Overslaan en naar de inhoud gaan

Maak kennis met de prachtige natuur van de provincie Québec! Door de verschillende lodges in het programma kan nog meer genieten van de schitterende omgeving. Verder maak je kennis met de rijke geschiedenis en cultuur van de steden Montréal en Québec City.

Mits aanpassingen kan deze reis ook met de camper gedaan worden!

De hoogtepunten van deze reis

La Mauricie National Park Quebec Canada rondreis kano
La Mauricie National Park

De kanotocht bij zonsopgang in het Mauricie National Park: een niet te missen topper 

Walvisspotten St Lawrencerivier Quebec Canada roadtrip reis
Walvisspotten

Hou je camera klaar voor het walvisspotten op de St. Lawrencerivier:  er leven beluga’s, vinvissen en dwergvinvissen. 

Quebec City Dufferin Terrace Canada rondreis huurwagen
Dufferin Terrace

Quebec City: volgens sommigen de meest romantische stad ter wereld.

Programma

Programma

A Dag 1
Montréal

Na je aankomst in Montréal pik je je wagen op of neem je het openbaar vervoer naar je eerste hotel. Ga alvast op verkenning in deze bruisende wereldstad!

B Dag 2
Montréal

Montréal, de tweede grootste stad van Canada kan je het beste ontdekken met een leuke wandeling. De charme van het oude stadscentrum in combinatie van het moderne centrum maakt van Montréal een gezellige stad. Bezoek hier zeker de mooie kathedraal Notre Dame, het stadshuis, Marché Bonsécours en Place Jacques Cartier. In de ondergrondse stad kan je kantoren, winkels,… zijn verbonden door verschillende hotels en metrostations. Ideaal voor de strenge winters! Ga zeker ook naar de top van Mont Royal vanwaar je een prachtig uitzicht hebt!

Optionele excursie: Montréal Plus Cycling Tour

Tijdens deze begeleide fietstocht door Montréal krijg je een goed overzicht van de stad, zijn geschiedenis en alles wat het te bieden heeft!

Lees hier alle details

C Dag 3
Montréal - Tremblant
126 km  -  01u30

In de voormiddag kan je nog in de stad rondkuieren voor je verder trekt tot in Tremblant. Eens aangekomen kan je genieten van de rust en schoonheid in de omgeving van Tremblant.

D Dag 4
Tremblant

Baan je een weg door het weelderige woud die de heuvels en valleien van het natuurgebied Tremblant bedekken. Verlies je hart aan de esdoorns, gele berken, uitgestrekte meren, kabbelende riviertjes en bulderende watervallen. Naast prachtige flora, kan je hier ook veel fauna tegenkomen. Wandelen, fietsen of kajakken/kanoën is hier de ideale manier om dieren te spotten én van de natuur te genieten.

Optionele excursie: The Winding Diable kano- of kajaktocht - Self guided

Geniet van een halve dag op de Diable Rivier tussen Chat Lake en Mont de La Vache Noire. 

Bekijk hier alle details over deze kanotocht

E Dag 5
Tremblant - St-Alexis-des-Monts
171 km  -  02u20

Na het charmante Tremblant trek je verder door het groene landschap met glooiende heuvels en de ongerepte natuur tot in St-Alexis-des-Monts. Na de rit kan je rustig ontspannen in één van de prachtige lodges hier.

F Dag 6
St-Alexis-des-Monts

Geniet van de rust en de prachtige natuur van deze regio. Of neem de kano/kajak op één van de vele meren en ga lekker picknicken op de vele afgelegen plekken die je hier zal vinden. Deze regio biedt onderdak aan vele dieren, waaronder beren, bevers, elanden en reigers maar ook een stevige wandeltocht is perfect mogelijk.

G Dag 7
St-Alexis-des-Monts - St-Félicien
345 km  -  04u00

Er staat een langere rit op het programma. Rij door dichtbeboste gebieden richting St-Félicien. Een omweg door het Mauricie National Park is zeker de moeite waard. Hou je camera en verrekijker klaar om wilde dieren te spotten!

H Dag 8
St-Félicien

Vandaag breng je een bezoek aan de zoo van St-Félicien. De zoo is één van de grootste in Oost-Canada en biedt een uniek concept, je kan de dieren hier namelijk in hun natuurlijke leefomgeving observeren. Breng een bezoek achter de schermen en leer hoe je een eland kan opsporen. Bij zonsondergang maak je een kanotocht op Lake Montagnais op zoek naar elanden en beren, een unieke ervaring! 

I Dag 9
St-Félicien - Ste-Rose-du-Nord
165 km  -  02u10

Trek verder richting de Saguenay Fjord, de meest zuidelijke fjord ter wereld, die ontstaan is tijdens de laatste ijstijd. Je overnacht in Ste-Rose-du-Nord, genesteld in een rustige omgeving met een spectaculair zicht op de fjord.

Optionele excursie: Treetop Adventure Saint-Fulgence

Navigeer je hoog boven de grond een weg door dit ‘Tree Top’ parcours dat bestaat uit touwbruggen, houten loopbruggen, netten, ladders, kabelbanen en balken.

Lees hier alle details

J Dag 10
Ste-Rose-du-Nord

In Sainte-Rose-du-Nord heb je zicht op de indrukwekkende Saguenay Fjord! Wandelen, kanovaren, mountainbiken,… de activiteiten hier zijn eindeloos!

K Dag 11
Ste-Rose-du-Nord - Tadoussac
87 km  -  01u00

Rij richting Tadoussac via de panoramische “Route du Fjord”. Tadoussac is prachtig gelegen aan de samenloop van de rivieren Saguenay en St. Lawrence. Tijdens een wandeling langs de oude straten kan je gezellig winkelen. Ook de oudste houten kerk van Canada, Petite Chapelle, kan je hier bewonderen.

L Dag 12
Tadoussac - La Malbaie
76 km  -  01u25

Ga op zoek naar walvissen (optioneel), een echte aanrader! Door de goede omstandigheden in de riviermonding leeft hier een grote kolonie witte walvissen (beluga), in het gezelschap van vinvissen en dwergvinvissen. Hou je camera in de aanslag, zodat je deze unieke ontmoeting op de gevoelige plaat kan vastleggen! Vervolgens volg je de Charlevoix kust, een door de Unesco erkend natuurgebied. In deze streek zijn pittoreske dorpjes en kleine boerderijen gelegen waar de tijd is blijven stilstaan.

Optionele excursie: Maak kennis met de walvissen van de Saint Lawrence River

Trek erop uit om walvissen te spotten rond Tadoussac. Kies voor een boot of zodiac, of ga voor een actieve kajaktocht!

Bekijk hier de verschillende mogelijkheden voor een whale watching in Tadoussac

M Dag 13
La Malbaie - Québec City
145 km  -  01u45

Via de indrukwekkende Montmorency Falls kom je aan in de vele gezellige, smalle straatjes van het romantische Québec City. Hét icoon van de stad is het prachtige Château Frontenac.

N Dag 14
Québec City

Tijdens een wandeling door de stad ontdek je het charmante Québec City. De Franse invloed is overal in de historische gebouwen en straten terug te vinden en heeft dan ook een aantal interessante bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen. Het eerste waar je oog zal op vallen, en wat je bijna overal in de stad kunt zien, is Chateau Frontenac. Dit kasteel is een unieke plek om te overnachten en ook het uitzicht op de stad is prachtig. Vanaf het Dufferin Terrace heb je dan weer een prachtig uitzicht op de benedenstad met zijn gezellige, smalle, kronkelende straatjes uit de 17de eeuw. Bezoek zeker ook de Citadel, het Plains of Abraham Battlefield Park en Place Royal!

Optionele excursie: Wandelen in de Fairmont Le Château Frontenac

Onder leiding van een gekostumeerde gids leer je meer over de beroemde personen en de historische gebeurtenissen van de Fairmont Le Château Frontenac

Lees hier alle details

O Dag 15
Québec City - Montréal
276 km  -  02u55

Je rondreis doorheen Québec eindigt in Montréal, de stad waar je de trip begon. Afhankelijk van je terugvlucht kan je nog enkele souvenirs inkopen! 

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Overweeg een upgrade van je huurwagenPrijs op aanvraag
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag
Dag 2: Optionele activiteit
Optionele excursie: Montréal Plus Cycling Tour Prijs op aanvraag
Dag 4: Optionele activiteit
Optionele excursie: The Winding Diable kano- of kajaktocht - Self guided Prijs op aanvraag
Dag 9: Optionele activiteit
Optionele excursie: Treetop Adventure Saint-Fulgence Prijs op aanvraag
Dag 12: Optionele activiteit
Optionele excursie: Maak kennis met de walvissen van de Saint Lawrence River Prijs op aanvraag
Dag 14: Optionele activiteit
Optionele excursie: Wandelen in de Fairmont Le Château Frontenac Prijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Alle overnachtingen in de vermelde hotels of gelijkwaardig met privé badkamer (behalve in de Pioneerstent in Zoo St. Felicien) op basis van logies tenzij hieronder anders vermeld
  • Bij 2 personen - op basis van een tweepersoonskamer
  • Bij 3 personen - op basis van een driepersoonskamer
  • Bij 4 personen - op basis van een vierpersoonskamer
 • Maaltijden
  • Budget & Comfort
   • Dag 5 en 6: 2x avondmaal en 2x ontbijt
   • Dag 8: 1x avondmaal bij een gezllig kampvuur, 1x ontbijt, 2x lunch, slaapzak, hoofdkussen, blik achter de schermen van de zoo, kanotocht in de ochtend op zoek naar elanden en beren
   • Dag 9 en 10: 2x avondmaal en 2x ontbijt
  • Deluxe
   • Dag 5 - 10: 6x avondmaal en 6x ontbijt 
 • Excursies: bepaalde activiteiten in Pourvoirie du Lac Blanc, Lac à l'Eau Claire of Hotel Sacacomie
 • 1 Joker roadbook
  • In dit roadbook staat een beschrijving van de bezienswaardigheden die je onderweg kan bezoeken. Je beslist zelf welke bezienswaardigheden je bezoekt en langs welke wegen je daar naartoe rijdt.
  • Opgelet: indien de huurwagen niet bij Joker geboekt wordt, wordt er geen roadbook opgemaakt!
 • Plaatselijke taksen
 • Bijdrage aan het Garantiefonds

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten en luchthaventaksen
 • Huurwagen: (richtprijzen)
  • 2 pers. - Hyundai Accent - tussen €70 en €95 per huurdag
  • 3 pers. - Ford Escape SUV - tussen €80 en €105 per huurdag
  • 4 pers. - Chevrolet Tahoe SUV - tussen €90 en €135 per huurdag
  • Eventuele parkeerkosten, benzine, tolgelden
 • Toegangsgelden Nationale Parken
 • Optionele excursies
 • Transfers
 • Niet vermelde maaltijden en dranken
 • Persoonlijke uitgaven
 • Verzekeringen
 • ETA (Electronic Travel Authorization Canada)

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

 • Budget & Comfort:
  • Zoo Sauvage (Saint Félicien): er is geen elektriciteit, geen stromend water en het toilet is gemeenschappelijk. Breng zeker volgende zaken mee: een muggenspray (zeker tijdens de maanden juni en juli), waterdichte (wandel)schoenen en regenkledij. Minimumleeftijd om hier te overnachten is 6 jaar. Indien kinderen jonger zijn zullen we een alternatief hotel voorstellen.
 • Wens je dit programma op één of andere manier te wijzigen? Geen probleem, wij kunnen elk programma op maat uitwerken!
 • Prijzen van huurwagens en hotelkamers in Canada zijn afhankelijk van vraag en aanbod, dus de prijs van een hotelkamer en huurwagen kan van dag tot dag wijzigen. De prijs van onze offertes op maat kan lager of hoger kunnen liggen dan de richtprijzen per reisperiode, die we hiernaast weergeven. Op eventuele tijdelijke promoties na, geldt voor reizen naar Canada: hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper je rondreis! Wil je de scherpste prijs en de grootste keuze op vlak van accommodaties? Boek dan in oktober-november-december wanneer je wilt reizen in juli of augustus.
 • Mits aanpassingen kan deze reis ook met de camper of campervan gedaan worden!
 • Vertrek beperkt mogelijk en mits supplement op volgende data:
  • Einde mei/begin juni: Grand Prix Montreal Formule 1
  • 30/07 - 02/08: Osheaga Music & Arts Festival Montreal
  • 19/06 - 22/06 en 21/08 - 24/08: Iron Man Tremblant

Hotels

Budget
Montréal: Les Suites Labelle
Tremblant: Les Suites Tremblant - Tour des Voyageurs
St. Alexis des Monts: Pourvoirie du Lac Blanc
St. Félicien: Hotel du Jardin
St. Félicien: Zoo Sauvage (pionierstent)
Sainte Rose du Nord: Pourvoirie du Cap au Leste
Tadoussac: Hotel Georges de Tadoussac
La Malbaie: Hotel au Petit Berger
Québec City: Hotel le Concorde

Comfort
Montréal: Best Western Ville Marie
Tremblant: Marriott Resicence Inn Tremblant
St. Alexis des Monts: Lac à l'Eau Claire
St. Félicien: Hotel du Jardin
St. Félicien: Zoo Sauvage (pionierstent)
Sainte Rose du Nord: Pourvoirie du Cap au Leste
Tadoussac: Hotel Tadoussac
La Malbaie: Auberge des 3 Canards
Québec City: Hotel Pur

Deluxe
Montréal: Hotel le Germain
Tremblant: Les Suites Tremblant - Westin Resort & Spa
St. Alexis des Monts: Hotel Sacacomie
Chambord: Val-Jalbert Historic Village
Sainte Rose du Nord: Pourvoirie du Cap au Leste
Tadoussac: Hotel Tadoussac
La Malbaie: Fairmont Manoir Richelieu
Québec City: Hotel Chateau Laurier

Bekijk de avonturen van onze reizigers in Canada. Wil jij je foto's binnenkort ook op onze website zien schitteren? Deel je foto's dan openbaar op Instagram met de hashtag #jokerreizen.

Wat je moet weten over deze reis

Klimaatinfo

Oost Canada

In de oostelijke staten Quebec en Ontario zijn de temperaturen in voor- en najaar net wat aangenamer dan bij ons. Steeds meer mensen ontdekken de schoonheid van Canada in deze periode. Het ontluikende groen en de eerste trekvogels in mei of de schitterende herfstkleuren in september en oktober. De zomers zijn hier heerlijk warm en de temperaturen kunnen gemakkelijk oplopen tot 30°C. In de winter is het koud maar dan wordt het landschap omgetoverd tot een magisch sneeuwlandschap. Je kan dan deelnemen aan enkele leuke winteractiviteiten zoals rijden met de sneeuwscooter, skiën, …

West Canada

Een beste reisperiode in West Canada is er eigenlijk niet. Elke periode heeft zo zijn voor- en nadelen maar over het algemeen genomen is de meest ideale periode van halverwege mei tot einde september. In mei en juni kan er nog sneeuw aangetroffen worden in de Rocky Mountains en ook de gletsjermeren kunnen nog bevroren zijn. Het hoogseizoen valt in de zomer (juli en augustus). Dan zijn er veel toeristen waardoor er vele hotels vol zullen zitten en er lange wachtrijen kunnen ontstaan. In het naseizoen (september en oktober) is het weer iets rustige zoals in mei en juni. Tijdens deze periode kan je genieten van het prachtige gekleurde bladerdek. De winter is streng in het binnenland van British Columbia en Alberta. De sneeuw kan hier gemakkelijk nog tot einde mei blijven liggen.

Goed om weten
 • De vermelde hotels kunnen wijzigen naargelang de beschikbaarheid. Dit kan te allen tijde een prijswijziging met zich meebrengen.
 • Over het algemeen zijn de hotelkamers in Canada vrij ruim. Grootsteden zijn hier de uitzondering op de regel.
 • Special requests zoals connecting kamers, 2 aparte bedden, kamer toegankelijk voor rolstoelgebruikers, … kan bij de reservatie doorgegeven worden, maar wordt nooit gegarandeerd.
 • Sommige van de door ons aangeboden hotels bieden een gratis continentaal ontbijt aan. Dit betreft, voor Belgische begrippen, een zeer eenvoudig ontbijt.
 • Sommige hotels hanteren een resort fee (verblijfstaks). Wij stellen zo veel mogelijk hotels voor waar deze resort fee is inbegrepen. Indien van toepassing is dit ter plaatse te betalen.
 • In Canada is de officiële munteenheid de Canadese dollar (CAD).
Fooien en geldzaken

De Canadese bankbiljetten bestaan in verschillende maten en kleuren. Er zijn munten met een waarde van 1 cent, 5 cent, 10 cent, 25 cent, 1 CAD (‘loonie’) en 2 CAD (‘toonie’). Er bestaan biljetten met een waarde van 5 CAD, 10 CAD, 20 CAD, 50 CAD, 100 CAD, 500 CAD en 1000 CAD. Het is verstandig om in kleinere gelegenheden niet te betalen met biljetten van 50 dollar of groter, deze worden over het algemeen met argwaan bekeken.

Voor fooien geldt in hotels, net als overal, dat je betaalt voor geboden hulp. Als hotelpersoneel de koffers naar de kamer brengt geef je doorgaans 1à2 dollar per koffer, maar het staat bezoekers vrij om naar eigen inzicht te tippen. In restaurants ligt het wat anders. De reden voor de algemeen zeer vriendelijke bediening is gelegen in het feit dat de kelner of serveerster hoopt een aardige fooi te krijgen. Ze verdienen een minimum en zijn op het bedieningsgeld aangewezen. Gemiddeld wordt zo’n 15 à 20 percent van de totale rekening verwacht. Tegenwoordig rekenen sommige restaurants automatisch een percent bij de rekening. Dit staat telkens vermeld op de rekening. Kijk deze dus telkens goed na zodat u niet 2x fooi geeft. Als je cash betaalt, laat je de fooi op tafel achter. Ook wanneer je met een creditcard afrekent, kun je de fooi afzonderlijk achterlaten en alleen de werkelijke rekening per creditcard voldoen.

Medische info

De geneeskundige verzorging in Canada is uitstekend, maar erg duur. Ziekenhuiskosten voor niet-ingezetenen van Canada bedragen over het algemeen tussen de 1000 en 2000 CAD per dag. Als uw normale ziektekostenverzekering geen of onvoldoende dekking geeft, is het heel belangrijk dat u een aanvullende reisverzekering afsluit. Zorg er in ieder geval voor dat uw reisapotheek is voorzien van tabletten tegen maag- en darmstoornissen, aspirines, muggenwerende crème en de medicijnen die door uw arts zijn voorgeschreven. Alle rekeningen voor medische zorg en medicijnen dienen contant betaald te worden. Bij ziekenhuisopname direct uw verzekeringsmaatschappij op de hoogte brengen, zodat zij voor betaling kunnen zorgen. Houdt de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren