Overslaan en naar de inhoud gaan

Van de juiste reisdocumenten tot dé bezorgdheid van elke ouder: hoe hou ik mijn kind rustig op het vliegtuig? Wij vroegen tips aan onze medewerkers die zowel reisexperts als ouders zijn, en kregen een massa informatie. Hieronder vind je alvast 7 nuttige tips voor een vlotte vliegreis met peuters of kleuters.

Heb je nood aan nog meer info over vliegen met jonge kinderen? Download onderaan dit artikel dan gratis onze e-book, boordevol toptips over eten, slapen, inpakken, bagage, security en nog véél meer!

7 tips voor wie deze zomer gaat vliegen met peuters en kleuters

  1. Zorg aan de juiste documenten, en begin op tijd met de aanvraag ervan. Denk hierbij aan een Kids-ID, paspoort, visum, ouderlijke toestemming,…
  2. Vlot door de security passeren met een klein kind erbij, dat gaat het gemakkelijkste als je goed voorbereid bent. Draag makkelijke kleding en stop zaken die je uit je tas zal moeten halen – zoals vloeistoffen – alvast in een apart zakje. Voor peuters mag je gelukkig wel water, melk, knijpzakjes en dergelijke meenemen!
  3. Je buggy mag in de meeste gevallen mee tot aan de gate. Maar waar je hem terugkrijgt kan verschillen. Soms is dit meteen bij het uitstappen, maar het kan ook op de bagageband of bij de oversized luggage zijn. Door dit op voorhand te controleren vermijd je (onaangename) verrassingen, zeker als je een overstap moet maken!
  4. Neem voldoende speelgoed mee om je kind bezig te houden op het vliegtuig. Enkele leuke dingen zijn: kleine leesboekjes, stickers, kleine figuurtjes zoals poppetjes, diertjes of auto’s, memoryspel, kleuren met water, een tablet met films of luisterboeken. 
  5. Neem voldoende eten mee, want snacks zijn ideaal om de tijd te doden. Op een langere vlucht ben je op die manier zeker dat je peuter of kleuter wat te eten heeft, want vliegtuigmaaltijden zijn niet altijd aangepast aan de smaak van kleine kinderen. Toppers zijn sandwiches, gesneden fruit of groenten zoals druiven, appel, komkommer, paprika,…  Ook kleine dingen om te knabbelen zijn leuk, denk aan rozijnen of cornflakes.
  6. Valt je vlucht tijdens dutjestijd of neem je een nachtvlucht? Boots dan de slaapomgeving van je kleintje zo goed mogelijk na, om hem/haar zo comfortabel mogelijk te laten slapen op het vliegtuig. Breng bijvoorbeeld een knuffeldoekje, knuffelbeer of kussentje mee.
  7. Voor kleine kinderen mag je bij sommige luchtvaartmaatschappijen gratis bagage meenemen, zoals een luiertas, buggy of autostoel. Check op voorhand de website zodat je weet wat mag, en wat niet.

Download het gratis e-book over vliegen met jonge kinderen

Nog meer weten over hoe je je kan voorbereiden op een vliegreis met kleine kinderen? Download dan gratis ons e-book ‘vliegen met peuters en kleuters’. 19 pagina’s boordevol concrete reistips, samengesteld voor en door reizende ouders zoals jij!

Voornaam
Achternaam

Misschien is dit ook interessant voor jou?