plek om afscheid te nemen van de regenboognatie bestaat er niet!

Data en prijzen

Vertrek: 11/09/2024
Terug: 04/10/2024
Basisprijs: €2.650
+ 16.000 ZAR budget
al 6 boekingen (Gegarandeerd vertrek)
Wie gaat mee?
Leeftijd
26-352
36-451
46-551
56-652
Geslacht
mannen3
vrouwen3
Vertrekvergadering op: 11/08/2024
Benefit Vroegboekcadeau t.e.m. 31/01/2024
Vertrek: 19/10/2024
Terug: 11/11/2024
Basisprijs: €2.724
+ 16.000 ZAR budget
al 6 boekingen (Gegarandeerd vertrek)
Wie gaat mee?
Leeftijd
26-354
36-452
Geslacht
mannen3
vrouwen3
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend
Benefit Vroegboekcadeau t.e.m. 29/02/2024
Vertrek: 30/09/2025
Terug: 23/10/2025
Prijs nog niet bekend (reis nog niet boekbaar)
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend

Bovenaan bij elke reis staat vermeld wat het minimumaantal deelnemers is om deze reis te laten plaatsvinden. Wordt het minimumaantal niet bereikt zo'n 6 weken tot maximum (dit is uitzonderlijk) 21 dagen voor vertrek, dan kan Joker beslissen om de reis te annuleren. Het goede nieuws is dan dat je 5% korting krijgt als je meteen inschrijft op een andere reis met vrije plaatsen. 

Inbegrepen in de basisprijs

 • Lijnvluchten Brussel - Johannesburg en Kaapstad - Brussel
 • Voorafbetaalde luchthaventaksen
 • 21 dagen huurwagens/minibus omnium verzekerd met franchise (Bijz. Reisvoorwaarden, art. 14)
 • Brandstof huurwagens
 • Gebruik van Joker-tenten
 • Voorschotten t.w.v. ZAR 5.000 voor gebruik campsites bij Kruger National Park, overnachtingen in Kaapstad (hostel) en Drakensbergen (lodge)
 • Organisatiekosten
 • De diensten van een Karavaan-reisbegeleider
 • KBC-reisbijstandsverzekering
 • Bijdrage Garantiefonds

Inbegrepen in het budget

 • Kostenraming voor activiteiten, logies, (ander) plaatselijk transport, luchthaventaksen ter plaatse, wegentaksen, toegangsgelden en maaltijden.
 • Dranken en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen.

Bijkomende info

Praktische infofiche: alles wat je moet weten over deze reis

Laatste wijziging op: 31 / 05 / 2024
Belangrijke documenten

Voor Zuid-Afrika en Lesotho heb je een internationaal reispaspoort nodig, nog minstens 6 maanden geldig vanaf vertrek uit Lesotho en min. 2 blanco's pagina's. Een internationaal rijbewijs is ook vereist voor de (co-)chauffeurs.

Als er tijdens de vlucht een tussenstop van meer dan 12u wordt gemaakt in een land met risico op gele koorts (bv. Ethiopië), dan bestaat de kans dat het vaccinatiebewijs tegen gele koorts wordt gevraagd aan de grens.

Meer info hierover vind je op diplomatie.belgium.be/nl/ 

Deze formaliteiten zijn van toepassing voor Belgische reizigers. Heb je een andere nationaliteit, check dan de voorwaarden bij de ambassade van het land waar je naartoe reist. 

Transport en vluchturen

Transport ter plaatse

Tijdens deze reis maken we gebruik van onze eigen huurwagens. Dit is een roadtrip waarbij we veel kilometers afleggen, gemiddeld rijden we dagelijks 200 km. De meeste wegen zijn in orde, maar soms kunnen er ook wegen zijn met potholes.

Voor deze reis met huurwagen is het evident dat naast de begeleider, ook enkele deelnemers fungeren als (co)chauffeur. Conform de Bijzondere Reisvoorwaarden, art. 15 moeten álle deelnemers goed zorgen voor het hun toevertrouwde voertuig. Verkeersboetes, onverantwoord rijgedrag en nalatigheid, met schade tot gevolg, zijn ten laste van de reizigers. Een omniumverzekering is steeds inbegrepen. Bij een aantal reizen is er echter een vrijstelling per schadegeval of is niet alle schade gedekt door de omniumverzekering. Deze vrijstelling of niet-gedekte schade is ten laste van de reizigers. Op de vertrekvergadering krijg je hierover meer informatie.

Vluchturen  

Je vluchturen vind je hieronder van zodra ze beschikbaar zijn. Ze zijn indicatief. Het gebeurt immers dat luchtvaartmaatschappijen hun vluchturen in de loop van het jaar wijzigen.  

Het definitieve vluchtenschema vind je in het vertrekdocument dat je ten laatste 10 dagen voor vertrek via e-mail ontvangt. 

Vluchturen

Reis met vertrek op 19/10/2024

Vertrek
Aankomst
BRUSSELS - BRU AIRPORT 19/10/24 - 22:15
ADDIS ABABA - BOLE INT. 20/10/24 - 06:15
ADDIS ABABA - BOLE INT. 20/10/24 - 08:40
JOHANNESBURG - O. R. TAMBO INT 20/10/24 - 13:05
CAPE TOWN - INTERNATIONAL 10/11/24 - 15:20
ADDIS ABABA - BOLE INT. 10/11/24 - 22:45
ADDIS ABABA - BOLE INT. 11/11/24 - 01:00
BRUSSELS - BRU AIRPORT 11/11/24 - 06:15

Reis met vertrek op 11/09/2024

Vertrek
Aankomst
BRUSSELS - BRU AIRPORT 11/09/24 - 21:25
ADDIS ABABA - BOLE INT. 12/09/24 - 05:35
ADDIS ABABA - BOLE INT. 12/09/24 - 08:40
JOHANNESBURG - O. R. TAMBO INT 12/09/24 - 13:05
CAPE TOWN - INTERNATIONAL 03/10/24 - 15:20
ADDIS ABABA - BOLE INT. 03/10/24 - 22:45
ADDIS ABABA - BOLE INT. 04/10/24 - 01:00
BRUSSELS - BRU AIRPORT 04/10/24 - 07:15
Bagagelijst

De volledige bagagelijst krijg je van je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering. Hier vind je alvast enkele belangrijke items voor je reis.

 • Rugzak (geen harde koffer)

 • Dagrugzak

 • Warme slaapzak (comforttemperatuur minimum 5-10°)

 • Slaapmatje

 • Stapschoenen met degelijk profiel

 • Powerbank

Omdat we met huurwagens reizen vragen we slechts beperkte bagage mee te nemen in een soepele, niet te grote reistas (of rugzak). Harde koffers of rugzakken mét uitwendig frame worden absoluut afgeraden. 

In Zuid-Afrika zijn er problemen met elektriciteit. Hierdoor wordt het netwerk per regio voor enkele uren afgesloten. Hou hier rekening mee!

Duurzame Tips:  

 • Misschien kan je wel enkele spullen lenen van iemand. Of neem een kijkje bij een verhuurdienst zoals die van A.S. Adventure.  

 • Neem een hervulbare drinkbus en een duurzame toilettas mee. 

 • Neem herbruikbare zakken mee om bijvoorbeeld vuile of natte kleren in te doen. 

Maaltijden

Tijdens deze reis wordt er soms zelf gekookt. We ontbijten op de campsites en guesthouses, picknicken en koken of bbq'en soms 's avonds. Iedereen steekt de handen uit de mouwen en draagt bij aan het opzetten van tenten, winkelen, koken en afwassen. 

We eten ook in lokale restaurants of een lodge waar we de specialiteiten van het land kunnen proeven. Je kiest meestal zelf wat je eet. 

Het is als vegetariër mogelijk om alternatieve gerechten te kiezen. Ook tijdens de zelfkook wordt er zo veel mogelijk rekening gehouden met maaltijdrestricties of allergieën. 

Logies

Tijdens deze reis slapen we slapen we de helft van de nachten in 2-persoons Joker-tentjes die we meenemen vanuit België. De campings zijn voorzien van propere sanitaire blokken en barbecue-mogelijkheden.

Soms logeren we in eenvoudige hotelletjes, lodges en guesthouses, bij voorkeur uitgebaat door lokale mensen. Zo leggen we vlotter contact met de lokale bevolking en leren we beter de eigenheid van het land kennen. In onze filosofie primeren eenvoud en authenticiteit.   

We slapen in 2-persoonskamers of meerpersoonskamers. Soms moeten we een dubbel bed delen. Een regelmatig wisselende en gemengde kamerverdeling maken deel uit van onze avontuurlijke manier van reizen. 

Geldzaken

Prijs en budget ter plaatse

Voor elke groepsreis werken we met een vaste prijs die je betaalt op voorhand en een budget ter plaatse, dat je tijdens je reis uitgeeft.  Dit budget ter plaatse wordt beheerd door de reisbegeleider en is een raming van de kosten voor verblijf, vervoer, eten, activiteiten en fooien en gaat rechtstreeks naar de lokale bevolking.

Persoonlijke uitgaves zoals souvenirs, extra drankjes of optionele activiteiten, zijn niet meegerekend in de prijs of het budget.

Tijdens de vertrekvergadering kom je te weten hoeveel van dit budget je cash moet meenemen, in welke valuta, hoeveel je ter plaatse nog kunt afhalen en met welke kaart je best betaalt.

Het te voorziene budget vind je op je factuur en op de webpagina van je reis bij jouw afreisdatum. Dit kan in euro of in een andere munteenheid staan

Fooien

In veel landen is toerisme een belangrijke inkomstenbron en met de typische Joker-manier van reizen komt het bestede geld rechtstreeks bij de kleine, lokale ondernemers zoals restaurants, guesthouses en touroperators. Tevens moedigen we onze partners aan om hun werknemers een fair loon te betalen en vinden we het belangrijk om, als appreciatie voor de verleende diensten, een goede fooi te betalen aan gidsen, dragers en andere werknemers.

Het bedrag van de fooien is gebaseerd op ervaringen van voorgaande reizen. Bij de raming van het budget is met fooien rekening gehouden. Ze zitten dus bij het budget inbegrepen.

Gezondheid

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om te zorgen dat je in orde bent met alle verplichte vaccinaties en aanbevolen medicatie tijdens je reis. Raadpleeg hierover tijdig je arts of het Tropisch Instituut.

Op www.wanda.be vind je het meest recente gezondheidsadvies voor jouw bestemming.

Conditie

Deze reis is geschikt voor iedereen met een goede conditie.

De dagwandeling in de Drakensbergen duurt zo'n 6u (12 km) en stijgt en daalt.

Het is belangrijk om uitgerust te vertrekken en met een positieve ingesteldheid de reis te beleven, dit helpt om de cultuurverschillen, de vermoeidheid na geleverde inspanningen en lange busritten beter te verteren. 

Gerust op reis

Op groepsreis gaan is één groot avontuur. We gaan grenzen verleggen maar doen dit altijd op een veilige manier:

 1. We kiezen voor veilige reisroutes en reizen enkel naar regio’s met een positief reisadvies. Dit houden we nauw in de gaten dankzij onze lokale partners en https://diplomatie.belgium.be/nl/reisadviezen.
 2. Elke reiziger is verplicht een reisbijstandsverzekering te nemen. De reisbijstandsverzekering van KBC is inbegrepen bij de prijs van je reis (via KBC). Je bent dus ook verzekerd voor avontuurlijke activiteiten zoals raften, duiken en bungeejumpen.
De reisbegeleider

Onze groepsreizen worden begeleid door een Joker-reisbegeleider*. De Joker-reisbegeleiders zijn vrijwilligers. Ze bereiden de reis tot in de puntjes voor en zorgen ervoor dat alles ter plaatse vlot verloopt.

Ze hebben oog voor leuke plekjes maar zijn geen traditionele gidsen. Daarom schakelen ze regelmatig lokale gidsen in die je nog veel meer kunnen vertellen over de plaatsen die je bezoekt.

De Joker-reisbegeleiders volgen een tweejarige opleiding bij Karavaan vzw, gecertificeerd door Toerisme Vlaanderen. Je ontmoet je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering enkele weken voor de reis.

*Bij sommige programma’s (zoals o.a. de sneeuwreizen) werken we met lokale Engelstalige gidsen. Dit staat dan duidelijk vermeld op de reispagina.

Duurzamer op reis

Bij Joker reizen we duurzaam met respect voor mens, dier en natuur. We streven ernaar om onze ecologische voetafdruk op reis te minimaliseren. Zo reizen we in kleine groep, gebruiken we waar mogelijk het openbaar vervoer en ondersteunen we de lokale economie door te kiezen voor kleinschalige logementen en restaurants en langdurige samenwerkingen met lokale partners.

Tegelijk stimuleren we onze reizigers om mee te investeren in bosbehoud en bosherstel via Bos+. Want bossen halen CO2 uit de lucht, een gas verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde.

We ontvingen als eerste Belgische touroperator het Travelife duurzaamheidscertificaat, een internationale erkenning voor onze inspanningen om duurzaam te reizen en ondernemen.

Lees meer over ons duurzaamheidsverhaal op joker.be/duurzaam-reizen-met-joker

Reisperiode en klimaat

Deze reis gaat naar het zuidelijk halfrond, waardoor de seizoenen tegengesteld zijn aan die in België. Gemiddelde dagtemperaturen in deze periode variëren tussen 15 en 30°C, ‘s nachts kan het kwik dalen tot 2°C tijdens onze zomer. Zeker in de hooglanden en in Lesotho kan het kouder zijn.

In de regio van Kaapstad kan het ook regenen in onze zomer.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren
Zuid-Afrika Lesotho groepsreis rondreis selfdrive

Wat andere reizigers vinden

"Zuid-Afrika was voor mij een overweldigende natuurreis met een gepaste afwisseling voor cultuur."

 

Liesbeth Mutert

"Zuid-Afrika is echt de wereld in één land!"

Frank Blomme

"Ik vond de Drakensbergen echt prachtig, het beklimmen van de Tafelberg gaf erg veel voldoening en de bungeesprong in Bloukrans was zeer grensverleggend!"

Catherine Blancquaert

Veelgestelde vragen

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker?

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker? Dat vertellen we je hier. 

Wanneer weet ik of mijn reis zal doorgaan?
 • Je kan bij het vertrek zien of een reis al dan niet gegarandeerd is. Ten laatste 1 maand voor vertrek beslissen we of we de reis kunnen laten doorgaan. Indien het minimum aantal deelnemers niet behaald werd, zullen we de reis moeten annuleren.
 • Wanneer de reis gegarandeerd is, zullen we op regelmatige basis de uitvoerbaarheid en haalbaarheid van de reis bekijken. Indien blijkt dat de reis niet meer uitvoerbaar is (politieke onlusten, noodsituaties,…) zal de reis ten gepaste tijden geannuleerd worden.
Wat betaal je voor je reis?

Prijs + budget

Bij elke reis staat een prijs vermeld, aangevuld met het budget dat je ter plaatse zal besteden. De kostprijs van je reis bereken je door het budget op te tellen bij de prijs.

Prijs

De prijs is de som die je rechtstreeks betaalt aan Joker bij inschrijving. Elk reisprogramma vermeldt duidelijk wat bij de prijs inbegrepen is. Het gaat dan bv. om de kost van de vliegtickets, organisatiekosten, reisbijstandsverzekering enz.

Je betaalt een voorschot van 40% (minstens €300 per persoon) bij inschrijving. Het saldo volgt 8 weken voor je vertrek.

Budget

Het budget is een raming voor activiteiten, logies, toegangsgeld, plaatselijk transport en maaltijden. Je betaalt dit ter plaatse. Daardoor betaal je enkel voor de activiteiten die je effectief doet, niets meer, niets minder. Tegelijkertijd komen deze uitgaven rechtstreeks bij de lokale bevolking terecht. Zonder tussenpersonen of commissie van Joker dus. Een win-win!

Om koerswisselingen op te vangen, staat het budget soms vermeld in de lokale munt.

Wat is niet inbegrepen?

Dranken, souvenirs en optionele activiteiten zijn niet bij het budget inbegrepen. De eventuele optionele activiteiten (vb. bungeesprong, diepzeeduiken, canyoning …) staan in het reisvoorstel op de website opgesomd, met een richtprijs die gebaseerd is op de prijzen van het vorige reisseizoen. Zo kan je zelf inschatten welk bedrag je best bovenop je budget meeneemt. Ook op de vertrekvergadering krijg je hierover de nodige informatie.

Bij boeking van je reis kan je beslissen een optionele bagage- en annulatieverzekering van KBC af te sluiten. Voor vertrek krijg je, per e-mail, de vraag om mee te investeren in schonere lucht via een bijdrage aan een project voor bosbehoud en bosherstel van Bos+ (Amazonewoud in Ecuador).

Hoe actief zijn Joker-groepsreizen?

Onze reizen zijn in het algemeen erg actief. Om aan te tonen hoe zwaar je reis is, zie je per dagdeel een aantal stappertjes staan (1= niet zwaar, 4 = het zwaarst). 

Ben je op zoek naar zoveel fysieke inspanning en natuur, kies dan voor de formule “Expeditie”. 

Hoe weet Joker of een bestemming of route veilig is?
 • We volgen het reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken op de voet. Toestemming om te reizen? Dan volgen we de lokale richtlijnen over wat kan en niet kan. Dankzij onze vele contacten ter plaatse zijn we steeds goed op de hoogte van onze mogelijkheden. Zo kunnen we een gefundeerde beslissing nemen: de route behouden, een alternatieve route vastleggen of de reis annuleren. Is een lange quarantaine verplicht ter plaatse, dan annuleren we de reis.
 • Bij twijfel staan de lokale contacten klaar met advies, die plaatselijke instructies als geen ander kennen. Ook onze Bestemmingsverantwoordelijken kunnen bijspringen: zij zijn het sowieso gewend om de actualiteit van “hun” bestemming te volgen.
 • Met ons jarenlang duurzaam uitgebouwde, betrouwbare netwerk en onze logistieke ervaring staan we ook in deze tijden sterk om de juiste beslissingen te nemen.
Ik schreef me in op een groepsreis: kan ik mijn bestemming wijzigen of mijn vertrek uitstellen?

Ja, dat kan. Er zijn 2 voorwaarden:

 1. Voor alle boekingen: wil je tot 8 weken voor vertrek je groepsreis wijzigen, dan rekenen we €100 administratiekosten aan en de niet-recupereerbare voorschotten die Joker mogelijks al betaalde.
 2. Je betaalt steeds de prijs van de nieuwe reis. Is deze goedkoper, dan krijg je van ons het verschil terug. Is deze duurder, dan leg je bij.

In uitzonderlijke gevallen behoudt Joker het recht om de wijziging niet te aanvaarden.

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 
Wat als je reis geannuleerd wordt?

Soms zijn we genoodzaakt je reis te annuleren, doordat het minimum aantal deelnemers niet bereikt werd of we om veiligheidsredenen niet naar de bestemming kunnen reizen. Dan word je hiervan verwittigd, stellen we natuurlijk alternatieven voor (die je aan 5% korting kan boeken) en krijg je de door jou betaalde reissom volledig terugbetaald.

Wat is de gemiddelde leeftijd bij Joker Avontuur?

Vanaf 4 inschrijvingen tonen we hoeveel mannen en vrouwen er meegaan en welke leeftijdscategorieën vertegenwoordigd zijn in de groep.

Nog geen gegevens voor jouw reis? Dit zijn de gemiddelde cijfers van vorig jaar. 

 • Gemiddelde leeftijd: 35 jaar
 • Man 47% / Vrouw 53%
 • Single 92%  / Koppel 8%

 

Wat moet ik betalen bij boeking?

Meteen na je boeking, ontvang je een link om het voorschot online te betalen. Het voorschot bedraagt 40% van de basisprijs, met een minimum van €300, aangevuld met de opties van de verzekering die je eventueel koos. Vertrek je binnen de 56 dagen, dan betaal je geen voorschot meer maar meteen de volledige reissom. Het budget betaal je ter plaatse, op de bestemming.

Zijn er kortingen voor trouwe reizigers?

Trouwe Joker-reizigers belonen we graag! Je krijgt een korting van 5% op elke 5de reis die je sinds 2000 met Joker maakte. Reisde je sinds 2000 meer dan 5 keer met Joker? Dan krijg je één keer de korting en vanaf deze reis staat je teller terug op nul en geldt weer de korting voor elke 5de reis. Korting enkel geldig voor boekingen van groepsreizen van Joker Avontuur, Joker Go-26, Joker 24 tot 30 en Comfort Editions. Geannuleerde reizen tellen niet mee en de korting is niet cumuleerbaar.

Zijn er verborgen kosten?

Voor de meeste Joker-reizen is een geldige internationale reispas vereist, al dan niet vergezeld van een visum. Soms moet je dit visum voor vertrek aanvragen en betaal je deze kosten bovenop de prijs vermeld in de brochure. Als het visum ter plaatse verkregen wordt, is de kostprijs opgenomen in het budget. Deze info kan je terugvinden bij elke reis op de website, bij "Goed om weten".