Overslaan en naar de inhoud gaan

Het imposante Dachsteinmassief is met recht een van onze lievelingsregio's in Oostenrijk. Hoewel de 2996 m hoge Dachstein net geen 'drieduizender' is, is hij dankzij zijn opvallende zuidwand een van de bekendste bergen van de Alpen. Deze 5-daagse rugzaktocht rond de Dachstein laat je als ervaren en fitte wandelaar proeven van het hooggebergte en brengt je naar 4 indrukwekkend gelegen berghutten (hoewel het woord hut hier een understatement is).

Wij werken voor dit programma samen met een gespecialiseerde partner (AR).

De hoogtepunten van deze reis

Gletsjerijs en bergmere

Gletsjerijs en bergmere

Ruige rotsen en bizarre pieken
 • Ruige rotsen en bizarre pieken
Groene alpenweiden en oerbos
 • Groene alpenweiden en oerbos

Programma

Programma

A Dag 1
Aankomst in Gosau am Dachstein

Aankomst in Gosau am Dachstein, gelegen aan een prachtig meer.

Overnachting in een hotel of pension (A).

B Dag 2
Zwieselalm - Hofpürglhütte

Bij het meer neem je de kabelbaan naar de Zwieselalm. Hier begin je te wandelen langs de Gosaukamm. Je passeert de Donnerkogel, populair bij alpinisten en liefhebbers van 'klettersteig', en de 2458 m hoge Bischofsmütze. De Hofpürglhütte, je overnachtingsplaats op 1705 m, biedt vol uitzicht op deze opvallende dubbele top.

10 km, 850 m stijgen / 860 m dalen.

Overnachting in een berghut (O-A)

C Dag 3
Hofpürglhütte - Südwandhütte

Vandaag wandel je in het gebied tussen de boomgrens en het ruige kalksteenlandschap. Het hoge pad brengt je rond het dal boven Filzmoos naar de Dachstein Südwandhütte, op 1910 m. Deze berghut heeft haar naam niet gestolen. Op het terras geniet je van een welverdiend drankje, met zicht op de ronduit adembenemende zuidwand.

11 km, 762 m stijgen / 586 m dalen.

Overnachting in een berghut (O-A)

D Dag 4
Südwandhütte - Guttenberghaus

Voor de tocht naar het Guttenberghaus (2164 m) heb je 2 opties:

 • Vanaf de hut daal je onder de zuidwand af naar het dalstation en verder naar het dorp Ramsau, heel de tijd met uitzicht op het Dachstein-massief. Hier vervoeg je de 'Anton Baum Weg', een pad dat je meer dan 1000 m de hoogte invoert naar het ruig gelegen Guttenberghaus.
  15 km, 1048 m stijgen / 785 m dalen.
 • Vanaf de hut daal je onder de zuidwand af naar het dalstation en neem je de Dachstein-kabelbaan die je 1000 m hoger brengt, helemaal over de Schladming-gletsjer. Op zich is deze rit al de moeite waard. Opgelet: min. 1 week vooraf online te reserveren. Het pad gaat verder door het alpiene landschap naar het Guttenberghaus.
  9,5 km, 264 m stijgen / 861 m dalen.

Overnachting in een berghut (O-A)

E Dag 5
Guttenberghaus - Wiesberghaus

Decor voor de tocht is de Am Stein-hoogvlakte, een schoolvoorbeeld van een alpien plateau. Door een grillig en uitgestrekt karstlandschap wandel je richting Krippenegg en uiteindelijk naar het grote en gemoedelijke Wiesberghaus (1884 m).

16 km, 241 m stijgen / 1781 m dalen.

Overnachting in een berghut (O-A)

F Dag 6
Wiesberghaus - Hallstatt

Vanaf het Wiesberghaus wandel je in de richting van de berg Plassen (1953 m) en passeer je de naar verluidt oudste zoutmijn ter wereld en de Rudolfsturm. Het pad slingert naar beneden tot je in het idyllische Hallstatt terechtkomt, aan het gelijknamige meer. En hier zit de tocht erop! Je kan wat rondkuieren in het centrum om vervolgens de bus te nemen naar Gosau.

12 km, 278 m stijgen / 1614 m dalen.

Overnachting in een hotel of pension (O-A)

G Dag 7
Einde

Einde van het programma na het ontbijt (O).

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • logies 
 • ontbijt
 • avondmaal
 • 1 x kabelbaan Zwieselalm
 • busrit Hallstatt-Gosau   
 • informatiepakket met Duits- of Engelstalige wandelbeschrijvingen
 • Duitstalige Dachstein-gids
 • originele wandelkaart
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • heen-en terugreis 
 • middagmaal
 • dranken
 • verblijfstaks: € 1 à € 3 p.p.p.n. ter plaatse te betalen
 • evt. Dachstein-kabelbaan
 • evt. inkomgelden
 • evt. reisverzekering.

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijg een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

Reisperiode

Deze reis is mogelijk van 1 juli tot/met 2 oktober 2021

In de zomer mag je je vaak verwachten aan mooi weer. Aangename dagtemperaturen en een stralend blauwe hemel zijn eerder regel dan uitzondering. Maar…in de bergen kan het weer vrij snel omslaan en kan de temperatuur nogal schommelen, met mogelijk grote verschillen tussen dag en nacht, tussen bergflank en dal, tussen wandelen in de zon of in de schaduw. Hevige wind en onweer kunnen altijd voorkomen, zij het eerder meestal in de avond. ’s Avonds en ’s nachts kan het sterk afkoelen. 

Heen- en terugreis

Met openbaar vervoer

Je kan met de dag- of nachttrein tot Steeg-Gosau reizen en verder per bus (20 min.) naar Gosau. Meer info over treinen op The Train Line of Deutsche Bahn

Met eigen wagen

De afstand vanuit Brussel bedraagt ongeveer 940 km. je kan parkeren bij het logies in Gosau of op een publieke parking. In Oostenrijk is een vignet verplicht voor het gebruik van snelwegen.

Vervoer tijdens de reis

Op dag 2 neem je de kabelbaan naar de Zwieselalm en op het einde van de tocht de bus van Hallstatt naar Gosau (beide zijn inbegrepen).

Op dag 4 kan je optioneel van de Dachstein-kabelbaan gebruik maken (niet inbegrepen en best ten laatste een week vooraf online te reserveren). 

Wandelniveau

De wandelingen tijdens deze reis zijn van niveau 2 en 3 stappertjes. 
In het programma zijn de afstanden en hoogteverschillen per dag aangegeven. Je wandelt in alpien terrein, dus ervaring met bergwandelen is aangewezen.
Het zelf dragen van je rugzak is geen criterium in het bepalen van het zwaarteniveau van de reis, maar het kan het wandelen uiteraard wel zwaarder maken.

Bagagevervoer

Tijdens de huttentocht draag je je eigen rugzak met persoonlijke bagage voor 4 nachten + een slaapzak + lunchpakket & drank voor 1 tocht. 

Logies

Je slaapt 2 x in een comfortabel hotel of pension in Gosau, in een tweepersoonskamer met privé-sanitair. 

4 nachten slaap je in vrij grote berghutten in slaapzaaltjes. Het sanitair is gemeenschappelijk. Een slaapzak dien je zelf mee te brengen. 

Maaltijden

In het programma staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen:
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

Ontbijt neem je in het logies. Je kan een lunchpakket kopen in het logies. Het avondmaal neem je in een restaurant op dag 1 en 6 en in het logies tijdens de huttentocht (vast menu).

Wat je moet weten over deze reis

Over Oostenrijk

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren