Overslaan en naar de inhoud gaan

Het Lechtal ... veel Vlamingen maakten er als kind hun sneeuwklassen mee. Dat het Lechtal ook geknipt is voor een doorgaande wandeltocht, is minder bekend. De vallei is een van de laatste in de Alpen die nog zo goed als helemaal natuurlijk is gebleven. Tijdens deze tocht volg je de Lech van zijn brongebied op 1.800 m hoogte tot in Weissenbach, waar de klaterende bergbeek een stevige rivier is geworden. Wie het iets uitdagender wil, kan er nog 2 flinke etappes aan toevoegen, en eindigen bij de grote Lech-waterval en het Duitse stadje Füssen.

Voor deze rondreis werken we samen met een gespecialiseerde partner (AR).

De hoogtepunten van deze reis

De Lechweg, wandelen in Oostenrijk

Prachtige uitzichten met meren en bergtoppen

Wandelen in het Lechtal

Het zien van groepen steenbokken

wandelen in lechtal

Logeren in mooi gelegen hotels

Programma

Programma

A Dag 1
Aankomst

Je komt aan in Lech, helemaal boven in het Lechtal. Deze regio staat bekend als skigebied, maar eens de sneeuw gesmolten is, blijkt het ook een wandelparadijs.

Overnachting in Lech (A)

B Dag 2
Formarinsee-Lech

Na een stevig Oostenrijks ontbijt neem je de bus naar de Formarinsee, een meer op zo’n 1800 m hoogte. Je staat hier op het “dak” van het Lechtal, de uitzichten zijn schitterend. Hier wordt de Lech geboren en begint ook de Lechweg die je deze week zal volgen. Van hier wandel je - bijna voortdurend zachtjes dalend- door een typisch almenlandschap terug naar je logies in Lech.

14 km, 4 stapuren, 190 m stijgen en 620 m dalen

Overnachting in Lech (O-A)

C Dag 3
Lech-Holzgau

Vandaag stap je over boswegen en paden verder naar het noorden, je blijft altijd een beetje hoger dan de rivier zelf. Door bossen en weilanden kom je aan in het dorp Warth. Hier kan je zelfs midden in de zomer nog sneeuw zien. Via een kleine hangbrug steek je de Krumbach over, die even verderop uitmondt in de Lech. De etappe eindigt in Lechleiten, waar je de bus neemt naar je volgende verblijfplaats in Holzgau.

14 km, 5 stapuren. 465 m stijgen en 370 m dalen

Overnachting in Holzgau (O-A)

D Dag 4
Lechleiten-Holzgau

Een korte busrit brengt je naar Lechleiten, waar je gisteren je etappe eindigde. Je passeert een ‘klettergarten’, waar klimmers hun favoriete sport beoefenen, en loopt vervolgens door naaldbossen, zo’n 400 m boven de Lech. Een breed bospad leidt je naar het dal waar je op het traject van de Adlerweg uitkomt, het bekendste langeafstandspad van Tirol. Je volgt deze route een tijdje (makkelijk herkenbaar aan de bordjes met adelaars) en komt uiteindelijk weer aan in Holzgau.

16 km, 5 stapuren, 130 m stijgen en 565 m dalen

Overnachting in Holzgau (O-A)

E Dag 5
Holzgau-Elbigenalp

Een etappe met een spectaculair kantje: je steekt vandaag de kloof van de Höhenbach over via een smalle hangbrug die 110 m boven de beek bungelt. Zie je dat niet zitten, dan is er een minder duizelingwekkend alternatief langs de waterval van Simms. De twee trajecten komen uit bij het uitkijkpunt van Schiggen, waar het Lechtal zich aan je voeten uitspreidt. Stijgend en dalend wandel je verder tot bij een rustplek met -alweer- een heerlijk uitzicht. Over brede boswegen bereik je tenslotte Elbigenalp. Dit is het ‘hoofddorp’ van het Lechtal, het is bij kenners in heel Europa befaamd voor z’n houtsnijschool, waar je zeker eens kunt binnenspringen. 

12,5 km, 4 à 5 stapuren, 425 m stijgen en 490 m dalen

Overnachting in Elbigenalp (O-A)

F Dag 6
Elbigenalp-Stanzach

Vandaag stap je de langste etappe van deze wandelweek. Het eerste deel van de tocht loopt over rustige paden direct naast de Lech. Het ideale moment om eens voorzichtig te voelen hoe koud dat bergwater écht is. In Häselgehr begin je te klimmen naar een panoramisch pad dat een stuk hoger ligt. Via het dorp Vorderhornbach kom je uiteindelijk aan in Stanzach, van ver herkenbaar aan z’n uivormige kerktorenspits. 

21 km, 5 à 6 stapuren, 445 m stijgen en 540 m dalen

Overnachting in Stanzach (O-A)

G Dag 7
Stanzach-Weissenbach am Lech

Na de lange etappe van gisteren voelt de tocht van vandaag aan als een rustige zondagswandeling. Je wandelt bijna de hele tijd langs de Lech, die hier door een brede keienbedding stroomt, en denkt geregeld terug aan het bergbeekje dat je enkele dagen geleden voor het eerst ontmoette. Neem je tijd om de bijzondere alpenflora in je op te nemen, en misschien spot je wel een van de bedreigde vogelsoorten die hier voorkomen. In Weissenbach am Lech heb je je laatste overnachtingsplaats bereikt. Tijd om uit te blazen, terug te blikken en te mijmeren op het terras van een ‘stube’ of ‘gasthof'.

13,5 km, 3 à 4 stapuren, 86 m stijgen en 145 m dalen

Overnachting in Weissenbach am Lech (O-A)

H Dag 8
Einde van het 8-daags programma / Weissenbach am Lech-Pflach

Einde van het 8-daags programma

Na het ontbijt (O) keer je terug naar Lech om je wagen op te pikken of naar het station.

OF: Weissenbach am Lech-Pflach

Aanvankelijk blijf je de Lech volgen over een breed en vlak pad. Kort voor Reutte begint het te stijgen richting ‘Panorama Höhenweg’, die, zoals de naam al doet vermoeden, op hoogte ligt. Hier krijg je uitzicht op het door bergen omringde keteldal Reuttener Becken en later op de idyllische Frauensee.  Je wandelt terug rivierwaarts naar beneden. Maar voor je Pflach bereikt, is daar eerst nog het vogelavonturenpad. Eerder ongebruikelijk voor een alpenrivier, heeft de Lech nabij Pflach zijarmen die op hun beurt vijvers en stilstaande wateren voeden , omringd door dood hout en struikgewas. Dit vormt een uitzonderlijke biotoop en creëerde een waar vogelparadijs met moeras- en watervogels die zeldzaam zijn in Tirol. 

18 km, 5 stapuren, 550 m stijgen en 600 m dalen

Overnachting in Pflach (O-A)

I Dag 9
Pflach-Füssen

De laatste etappe naar Füssen is meteen ook de uitdagendste en begint met de klim naar de Sternschanze, de stervormige fortificatie Burgenwelt Ehrenberg. Vlak voor de Alpsee wandel je Oostenrijk uit en Duitsland in. Het blijft pittig wandelen, maar je wordt visueel verwend: eerst krijg je het kasteel Hohenschwangau tussen Alpsee en Schwansee in het vizier, en vervolgens Neuschwanstein, het droomkasteel van Lüdwig II van Beieren. Via het Schwanseepark en de Kalvarienberg leidt het pad naar de indrukwekkende Lechfall en oude binnenstad van Füssen.

15 km, 5 à 6 stapuren, 720 m stijgen en 750 m dalen

Overnachting in Füssen (O)

J Dag 10
Einde van het 10-daags programma

Na het ontbijt (O) keer je terug naar Lech om je wagen op te pikken of naar het station.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • logies 
 • ontbijt
 • avondmaal (uitgezonder dag 9 bij 10-daagse)
 • busticket Lech-Formarinsee (incl. tol)
 • bustickets Lechleiten-Holzgau-Lechleiten
 • bagagevervoer
 • informatiepakket met Duitstalige wandelbeschrijvingen
 • btw

Niet inbegrepen

 • heen-en terugreis 
 • middagmaal
 • avondmaal in Füssen
 • dranken
 • bagagevervoer
 • toeristentaks
 • evt. inkomgelden
 • evt. reisverzekering
   

Prijs

Geldig van 20 juni tot/met 26 september.

€ 1160 per persoon voor 8 dagen / 7 nachten
€ 1450 per persoon voor 10 dagen / 9 nachten 
 

Toeslag

Eenpersoonskamer 8 dagen / 7 nachten: € 200
Eenpersoonskamer 10 dagen / 9 nachten: € 275
Taxitransfer Weissenbach-Lech (max. 4 pers): € 195
Taxitransfer Füssen-Lech (max. 4 pers): € 250

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Reisperiode

Deze reis is mogelijk van 20 juni tot/met 26 september.

In de zomer mag je je vaak verwachten aan mooi weer. Aangename dagtemperaturen en een stralend blauwe hemel zijn eerder regel dan uitzondering. Maar … in de bergen kan het weer vrij snel omslaan en kan de temperatuur nogal schommelen, met mogelijk grote verschillen tussen dag en nacht, tussen bergflank en dal, tussen wandelen in de zon of in de schaduw. Hevige wind en onweer kunnen altijd voorkomen, zij het eerder meestal in de avond. ’s Avonds en ’s nachts kan het sterk afkoelen. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.
 

Heen- en terugreis

Met openbaar vervoer *

Met de trein tot Füssen (DE) en vervolgens met een taxi naar Lech (AT). Dit laatste traject duurt nog 1u20. Zie toeslagen. Met de bus van Füssen naar Lech ben je al gauw 3 uur of langer onderweg. Hou er rekening mee dat je dan niet te laat in Füssen mag aankomen en je ook twee keer met de bus moet overstappen.

In principe kan je ook met de dag- of nachttrein tot station Langen am Arlberg reizen en verder per bus (30 min.) naar Lech. De tickets voor de nachttrein gaan echter heel snel de deur uit.

Terug vanuit Weißenbach am Lech met de bus (15 min.) naar station Reutte en per dag- of nachttrein naar Brussel. Terug vanuit Füssen per dag- of nachttrein naar Brussel.

Meer info over treinen op The Train LineÖBBDeutsche BahnFlixbus en Verkehrsverbund Tirol.

Met eigen wagen

De afstand Brussel-Lech bedraagt ongeveer 830 km. Om te parkeren wordt parkeergarage Anger, in het centrum van Lech, aanbevolen. De terugkeer van Weißenbach am Lech (ca. 1 u.) of Füssen (ca. 3,5 u.) naar je wagen kan met de bus; meer info op Verkehrsverbund Tirol. Of je kan een privétransfer bijboeken: zie Toeslagen.

Let op! Als je zelf vervoer boekt, dien je rekening te houden met voldoende reistijd naar het eerste logies en weer terug. Hou rekening met minder frequente bus- en/of treinverbindingen tijdens weekends en op feestdagen.
 

Vervoer tijdens de reis

Op dag 2 neem je bus van Lech naar de Formarinsee, op dag 4 van Lechleiten naar Holzgau en op dag 5 van Holzgau naar Lechleiten. Het gaat om korte trajectjes en de busticketjes liggen klaar in het eerste logies.
 

Wandelniveau

In het dagschema zijn de afstanden en hoogteverschillen per dag aangegeven. De wandelingen kennen geen technische moeilijkheden. Ervaring met bergwandelen is niet vereist, wel een goede fysieke conditie en het nodige uithoudingsvermogen. De Lechweg staat zeer goed aangeduid.

De vermelde afstanden zijn bemeten op de officiële begin- en eindpunten van de dagtocht. Aangezien er per overnachtingsplaats verschillende logies boekbaar zijn, hangt jouw uiteindelijk aantal dagkilometers af van de ligging van het geboekte logies. Het is dus mogelijk dat je af en toe in meer of mindere mate van het pad moet afwijken om je logies te bereiken, waardoor de aangegeven wandelafstand wat langer wordt. Maar het gaat telkens om kleine afstanden.

Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.
 

Bagagevervoer

Je draagt enkel je dagrugzak.
 

Logies

Je slaapt in een comfortabel hotel of pension, in een tweepersoonskamer met privésanitair. 

Per overnachtingsplaats zijn meestal verschillende logies boekbaar; welk logies er voor jou geboekt wordt, hangt af van het tijdstip van de boeking en de beschikbaarheid op dat moment. De beschrijving van de Lechweg naar je logies en terug krijg je in het Engels.
 

Maaltijden

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen: O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

Ontbijtbuffet en avondmaal (vast menu) neem je in het logies. Het middagmaal is een picknick (aan te kopen in het dorp; soms ook te bestellen in het logies).

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren