Overslaan en naar de inhoud gaan

Värmland is een regio in Midden-Zweden met een open en vriendelijk landschap. Tijdens een goedgevulde week kan je de magische landschappen met rivieren, meren, moeras, heide, heuvels en valleien op een sportieve manier ten volle beleven. Je verblijft middenin de natuur aan de oevers van het Gräsmången-meer, waar je kan kiezen tussen logeren in een groot Zweeds huis of een luxetent in de tuin. Alle maaltijden en activiteiten zijn inbegrepen. De minimum leeftijd is 12 jaar. En ja, je kan deze reis ook boeken zonder kinderen ;-) (AR)

De hoogtepunten van deze reis

tipitent zweden
mountainbiken Zweden
Kajakken in Zweden

Programma

Programma

A Dag 1
Aankomst in Östanås

Aankomst in het typisch Zweeds guesthouse in Östanås. Je wordt ontvangen door de Nederlandstalige gastheer die je jouw logies voor de komende week toont en uitgebreid brieft over het verloop van de week. 

In het huis kunnen meerdere gezinnen logeren, maar ieder gezin heeft een eigen appartement. Op het domein staan 4 luxetenten, elk met eigen sanitair.

Overnachting in het guesthouse of tent (A)

O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

Dag 2
Mountainbiken

Een tocht van 39 km per mountainbike rond de meren Östra en Västra Örten laat je al meteen kennismaken met de uitgestrektheid en rust die zo typisch is voor Scandinavië en waarom zo veel mensen hun hart verliezen aan dit stukje Europa.

Na een pittige afdaling kom je weer aan bij het logies.

Overnachting in het guesthouse of tent (O, L, A)

Dag 3
Kanotocht

We brengen je naar Deje waar je wordt ingewijd in de geheimen van het kanovaren. De tocht in tweepersoonskano's begint op de Klarälven-rivier waar in het verleden hout werd over vervoerd. Op een rustig tempo vaar je het Lusten-meer op en zo verder naar het Västra Örten-meer, waar je gisteren al rond fietste en waar je overnacht op een eilandje.

14 km, ca. 5 uur varen

Overnachting in tent (O, L, A)

Dag 4
Kanotocht

Na een lekker eiland-ontbijt ga je weer het Västra Örten op en peddel je naar Östra Örten waar je op een ander eiland overnacht. Tijd zat om het prachtige landschap dat je omringt in je op te nemen. Stop regelmatig voor een rust- en zwempauze en een gezellige picknick op een mooi plaatsje op de oever.

12 km, ca. 4 uur varen

Overnachting in tent (O, L, A)

Dag 5
Kanotocht

Een iets kortere tocht vandaag. Van het Ostra Örten vaar je naar het Lersjön-meer. Daar is het afgelopen en is het nog een kilometertje wandelen naar de basis.

6 km, ca. 2 uur varen

Overnachting in het guesthouse of tent (O, L, A)

Dag 6
Wandelen

Wandelschoenen aan en te voet de natuur in. Een boswandeling van 16 km over schitterende natuurpaden brengt het beste in een mens naar boven. 

Overnachting in het guesthouse of tent (O, L, A)

Dag 7
Mountainbiken

Voor de laatste dag kozen we voor een tocht van 48 km door een prachtig natuurgebied naar Brattforsheden en terug naar huis. 

Overnachting in het guesthouse of tent (O, L, A)

Dag 8
Einde

De week is alweer voorbij en het programma eindigt na het ontbijt (O).

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 8
 • briefing & ondersteuning ter plaatse
 • gebruik materiaal voor de activiteiten
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • dranken
 • evt. reisverzekering

Prijs

De opgegeven prijs (€ 735) is geldig voor een +12-jarige in een luxetent. Hieronder vind je een overzicht van alle prijzen:

 • Basisprijs volwassene vanaf 12 jaar in guesthouse: € 905
 • Basisprijs kind t.e.m. 11 jaar in guesthouse: € 705
 • Basisprijs volwassene vanaf 12 jaar in luxetent: € 735
 • Basisprijs kind t.e.m. 11 jaar in luxetent: € 575

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Deze actieve reis naar Zweden kan je als gezin ondernemen met kinderen vanaf 12 jaar die een sportieve ingesteldheid hebben. Bekijk zeker de afstanden van de wandelingen om dit wat in te schatten. 

Bijkomende info

Heen- en terugreis

De afstand Brussel-Östanås bedraagt 1500 km. Ter plaatse heb je geen wagen nodig. 

Met de auto + nachtboot : Met de auto naar Kiel in het noorden van Duitsland (ca. 670 km), gevolgd door de nachtboot naar het Zweedse Götenborg (12 uur varen). Vandaar verder naar Östanås (ca. 300 km). Deze nachtboot moet je vooraf reserveren.

Met de auto + ferry: Met de auto naar Puttgarden in het noorden van Duitsland, boven Lübeck, gevolgd door de 'hop on-hop off' ferry naar Rødby. Je koopt vanuit de wagen een ticket en om het half uur is er een boot (dus het langst dat je moet wachten is een half uur). Alles verloop erg vlot en efficiënt en de boottocht duurt 45 min. Verder rijden via Kopenhagen, over de Oresundbrug en Götenborg naar Östanås (ca. 750 km). Het traject wordt ‘gebroken’ door de overtocht op de grote overzetboot (met café en restaurant aan boord) en de spectaculaire rit over de "The Bridge". Indien je het traject in 2 stukken wil doen, kan je halverwege overnachten in Lübeck of er een bezoek aan Kopenhagen aan vasthangen.

Trein of snelbus + trein tot Karlstad:  hou er rekening mee dat je in het beste geval 27 uur onderweg bent. Aan het station van Karlstad vertrekken lijnbussen naar Östanås met Värmlandstrafik; deze rijden niet in het weekend. De laatste 2.1 km naar het logies gebeurt met een privé-transfer.
Je kan een privé-transfer bijboeken van Karlstad-station naar het logies (50 km): € 35 per persoon heen en terug.

Vliegen: Je kan vliegen op Stockholm (Arlanda of Bromma) of op Göteborg. Van daaruit reis je verder naar Karlstad: per shuttlebus naar het centraal station van Stockholm of Götenborg en dan per trein of express-bus tot Karlstad. Dit neemt ca. 4,5 à 5 u. in beslag. Aan het station van Karlstad vertrekken lijnbussen naar Östanås met Värmlandstrafik; deze rijden niet in het weekend. De laatste 2.1 km naar het logies gebeurt met een privé-transfer.
De laatste 2.1 km naar het logies gebeurt met een privé-transfer.
Je kan een privé-transfer bijboeken van Karlstad-station naar het logies (50 km): € 35 per persoon heen en terug.

Nuttige websites: Trein - Express-bus - Ferry

Wandelniveau

Voor de afstanden per dag: zie programma. Gezien de aard van de reis moet je wel beschikken over een sportieve ingesteldheid en wat zin voor avontuur. 

Bagagevervoer

Tijdens de kanotocht neem je je wat persoonlijk bagage voor 2 nachten mee in waterdichte zakken. Ook koepeltentjes, slaapzakken en -matjes en kookgerei gaan mee in de kano's. Tijdens de overige activiteiten draag je enkel je dagrugzak.

Logies

Je verblijft in het plaatsje Östanås, in een van de mooiste natuurgebieden van Värmland. Het typisch Zweeds huis ligt op de oever van het Gräsmången-meer, met een strandje en bij wandelpaden. Je hebt de keuze uit logeren in het huis of in tenten op het domein. Het huis heeft appartementjes voor 2 tot max. 6 personen, met 1 of 2 slaapkamers, een woon/slaapkamer en een eigen badkamer en keuken. Beddengoed en handdoeken zijn ter plaatse aanwezig.
Op het domein bevinden zich een aantal luxetenten. Voor het sanitair kan je terecht in het hoofdgebouw. Beddengoed en handdoeken zijn ter plaatse aanwezig. 
Tijdens de kanotocht slaap je twee nachten in zelf (en makkelijk) op te zetten koepeltentjes. Slaapzakken en - matjes zijn voorzien; je kan evt. je eigen lakenzak meebrengen.

Maaltijden

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen: O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal.
Je hoeft zelf niet te koken bij logies in of bij het huis. Verwacht geen culinaire hoogstandjes, wel dagelijkse kost met aandacht voor een aantal Zweedse specialiteiten. Tijdens de kanotocht wordt eten meegegeven, in de vorm van op te warmen gerechten.

Honden

Niet toegelaten.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren