Overslaan en naar de inhoud gaan

Zin in een fysieke uitdaging? Ga dan zeker mee en samen wandelen we 5 dagen op de mythische GR-20! Wakker worden en de opkomende zon boven de Corsicaanse pieken vanuit onze tent zien: niks is beter!

Of misschien toch? We gaan immers niet enkel wandelen, maar zoeken de adrenaline op tijdens een via ferrata, spetterende canyoningtocht en tweedaagse met de mountainbike. Welkom op Île de Beauté, zeggen we dan!

De hoogtepunten van deze reis

groepsreis Corsica

Het stappen van de GR-20 met tent en rugzak is afzien, maar de voldoening bij het halen van de top is des te groter

groepsreis Corsica

Je grenzen verleggen tijdens een via ferrata

groepsreis Corsica

Twee dagen op de mountainbike met stevige beklimming en technische afdaling

Programma

Programma

Vertrekvergadering

Je reis begint eigenlijk al op de vertrekvergadering enkele weken voor vertrek. Kom hier zeker naartoe want je ontmoet er niet alleen je reisgenoten en reisbegeleider! Er worden ook belangrijke praktische afspraken gemaakt en het is het ideale moment om antwoord te krijgen op je vragen. Vanaf 2 maanden voor vertrek vind je bij elke vertrekdatum de datum van je vertrekvergadering en na boeking word je hiervan ook op de hoogte gehouden via mail.

1 Dag 1
Welkom op het zonnige Corsica

We vliegen naar Ajaccio, de geboortestad van Napoleon, waar we al snel op een terras van de warme zuiderzon genieten.

Even later brengt een boemeltreintje ons door een mooi heuvellandschap naar Vizzavona, het vertrekpunt van onze bergtrekking.

2 dag 2 - 7
Vijf dagen wandelen op de GR-20

Gewapend met stevige stapschoenen en een goedgevulde rugzak ruilen we de bewoonde wereld voor het ruige bergleven. We maken een 6-daagse trektocht langs het meest zuidelijke deel van de legendarische GR-20, de zwaarste Grande Randonnée van Europa.

Doorheen een spectaculair en afwisselend berglandschap met rotspartijen, wouden, maquis en riviertjes, bereiken we uiteindelijk ons einddoel: de Col de Bavella. Tijdens de hele staptocht overnachten we in tenten en koken we ons eigen potje. Dit is het buitenleven op zijn best!

3 dag 8 - 9
Adrenaline bij de Col de Bavella

In het massief van Bavella vinden we de nodige verfrissing tijdens een spetterende canyoningtocht en verleggen we onze grenzen tijdens de via ferrata. Adrenaline verzekerd!

4 Dag 10-11
Al liftend naar Porto Vecchio

Een heuse liftwedstrijd brengt ons naar het schitterende Porto Vecchio. We verkennen de sfeervolle straatjes, genieten van een terrasje en ontspannen aan één van de vele stranden.

5 Dag 12 - 14
2-daagse fietstocht

In Zonza zetten we ons schrap voor een 2-daagse fietstocht naar Propriano. Tijdens deze doorsteek van het zuidelijke bergmassief passeren we talrijke eeuwenoude dorpjes en beklimmen we enkele adembenemende cols met schitterende vergezichten.

In de warmwaterbaden van Baracci gunnen we onze spieren wat welverdiende rust en samen blikken we terug op de sportieve prestaties van de afgelopen week. Tot slot gaat het opnieuw richting Ajaccio, waar we noodgedwongen afscheid moeten nemen van dit prachtige eiland, dat niet voor niets het l'Île de Beauté wordt genoemd.

6 dag 15
Afscheid van Corsica

We vliegen vanuit Ajaccio terug naar Charleroi.

Data en prijzen

Vertrek: 07/07/2024
Terug: 21/07/2024
Basisprijs: €865
+ 825 EUR budget
Wie gaat mee?
Leeftijd
242
252
261
275
301
Geslacht
mannen6
vrouwen5
Vertrekvergadering op: 01/06/2024
Benefit Vroegboekcadeau t.e.m. 31/12/2023
Vertrek: 06/07/2025
Terug: 20/07/2025
Prijs nog niet bekend (reis nog niet boekbaar)
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend

Bovenaan bij elke reis staat vermeld wat het minimumaantal deelnemers is om deze reis te laten plaatsvinden. Wordt het minimumaantal niet bereikt zo'n 6 weken tot maximum (dit is uitzonderlijk) 21 dagen voor vertrek, dan kan Joker beslissen om de reis te annuleren. Het goede nieuws is dan dat je 5% korting krijgt als je meteen inschrijft op een andere reis met vrije plaatsen. 

Inbegrepen in de basisprijs

 • Lijnvluchten Charleroi - Ajaccio en terug
 • Voorafbetaalde luchthaventaksen
 • Gebruik van Joker-tenten en kampeermateriaal
 • Karavaan-lidmaatschap
 • Organisatiekosten
 • De diensten van een Karavaan-reisbegeleider
 • KBC-reisbijstandsverzekering
 • Btw en bijdrage Garantiefonds
 • Compensatie CO2-uitstoot van de vlucht van de Karavaan-reisbegeleider via Bos+

Inbegrepen in het budget

 • Kostenraming voor activiteiten, logies, plaatselijk transport, toegangsgelden en maaltijden.
 • Dranken en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen.

Bijkomende info

 • Door de meerdaagse tocht met rugzak (volledige bepakking) en het ruwe terrein vereist deze reis een uitstekende lichamelijke conditie.
 • Deze reis is niet geschikt voor mensen met hoogtevrees
 • Tredzekerheid en ervaring met rugzaktrekkings is noodzakelijk

Boek jij een Joker-jongerenreis? Dan krijg je zomaar een jaar gratis lidmaatschap bij onze partner Karavaan cadeau! Hun avontuurlijke jongerenactiviteiten zijn de ideale voorbereiding op je reis. Bekijk hier snel het volledige aanbod!

 • Dutch mountain trail– Expeditie en trekking | 8 - 12 mei 2024
  Hoe bereid je je voor op een expeditie? Hoe leef je uit een rugzak en kook je zonder uitgeruste keuken? Test en verbeter je expeditieskills.

 

 

Praktische infofiche: alles wat je moet weten over deze reis

Laatste wijziging op: 23 / 05 / 2024
Belangrijke documenten

Voor Corsica heb je een identiteitskaart nodig, minimaal 3 maanden geldig bij aankomst.

Meer info hierover vind je op diplomatie.belgium.be/nl/

Deze formaliteiten zijn van toepassing voor Belgische reizigers. Heb je een andere nationaliteit, check dan de voorwaarden bij de ambassade van het land waar je naartoe reist.

Transport en vluchturen

Vervoer ter plaatse

Op het eiland brengt de trein brengt ons naar de start van de GR20.  Al de overige verplaatsingen doen we met de bus of al liftend mee met auto's. 

Vluchturen

Je vluchturen vind je hieronder van zodra ze beschikbaar zijn. Ze zijn indicatief. Het gebeurt immers dat luchtvaartmaatschappijen hun vluchturen in de loop van het jaar wijzigen.

Het definitieve vluchtenschema vind je in het vertrekdocument dat je ten laatste 10 dagen voor vertrek via e-mail ontvangt.

Vluchturen

Reis met vertrek op 07/07/2024

Vertrek
Aankomst
CHARLEROI - BRU SOUTH 07/07/24 - 13:20
AJACCIO - NAPOLEON BONAPARTE 07/07/24 - 15:05
AJACCIO - NAPOLEON BONAPARTE 21/07/24 - 10:25
CHARLEROI - BRU SOUTH 21/07/24 - 12:15
Bagagelijst

Onderstaande bagagelijst is richtinggevend. De volledige bagagelijst krijg je van je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering.

 • Grote rugzak +/- 65l
 • Warme slaapzak
 • Goed isolerend slaapmatje
 • Goede stapschoenen (type B)
 • Degelijke regenjas en regenbroek
 • Degelijke wandelbroek
 • Thermisch ondergoed
Maaltijden

Zowel tijdens als na de trekking voorzien we meestal ons eigen eten. We dragen al het eten voor de trekking samen met de tenten mee in onze rugzak.
 

Logies

Gedurende de hele reis wordt er gekampeerd: op plaatselijke campings (elementair comfort), bij berghutten (elementair comfort) of onder de blote hemel. Van de deelnemers wordt een actieve inzet gevraagd voor alle kampeeractiviteiten (opzetten tenten, koken, afwassen,...). Joker zorgt voor degelijk kampeermateriaal. Uitzonderlijk logeren we misschien eens in een goedkoop hotelletje of een gîte met elementair comfort. Afhankelijk van het aantal mannen en vrouwen in de groep is een gemengde ‘tenten’-indeling soms onvermijdelijk. Meestal stimuleren wij een wisselende tentenverdeling.

Geldzaken

Prijs en budget ter plaatse

Voor elke groepsreis werken we met een vaste prijs die je betaalt op voorhand en een budget te plaatse, dat je tijdens je reis uitgeeft.  Dit budget ter plaatse wordt beheerd door de reisbegeleider en is een raming van de kosten voor verblijf, vervoer, eten, activiteiten en fooien en gaat rechtstreeks naar de lokale bevolking.

Persoonlijke uitgaves zoals souvenirs, extra drankjes of optionele activiteiten, zijn niet meegerekend in de prijs of het budget.

Tijdens de vertrekvergadering kom je te weten hoeveel van dit budget je cash moet meenemen, hoeveel je ter plaatse nog kunt afhalen en met welke kaart je best betaalt.

Het te voorziene budget vind je op je factuur en op de webpagina van je reis bij jouw afreisdatum. 

Fooien

In veel landen is toerisme een belangrijke inkomstenbron en met de typische Joker-manier van reizen komt het bestede geld rechtstreeks bij de kleine, lokale ondernemers zoals restaurants, guesthouses en touroperators. Tevens moedigen we onze partners aan om hun werknemers een fair loon te betalen en vinden we het belangrijk om, als appreciatie voor de verleende diensten, een goede fooi te betalen aan gidsen, dragers en andere werknemers.

Het bedrag van de fooien is gebaseerd op ervaringen van voorgaande reizen. Bij de raming van het budget is met fooien rekening gehouden. Ze zitten dus bij het budget inbegrepen.

Gezondheid

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om te zorgen dat je in orde bent met alle verplichte vaccinaties en aanbevolen medicatie tijdens je reis. Raadpleeg hierover tijdig je arts of het Tropisch Instituut.

Op www.wanda.be vind je het meest recente gezondheidsadvies voor jouw bestemming.

Conditie

Deze reis is alleen geschikt voor personen met een uitstekende lichamelijke conditie om volgende redenen:

 • Meerdaagse trekking
 • Per dag stappen we 5 tot 8u
 • Tot 1000 hoogtemeters per dag
 • Stevig klimwerk via smalle paden en over rotsen => niet aan te raden voor mensen met hoogtevrees
 • Dragen van eigen bagage, tenten, eten, kookmateriaal, … reken op een rugzak van minstens 15 kg
 • Beperkt comfort en weinig privacy (slapen in tenten)
 • We koken ons eigen potje aan de hutten
 • Vaak warme tot zeer warme temperaturen
Gerust op reis

Op groepsreis gaan is één groot avontuur. We gaan grenzen verleggen maar doen dit altijd op een veilige manier:

 1. We kiezen voor veilige reisroutes en reizen enkel naar regio’s met een positief reisadvies. Dit houden we nauw in de gaten dankzij onze lokale partners en https://diplomatie.belgium.be/nl/reisadviezen.
 2. Elke reiziger is verplicht een reisbijstandsverzekering te nemen. De reisbijstandsverzekering van KBC is inbegrepen bij de prijs van je reis (via KBC). Je bent dus ook verzekerd voor avontuurlijke activiteiten zoals raften, duiken en bungeejumpen.
De reisbegeleider

Onze groepsreizen worden begeleid door een Joker-reisbegeleider*. De Joker-reisbegeleiders zijn vrijwilligers. Ze bereiden de reis tot in de puntjes voor en zorgen ervoor dat alles ter plaatse vlot verloopt.

Ze hebben oog voor leuke plekjes maar zijn geen traditionele gidsen. Daarom schakelen ze regelmatig lokale gidsen in die je nog veel meer kunnen vertellen over de plaatsen die je bezoekt.

De Joker-reisbegeleiders volgen een tweejarige opleiding bij Karavaan vzw, gecertificeerd door Toerisme Vlaanderen. Je ontmoet je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering enkele weken voor de reis.

*Bij sommige programma’s (zoals o.a. de sneeuwreizen) werken we met lokale Engelstalige gidsen. Dit staat dan duidelijk vermeld op de reispagina.

Duurzamer op reis

Bij Joker reizen we duurzaam met respect voor mens, dier en natuur. We streven ernaar om onze ecologische voetafdruk op reis te minimaliseren. Zo reizen we in kleine groep, gebruiken we waar mogelijk het openbaar vervoer en ondersteunen we de lokale economie door te kiezen voor kleinschalige logementen en restaurants en langdurige samenwerkingen met lokale partners.

Tegelijk stimuleren we onze reizigers om mee te investeren in bosbehoud en bosherstel via Bos+. Want bossen halen CO2 uit de lucht, een gas verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde.

We ontvingen als eerste Belgische touroperator het Travelife duurzaamheidscertificaat, een internationale erkenning voor onze inspanningen om duurzaam te reizen en ondernemen.

Lees meer over ons duurzaamheidsverhaal op joker.be/duurzaam-reizen-met-joker

Reisperiode en klimaat

Van juni tot september zitten we in volle zomerseizoen, meestal warm (tot 30°C en meer) en droog overdag, koud ’s avonds in de bergen. Af en toe breekt er wel eens een fiks onweer los. Zowel de mogelijke hitte als regen verzwaren de reis aanzienlijk!

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren
Groepsreis Corsica

Wat andere reizigers vinden

Prachtige natuur en een grensverleggende uitdaging!

Thomas

Uitdagend door straffe activiteiten zoals uitvoeren van zeer moeilijke afdalingen en steile beklimmingen, springen van hoge rotsen en kliffen in rivieren, beklimmen van rotswanden, je laten meeglijden doorheen watervallen enzoverder. En dat alles gedeeld met leeftijdsgenoten waardoor deze ervaringen nog verder verrijkt werden.

Anoniem

Leuke ervaring om eens uit de comfort zone te gaan en nieuwe mensen en dingen te ontdekken.

Anoniem

Veelgestelde vragen

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker?

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker? Dat vertellen we je hier. 

Wanneer weet ik of mijn reis zal doorgaan?
 • Je kan bij het vertrek zien of een reis al dan niet gegarandeerd is. Ten laatste 1 maand voor vertrek beslissen we of we de reis kunnen laten doorgaan. Indien het minimum aantal deelnemers niet behaald werd, zullen we de reis moeten annuleren.
 • Wanneer de reis gegarandeerd is, zullen we op regelmatige basis de uitvoerbaarheid en haalbaarheid van de reis bekijken. Indien blijkt dat de reis niet meer uitvoerbaar is (politieke onlusten, noodsituaties,…) zal de reis ten gepaste tijden geannuleerd worden.
Hoe weet Joker of een bestemming of route veilig is?
 • We volgen het reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken op de voet. Toestemming om te reizen? Dan volgen we de lokale richtlijnen over wat kan en niet kan. Dankzij onze vele contacten ter plaatse zijn we steeds goed op de hoogte van onze mogelijkheden. Zo kunnen we een gefundeerde beslissing nemen: de route behouden, een alternatieve route vastleggen of de reis annuleren. Is een lange quarantaine verplicht ter plaatse, dan annuleren we de reis.
 • Bij twijfel staan de lokale contacten klaar met advies, die plaatselijke instructies als geen ander kennen. Ook onze Bestemmingsverantwoordelijken kunnen bijspringen: zij zijn het sowieso gewend om de actualiteit van “hun” bestemming te volgen.
 • Met ons jarenlang duurzaam uitgebouwde, betrouwbare netwerk en onze logistieke ervaring staan we ook in deze tijden sterk om de juiste beslissingen te nemen.
Ik schreef me in op een groepsreis: kan ik mijn bestemming wijzigen of mijn vertrek uitstellen?

Ja, dat kan. Er zijn 2 voorwaarden:

 1. Voor alle boekingen: wil je tot 8 weken voor vertrek je groepsreis wijzigen, dan rekenen we €100 administratiekosten aan en de niet-recupereerbare voorschotten die Joker mogelijks al betaalde.
 2. Je betaalt steeds de prijs van de nieuwe reis. Is deze goedkoper, dan krijg je van ons het verschil terug. Is deze duurder, dan leg je bij.

In uitzonderlijke gevallen behoudt Joker het recht om de wijziging niet te aanvaarden.

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 
Wat moet ik betalen bij boeking?

Meteen na je boeking, ontvang je een link om het voorschot online te betalen. Het voorschot bedraagt 40% van de basisprijs, met een minimum van €300, aangevuld met de opties van de verzekering die je eventueel koos. Vertrek je binnen de 56 dagen, dan betaal je geen voorschot meer maar meteen de volledige reissom. Het budget betaal je ter plaatse, op de bestemming.