Overslaan en naar de inhoud gaan

Op een boogscheut van Salzburg ligt de merenregio van het Salzkammergut, waar je de Oostenrijkse sfeer en landschappen in de meest pure vorm kunt beleven. Tijdens deze gevarieerde avonturenweek verken je de streek rond het mooie Hallstättermeer. Op het programma staan een fietstocht, een klim- en een kanodag, een spannend grotbezoek en een tweedaagse trekking met overnachting in een prachtig gelegen berghut. Daarnaast zijn er nog een heleboel optionele activiteiten en wandelingen mogelijk. Je kunt kiezen uit twee hotels.

De hoogtepunten van deze reis

Rotskklimmen
bergmeren
prachtige bergtoppen

Programma

Programma

A Dag 1
Aankomst in Salzkammergut

Aankomst in een gezellig, kleinschalig familiehotel even buiten de dorpskern van Gosau of in in een traditioneel 'Landhotel' in een gehuchtje van Bad Goisern. Beide zijn ideaal gelegen om Salzkammergut te ontdekken.

Overnachting in een hotel (A)
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal 

Dag 2
Fietsen

Je start deze avonturenweek met een fietstocht richting Steeg en langs de oostelijke oever van het mooie Hallstättermeer. De tocht is licht en niet te lang, er is dus voldoende tijd voor een paar leuke en interessante stops:

- bezoek aan het uitermate schilderachtige Hallstatt
- per tandradbaan naar een zoutmijn die je 7000 jaar terug in de tijd voert (lees hier alles over de zoutmijnen)
- luswandeling vanuit Hallstatt van 6 km door het romantische Echern-dal naar enkele watervallen
- bezoek aan het het ronduit indrukwekkende uitzichtplatform 5fingers.

Tocht van 31 km (inkortbaar), heen- en terug langs dezelfde route, 357 m stijgen en dalen. Of met de boot het meer oversteken en langs andere kant terugfietsen.

Overnachting in een hotel (O, A)

Dag 3
Kanovaren

Salzkammergut is bovenal een streek van meren. De Hallstättersee is uitermate geschikt voor leuke boottochtjes, met het aangrenzende Dachsteinmassief in het zuiden dat het idyllische plaatje compleet maakt. Onder leiding van een gids peddel je de rustige Hallstättersee op voor een verkenning van de mooie oevers.

Tocht van ca. 3 uur.

In de namiddag zijn de volgende optionele activiteiten mogelijk, die vnl. zich afspelen rond en/of op de Altaussee, op 20 minuten rijden:

- wandeling van 7.2 km rond de Altaussee
- tocht op het meer met een door zonne-energie aangedreven catamaran
- avonturenpark in Altaussee
- bezoek aan de Alpengarten (botanische tuin) in Bad Aussee.

Overnachting in een hotel (O, A)

Dag 4
Klimmen

Op een speelse manier maak je kennis met de wereld van de klimsport. Uiteraard word je hiervoor begeleid door een professioneel opgeleide instructeur in een blitse indoor klimhal in Bad Ischl met 1200 m² aan klimmuren voor groot en klein.

Activiteit van 3 uur.

Aangezien je dan toch in de buurt bent, kunnen we een bezoek aan het romantische kuurstadje Bad Ischl aan de Wolfgangsee aanbevelen. Hier bracht keizerin Sissi haar vakanties door en ze drukte een serieuze stempel op het stadje. En voor de liefhebbers is er het Eurothermen Resort.

Overnachting in een hotel (O, A)

Dag 5
Huttentocht

Tijdens een tocht over de Trockentann-alm geniet je echt van de schoon- en vrijheid van de bergen. Met wat bagage voor 1 nacht wandel je naar de op 1592 m-gelegen berghut, omringd door stilte en uitzichten op de flanken van het Dachsteinmassief. In de hut krijg je een stevig avondmaal voorgeschoteld en daarna is het nog wat relaxen en genieten van die typische sfeer in een Alpen-berghut.

Tocht van 12 km, 5 à 6 uur stappen, hoogteverschil + 1083 m, gps-tracks voorzien.

Overnachting in een berghut (O, A)

Dag 6
Huttentocht

'What goes up, must come down'!

Tocht van 12 km, ca. 5 uur stappen, hoogteverschil - 1083 m. Je kan ook via een kortere, maar wel steilere route naar beneden.

Terug in het hotel, is er tijd om wat te relaxen in de wellness of om bv. een tripje te maken naar de leuke Strobl-rodelbaan.

Overnachting in een hotel (O, A)

Dag 7
Grotten & wandelen

In dit deel van de (kalk)alpen vind je een netwerk aan grotten en gangen. Vandaag bezoek je in de buurt van Obertraun de ‘Koppenbrüller Höhle’, uitgesleten door het stuwende water. Tijdens de standaard-rondleiding van 50 minuten krijg je inzicht in de ontwikkeling van de grotten en kan je bijvoorbeeld zien hoe een droge bedding in slechts enkele minuten wordt getransformeerd tot een woeste beek in tijden van hevige regenval of smeltende sneeuw. 

In combinatie met dit bezoek zijn 2 wandelingen mogelijk:

 • vanaf het station Steeg/Gosau wandel je grosso modo langs de oostoever van het meer naar de grotten, een wandeling van 16 km. Terug met de regiotrein (15 min.) naar het station Steeg/Gosau.
 • 'Wilderniswandeling' van 9.2 km die je van bij de grotten naar Bad Aussee voert. Terug met de regiotrein naar de grotten of naar het station Steeg/Gosau.

Overnachting in een hotel (O, A)

Dag 8
Einde

Einde van het programma na het ontbijt (O).

Aanpassingen

Een aantal van deze activiteiten zijn weersafhankelijk. Indien nodig; kan ter plaatse worden beslist om dagen om te wisselen, uiteraard steeds in overleg.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • logies 
 • ontbijt en avondmaal
 • informatiepakket
 • originele wandel- en fietskaart
 • activiteiten, inkomgelden en professionele begeleiding zoals vermeld in dagschema
 • huur trekkingfiets voor 1 dag
 • uitrusting voor kajaktocht, indoor klimmen
 • standaardbezoek Koppenbrüller Höle
 • 'Salzkammergut Adventure Card' (voordelenkaart)
 • btw.

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis 
 • transfers ter plaatse
 • middagmaal
 • toeristentaks
 • evt. optionele activiteiten
 • evt. andere inkomgelden
 • dranken
 • evt. reisverzekering.

Prijs

Gasthof in Gosau:

 • € 1090 per persoon o.b.v. 2 deelnemers
 • € 1030 per persoon o.b.v. 3 deelnemers
 • € 990 per persoon o.b.v. 4 deelnemers
 • € 660 per kind 8 t.e.m. 11 jaar*
 • € 800 per kind 12 t.e.m. 15 jaar*

Landhotel in St-Agatha:

 • € 1240 per persoon o.b.v. 2 deelnemers
 • € 1205 per persoon o.b.v. 3 deelnemers
 • € 1165 per persoon o.b.v. 4 deelnemers
 • € 685 per kind 8 t.e.m. 11 jaar*
 • € 850 per kind 12 t.e.m. 14 jaar*

* Deze prijzen gelden indien het kind de hotelkamer deelt met met 2 volbetalenden. Er kunnen max. 2 kinderen bij op de kamer. De prijs voor andere gezinssamenstellingen is op aanvraag.

Toeslagen

Gasthof in Gosau:

 • Eenpersoonskamer (niet in hut): € 240
 • Hoogseizoenstoeslag (19/6 - 21/8) vanaf 16 jaar: € 95 per persoon

Landhotel in St-Agatha:

 • Eenpersoonskamer (niet in hut): € 120
 • Hoogseizoenstoeslag (14/7 - 27/8) 8 t.e.m. 11 jaar: € 35 per persoon
 • Hoogseizoenstoeslag (14/7 - 27/8) 12 t.e.m. 14 jaar: € 70 per persoon
 • Hoogseizoenstoeslag (14/7 - 27/8) vanaf 15 jaar: € 70 per persoon (bij min. 2 personen)

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Deze reis kan je met je gezin ondernemen met kinderen vanaf 8 jaar, liefst met een sportieve ingesteldheid. Voor het kajakken moeten de kinderen kunnen zwemmen. Er is een kindvriendelijk logies in het aanbod én jullie slapen met het gezin 1 nacht in een heuse berghut tijdens een leuke tweedaagse!

Bijkomende info

Reisperiode

In de Alpen is het in de zomer vaak mooi en zonnig. Bewolking of slecht weer met regen en wind zijn evenwel nooit uitgeslo­ten en in de bergen kan het weer vrij snel omslaan. De temperatuur kan nogal schommelen, met mogelijk grote verschillen tussen dag en nacht, tussen bergflank en dal, tussen wandelen in de zon of in de schaduw.

Heen- en terugreis

Niet alle activiteiten zijn vanuit de hotels vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Daarom raden we aan om met de wagen te gaan. De afstand vanaf Brussel bedraagt ca. 970 km. 

Je kunt met de dag- of nachttrein tot Steeg-Gosau reizen en verder per bus naar Gosau of met de dag- of nachttrein tot Bad Goisern en per taxi naar St-Agatha (12 à 14 u. onderweg). Voor de activiteiten ter plaatse kan je evt. een wagen huren.

Vervoer ter plaatse

De fietstocht en tweedaagse bergtochten starten in St-Agatha (Bad Goisern), de kajaktocht bij de verhuurders aan het Halstättermeer, het klimmen vindt plaats in Bad Ischgl en het grottenbezoek in Obertraun. Indien je wenst met het openbaar vervoer te reizen zonder ter plaatse een wagen te huren, is het hotel in St-Agatha een betere optie.

Wandelniveau

Het niveau voor de activiteiten tijdens deze reis duiden wij aan met 1 stappertje en voor de tweedaagse bergtocht 2 stappertjes. De reis is aangeraden voor kinderen vanaf 8 jaar.

Je hoeft dus geen atleet te zijn, maar een beetje conditie en een sportieve ingesteldheid zijn wel nodig. Voor de kajaktocht moet je kunnen zwemmen, voor de klimactiviteit heb je best geen hoogtevrees.

Bagagevervoer

Je draagt enkel je dagrugzak tijdens de wandelingen. Tijdens de tweedaagse draag je zelf de bagage die je nodig acht voor 1 nacht, inclusief een lichte slaapzak of lakenzak en een picknick.

Logies

Je kan kiezen uit 2 hotels:

 • Familiaal en typisch 'Gasthof', rustig gelegen even buiten het centrum van Gosau. De kamers zijn ruim en gezellig en er is een tuin met zonneterras, een spelletjeskamer, een zitruimte, een kleine spa met sauna en een eigen restaurant. Hou er rekening mee dat kinderen t.e.m. 14 jaar op een slaapzetel slapen.
 • Traditioneel en klassiek 'Landhotel' in het gehuchtje St-Agatha, op 3.5 km van het centrum van Bad Goisern en 2 km van het meer. In het nieuw gedeelte bevinden zich de kamers; het historisch gedeelte dateert uit het begin van de 16de eeuw en is een beschermd monument. Er is een tuin, mooie salons, een eigen restaurant  en een spa met sauna een deels overdekt verwarmd zwembad. Je slaapt in een tweepersoonskamer of familiekamer met privésanitair.

1 overnachting in een berghut: 28 slaapplaatsen verdeeld over 4 kamers. Gemeenschappelijke wasruimte, maar geen douches. Hier zijn geen eenpersoonskamers beschikbaar.

Maaltijden

In het programma staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen: 
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal.

Ontbijt en avondmaal neem je in het hotel. Voor 's middags kan je de avond voordien een lunchpakket bestellen (ca. € 7) of zelf iets kopen in de winkel of onderweg iets eten.

Honden

Op aanvraag.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren