Overslaan en naar de inhoud gaan

Voorbij Salzburg ligt de merenregio van het Salzkammergut, qua sfeer en landschap Oostenrijk in zijn puurste vorm. Tijdens deze gevarieerde avonturenweek verken je de streek rond het mooie Hallstätter-meer. Op het programma staat sowieso een fietstocht, een klim- en een kanodag, een spannend grotbezoek en een tweedaagse trekking met overnachting in een prachtig gelegen berghut. Daarnaast zijn er nog een heleboel optionele activiteiten en wandelingen mogelijk.

De hoogtepunten van deze reis

Rotskklimmen
bergmeren
prachtige bergtoppen

Programma

Programma

A Dag 1
Aankomst in Salzkammergut

Aankomst in een gezellig, kleinschalig familiehotel even buiten de dorpskern van Gosau of in in een traditioneel 'Landhotel' in een gehuchtje van Bad Goisern. Beide zijn ideaal gelegen om Salzkammergut te ontdekken.

Overnachting in een hotel (A)
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal 

Dag 2
Fietsen

Je start deze avonturenweek met een fietstocht richting Steeg en langs de oostelijke oever van het mooie Hallstätter-meer. De tocht is licht en niet te lang, er is dus voldoende tijd voor een paar amusante en interessante stops:

- bezoek aan het uitermate schilderachtige Hallstadt
- per tandradbaan naar een zoutmijn die je 7000 jaar terug in de tijd voert (lees hier alles over de zoutmijnen)
- luswandeling vanuit Hallstadt van 6 km door het romantische Echern-dal naar enkele watervallen
- bezoek aan het het ronduit indrukwekkende uitzichtplatform 5fingers.

Tocht van 31 km (inkortbaar), heen- en terug langs dezelfde route, 357 m stijgen en dalen. Of met de boot het meer oversteken en langs andere kant terugfietsen.

Overnachting in een hotel (O, A)

Dag 3
Kanovaren

Salzkammergut is bovenal een streek van meren. De Hallstättersee is uitermate geschikt voor leuke boottochtjes, met het aangrenzende Dachsteinmassief in het zuiden dat het idyllische plaatje compleet maakt. Onder leiding van een gids peddel je de rustige Hallstättersee op voor een verkenning van de mooie oevers.

Tocht van ca. 3 uur.

In de namiddag zijn de volgende optionele activiteiten mogelijk, die vnl. zich afspelen rond en/of op de Altaussee, op 20 minuten rijden:

- wandeling van 7.2 km rond de Altaussee
- tocht op het meer met een door zonne-energie aangedreven catamaran
- avonturenpark in Altaussee
- bezoek aan de Alpengarten (botanische tuin) in Bad Aussee.

Overnachting in een hotel (O, A)

Dag 4
Klimmen

Op een speelse manier maak je kennis met de wereld van de klimsport. Uiteraard word je hiervoor begeleid door een professioneel opgeleide instructeur in een blitse indoor klimhal met 1200 m² klimmuren voor groot en klein in Bad Ischl.

Activiteit van 3 uur.

Aangezien je er dan toch bent, is een bezoek aan het romantische kuurstadje Bad Ischl aan de Wolfgangsee aangeraden. Hier bracht keizerin Sissi haar vakanties door en ze heeft een serieuze stempel op het stadje gedrukt. En voor de liefhebbers is er het Eurothermen Resort.

Overnachting in een hotel (O, A)

Dag 5
Huttentocht

Tijdens een tocht over de Trockentann-alm geniet je echt van de schoon- en vrijheid van de bergen. Met wat bagage voor 1 nacht wandel je naar de op 1592 m-gelegen berghut, omringd door stilte en uitzichten op de flanken van het Dachsteinmassief. In de hut krijg je een stevig avondmaal voorgeschoteld en daarna is het nog wat relaxen en genieten van die typische sfeer in een Alpen-berghut.

Tocht van 12 km, 5 à 6 uur stappen, hoogteverschil +1083 m, GPS-tracks voorzien.

Overnachting in een berghut (O, A)

Dag 6
Huttentocht

'What goes up, must come down'!

Tocht van 12 km, ca. 5 uur stappen, hoogteverschil -1083 m. Je kan ook via een kortere, maar wel steilere route naar beneden.

Terug in het hotel, is er tijd om wat te relaxen in de wellness of om bv. een tripje te maken naar de leuke Strobl-rodelbaan.

Overnachting in een hotel (O, A)

Dag 7
Grotten

In dit deel van de (kalk)alpen vind je een netwerk aan grotten en gangen. In de buurt van Obertraun bezoek je de ‘Koppenbrüller Höhle’, uitgesleten door het stuwende water. (Hier kan je naartoe met de auto of te voet; 17 km.) Tijdens de standaard-rondleiding van 50 minuten krijg je inzicht in de ontwikkeling van de grotten en kan je bijvoorbeeld zien hoe een droge bedding in slechts enkele minuten wordt getransformeerd tot een woeste beek in tijden van hevige regenval of smeltende sneeuw. Klik hier voor een beeld van deze Koppenbrüller Höle.

De rest van de dag is vrij. We bieden je een 'wilderniswandeling' aan van 9.2 km die je van bij de grotten naar Bad Aussee voert. Je keert terug per trein.

Overnachting in een hotel (O, A)

Dag 8
Einde

Einde van het programma na het ontbijt (O).

Aanpassingen

Een aantal van deze activiteiten zijn weersafhankelijk. Indien nodig; kan ter plaatse worden beslist om dagen om te wisselen, uiteraard steeds in overleg.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • logies 
 • ontbijt en avondmaal
 • informatiepakket
 • originele wandel- en fietskaart
 • activiteiten, inkomgelden en professionele begeleiding zoals vermeld in dagschema
 • huur trekkingfiets voor 1 dag
 • uitrusting voor kajaktocht, indoor-klimmen
 • standaard bezoek Koppenbrüller Höle
 • 'Salzkammergut Adventure Card' (kortingkaart)
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis 
 • transfers ter plaatse
 • middagmaal
 • toeristentaks
 • evt. optionele activiteiten
 • evt. andere inkomgelden
 • dranken
 • evt. reisverzekering.

Prijs

In het standaard-hotel in Gosau:

 • € 720 o.b.v. 2 deelnemers
 • € 680 o.b.v. 3 deelnemers
 • € 655 o.b.v. 4 deelnemers
 • € 485 voor kind 8 t.e.m. 11 jaar o.b.v. 2 volwassenen + 2 kinderen op de kamer
 • € 595 voor kind 12 t.e.m. 15 jaar o.b.v. 2 volwassenen + 2 kinderen op de kamer
  Bij andere samenstelling: prijs op aanvraag.

In het Landhotel in St-Agatha:

 • € 895 o.b.v. 2 deelnemers
 • € 830 o.b.v. 3 deelnemers
 • € 795 o.b.v. 4 deelnemers
 • € 510 voor kind 8 t.e.m. 11 jaar o.b.v. 2 volwassenen + 2 kinderen op de kamer
 • € 630 voor kind 12 t.e.m. 15 jaar o.b.v. 2 volwassenen + 2 kinderen op de kamer
  Bij andere samenstelling: prijs op aanvraag.

Toeslagen

Onderstaande prijzen zijn per persoon

 • Toeslagen in het standaard-hotel:
  • Eenpersoonskamer (6 nachten): € 140
  • Hoogseizoenstoeslag 19 juni-21 aug: € 90 - enkel vanaf 16 jaar
    
 • Toeslagen in het Landhotel:
  • Eenpersoonskamer (6 nachten): € 95
  • Hoogseizoenstoeslag 15 juli-24 aug: € 50 (vanaf 15 jaar) en € 25 (8 t.e.m. 14 jaar).

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
van 9 mei tot/met 29 september 2021

In de Alpen is het in de zomer vaak mooi en zonnig. Bewolking of slecht weer met regen en wind zijn evenwel nooit uitgeslo­ten en in de bergen kan het weer vrij snel omslaan. De temperatuur kan nogal schommelen, met mogelijk grote verschillen tussen dag en nacht, tussen bergflank en dal, tussen wandelen in de zon of in de schaduw.

Heen- en terugreis

Niet alle activiteiten zijn vanuit de hotels vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Daarom raden we aan om met de wagen te gaan. De afstand vanaf Brussel bedraagt ca. 970 km. 

Je kan met de dag- of nachttrein tot Steeg-Gosau reizen en verder per bus naar Gosau of met de dag- of nachttrein tot Bad Goisern en per taxi naar St-Agatha (12 à 14 u. onderweg). Voor de activiteiten ter plaatse kan je evt. een wagen huren.

Vervoer ter plaatse

De fietstocht en tweedaagse bergtochten starten in St-Agatha (Bad Goisern), de kajaktocht bij de verhuurders aan het Halstatter-meer, het klimmen vind plaats in Bad Ischgl en het grottenbezoek in Obertraun. Indien je wenst met het openbaar vervoer te reizen zonder ter plaatse een wagen te huren, is het hotel in St-Agatha een betere optie.

Wandelniveau

Het niveau voor de activiteiten tijdens deze reis duiden wij aan met 1 stappertje en voor de tweedaagse bergtocht 2 stappertjes. De reis is aangeraden voor kinderen vanaf 8 jaar.

Je hoeft dus geen atleet te zijn, maar een beetje conditie en een sportieve ingesteldheid zijn wel nodig. Voor de kajaktocht moet je kunnen zwemmen, voor de klimactiviteit heb je best geen hoogtevrees.

Bagagevervoer

Je draagt enkel je dagrugzak tijdens de wandelingen. Tijdens de tweedaagse draag je zelf de bagage die je nodig acht voor 1 nacht, incluis een lichte slaapzak of lakenzak en een picknick.

Logies

Standaard boeken we 6 overnachtingen in een familiaal gerund hotel even buiten het centrum van Gosau. Er is een tuin met zonneterras, een spelletjeskamer, een zitruimte, een kleine spa met sauna en een eigen restaurant. 

Mits toeslag kan je overnachten in een traditioneel en klassiek 'Landhotel' in het gehuchtje St-Agatha, op 3.5 km van het centrum van Bad Goisern en 2 km van het meer. In het nieuw gedeelte bevinden zich de kamers; het historisch gedeelte dateert uit het begin van de 16de eeuw en is een beschermd monument. Er is een tuin, mooie salons, een eigen restaurant  en een spa met sauna een deels overdekt verwarmd zwembad. Je slaapt in een tweepersoonskamer of familiekamer met privé-sanitair.

1 overnachting in een berghut: 28 slaapplaatsen verdeeld over 4 kamers. Gemeenschappelijke wasruimte, maar geen douches.

Maaltijden

In het programma staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen: 
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal.

Ontbijt en avondmaal neem je in het hotel. Voor 's middags kan je de avond voordien een lunchpakket bestellen (ca. € 7) of zelf iets kopen in de winkel of onderweg iets eten.

Honden

Op aanvraag.

Wat je moet weten over deze reis

Over Oostenrijk

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren